Tärkeintä on tärkeysjärjestys

17.1.13

Kun reissukaverina on yksivuotias, asioiden tärkeysjärjestys loksahtelee lomatunnelmiin. Kunhan on aikaa syödä rauhassa ja hyvin sekä mahdollisuus aina tarvittaessa ottaa nokoset, päivässä on kaikki tarvittava. Loput kokemiset, näkemiset ja puuhat ovat vain kivaa ekstaa, mutta eivät edes kaltaiselleni lomasuorittajalle pakollisia.
Minime on sujahtanut thaimaalaiseen menoon kuin kokenut travelleri ikään. Kymmenen tunnin lennon ajan hän viihdytti itseään lähinnä möyrimällä vanhempiensa syleissä. Nousu ja lasku menivät rentisti pillimehua ryystäen. Jännittävän yölennon takia muutamaan tuntiin jääneet yöunet ja viiden tunnin aikaero eivät ole maailmanmatkaajaa haitanneet. Unet otetaan kun tilaisuus tulee – vaikka rämisevässä tuktukissa, jonka kaiuttimista soi tauoton thaidisco.

Ruokana Minimelle maistuu niin marketin banaanit kuin katukojun höyryävät nuudelikeitot. Viereisen tyyriin hotellin mangosalaatti yllätti tulisuudellaan koko poppoon, mutta makuelämyksiä keräävä Minime veteli sitä suuhunsa nauraen ja silmät valuen. Kevätrullista ja ananaksesta tyyppi ei meinaa saada kyllikseen.
Ja kun uni ja ruoka ovat hoidossa, ehtii myös nauttia veden räisköttämisestä, hiekasta varpaiden väleissä ja lämpimästä merituulesta. Ja aina kuin vain mahdollista, möyrimisestä äidin ja isän syleissä.

Lue myös nämä

24 kommenttia

 1. oi kun teidän loma näyttää ihanalta! ja just tolla asenteella pärjää vaikka missä :) ihania, aurinkoisia lomapäiviä teille <3 toivottavasti vältytte vastoinkäymisiltä. karmea matkakuume iski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on täällä kyllä aikas ihanaa, täytyy myöntää! Aurinkoa on riittänyt, vastoinkäymisiä onneksi ei. Toivottavasti näillä mennään loppulomakin!

   Poista
 2. Ihania lomapäiviä teille! Meilläkin mies on isäkuukaudella ja kaksi viimeistä viikkoa vietetään samoissa maisemissa. Maltan tuskin odottaa!

  Mistä on muuten Minimen nokkiksen käsikahvat ostettu? Kelpais meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, sulla on hyvät mahdollisuudet ostaa käsikahvat, sillä ne on ostettu täältä, Thaimaasta!

   Poista
 3. Oi ku tulee matkakuume ku näitä kuvia kattelee. :) Kiva tyyli kirjoittaa ja muutenkin ihana blogi. :) terkuin Salla

  www.valoajavalkoista.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, kelpais meillekin!! Petsmossa tänään asteita -16 ...hrrr. T Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olen vähän salaa harmissani, että Suomessa on kuulemma ihanat talvisäät. Törkeästi haluaisin, että siellä olisi inhottava loskaplussakeli, kun aurinkoiset pakkaspäivät kyllä kelpaisivat mullekin!

   Poista
 5. Jo neljä kommenttia eikä kukaan ole vielä nillittänyt bissen kuvasta! Nilliti, nilliti! :D

  Yritän olla 100% onnellinen enkä yhtään kateellinen, mutta taidan olla ainakin 2% kateellinen. Onneksi mulla on tänään vapaapäivä ja aurinko paistaa, joskin lämpöä on luultavasti noin 50 astetta vähemmän kuin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä vähän kyllä jänskätin, mutta päätin ottaa kaljariskin! Jos yhtään lohduttaa, ainakin täällä kylässä, jossa nyt majailemme, olisi ehkä liian kuuma sun makuun. Ja vegaanille ruokavalio melkoisen yksipuolinen. Mutta paikallisiin marketteihin sä rakastuisit!

   Poista
 6. Kuulostaa tosi mukavalta teidän lomanne! Ja lapsellahan on kaikki hyvin, kun vanhemmat ovat rauhallisia. Mukavaa jatkoa!
  Ja kommenttina edelliseen, kyllä äidilläkin on oikeus olueen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa täällä kyllä on! Ja lomalla pinna on mukavasti pidempi, mikä johtaa siihen, että muillakin seurueen jäsenillä on pidempi pinna. Ja siitä seuraa hyvä kierre!

   Poista
 7. Taisi jäädä Sarilta nonniksen ironia huomaamatta. :-P

  Hei mitkä kantovälineet noissa kuvissa vilahtelee? *utelias*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantovälineistä on tulossa tarkempaa juttua myöhemmin, koska meillä on täällä mukana ihan uudet reput. Tulan taaperokokoinen kantoreppu ja Wombatin keskikokoinen reppu.

   Poista
 8. Kahden muksun äitinä sanon kyllä, että lapset nauttii silloin kun äiti ja iskä ovat mukana, sekä riittävästi ruokaa ja lepoa. Meillä on matkattu molempien kanssa ja aina ovat nautiskelleet, kunhan ovat saaneet vaan ruuan ja levon. ;) Hauskaa matkaa teille kaikille! Ja nauttikaa!

  Meillä esikoisen kanssa mies oli yksi isäkuukauden lapsen kanssa, mut kakkosen kanssa meillä oli perhekuukausi ja oli ihanaa. Matkustimme, ulkoilimme ja löhösimme kerrankin 6 viikkoa koko perhe. Kyllä sen ansaitsee. :) Täällä etelä-suomessa tänään -20 , joten nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, selkeästi minityyppi nauttii, kun kenelläkään ei ole kiire minnekään - paitsi ehkä välillä syömään :D

   Poista
 9. Materialisti hyökkää taas! Mikä toi (mistä saa) on toi kahvajuttu pulloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! No se on kuule täältä Thaimaasta, paikallisesta marketista muutamalla kymmenellä sentillä ostettu. Mä oon noita ohimennen yrittänyt Suomestakin katsella, mutta ei ole tärpännyt. Eikö niitä oikeasti sitten ole saatavilla, vaikka kaivamalla kaivaisi? Toi oli ihan tommonen perustuttipulloon menevä, joka siis istuu Lifefactoryynkin. Pitäiskö alkaa maahantuoda niitä, vois saada hyvät katteet :DDD

   Poista
  2. Hihi, kahvoja ostettu lisää. Ei sentään maahantuotavaksi asti, mutta tuliaisiksi teille ja muutamalle muulle.

   Poista
  3. jihuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3!!!:)))

   Poista
  4. Että pistetääns tärskyten tässä joskus pian - vahingossa tai ihan tarkoituksella!

   Poista
 10. Anonyymille tiedoksi, että kyllä huomasin ironian, halusin vain kommentoida asiaa. Usein kun siitä tulee todellakin sitä nillitystä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olinkin vähän ihmeissäni, että tästä ei nillitystä tullut, vaikka olisi oikein hyvä sauma ollut.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe