Vauvan ja taaperon uimarengas turvavaljailla

29.1.13

Sam Roi Yotilla sataa vettä. On satanut enemmän tai vähemmän jo kolmen päivän ajan. Vaikka lämmin trooppinen sade ei meitä sen kummemmin haittaa, suurin osa paikallisista on vetäytynyt koteihinsa ja tietkin ovat muuttuneet mutavelliksi. Siksi me olemme tapittaneet melko pitkälti hotellin lähistöllä ja jopa hieman nauttineet vaihteeksi paahteettomista päivistä. 

Yleisen lorvailun lisäksi ollaan nukuttu yhdessä pitkiä päiväunia ja katsottu Youtubesta söpöjä kissavideoita, hassuja vauvavideoita ja Minimen ikisuosikiksi jämähtänyttä Gangnan styleä. Totaalipitkästymiseltä ollaan vältytty uima-altaan ansiosta, sillä vedessä ollessa ei haittaa, vaikka kastuisi vähän lisää.
Minime on tainnut entisessä elämässään olla merenneito, niin hyvin hän tykkää vedessä polskuttelusta ja läträämisestä. Mutta koska merenneidon uintitaidot ovat päässeet unohtumaan, häntä tarvitsee vähänkään lätäkköä suuremmissa altaissa kannatella koko ajan. Siksi onkin mukavaa, että meillä on mukana pieni punainen allasapulainen, Swimtrainer-uimarengas.

Uimarenkaassa on turvavaljaat, jotka pitävät huolen, ettei pikku-uimari muljahda renkaan yli tai ali. Nerokkainta siinä on ilmatäytteinen sisäosa, joka kannattelee lasta oikeassa uintiasennossa ja lupaa auttaa lasta löytämään oikean tavan räpiköidä käsillä ja jaloilla. Rengas onkin alun perin suunniteltu uimakoulujen käyttöön.
Vemepeleen päälle pukeminen on helppoa, mutta siltikin se välillä kestää miniuimarin mukaan tarpeeksi kauan oikeuttaakseen kitinän. Meillä oleva rengas sopii noin puolivuotiaasta aina nelivuotiaaksi, mutta tällä hetkellä ainakin Minimen kädet jäävät turhanpantiksi, kun niillä ei ylety kunnolla pärsköttämään vettä.

Kokeilimme rengasta ennen perhekuukautamme kylpylässä, jossa kävimme pulikoimassa Minimen yksivuotissyntymäpäivien kunniaksi. Minime tykkäsi heti köllötellä sen varassa ja totta tosiaan innostui saman tien välillä itsekin polskuttamaan jaloillaan sammakkoliikettä. Kylpylässä jo riemuitsin, miten hyvän hankinnan olin tehnyt, sillä rengas helpotti paljon oleilua altaissa, kun jonkun ei tarvinnut koko ajan kannatella lasta. Pääsimme polskuttelemaan myös altaisiin, joissa ei pohjannut, sillä renkaassa lapsi kulki helposti ja turvallisesti mukana.
Täällä Thaimaassa rengas on erikätevä, kun vedessä viettää mielellään paljon aikaa. Ilman rengasta uintihetket jäisivät lyhyemmiksi, sillä mulla ei ainakaan käsivoimat tolkuttoman pitkään kannattelua jaksa, vaikka vesi toki kovasti jelppiikin asiassa. Rengas myös vapauttaa touhottamaan paremmin, ja sen avulla lapsen kanssa voi uiskennella ja hassutella helpommin.

Huomenna toivottavasti kuitenkin päästään touhottamaan jonnekin kauemmas kuin hotellin altaalle. Olen nimittäin viittä vaille valmis esimerkkitapaus siitä, että seinähulluuteen ei aina tarvita vauvavuotta ja 24 h huutavaa nyyttiä, vaan se voi iskeä myös thaimaalaisessa hotellissa yksivuotiaan naristessa tylsistymistään.

Lue myös nämä

13 kommenttia

 1. Ihana! Tyttäreni E käytti aikoinaan ulkomailla tuollaista, ihan näyttää samalta, tekstiä merkkiä, puhallussysteemejä myöten. Lisäturvavyö selässä on uutta. Aivan loistava juttu, kun vartalon ympärillä juuri on se puhallettava osuus. Mutta kyllä neitiseni silti karjui, uuh! se oli aina rankkaa, suomalaiset lapset kyllä ilmaisevat mielipiteensä ärräpäillä ihan jo kolmikuisinakin. Ehkä se löytyisi vielä jostain kellarista, voi olla hapertunut tietenkin, jos nykyään rouva tarvitsisi sitä jälkikasvulleen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäikin sanomatta, että myös renkaan ulkonäkö miellyttää, ja se on itselleni aina näissä vauvahärpäkkeissä suuri plussa. Hauska tietää, että rengas on näyttänyt samalta jo vuosia! Renkaassa on kieltämättä kivan ajaton meininki, kun ei ole Disney prinsessoja, Cars-autoja ja vihaisia lintuja kuvituksena.

   Poista
 2. Aivan mahtava uimarengas, mä haluan myös meidän minille tuollaisen :) Oon usein miettinyt uimaan lähtöä, mutta tuntuu niin hankalalta, kun baby on vasta 8kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lottiina, rohkeasti vaan! Mitä nuorempana aloittaa, sitä helpommin vedestä tulee ystävä :) Meillä nyt 6,5 kk tytär aloitti vauvauinnin nelikuukautisena. Esikoinen (5 v.) on käynyt samat uinnit kans. Nykyään ui ja sukeltaa eikä tulis vedestä pois ollenkaan.. Vauvauinnissa vauva oppii sukeltamaan (ensin luontaisen refleksin avulla ja sitten opitusti) ja siihen on oltava koulutetut ohjaajat läsnä, mutta kyllä uimaan voi ominkin päin mennä. Lastenaltaaseen, niin että uittajilla ylettyy jalat pohjaan (ja vesi on lämmintä). Uimahallissa/kylpylässä tylsintä on perheen kanssa se, kun vanhempien on mentävä eri pukkareihin/pesuhuoneisiin. Puku- ja pesuhuoneessa auttaakin, jos on joku kaveri mukana jelppimässä pienen nakupellen kanssa. Mutta yksinkin kyllä tulee toimeen - hyviä apuvälineitä esim. Bumbo-istuin.

   Poista
  2. Renkaan kanssa mäkin varmasti uskallaudun useammin uimaan merenneitomme kanssa. Reilun parinkympin hinta on joka euron arvoinen.

   Poista
 3. Höh ja pöh, tätä mun ei olis ehkä pitänyt lukea vielä :) Tommonen uimarengas meillekin! Olisi loistava meidän vauvauimarille, joka ei vettä kavahda myöskään. Tulee vaan vähän kiire tilaukselle, kun matkallelähtö on jo sunnuntaina, jos tuota ei löydy täältä Mansesta asap...Tsemppiä tylsäilyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, niitä saa Mansesta kans, sillä Lastentarvike Baby Style myy niitä: http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/925/rp Itse asiassa mekin ostettiin Minimen rengas kyseisestä liikkeestä, Vaasan toimipisteestä, kun satuimme niille huudeilla olemaan. Postauksessa linkkaamassani paikassa rengas oli edullisempi, mutta postikuluthan tulisivat toki vielä päälle.

   Poista
  2. Jee, kiitos tiedosta! Sieltä niitä löytyikin!

   Poista
  3. Ollos hyvä! Kiva, että rengas ehti mukaan reissuun, se on kyllä yksi parhaista lapsihärpäkkeistä, joita tiedän!

   Poista
 4. Löysin vasta nyt blogisi ja tämä on aivan mahtava! Olen kahlannut vanhoja päivityksiä läpi ja vuoroin nauranut, itkenyt ja nyökytellyt hyväksyvästi. Taidokkaasti kirjoitettuja juttujasi on ihana lukea!

  Liittyen postaukseesi vuodenikäisen kiukkukohtuksesta lohdutukseksi voin sanoa, että tyttärelläni oli samanlainen vaihe hieman yli vuoden iässä, mutta se meni pian ohi ja uhma alkoi kunnolla vasta n. kaksivuotiaana. Tsemppiä! Puhumattoman lapsen uhmakohtaukset on ihan oma lukunsa. Ihanaa loppulomaa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eksyit lähiöön, toivottavasti tulet visiteeraamaan jatkossakin! Ja äläpä, kiukkukohtaukset ja puhumaton lapsi on kyllä ahdistava ja turhauttava paketti - sekä lapselle että hänen vanhemmilleen.

   Poista
 5. Hei , mikä tuo hotelli on missä olitte Sam Roi Yotilla? Voitko suositella paikkaa? Lähtö ehkäpä sinne suunnille 1- vuotiaan kanssa maaliskuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Talay Tara Resort. Hotelli oli oikein kiva, tilavat huoneistot, jättimäinen kattoterassi (kätevä lapsen nukkuessa sisällä uniaan) ja omat pienet altaat aina kuudelle huoneistolle kerrallaan. Kylä itsessään oli ainakin vielä kaksi vuotta sitten kovin hiljainen, jopa liian hiljainen meidän makuun. Neljä sadepäivää teki hulluksi, kun ei ollut oikein mitään sisätiloihin sijoittuvaa tekemistä.

   Nämä tämän postauksen kuvat ovat muuten Hua Hinin hotellistamme.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe