Äidin ja tyttären yksivuotissynttärilahjakeinu

16.2.13

Nerokkaan yksinkertaiset asiat pysyvät hitteinä vuosikymmenestä toiseen, äidiltä tyttärelle. Kuten lasten keinutuoli, jonka Minime sai meiltä syntymäpäivälahjaksi. Sen samaisen keinun minä olen aikoinani saanut lahjaksi ensimmäisenä syntymäpäivänäni. 

Kolmessakymmenessä vuodessa keinun mattapunainen väri oli kulunut ja keinun osat nitisivät, natisivat ja irtoilivat. Niinpä Lähiöjeppe hioi sekä liimasi keinun uuteen kukoistukseensa ja päivitti samalla värin muutamalla vuosikymmenellä eteenpäin.
Nyt keinutuoli jatkaa eloaan kirkkaan keltaisena. Tällä hetkellä keinuminen on Minimen mielestä tuolissa kiva lisä, mutta ei pääpointti. Sen päällä kiipeillään, sen alta ryömitään ja sitä työnnetään edellä samalla kuin kävelyharjoitukset edistyvät.

Mä niin näen, kuinka tulevaisuudessa me Minimen kanssa keinutaan vieretysten kiikkutuoleissamme lukien kirjoja. Visiossa on vain se ongelma, että en ole edelleenkään löytänyt sattumalta roskalavalta itselleni sitä haaveideni mustaa pinnakeinutuolia. Onneksi palan kiikkaa-onnellisuutta saa vain katsomalla toisen keinuriemua.

Lue myös nämä

26 kommenttia

 1. Meillä olisi valkoinen pinnakeinutuoli, joka tosin kaipaa kipeästi hiomapaperia ja maalia. Sen saa hakea pois mikäli haluat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä onkin jo viestitelty muilla foorumeilla. Kiitos tuhannesti keinutarjouksesta vielä kerran!

   Poista
 2. Voooooiih oih miten liikkikset kuvat! Keinu on ihana! Mullakin on ollut sama, taisi olla valkoinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin just tänään Wanhassa Kaarlessa tuon keinun valkoisena. En tiennyt, että siitä on ollut olemassa niinkin "moderni" väri :)

   Poista
 3. Toi on klassikko samoin se puinen keinuhevonen :) kylläpä teissä on samaa näköä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, keinuheppa taitaa tunnettavuudessaan vielä viedä voiton. Samaa näköä olen minäkin ollut huomaavinani hih!

   Poista
 4. Voi kuinka iloinen pieni keinuja :) Itsekin olen ajatellut ostaa keinutuolin kunhan tuo naperomme ensiksi hitusen kasvaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinut ovat ainakin meillä ja meidän vierailla olleet hittikamaa, eli suosittelen!

   Poista
 5. Suloinen keinuja ja kiva keltaisena tuo keinuja:)

  Jamssi

  VastaaPoista
 6. Onpa suloisia kuvia !

  Mulla on vastaava äitini peruja oleva lasten pikkukeinu, jonka hän on saanut 2-vuotiaana siis melkein tarkalleen 87 vuotta sitten. Minä ja neljä sisarustani keinuttiin sillä aikanaan niin ahkerasti, että jo edesmennyt isäni joutui takavuosina tekemään siihen uudet jalakset. Omat ja sisarusteni lapset ovat aikanaan keinuneet siinä korjaamisen jälkeen ahkerasti. Liekö vielä jossain vaiheessa 4.polvi pääsee keinumaan sillä ?

  Omaan huusholliin ottaisin mielelläni keínutuolin, keinuminen on jotenkin meditatiivista ja rauhoittavaa. Yksi upea yksilö löytyisi vielä äidiltäni, mutta se on valitettavasti niin isokokoinen, ettei taida ilman suuria järjestelyitä meidän huusholliin mahtua. =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mahtavaa, että teillä on hallussa lastenkeinu, jolla on noin pitkä historia ja tarina! Mäkin toivoisin oman keinuni saavani, mutta niiden kanssa on tosiaan ongelmana tuo koko.

   Poista
 7. Mummilla oli samanlaiset sohvat kuin tuossa vanhassa kuvassa... <3

  VastaaPoista
 8. Mun piti eilen kysyä äidiltäni onko meillä vielä tallessa meidän vanha minikiikkutuoli ! jospa se löytyisi jostain vintin kätköistä..♥

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtavat sukkukset (?) minityypillä! Mistäköhän ovat, jos saa udella? Ei mulla siis lapsia ole, voisin ehkä kummitytölle noi ostaa, mutta ensisijaisesti nyt haluan tollaset itselleni! Mulla on vähän samanlaiset, Tallinnasta joskus ostetut, muttei noin ihanat.

  - Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minime sai nämä Polarn O. Pyretin leggarit mummultaan yksivuotislahjaksi, joten niitä saattaisi hyvinkin vielä olla kaupoissa. Harmi, kun niitä ei ole aikuisten koossa, sillä mäkin tahtoisin samanmoiset.

   Poista
  2. No, mä olen kyllä oikeestaan lasten koko itsekin, mutta en nyt sentään ihan pikkulapsikokoa sentään. Pitänee käydä kummitytölle vilkasemassa (kun sillä on just synttäritkin sopivasti), kyllähän se nyt sentään jonkun verran lohduttaa jos saa sille pienelle ostaa.
   Mutta kiitti vastauksesta kumminkin!
   - Jenni

   Poista
 10. Onpa mahtava väri tuo keltainen! Et osaisi tarkemmin kertoa, mikä maali ja mikä sävy? Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värisävyä mulla ei valitettavasti ole tallella, mutta maali oli Tikkurilan Miranol. Toivottavasti löytyy just hyvä keltainen!

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! Muistatko, oliko väri kuitenkin suoraan Tikkurilan omista värikartoista vai sävytittekö värin oman toiveenne tai tavaranne mukaan? On nimittäin tosi herkullinen!

   Poista
  3. :) Kiitos vielä! Täytyy huomenna marssia maalikauppaan ja alkaa ihmetellä valikoimaa.. Vielä kun keksisi, miten huijata mies maalaamaan ;)

   Poista
  4. Toivottavasti tärppäsi! Ja keksit keinon saada mies maalauspuuhiin!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe