Arvonta: Lasten aarteita

20.2.13

Vaikka olen toiminut nyt reilun vuoden ajan Minimen henkilökohtaisena elävänä jukeboksina, laulan harvoin tuutulauluja. Jostain syystä perinteiset kehtolaulut saavat mussa pohjaan jonkin sentimentaalisuusnapin. Fiilis on vähän sama kuin hartaita joululauluja kuunnellessa. Mä mieluummin laulankin iloisia lastenlauluja, ja jouluisin kavalkadi koostuu reippaista tonttukipaleista. 

Siksipä jo kuukausia sitten Warnerita saamani Lasten aarteita -cd * on ollut niin vähäisessä kuuntelussa, että pystyn sanomaan sanottavani levystä vasta nyt. Se sisältää juuri sellaisia kappaleita, joiden aikana on vetäydyttävä sohvalle kippuralle muistelemaan haikeudella omaa kultaista lapsuutta: Sininen uni, Sairas karhunpoika ja Pieni tytön tylleröinen.

Tällä levyllä noihin vanhoihin klassikkotuudittajiin on kuitenkin saatu menoa. Musiikki kuulostaa ihan siltä, kuin olisin päässyt salakuuntelemaan bänditreenejä. Kliinisyyden ja superpehmeyden sijaan musiikki on rouheaa ja eläväistä. Huikein juttu levyllä on sen laulajat, joista Vuokko Hovatta ja Maija Vilkkumaa kuuluvat myös lapsimeininkien ulkopuolella lemppariartisteihini. Johanna Iivanainen ja Maarit Hurmerinta täydentävät kauniisti äänillään settiä.
Mutta se on sanottava, että Maija Vilkkumaan tulkitsemana Sairas Karhunpoika on ihan kamala. Kappale ei tee oikeutta Maijalle, eikä Maija kappaleelle.

Tupla-albumilla on laulujen lisäksi kahdeksan satua, joita lukevat Esko Salminen, Samuli Edelmann, Eero Aho ja Martti Suosalo. Etenkin kaksi jälkimmäistä saisivat lukea mulle satuja ihan koska vain! Enkä tarkoita nyt mitään sellaista, senkin pervot, vaan heidän puheensa ja eläytymisensä tekevät heistä mainioita tarinankertojia, joiden ääneen uppoaa ja pysähtyy.

Sadut itsessäänkin ovat mainioita, sillä niissä on juuri sopiva sekoitus perinteikkyyttä, yllätyksellisyyttä, hassuutta ja raikasta kieltä. Nämä on jo ladattu puhelimeen, jotta niitä voi kuunnella tylsän paikan tullen esimerkiksi junassa.
Jos sinä ja sinun pikkutyyppisi haluatte tämän Emma-gaalassa vuoden lastenalbumiehdokkaana olevan levyn, nyt äkkiä kaveeraamaan onnettaren kanssa. Warnerilta nimittäin annettiin levyjä kolmin kappalein arvontapalkinnoiksi.

Arvontaohjeet kuuluvat näin: jätä tähän postaukseen kommenttisi, jossa kerrot, millä laululla teidän minityyppinne tainnutetaan iltaisin. Mä kirjoitin eilen meidän tainnuttajabiiseistä. Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi ja jos et ole kirjautunut lukija, myös nimimerkki on tarpeen. Vastausaikaa on 27. päivä helmikuuta asti. Voittajiin otan yhteyttä henkilökohtaisesti, minkä lisäksi julkaisen heidän nimimerkkinsä Lähiömutsin Facebook-sivuilla. Arvonta-aika on nyt päättynyt ja voittajiin otettu yhteyttä mailitse. Jättimäinen tattis kaikille osallistujille!

Lue myös nämä

104 kommenttia

 1. Saa nähdä, mikä biisi päätyy meidän otuksen tainnuttajaksi, ehkä se löytyy tältä levyltä? ;> Juuri tänään ultrassa selvisi, että odotetaan pientä tyttöä saapuvaksi heinäkuussa!

  VastaaPoista
 2. Oi tahtoo, tahtoo! Meidän kirppikseltä ostamat tuutulaulu-levyt on just noita joissa tulee itku ja haikeus!
  Meillä Kimuli tainnutetaan iltaisin Sininen uni -biisillä - oli pakko luntata sanat kun alkoi tulla niin omalaatuisia sanoituksia.
  Jos Nukkumatti ei meinaa millään tulla kylään, jatketaan tainnutusta Mörrimöykyllä sekä parilla säkeistöllä Ihme ja Kumma -biisistä - siihenkin on muotoutunut jo niin oma sanoituksensa että on jo hankala tapailla niitä oikeita sanoja. :)

  keijupoly@gmail.com

  ps. kiitos superkivasta ja hauskasta blogista, monet naurut ja kyyneleetkin olet saanut teksteilläsi aikaiseksi - Lähiömutsi ja Puutalobaby kuuluvat tämän mutsin omiin iltasatuihin nykyisin. :)

  VastaaPoista
 3. Laulun nimeä en tiedä, mutta se menee näin: kaksi on paatissa soutajaa, kaksi on paatissa soutajaa, aallokko venettä keinuttaa, tahdotko kanssani soutamaan. Tätä on nyt miehen kanssa ääni käheänä hoilattu lokakuusta 2011, toimii nukutukseen ja muuhun rauhoittumiseen.

  Karhunpoika sairastaa on itselle muuten sellainen laulu etten siitä pidä ollenkaan. Tajusin vasta lapsuuden jälkeen ettei se nalle kuollutkaan siinä...!? En tiedä miksi niin väärin lapsena tarinan tulkitsin, mutta jotenkin se on edelleen niin surullinen kappale etten sitä mielelläni laula/kuuntele.

  VastaaPoista
 4. Meillä on Aa tuuti lasta -unilaulukirja (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9513146707), jonka mukana tuli myös CD. Siinä on ihan mukavia lauluja. Laitamme laulut soimaan aina iltaisin puhelimesta/tietokoneelta, eli vauveli on nukahtanut melkein 10 kk jo samojen biisien tahdissa.

  t. Mymmeli
  minitonttu (ät) gmail.com

  VastaaPoista
 5. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta.
  Meidän poika tulee kuulemaan ainakin Lullaby of Birdland kappaletta ja varmaan myöskin suutarin emännän kehtolaulua.
  heidi-ojala[@]hotmail.com
  Kiitos muuten mahtavasta blogista! :)

  VastaaPoista
 6. Ihme ja kumma on laulu, jonka vauveli iltaisin tai pahan mielen yllättäessä äitin laulelemana kuulee. pkposio@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Sininen uni on meillä kova juttu!

  VastaaPoista
 8. Nuku nuku nurmilintu on meillä vakituinen iltarituaali :) Sininen uni kuuluu myös usein kuvioihin, mutta unohdan aina sanat viimeistään kolmannen lauseen kohdalla :D
  sini.linkova (ät) gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mulla puskee aina palan kurkkuun ja silmiä kirveltää kun yritän jotain kehtolaulua laulaa, joten siitä ei tule mitään, mutta päätin jättää sanat pois ja hyräillä. Parhaiten toimii "Levon hetki nyt lyö" -melodia.

  vikman.suvi@gmail.com

  VastaaPoista
 10. meillä ei vielä ole tarvittu mitään unilaulua, mutta esim. lintu-laulua oon välillä muuten vaan laulanut tytölle (siis se mikä alkaa maailmaan mä avaraan, jos mennä voisin vaeltamaan..)

  leppakerttu7@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Meillä tainnutusbiisinä toimii tuiki tuiki tähtönen, sen sanat muistaa jopa iskä :)

  jokirapu

  jokirapu@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mä en laula lapselle. Siksi meillä soi musa, Kun tyynnytän lasta, hoilaan monotonisesti että Ka***sta harmittaa, harmittaa harmittaa.

  VastaaPoista
 13. Meille vanhempi tyttö haluaa kuulla lauluja itsestään :) Eli täällä lauleskellaan extempomree keksittyjä lauluja meidän prinsessasta. Pienempi on toistaiseksi kaikkiruokainen musiikin suhteen ja hälle käy mikä vaan ja kaikki tuo hymyn huulille, jopa äipän hyvin epävireiset luritukset.

  kuinkaksimariaa@gmail.com

  VastaaPoista
 14. minäkin tahdon mukaan! :) meillä ei oo unilauluja pahemmin laulettu, mutta varmaan ikuisesti muistan sen kun kerran yritin saada rääkyvää esikosta nukkumaan. Sinä iltana opin, että hyräilemälläkin voi saada äänen käheäksi! lauluna tietysti perinteinen tuiki tuiki tähtönen. :)

  niin ja kuopus nukahti yhdessä vaiheessa aina kun kuunneltiin ihme ja kumma laulua. :D

  santtuvaan@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa. Emme laula PikkuE:lle nukuttaessa, mutta rauhoittaessa kylläkin. Tällöin homman hoitaa Lapinäidin kehtolaulu, jota omakin äitini on minulle aikanaan laulanut.

  nuusnahnikassa@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Lauloin pienenä hirsilaulua aina saunassa. Nykyään laulan sitä pojalleni aina kun ollaan menossa nukkumaan. Se on helppo ja lisää säkeistöjä voi keksiä niin pitkään kun vaan jaksaa laulaa!

  Tien laidass' oli mökki,
  tien laidass' oli mökki,
  tien laidass' oli hirsimökki,
  humppa-humppa-hei!

  Ja mökiss' asui ukko
  ja mökiss' asui ukko
  ja mökiss' asui hirsiukko
  humppa-humppa-hei!

  Ja ukoll' oli akka
  ja ukoll' oli akka
  ja ukoll' oli hirsiakka
  humppa-humppa-hei!

  viivik


  (viivi_kort@hotmail.com)  VastaaPoista
 17. Mää laulan iltaisin ja päivisin ja iltapäivisin Pelle Miljoonan Hyvää yötä maailmaa. Minkäs vanha wannabepunkkari hyville biiseille mahtaa. :)

  Huma_nist(at)hotmail.fi

  VastaaPoista
 18. Meillä lauletaan "Pikkuiset kultakalat lammessa ui..." kun harmitus pikkuiselle neidille tulee. Unilaulua ei meillä ole... elina.forsstrom@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Meillä ei laululla tainnuteta iltaisin ;), mutta joskus hassutellaan varsinkin illalla sängyssä Pikkuiset kultakalat ja Tyhmä mies hiekalle rakensi biiseillä:)

  katjape@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Meillä vauveli odottelee vielä vatsassa joten tulevaa iltahittiä en osaa kuin ennustaa. yksi päivä lauloin läpi lastenlaulukirjan ja kovimmat potkut tulivat Peppi pitkätossun aikana. Reipasta sen ilmeisesti olla pitää! :)

  VastaaPoista
 21. Meillä lauletaan tai hyräillään yleensä Lapinäidin kehtolaulua, mutta välillä kun alkaa sama luritus kyllästyttää niin hyvin toimii myös Sininen uni ja Levon hetki jo lyö.

  VastaaPoista
 22. Mahaan päin lauleskelen sinistä unta. Saapi nähdä rauhoittuuko kääpiö siihen myös synnyttyään.

  VastaaPoista
 23. Oijoi tuo palkinto kelpais sillä en muista mitään tuutulauluja joten illalla iltasadun ja hanhiemon uni aiheisen lorun jälkeen lapsi menee nukkumaan.Laulu ois siihen mukava lisä ja vois välillä korvata uni lorun kun uni loruja ei oo kuin kolme.

  Opmaru@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Meillä hyräillään iltaisin Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Sitä meillekin pienenä laulettiin / hyräiltiin :)

  enmanen@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Hei kuule, oon miettinyt, että minkätakia sä et kerro teidän perheen nimiä täällä?:) siis ihan hyvällä kysyn, kiinnostaa vaan. Aattelin kanssa, että kun sun pikkusiskon blogia joskus selailin, ja sun ja minimen nimet siellä vilahti, niin eikö sua pelota että joku ääliö ne möläyttää, ketä tietää ne? Itse en olisi niin ääliö mutta maailmassa meitä on moneksi..

  VastaaPoista
 26. miulla ei oo lasta jota tainnuttaisin mutta oon laulanu hoitolapsille "tuutilullaa lasta, vaivu valvomasta. pane silmät umpeen, niin kuin kukka lumpeen. siel on hyvä olla, unten nurmikolla. hauskat leikit lyödä, punamarjat syödä."

  tuo levy on ihana! :)

  jenni.silvennoinen@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Meidän pikkuinen nukahtaa yleensä hyvin, mutta jos ei, niin äidin hiljaa hyräilemä, Ronja Ryövärintyttärestä tuttu Vargsången auttaa. (Muistan yleensä tositilanteessa vain kaksi ekaa säkeistöä, mutta niitä voi toistaa sitten vaikka sata kertaa.) Tyynnytyslaulu auttaa myös kaikkeen mahdolliseen mielipahaan, varsinkin, jos kantaa beibeä samalla sylissä.

  Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig...

  t. lauraollikainen@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Meillä lauletaan Tuiki, tuiki tähtöstä ja jos on tosi rauhaton mukula, niin lisäksi vielä Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Siitä eka ja toka säkeistö menee laulaen ja kolmas hyräillen, koska en ikinä muista sitä!

  sanna.leiviska@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Meilläkin aika harvoin tarvii lauleskella tuutulauluja, mutta käytössä ovat tarpeen vaatiessa Aa tuuti lullaa ja Aa-aa Heikki. :)

  satu.uusikallio@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Meillä lauletaan Päivänsädettä ja menninkäistä, Ihmettä ja kummaa ja Sinistä unta. Ja aika monesti myös Biffy Clyron Mountainssia.

  ammake at luukku.com

  VastaaPoista
 31. Meillä lauletaan "Kun sängyssä lapsia on yksitoista ja hännät on solmittu yhteen, niin myös peikkoäiti hän lapsilleen laulaa sen kaikista kauneimman laulun: puh-ai-ai-ai-ai-puh, puh-ai-ai-ai-ai-puh, puh-ai-ai-ai-ai-puh-puh, puh-ai-ai-ai-ai-puh." En tiä onko muitakin säkeistöjä olemassa, mutta osaan vain tämän pätkän. :o) Tuo levy olis mieleinen kyllä meillekin.

  VastaaPoista
 32. Mä ihastuin jo ennen pientä ihmistä Laura Malmivaaran Aallotar-biisiin ja sitä lauleskelin mahallekkin. Aika melankolinen, mutta ihana.
  Toi palkinto olis kyllä ihan huippu.

  Mannasari
  mannasari@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Meillä unille vie hyräily Pieni tytön tylleröinen ja pahan paikan tullessa lohtua suo kerhosta opitut "Tässä isäpupu on..." ja Metrolla mummolaan.

  VastaaPoista
 34. Juuri tänään olen katsellut mitä levyjä tilaisin pojalle kun hän on niin kovin innostunut musiikista, muskari on osoittautunut loistoharrasteeksi! Meillä isi ei laula nukuttaessa, äiti joskus pientä tytön tylleröistä ja pappa joko tytön tylleröistä, isoisän olkihattua (tämä oli omassa lapsuudessakin ihan vakio <3) tai hämä-hämä häkkiä. Parhaiten uni tulee isän kanssa hiljaisuudessa, seuraavaksi parhaiten rauhoittavan papan laulun myötä, äidin epätoivoinen laulu ja hyssyttely tehoaa vain harvoin mutta joskus on ikävä kyllä pakko jos isi on töissä ja pappa ei käytettävissä ;P

  paulan.neuleet a gmail.com

  VastaaPoista
 35. Meillä lauletaan Sov du lilla videung, jota itsellenikin aikoinaan on laulettu. Rauhoitteluun oma versio Lasse, Lasse liten laulusta, jossa Lasse on korvattu pojan nimellä :) Tätä tuli hoilattua varsinkin ekojen kuukausien ajan ennenkuin pikkuinen hyväksyi tutin.

  VastaaPoista
 36. kun bebe syntyi, herkistelin pari iltaa kuunnellen tuutulaululevyä. sitten ajattelin, että tyhmähän mä olen jos totutan sen lauluun/levyyn, ja ekat 6kk kaveri nukahtikin ihan itsekseen. sittemmin aika paljon oon laulanut esim. aa aa heikkiä, mutta oman pojan nimellä ja sanoilla, sekä aa aa, allin lasta ja tuu tuu tupakkarullaa. meillä on myös laulettu rajattomien purrelle tuulta jo kohtuajoista alkaen. mutta ei näistä tyynnyttelemään ole, silloin kun tyyppi vetää hepulit, niin se vetää hepulit. :)

  vitsit kun sais ton levyn ilman maija vilkkumaata. sori, not my cup of tea.

  VastaaPoista
 37. Meillä on 4 kk ikäisen pojan iltalauluna Pikku kakkosen Nalle Luppakorvan loppulaulu. "Hyvää yötä piltit, nalle silmät sulkee. Lapsosista näkee nalle monta unta." Sopivan lyhyt ja ensimmäinen, mikä tuli vauvan synnyttyä mieleen. Jäi käyttöön. virve.tossavainen ät gmail.com

  VastaaPoista
 38. Mun (ja tytön) suosikkeja on nuo mainitsemasi lapsuuden klassikot sekä Päivänsäde ja menninkäinen.
  ellimuru ät gmail.com

  VastaaPoista
 39. Ensi alkuun tuli laulettua Päivänsäde ja menninkäistä, nykyisin enemmän sinistä unta etenkin iltaisin. Yksi helpoin rauhoittumislaulu on muskarista tuttu nimilaulu : " Karri poika Karri poika kiva kun oot täällä, ai jai jai jai jai kiva kun oot täällä."

  Lisäksi pukiessa menee orava-laulut, mitkä nekin muskarista tuttuja.

  Paula
  paulakiukas@yahoo.com

  VastaaPoista
 40. Meidän neiti 7kk kuulee viimeisenä ennen nukkumaan menoa "Tiedän paikan armahan..", vähän tahattomasti muokatuilla sanoilla :) Muutama kuukausi sitten se oli vielä "Mörrimöykky tanssii". On kyllä ihana huomata, kuinka lapsi rauhoittuu lauluun aika monessa tilanteessa!
  t: Nina
  nina.cederberg@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Meillä taintuu vielä tyttö kun laulaa tuutuu tupakkarullaa uudestaan ja uudestaan. Kaksi säkeistöä on tullut erittäin tutuiksi. Toimii myös hermoromahduksen ja uhmakohtauksen tullessa :)
  t.Sari
  sari.haataja (a.t) mbnet.fi

  VastaaPoista
 42. Meillä joka iltaisina tainnuttajina toimivat Oravan pesä sekä Peikkoäidin kehtolaulu.
  Välillä lisänä ovat myös Sininen uni ja Pieni tytön tylleröinen.

  -Jonna
  jonnanygren@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. meillä iltasin lauletaan pieni tytön tylleröinen, karhunpoika sairastaa ja sit se enkelin suojassa. ja toi viimenen noista on eniten käytetty. :)

  oispa kiva voittaa! :)

  VastaaPoista
 44. Päivänsäde ja menninkäinen on kiva :) Siinä laulun ohella tulee kaunis tarina kaupan päälle. Joulumaa on myös ihana.
  :)

  VastaaPoista
 45. Meidän tainnuttaja-biiseinä toimii Katinka (tyttäreni nimi on Katinka) ja Jospas minä kissan saisin... Pakko on kyllä laajentaa repertuaaria kun äispää alkaa samat biisit kyllästyttämään.

  Kati
  kati.niiles@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Meillä lauletaan :
  Pienen pieni enkeli
  taivahalla lenteli
  kaikki lapset siunasi
  hyvään uneen hellästi.

  Oma lapsuuteni iltarukous loppui noin, en tiedä onko tämä joku virallinen laulu vai äidin kehittelemä. Jos tuo ei riitä niin päivänsäde ja menninkäinen ja sininen uni jatkavat showta.

  Laululla on kyllä ihmeellinen vaikutus lapsiin. Aluksi lauloin juomalauluja ennen kuin rupesi lasten laulut muistumaan mieleen.

  VastaaPoista
 47. Meijän pikku-poikasen ollessa ihan vauva kuunneltiin iltaisin Levon hetki-kappaletta. :) samaa kappaletta äiti lauleskeli jos sattui suru olemaan puserossa tai muuten tarvis lohdutusta. Nykyisin pojan ollessa 2v itkua helpottaa äidin syli ja tämä kyseinen kappale , unikin tulee isolle pojalle herkemmin kun rahoittamiseen heräilee Levon Hetkeä :) p.s äitille tulee aina tippa linssiin EDELLEEN kun kuulee tän kappaleen :)
  nimimerkki herkkä mutsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, mitähän tää mutsi oikeen sählää!? :/ se sähköpostiosoite puuttui eli silvendoinen.heidi@gmail.com

   Poista
 48. Meijän pikku-poikasen ollessa ihan vauva kuunneltiin iltaisin Levon hetki-kappaletta. :) samaa kappaletta äiti lauleskeli jos sattui suru olemaan puserossa tai muuten tarvis lohdutusta. Nykyisin pojan ollessa 2v itkua helpottaa äidin syli ja tämä kyseinen kappale , unikin tulee isolle pojalle herkemmin kun rahoittamiseen heräilee Levon Hetkeä :) p.s äitille tulee aina tippa linssiin EDELLEEN kun kuulee tän kappaleen :)
  nimimerkki herkkä mutsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Tuli ilmeisesti vahingossa kaks kertaa kommentti!! :o

   Poista
 49. Samaa hoilaan tyypille kuin itselleni on laulettu eli tuutuu tupakkarullaa. Kalliolle kukkulalle näyttää myös toimivan pikkunaiselle. Olen maailman surkein laulaja mutta eipä tuo vielä osaa moittia :)
  Paloma alias maria1.viljanen@gmail.com

  VastaaPoista
 50. tuutuuu tupakkarullaa on nytvvuodenpäivät lauleltu.toimiiiii. iidasa@luukku.com

  VastaaPoista
 51. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 52. Meidän tyllerö on vauvasta asti sammunut kuin lyhty erääseen vietnamilaiseen balladiin, jota on kännykästä ja tietokoneesta soitettu. Itse laulelen useimmiten "kas kuusen latvassa oksien alla on pesä pienoinen oravalla". sini66@hotmail.com

  VastaaPoista
 53. Meillä minä hyräilen pojalle tuutuu tupakkarullaa päiväunille mennessä.
  Isukki hoitaa yöunille nukutuksen, jolloin hän hyräilee omiaan (päästä heitettyjä sanoja)
  Autossa nukahtaa aina lounatuulen laulun soidessa <3 Tätä laulaisin myös itse pojalle, mutta vaatisi aikamoista opettelua :D
  Vakituista unibiisiä meillä ei siis ole :)

  Ihana levy ! *Haluaa* :)

  minnuliini94@gmail.com

  VastaaPoista
 54. En edes ymmärrä miksi, mutta niin rauhoittelu, kun nukuttamiskappaleenakin toimii meillä parhaiten hämähäkki. Olisi ollut ihana päästä sanomaan joku suloinen herkkä biisi, mutta se ei olis silloin fakta... Tietysti yritän laulella ties mitä, mutta hän ei oikein tahdo muista kiinnostua.

  lottiina@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Meillä laulellaan perinteisiä Pii pii pikkuinen lintu ja Aa aa allin lasta. Virret ja joululaulut toimii myös hyvin. Joskus 1v 8kk lapsi pyytää naama virneessä laulamaan pikkuisen linnun sijaan pii pii pissa... :D

  VastaaPoista
 56. Itselläni ei ole lapsia, mutta töissä äärettömiä hittejä ovat tuntuneet olevan Ukkosmaineen Talvikruunuprinsessa sekä Pallosalama (löytyvät youtubesta kumpaisetkin!) hyrisemällä sekä klassinen sininen uni. Lisäksi miun jutut tuntuu olevan niin unettavia että pikkuinen jos toinenkin on nukahtanut syliin jo pelkästä papatuksen voimasta :D

  elinahan_mie@hotmail.com

  VastaaPoista
 57. Meillä ei kotona enää muutamaan vuoteen ole lauleskeltu iltalauluja, lapset ovat jo sen ikäisiä, mutta muissa yhteyksissä takuuvarmasti toimii `Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää` -laulu.
  teijapistelentoatelisanetpistefi

  VastaaPoista
 58. Peikko-äidin kehtolaulua lauletaan täällä =).

  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 59. Vielä ei ole omia lapsia unille tainnutettavana, mutta työn puolesta ja tulevien lapsien puolesta mielellään osallistun arvontaan. Tällä hetkellä töissä vakiounilauluni on Pii pii pikkuinen lintu, vaikka melodia onkin välillä vähän hukassa :) Lisäksi luulin pitkään että laulussa lauletaan "...harjan varrella maatessa" vaikka se onkin "...marjan varrella maatessa" :D


  aliipei@luukku.com

  VastaaPoista
 60. Unilauluja ei meillä lauleta mutta muuten kyllä laulu raikaa :)
  Täti moonika, Rölli, Pikkuiset kultakalat lammessaa ui yms.

  Tosi kiva arvonta, mukana ollaan!

  laura.niemi81@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Me kanssa mukaan! Meidän neiti yöunille mennessä vaan innostuu laulelusta, mutta lohdutusbiisinä ja päikkärilauluna laulellaan Viimeistä mammuttia ja Pientä tytön tylleröä. Myös Suurlähettiläiden Tyhjää taulua tulee jostain syystä lallateltua :)

  jenni.soramaki@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Meillä lauletaan joka ilta Päivänsäde ja Menninkäinen.

  lheinon (at) gmail.com

  VastaaPoista
 63. Meillä aloitetaan aina päivänsäteellä ja menninkäisellä, mutta harvoin se riittää. Kavalkaadia mennään eteenpäin käyden läpi suomiklassikot ja päädytään aina sinne Wet Wet Wetiin ;) Ennen tyttö nukahti lauluun, mutta nykyään laulu on rauhoittumista ja yhteistä hetkeä varten ja tyttö juuri 1v nukahtaa omaan höpinäänsä.

  mursuuppi at gmail piste com

  VastaaPoista
 64. Minulla ei ole omaa minityyppiä, mutta päivisin tainnutan ammattini puolesta muiden minejä...:) Omat suosikkini ovat Päivänsäde ja menninkäinen, Puff lohikäärme ja Lapin äidin kehtolaulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis sposti ludisia.k@gmail.com

   Poista
 65. Mukaan arvontaan! Meillä tainnutetaan Oravanpesä biisillä, en vain osaa siitä kuin muutaman ensimäisen lauseen ja hymistä loput. Mutta who cares, toimii kuin häkä!

  VastaaPoista
 66. Meillä ei onneksi enää tarvi hirveesti unilauluja laulella, mutta kuukausia hoilattiin "tuu tuu tupakkarullaa" ja soittorasiasta kuunneltiin "tuiki tuiki tähtöstä".
  Nykyään "Magdaleena" toimii rauhoittajana.
  Kiitos mahtavasta blogista! :D Kaveri imetysaikana neuvoi lukemaan ja tän ansiosta pysyin yöllä imettäessä hereillä :D
  hezpe@hotmail.com

  VastaaPoista
 67. Lapin äidin kehtolaulua laulan, sopii muuten hyvin kun lapissa asutaan!

  annapistealhokemiukumaukugmailpistecom

  VastaaPoista
 68. Enää ei juuri laulella iltaisin, mutta pienempänä lauloin Lapin äidin kehtolaulua ja Sinistä unta :).

  Laura
  laura.m.koistinen (a) gmail.com

  VastaaPoista
 69. Iltaisin laulelen kappaleita Hyvin hiljaa tai Sininen uni. Tai siis lähinnä molempien ensimmäisiä säkeistöjä, kun en enempää muista.:)

  Annikainen
  ae85462@uta.fi

  VastaaPoista
 70. Lapinäidin kehtolaulu on käytössä kriisitilanteissa, mutta muina iltoina mennään pienellä tytön tylleröisellä. :)

  VastaaPoista
 71. Sininen uni on se meidän the biisi, mutta muistan vain ensimmäisen säkeistön. Vähän ehkä yksipuolista, mutta toimii. :)

  Lotta
  lotta.nyrhinen@gmail.com

  VastaaPoista
 72. Ainoat laulut mitä minä muistan on virsiä. Viime juhannuksena lykin vauvaa uneen laulaen jotain hyvin jouluista virttä, olisikohan ollut jouluyö,juhlayö?

  VastaaPoista
 73. Aa tuuti lulla, mistäs tiesit tänne tulla...
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Meidän suosituin laulu on Peikkoäidin kehtolaulu. Olen itsekin kuunnellut samaa laulua lapsena äitini laulamana lähes joka ilta, joten laulan tätä laulua mielelläni lapsille ja hyvin toimii! :) Myös Kirkossa- biisiä on tullut lauleltua aika paljon.Ei olla edes uskovaisia, mutta se on kaunis ja rauhoittava laulu ja lapset tykkää kans. :)

  pihla

  pihla1@hotmail.com

  VastaaPoista
 75. Meillä Esikoinen taintui pikkuvauvana "Pieni tytön tylleröinen" -tuutulauluun, joka herkisti aina äidinkin mielen. (Nykyisin Esikoista kiinnostaa vain menevämmät biisit päiväsaikaan ja illalla suositaan iltasatua.) Tosikoisen unilauluksi on valikoitunut "Lohikäärme Puff", josta en tosin osaa kuin ensimmäisen säkeistön, mutta sekin tuntuu riittävän. :D Lisäksi keksin itse sanat toiseen säkeistöön, ja laulan siinä Puffin sijaan Tosikoisesta itsestään.

  (waascageles (ÄT) hotmail piste com)

  VastaaPoista
 76. Meillä on joka ilta Tiitiäislaulu (tiitiäinen, metsäläinen, pieni menninkäinen) ja aa tuuti lasta. Poika toivoo niitä nykyisin jo ite:)

  Päivi P
  martikainenpaivi at hotmail.com

  VastaaPoista
 77. Me ei neidille yleensä unilaulua lauleta, sillä neiti nukahtaa itse, mutta silloin kun lauletaan se on Päivänsäde ja menninkäinen, sillä se oli lapsena minun lemppari unilaulu ja isäni laulo joka ilta sen minulle, vieläkin mä saatan sen laittaa soimaa,mutta ei se kuullosta yhtä ihanalta mitä isän laulamana.Ja mummolassa ollessa mummo laulo aina TuuTuu tupakkarulla,ja välil muokkas Tulin pitkin Turuntietä,
  hämäläisten Härkätietä kohtaa, laulamalla meijä oman osoitteen siihe. Mutta muuten me kuunnellaa todella paljon musiikkia ja vauva vaan,samoin Disneyn laulut muistan jo pikku hiljaa ulkoa, yli vuos niitä ollaa melkei päivittää kuunnellu.

  nitaa9111@gmail.com

  VastaaPoista
 78. Meidän 5kk pojan suosikit ovat Päivänsäde ja menninkäinen, Jänöjussin mäenlasku sekä Ihme ja kumma (isä). Minä soitan harmonikkaa ja Oravan pesä (äiti)

  Sakke

  sakariw at hotmail.com

  VastaaPoista
 79. Meillä toimii Hämä-hämähäkki sekä Päivänsäde ja menninkäinen. Tosin epäilen, että mon oikeasti ihan sama mitä laulaa, kunhan laulaa. :)

  Virppunen

  virvelontti at hotmail.com

  VastaaPoista
 80. Meillä unilauluna Nälkämaan laulu. Ei tuo siihen nukahda mutta musta sitä on ihanaa laulaa, niin tunnelmallinen biisi. Lauloin sitä vauvalle välillä jo odotusaikana.


  VastaaPoista
 81. Tää kommenttikenttä on muuten ipadilla ihan paska. Yhtäkkiä lakkaa kirjoittamasta vaikka mitä tekis, käynyt monet kerrat. Terv. Edellinen, kuurastas at gmail piste com

  VastaaPoista
 82. Mukana, jos en voita niin tää on silti hankittava =) meillä muksu nukahtaa parhaiten ilman seuraa, mutta mininä hyräilin sen uneen "hämäläisten härkätie"-biisillä, välillä kehittelin siihen omaa sanotusta ku hyräily kyllästytti jo itseänikin. En ees tiiä biisin nimeä, mut se on ainoo josta osaan edes vähän säveltä. Laulaminen menee muutenkin pelkkiä kertiksiä veivaamalla, uudestaan ja uudestaan. Eli senkin puoleen olis komee tollanen lastenlevy, jos vaikka muksu oppis ne oikeet sanat ;D

  VastaaPoista
 83. Meillä on tainnuttajalauluja useampi, äidiltäni perittyjä, muun muassa Nuku nuku nurmilintu, Piipii pikkuinen lintu, Hyvää hyvää iltaa. Itse olen lisännyt mukaan vielä Laulun oravasta (Makeasti oravainen..) ja muutaman muun.

  VastaaPoista
 84. Vanhoja poikia viiksekkäitä ja välillä vaihtelun vuoksi pätkä Päivänsädettä ja menninkäistä. Toimii kuin häkä! :)

  VastaaPoista
 85. Mukaan arvontaan haluan, pikkuiselle olisi mieleinen levy. Hämä-hämähäkkiä on tullut eniten lauleskeltua. idisca@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Oi, etenkin noi sadut kiinnostaisivat kovasti. :)
  Mun ja vauvan suosikki on tällä hetkellä Pieni ja hento ote, eritoten Terhi Kokkosen & Kauko Röyhkän versioimana.

  pirkko_j@suomi24.fi

  VastaaPoista
 87. Meillä lauletaan ja kuunnellaan nuku nuku nurmilintua ja miska suotaa joella.

  VastaaPoista
 88. Meillä on samanikäinen pimatsu kuin teillä. Illalla ei olla lauluja laulettu, kun nukutukseen riittää tissi ja sen jälkeen paikka kainalossa. Laulaminen ei rauhoita vaan paremminkin innostaa, joten on parempi olla hiljaa hissukseen. uneaathotmailpistefi

  VastaaPoista
 89. NuuNuun (nuunuun@hotmail.fi)24. helmikuuta 2013 klo 16.31

  Meillä lauletaan Päivänsäde ja Menninkäistä, muut laulut ei kelpaa illalla.

  VastaaPoista
 90. Meillä joka ilta lauletaan Sininen Uni. Yleensä toimii tissin lisukkeena, joskus hulinailtoina pitää lisäksi laulaa Päivänsäde ja menninkäinen, Keski-Pohjanmaan maakuntalaulu ja Lintu.

  strigoaica(at)gmail.com

  VastaaPoista
 91. Täällä tuutulauluina toimivat Lohikäärme Puff, Lounatuulen laulu ja Missä muruseni on. Päiväsaikaiseen tyynnytyspiristykseen parhaita ovat taas Mörri-Möykky (Se "Korpikuusen kannon alla.." alkava) ja itse keksitys rallatukset.

  prinsessainen(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 92. Meidän vakkari-iltabiisit on sininen uni, lounatuulen laulu ja peikkoäidin kehtolaulu. Uusimpana uutuutena Rosvo-roope :D

  virpi.koskimies (a) gmail.com

  VastaaPoista
 93. Pieni pojan palleroinen, sininen uni, tuu tuu tupakkirulla sekä riparilaulut :)

  hammihei(@)gmail.com
  Terveisin Hanna

  VastaaPoista
 94. Hush little baby, don´t say a word, mama`s gonna buy you a mocking bird...
  flight(at)luukku.com

  VastaaPoista
 95. "Hiljaa, hyvin hiljaa" oli ihan alussa vaikeaa, liikutuin. Nyt menee jo paremmin. "Pieni tytön tylleröinen" toimii myös.
  Tosin tuuditeltava on nykyään aina tanssimassa ja taputtamassa mukana. Laulaminen ilta-aikaan on vähentynyt.
  sanna6478@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Päivänsäde ja menninkäinen se tehoaa hyvin pikkuisiin.
  lumikide@luukku.com

  VastaaPoista
 97. Meillä on käytössä perinteinen Tuu-tuu, tupakkarulla sekä Lapin äidin kehtolaulu.
  henriikka.hietala@gmail.com

  VastaaPoista
 98. Sininen uni.
  T: Hiisukas
  hiisukas@gmail.com

  VastaaPoista
 99. Toivottavasti kaikki laulut tuuduttaa uneen!
  Tulokas vasta masussa, mutta koska emme asu Suomessa haluan lapseni oppivan Suomea sujuvasti. Suomalaiset tuutulaulut auttaisivat varmasti, kun perheessamme itse olen ainut joka Suomea puhuu.

  Terkuin; Salla


  srexworthy@gmail.com

  VastaaPoista
 100. Äitini lauloi minulle Lapin äidin kehtolaulua. Haluaisinkin muistaa taas sen sanat oikein ja alkaa laulattaa omaa tytöä uneen samalla laululla.
  Löysin vasta blogisi, kiitos arjen jakamisesta ja vinkeistä! Erityisesti koko perheen kaukomatkareppureissu pikkuisen kanssa inspiroi!

  Riikka
  riikkaj ät ymail.com

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe