Eväsretki Vuosaareen

21.2.13

Talven takia retkikassia tulee pakattua aivan liian harvoin. Ja se on väärin se, sillä kunhan vain pukee tarpeeksi taminetta ylle, retki onnistuu pienessä pakkasessakin. Niinpä sulloimme alkuviikosta viltit ja eväät reppuun ja matkasimme metron kyydissä retkelle Vuosaareen. 

Mä en ole käynyt Vuosaaren Aurinkolahdessa kuin kesäisin, joten olikin jo aika nähdä tuo Itä-Helsingin Riviera lumiverhon koristelemana. Tallustelimme rantaa pitkin Uutelan ulkoilualueelle, jossa on kaksi luontopolkua. Me taisimme summanmutikassa kävellä sen lyhyemmän, vajaan parin kilometrin lenkin.
Linnut lauloivat kevättä, merenjää rapisi ja hiljalleen leijuvat lumihiutaleet tarttuivat kiinni ripsiin. Niin ja kaikilla oli kuitenkin lopulta liian vähän vaatetta päällä, mutta ei muistella sitä nyt.

Lounas katettiin toiselle reitin kahdesta keittokatoksesta. Liikuntavirasto kertoo tarjoavansa klapit nuotiota varten, mutta arvatahan sen saattoi, että puut olivat loppu. Elävä tuli olisi nostattanut retkitunnelmaa (ja lämmittänyt paksuista kintaista huolimatta palelevia käsiä), joten ensi kerralla huoltoasemalta puuklapit mukaan.

Päädyimme siis syömään soijanakit kylmiltään. Nakkien kaverina oli linssisalaattia, joka on mukavan tukevaa talvieväsruokaa. Jälkkäripullat maistuivat lumisessa maisemassa niin paljon paremmalta kuin kotikeittiössä, etenkin kun samalla sai hörppiä makoisaa termarikaakaota.
Tällaiset päivät saavat mut aina muistamaan, miten paljon rakastankaan Helsinkiä. Niin kuin parisuhdettakin, kotikaupunkirakkauttaankin pitää muistaa hoitaa ja vaalia.

Lue myös nämä

14 kommenttia

 1. Jepellä ja mulla on samisreput!! <3 ja oi, olen kade että pääsitte kotipihaa kauemmaksi. Toivottavasti tää mun iskias helpottaa niin päästäis yhdessä vielä pulkkamäkeen tälle talvelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertikassa olevan Haltin outlet on kova! :D Ja joo, pulkkamäki otetaan tavoitteeksi sun paranemisessa.

   Poista
 2. Samansuuntaista retkeilyä on meilläkin ollut tällä viikolla lasten hiihtoloman merkeissä. Pirttimäessä tehtiin lasten kanssa reilun 8 km hiihtoreissu liostoladuilla ja paisteltiin makkarat ja syötiin eväät keittokatoksessa.
  Miksi lähteä Lappiin, kun samanmoiset nautinnot löytyy alle 10 km päästä kotoa ?

  Pirttimäki on muuten Helsingin kaupungin virkistysalue vaikka Espoossa sijaitseekin... =)
  Hieno paikka muulloinkin kuin talvella !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirttimäki on mulle uusi paikka, kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Se on kyllä totta, että talvella (ja muutoinkin) tulee retkelle lähdettyä aivan liian harvoin. Jo pelkästään se retkieväiden syöminen olisi pätevä syy lähteä, vaikka ei kovin kauaskaan, mutta se evästauko on jotain niin mahtavaa. Mikään ei maistu niin hyvältä kuin nokkipannukahvit ja nuotiolla grillattu makkara, tai no ulkona ja nimenomaan retkellä maistuu kyllä kaikki paljon paremmalta kuin kotona! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, retkelle riittää hyvin ohjelmaksi pelkät eväät! :DD

   Poista
 4. Säännöllisen reippailun ja retkeilyn sekä luontoelämysten saamiseksi paras kilkani niin lapsille kuin aikuisillekin on partioharrastus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka mua vähän harmittaakin partion uskonnollissävytteiset perinteet, se on harrastuksena mitä parhain.

   Poista
 5. * kikkani
  Ja lisättäköön, että Uutela on makea mesta. Parit vappupiknikit tuli siellä syötyä Itä-Helsingin aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahhaa, tää oli meidän eka kerta Uutelassa, ja vappupiknikin ajattelu sinne lumen keskelle tuntuu niin huvittavalta. Mutta ei siihen kevääseen enää niin pitkä ole!

   Poista
 6. Mistä oot ostanu nokkapulloon noin kahvat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden perään on kyllä kyselty! Mutta valitettavasti vastaus ei varmasti auta asian kanssa eteenpäin, sillä ne ovat Thaimaasta.

   Poista
 7. Ehdittekö vaihtaa tuolla reissulla vaippaa? Me ei olla osattu tehdä kovin pitkiä ulkoilukeikkoja nyt talvella, kun märkä pissavaippa hirvittää. Voishan ulos kyllä laittaa kertisvaipan ja sen päälle villahousut, mutta silti tuntuisi kurjalta kantaa märissä olevaa lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkolahdessa on maksullinen vessa, niitä liikuntaviraston ylläpitämiä. Käytiin siinä, se oli tosi siisti, kun on aikaisempaa kokemusta vain niistä keskustan "ikuinen vappu" -vessoista. Mutta on kyllä totta, että vaipanvaihto tuo vähän haastetta talviretkisuunniteluun.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe