Minimen Thaimaan ruuat

28.2.13

Matkustaessa korostuu se fakta, että hyvä ruoka on yhtä kuin parempi mieli. Siksi kai multa on kyselty kovasti perheemme nuorimmaisen aterioinnista taannoisella reissullamme Thaimaahan. Mitään kikkakolmosia mulla ei ole tähän tarjota, sillä Minime söi ihan samaa ravintolaruokaa kuin mekin – mitä nyt aamu- ja iltapalaksi oli tarjolla muiden purtavien lisäksi myös pikapussieloveenaa.

Meidän kotiköökissämme kokataan melkoisen mausteista ruokaa, joten Minime on tottunut siihen, että lautaselta löytyy reilusti makua. Kokemattomimmillakin makunystyröillä Thaimaassa kuitenkin pärjää, sillä yleensä aterioija itse viimeistelee annoksensa pöytään katetulla tuoreella chilillä, kuivatulla chilillä, kalakastikkeella ja ruokosokerilla. Jos lapsi on oikein ronkeli, ehkä kannattaa kuitenkin pyytää keittiöstä jotain turistiystävällistä ja vähätulista sapuskaa.

Thaimaalaiset annokset ovat pienehköjä, ja tarkoituksena onkin tilata useampi annos, jotka jaetaan pöytäseurueen kesken. Nälkätasosta riippuen tilasimme yleensä kolme tai jopa kuusi annosta; kolme pääruokaa ja loput alkupaloja kuten kevätrullia ja tulista mangosalaattia. Ruoka on tuoretta, raikasta ja ihanaa. Minime söi välillä kokonaan hänelle varatun annoksen, välillä saatiin Lähiöjepen kanssa pitää rääppiäiset.

Ja ei, kukaan meistä ei onneksi tarvinnut matkan aikana Osmosalin apua.

Lue myös nämä

9 kommenttia

 1. Moi! voisitko mitenkään laittaa jotain reseptejä noihin?
  täällä kun on lukijana juuri ruoka- ja reseptihullu.. Uusia reseptejä on aina kiva saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thaimaan ravintoloiden halpuuden, me ei tehty ruokaa itse kuin kerran. Nämä kuvat ovatkin ravintolaruuista, joten reseptejä en valitettavasti tiedä.

   Poista
 2. Kiva postaus. Ja odotettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos pelkistä kuvistakin oli apua oman perheen reissuruokatoimintasuunnitelman luomiseen!

   Poista
 3. Voi NAM mitä kuvia! Söin tänään thaimaalaisessa, mutta eipä se maistunut samalta kuin paikan päällä..
  Olen pian postaamassa odottajan luomu- ja kasvisruoista blogiini ekoemo.wordpress.com. Reseptejä tuskin sielläkään, mutta nettihän on niitä pullollaan - tuntuu ettei keittokirjoja enää tarvitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en tiedä onko se ruoka vai sittenkin vain erilainen ympäristö, joka saa ruuan maistumaan Thaimaassa paremmalta kuin thaimaalaisessa täällä Suomessa.

   Poista
 4. hei! rokotitteko te tyttöne ennen thaimaan lomaa? siis ylimääräisiä rokotuksia? olemme suunnittelemassa thaimaaseen lomaa 1.5 vuotiaan kanssa niin nyt mietityttää rokotukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi vastauksen viipyminen. Me rokotimme ylimääräisenä molemmat hepatiitit.

   Poista
  2. ei mitään.. kiitoksia vastauksesta! olisi kiva lukea joskus postausta lasten rokotuksista ja mitä olet niistä mieltä :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe