Peloton mutsi ja ensimmäinen yö erillään lapsesta

14.2.13

Jos joku olisi minulle raskausaikana kertonut, että lapsi on vuoden ikäinen ennen kuin vietän kokonaisen yön erillään hänestä, en olisi uskonut. Tai jos joku olisi kertonut, että raskauspahoinvoinnista lähtenyt blogini veisi minut joskus workshoppiin kehittelemään yhdessä Fazerin kanssa uusia ideoita kestävien elämäntapojen edistämiseen ja normalisointiin, en olisi uskonut. 

No nämä molemmat skenaariot pääsivät tapahtumaan alkuviikosta, kun osallistuin yhtenä seitsemästä bloggaajasta ajatushautomo Demos Helsingin vetämään Peloton Co.Creation workshoppiin. Muista mutsiblogeista mukana olivat pääkuvassa kanssani keimailevat Kahvia ja unelmia sekä Puutalobaby.
Kuvat: Noora Isoeskeli
Puolentoista päivän aikana pohdimme, miten Fazer ja bloggaajat yhdessä voisivat ruuan avulla edesauttaa ekompaa eloa. Ideoita ja ajatuksia haudottiin ja hiottiin, ja lopulta tarjolla oli kolme konseptia, joilla ruisleipä ja leivonnan ilo voisivat tehdä kasvisruuasta uuden normin. Jos ja kun niistä kuullaan lisää, aion tietty pönkittää egoani kertomalla asiasta myös täällä.

Näin kun mutsigenressä mennään, workshopin kirkkain ahaa-elämys löytyi kuitenkin muualta kuin konseptiraakileista. Se syntyi siitä tunteesta, kun pystyi uppoutumaan keskeytyksettä yli vuorokaudeksi tekemään jotain, eikä edes ehtinyt miettiä rokotusohjelmien kiemuroita tai sappisaippuan jälkeen seuraavia aseita tomaattitahrojen poistamiseen.
Alin kuva: Noora Isoeskeli
Oli kutkuttavan ihmismäistä kulkea farkuissa ja silkkipaidassa koko päivän. Housujen polviin ei tullut konttimisen jäljiltä pusseja eikä paidassa ollut kakkaa tai maitotahroja. Koruissa ei roikkunut kukaan, eivätkä kanssaihmiset tahtoneet sotkea hiuksiini banaania. En edes ehtinyt ikävöidä kotiin niinä kahtena sekuntina, jotka tarvittiin hotellilakanoihin nukahtamiseen savusaunan ja illallisen jälkeen.

Ja kotona oli tietenkin samaan aikaan kaikki loistavasti, siitä ei missään vaiheessa ollut epäilystäkään. Maidollekaan ei ollut välitöntä tilausta, kun meijeri ei seisonut vieressä. Minimetä enemmänhän tässä pyritäänkin kouluttamaan mua pois symbioosista ja imetyksestä. Ja jos siinä samalla olen osaltani luomassa ekosupermegahyperkonseptia, mikäs siinä sitten.

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. Vau, olit reipas :) Ja ajatteleminen kuulostaa virkistävältä.

  Mä olin itse vähän alle nelikuisen lapsen luota poissa yön. Äh, ärsyttää nyt puolen vuoden jälkeenkin vielä, että lähdin, vaikka se ei tuntunut hyvältä ajatukselta. Menon peruuttaminen tuntui liian epäkohteliaalta, vaikka ei se kai olisi ollut.

  Jos joskus saan toisen lapsen, niin tiedän olla lähtemättä, jos yhtään tuntuu siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatteleminen on kyllä, ööö, jännää! Mä en tosiaan olisi ikinä uskonut, että vasta parin viimeisimmän kuukauden aikana on tuntunut siltä, että voisin olla yön poissa kotoa. Että ymmärrän hyvin sun fiilikset tuosta ekasta yöstä erillään! Aika huojentavaa, ettei ole tullut mitään yön yli kestäviä must must -menoja aikaisemmin. Mäkin kun olisin luultavasti mennyt "koska minähän en ole vain äiti", vaikka oikeasti yön yli erossa oleminen lapsesta ei olisikaan tuntunut hyvältä ja oikealta.

   Poista
 2. 9,5 kk and counting! En mäkään olis uskonut etukäteen. Ja me nukutaan viel samassa sängyssä. Sitäkään en ois uskonut. Tajuan, ettei näin voi loputtomiin jatkua mutta mieluummin en ajattele asiaa ihan vielä. Myönnän, olen ihan koukussa tuon pienen tuhisijan kanssa nukkumiseen. Tiedän sen liikkeistä, näkeekö pahaa unta vai onko vaikka hammaskipuja. Luonto hoitanut myös niin, että herään hetkeä ennen kuin hän havahtuu nälkäänsä, niin kätevää. Välillä on villimpiä öitä kun uusia liikkumistaitoja harjoitellaan keskellä yötä. Keskimäärin kai nukutaan legendaarisen hyvin. Luulen, että ensimmäinen yö ilman häntä jää unettomaksi, tai sitten täytyy yrittää kanssa jotain savusaunan ja muiden relaksanttien comboa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savusauna ja saunaolut. Ei kauaa lyhty pala sen jälkeen, vaikka kuinka uninalle puuttuisi kainalosta :D

   Poista
 3. Lauantaina ekaa kertaa lähdössä bailaamaan ja yöksi kaverin sohvalle :) mun blogissa on muuten arvonta jos kiinnostaa kierrätysmateriaaleista tehdyt neuolakortin kannet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen todennut, että jos tästä bailamaan joskus lähtee, yöpaikka pitää löytyä kaverin sohvalta tai vaikka sitten hotellista.

   Poista
 4. Ihan mahtavalta kuulostava workshop, tästä haluan kuulla lisää! :) Täällä poika on 1v 3kk eikä vieläkään olla oltu yötä erossa, pisin aika taitaa olla joku 10h, mistä lapsi on nukkunut puolet...

  P.S. Tomaattitahra lähtee auringon valossa. Märkänä. Ihan oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai märkänä lähtis! No hitto, meidän parveke on yks vaatteiden valohoitola, mutta oon laittanut ne sinne aina kuivina.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe