Perässä vedettävä legoeläin

5.3.13

Jos mun mutsina pitäisi valita tämän hetken lempilelu, se olisi korillinen Duploja. Mikä on sinänsä jännää, sillä en muista skidinä olleeni erityisen kiinnostunut noista muovipalikoista. Legoista mä jotain onnettomia taloviritelmiä rakensin, mutta koin lopulta kivemmaksi sisustaa kirjahyllyn alakaappiin rakennettua Barbie-yksiötä. 

Minime sen sijaan on ollut heti ensimmäisestä legokosketuksestaan lähtien sitä mieltä, että Duploissa on lempileluainesta. Ne kolisevat ja rämisevät juuri tarpeeksi ja niitä on kevyt ja kätevä viskoa ympäriinsä. Niillä elementeillä tuollainen pari kuukautta päälle vuodenikäinen saa aikaan jo monta leikkiä. Vaikka Minime viihtyy välillä jo tovin touhuten itsekseen, kivointa Duploilla on kuitenkin leikkiä jonkun rakennustaitoisen kanssa. Toisten rakennelmien hajottaminen on nimittäin parasta sitten vatsan pöristämisen.
Meillä on käytössä mun ja sisarusteni vanhoja Duploja, ja lisäksi olen täydentänyt saalista kirppareilta. Kun vuosikymmeniä leikeissä pyörineet palikat heittää astianpesukoneeseen, ne ovat taas kuin uusia. Siksi olen vannonut, että Legot hankitaan meille käytettyinä. En kuitenkaan kyennyt kieltäytymään, kun legolaiset halusivat kartuttaa Duplo-koriamme lähettämällä meille heidän uutuustuotteensa, hinauslelun.

Sillä miten nerokas idea tammikussa myyntiin tulleessa lelussa onkaan! Paketissa tulee mukana rakennuslevy, jossa on pyörät alla ja naru kiinni. Settiin kuuluvilla erimuotoisilla palikoilla levylle pystyy luomaan eläimiä, joita voi sitten vedellä perässään. Duplon hinauslelu yhdistää siis kaksi legendaarista lelukonseptia – rakennuspalikat ja perässä vedettävät lelut. Niin yksinkertaisen hyvä idea, että en ymmärrä, miten sitä ei ole tietääkseni aikaisemmin keksitty!
Ja kuten aina, vain mielikuvitus on rajana siinä, minkälaisia otuksia laudalle rakentaa. Uudet palikat tuovat ihanan freeseillä väreillään vähän raikkautta tunkkaisten kasariväristen Legojen keskelle. Sillä tietenkin uudet Duplot ovat yhteensopivia noiden meidän vuosikymmeniä vanhojen palikoiden kanssa. Se onkin yksi syy, miksi tykkään Legoista. Koska palikoiden malli pysyy samana vuodesta ja sukupolvesta toiseen, niiden keräilyn voi aloittaa pikkuhiljaa ja halutessaan ne saa salettiin myytyä eteenpäin.

Mä olenkin myöhäisheränneenä leikkinyt intopiukassa noilla lapsuuteni Duploilla nyt vuosikymmenien harkinta-ajan jälkeen. Mun rakennusinnostus on jo niin suurta, että huolettaa itseänikin. Mulla on nimittäin välillä kaksi rakennuspistettä. Toisen rakennan hämäykseksi Minimelle, jotta hän keskittyisi hajottamaan sitä. Ja sillä aikaa, kun selkäni takana hämäystornia hajotetaan, rakennan kiireellä sitä varsinaista Duplo-taideteosta.

Lue myös nämä

16 kommenttia

 1. Tiskikoneen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä duplopalikat voivat pahimmassa tapauksessa sulaa siellä. Varsinkin, jos ne pääsevät putoamaan alatasolle. Duplot voi kuitenkin tyynyliinan sisällä heittää myös pyykinpesukoneeseen ja puhdasta tulee niinkin. Lämpötila on aika paljon alhaisempi, joten palikat ovat paremmassa turvassa. :)

  Toi vetolelu onkin meidän toivelistalla. Näyttää kivalta ja uskon, että olisi sekä isoveljen että pikkusiskon mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä vinkki tuo tyynyliina ja pyykinpesukone, tattis!

   Poista
 2. Kyllä on hankintalistalla tuo vetolelu, pojan suosikkieläimiäkin on kirahvi joten varmaan tykkäisi noita palikoitakin kuskata siinä muodossa ;) Ja vetolelut on kyllä suosiossa kovasti olleet tässä viime aikoina muutenkin, mummilassa on sellainen ihana vanha puinen "auto" johon saa pari ukkelia kuskiksi ja puupalikoita kyytiin, se on kyllä paras. Ja toki Brion mäyräkoira kotona myös on suosikki, oma "Igor" mummilan koiran mukaan nimettynä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen yrittänyt bongailla kirppiksiltä vanhaa Brion mäyräkoiraa kohtuullisella hinnalla, mutta taitaa olla mahdoton yhdistelmä.

   Poista
 3. Meillä duplojen ukkeleita on käytetty myös piparkakkutalon koristeena... monikäyttöisiä siis. Ja duploja on iso muovilaatikollinen.

  Omien lasten duploikä alkaa olla pikkuhiljaa ohi, mutta en kyllä aio luopua noista ainakaan vielä moneen vuoteen. Jospa lastenlapset joskus tarvitsis niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, loistavaa jatkokäyttöä legoukoille!

   Poista
 4. Itse asiassa tuo Duplon vetoalusta on ollut olemassa aiemminkin, itse muistan lapsena leikkineeni sellaisilla :) Mihin ne sitten tässä välissä ovat kadonneet, en tiedä. Ja nyt pitäisi tietää vielä mihin vanhemmat ovat ne mun lapsuus-Duplot säilöneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? No mä kans ajattelin, että jo on kumma, jos ei tällaisia ole ollut aikaisemmin.

   Poista
 5. Duplot on kyllä meilläkin hitti! Saas nähdä josko meillekin tulisi tuollainen vedettävä alusta. Voitin Mami go go -blogista jonkun duplopaketin, mutten vielä tiedä mikä kolmesta arvontapalkinnosta tulee meille. :) No oli mikä vaan, niin poika on taatusti iloinen. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tuo vedettävä alusta on niistä kolmesta uutuudesta kivoin ja "tuorein", mutta kuten sanoit, varmasti leikittäväksi menee palikka kuin palikka.

   Poista
 6. Meilläkin skidinä duplot oli just se must juttu. Meillä naperoilla oli iso laatikollinen duploja, jotka on nyt onneksi säästetty myöhempiä jälkipolvia varten. Itse ainakin ootan innolla, että meidän puolivuotias junioriliigankansalainen oppii myös duplojen viehätyksen, sitten kun on siihen valmis. :)

  Eivätkös muuten nuo duplot ole nykyisin melko arvokkaita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei olisi silloin muksuna tullut ajatelleeksi, että näillä legoilla sitten joskus leikin oman lapseni kanssa :D Ovathan nuo duplot melko arvokkaita joo, tämän postauksen setin hinta taitaa kaupassa olla hieman alle 20 euroa. Mutta kirppiksiltä tosiaan onneksi löytyy välillä isoja pusseja edukkaasti.

   Poista
 7. Hih... mulle on käynyt samoin kuin sulle. En itsekään muista välittäneeni lapsena juurikaan duploista tai legoista ylipäätään, mutta nyt 1,5v tyttären äitinä olen seonnut niihin. Samoin on käynyt iskälle :) (toki hän on legoillut koko lapsuutensa ja siitä syystä osaakin rakentaa ja ideoida kaikkea mahdollista!)
  Äidin suosikki on tällä hetkellä prinsessalinnat ja -tornit ym taideteokset ja iskä tekee kaikkea meksikolaisukoista lentokoneisiin ja sukellusveneisiin :D
  Siinä sitten tytär seuraa toinen kulmakarva kohollaan, että "just..vanhemmat vauhdissa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että ketäköhän varten ne legot on hankittu..? :D

   Poista
 8. Legot on parhaita. Odotan innolla sitä että parin vuoden päästä päästään pikku legoihin, sitten tämä äiti vasta liekeissä onkin :D
  Muksuna me tehtiin vetoleluja niistä "auton"pohjista, toimi nekin. Naru ihan omasta takaa =) Samalla periaatteella olen tehnyt niitä tytöllekin, enkä ymmärrä että mikä innovaatio tuo muka nyt on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, te ootte olleet innovatiivisia! Se muuten unohtui sanoa tuosta Duplon valmiista vetonarulaudasta, että se naru on ihan nysä. Varmasti turvallisuussyistä, mutta ei sitä lautaa pysty edes taapero seisaaltaan vetämään perässään. Saati aikuinen duplofani, köh köh. Pituus siis enemmän sellainen lattialla istuskeluun soveltuva.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe