Punajuuren nauttimisen ikäraja

6.3.13

Punajuuri on kotimaisista juureksista lempparini. Se on maukas, mutta niin kiltti ja sopeutuvainen, että sopii lautaselle monenlaisten ruoka-aineskaverien seuraksi. Keittiössämme punajuurta on taidettu kuitenkin nähdä viimeksi keväällä. Syynä siihen on suomalainen suositus olla antamatta alle yksivuotiaalle punajuurta sen nitraattipitoisuuden vuoksi. 

Tänään punajuuri teki vihdoin näyttävän paluun, kun väkersin päivälliseksi punajuuririsottoa. Näyttävän ihan kirjaimellisesti, sillä samalla kun yksivuotias lappasi uutta herkkua kourakaupalla suuhunsa, vaaleanpunainen väri levisi komeasti suojaharsoon, käsiin, korviin, hiuksiin, syöttötuoliin ja pöytään. Katastrofia ei kuitenkaan päässyt sattumaan, kiitos nopean ensiapupesun ja kloriitin, joka palautti syöttötuolin tarjottimen alkuperäisen värin.

Mä kuitenkin saattaisin harkita punajuuren nauttimiseen asetetun ikärajan nostamista vielä ainakin muutamalla kuukaudella.

Lue myös nämä

10 kommenttia

 1. sanoisin että ikärajaa voisi nostaa useammalla vuodella! vaikka miten lapsi osaisikin jo syödä nätisti sotkematta, mun auta armias jos annat sille punajuurta, mustikkaa tms joka on huono lähtemään pesussa pois, niin sotku on taattu! tosin voisin väittää, että ehkä syy onkin niissä huonosti peseytyvissä ruoka-aineissa. niiden ja puhtaiden vaatteiden/pöytäliinojen välillä on varmasti joku magneetti, sillä ei ne lapset ole aina ainoat jotka niillä sotkee. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, punajuuressa, mustikassa ja muissa sottaajissa on varmaan sama luonnonlaki kuin siinä, että vaippa päästää läpi aina silloin, kun on kiire lähteä kotoa juhlatamineissa tai silloin, kun ne juhlatamineet päällä on jo päästy matkaan.

   Poista
 2. Punajuuri odottaa vielä pari kuukautta testaamista täällä mutta meillä on jo otettu käyttöön kylpyhuonepiknik. Eli kaikki sotkuisimmat herkut (esim. isot pakastemansikat sulatettuina ja omin kätösin syötyinä, nam) nautitaan kylpyhuonepiknikillä (välillä koko perheen voimin). Syönnin jälkeen sotkut helppo siivota ja onpahan sitten jotain vaihtelua rutiineihin : ) Nim. Luovuus käyttöön kun jaksa loppuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, jos meidän kylppäri olisi isompi kuin sentti kertaa sentti, kylppäripiknikinhän voisi ottaa käyttöön!

   Poista
 3. Punajuuri menee meillä hyvin uunijuureksissa, on suurta herkkua. Meidän 1 v tosin käyttelee haarukkaa joten sillä vältytään suuremmalta sotkulta. Lisäksi pöytä ei ole valkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo valkoinen syöttötuolin tarjotin - kuka insinööri sen on keksinyt?!!?

   Poista
 4. Meidän 1v5kk maalasi juuri keittiön kanakeitolla, joudun siis vaan uneksimaan punajuuresta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii, tuli varmasti nätit ja värikkäät seinät!

   Poista
 5. Mistä mahtaa olla peräisin Minimen ihana lautanen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeastaan peltinen tarjotin, kotoisin jostain ruotsalaisesta matkamuistomyymälästä :D

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe