Rouhee valkosipuli

25.3.13

Mä rakastan valkosipulia. Onnekseni samaa maata on myös perheeni. On paljon mukavampaa kärytä herkuttelun jäljiltä yhdessä. Tuoretta valkosipulia löytyy aina jääkaapista valmiina kuorittavaksi ja silputtavaksi ruokien joukkoon, enkä ihan heti keksikään paremmin ruokahalua nostattavaa tuoksua, kuin kasarista kohoava valkosipulin tuoksu. 

Valkosipulijauhe sen sijaan on ihan huijausta. Se on vähän kuin tuoreen ja jauhetun inkiväärin ero. Tai suoraan puskasta revityn ja pussista ripotellun korianterin ero. Massiivinen. Niin iso, että ei uskoisi raaka-aineen olevan sama. Kiireisinä päivinä olisi kyllä kieltämättä kätevää paiskoa sopan sekaan jauheena sekä valkosipuli, korianteri että inkivääri. Niillä olisi ollut kätevä maustaa vauvan pakastettuja soseita sulatusvaiheessa. Mutta kun ei ne maistu miltään.
Siksi siskoni sai tehdä tovin käännytystyötä saadakseen mut kokeilemaan valkosipulirouhetta. Ajattelin sen olevan sama kuin koivunkylkeä olisi keitoksiinsa lisännyt. Mutta sitten sisko ruohaisi meille valmistamansa keiton päälle valkosipulia myllystä. Tuttu ja huumaava valkosipulin tuoksu valtasi köökin saman tien.

Ja se maku. Ei se tuoretta valkosipulia voita, mutta makufiilis on vähän kuin oluen ja sitruunalimonadin yhdistelmä. Ihan eri tuote kuin alkuperäinen, mutta erilaisuudessaan maistuva ja kivaa vaihtelua makuelämyksiin.

Valkosipulirouhe on muille varmasti ihan arkipäivää ja normijuttu, mutta mä olen täpinässä uuden löytöni kanssa. Nykyään rouhaisen valkosipulia vähän joka paikkaan tilanteissa, joissa kynsiä ei jaksa ruveta hienontamaan. Uunivoileivät rouh rouh. Avokado rouh rouh. Kananmuna rouh rouh. Purkkihernari rouh rouh.

Lue myös nämä

11 kommenttia

 1. Laiskana käytän kaupan pakastealtaan valkosipuleja, joita myydään kätevissä annospakkauksissa, 20kpl/pkt. Toimii kiireessä ja on tuoreen makuisia! Ei tietysti kotimaista, mistä miinus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sellaisiakin on! No nehän täytyy testata. Pakasteet on aina toimiva ratkaisu saada tuoretta myös talvisin täällä pohjolassa.

   Poista
 2. Löysin samaisen rouheen muutama kuukausi sitten ja hehkutin sitä yhtälailla. Kerrassaan mahtava tuote! Kaikkia arkea helpottavia tuotteita pitää mainostaa eteenpäin, aina löytyy joku joka ei ole siitä kuullutkaan. P.S. Kiva blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huikee rouhe! Ajattelin kans, että ehkä lukijoista löytyy joku yhtä tietämätön kuin minä, jonka pitäisi kans saada tietää tästä.

   Poista
 3. Mulla oli tuommoinen pippurimylly, mutta se ei kestänyt kuin puoli vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa, no höh. Meillä on ollut noi vasta reilun vuoden, mutta ainakin tähän mennessä ovat pelittäneet loistavasti. Yhden oon kyllä rikkonut, kun vahingossa huitaisin sen kasarilla lattialle. Lasisina kun eivät paiskomista kestä. Mutta saman sarjan maustepurkit ovat ihan samoja lasipurkkeja, joten sellaisen ostamalla ei tarvitse ostaa myllyosaakin erikseen. Mutta se myllyosa sulla on tainnutkin mennä rikki?

   Poista
 4. Mä olen päätynyt kompromissiratkaisuun. Valkosipulimurskaa purkista, makua paljonenemmän kuin rouheessa ja säilyy jääkaapissa pitkään. :) Myös inkivääriä olen käyttänyt samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama, tätä aina jääkaapissa:
   http://www.finefoods.fi/tuotteet/spiceup/valkosipulitahna-110-g/

   Poista
  2. Mä en tiedä mikä siinä on, mutta se purkkimurska on mun mielestä pahaa. Tai ei nyt pahaa, mutta ei niin hyvääkään, että edes kiireessä sitä käyttäisin. Vanhentuneen makuista ehkä. Tulee mieleen kebupzzerioiden valkosipuliöljy, jota laittavat pizzojen päälle, yh. Mutta inkiväärinä just tuota Spiceupin purnukkaa välillä käytän, se on ihan ok. Jos makuasioista ei voi kiistellä, niin mistä sitten! :D

   Poista
 5. Tuo rouhe lienee samaa tavaraa,jota olen 10 vuotta syöttänyt hevosilleni:)

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe