Uinua-ensikehto äitiyspakkauksesta

7.3.13

Kävimme hiljattain Minimen kanssa toivottamassa uuden pienen ihmisen tervetulleeksi maailmaan. Jos vastasyntynyt vauva oli suloinen ja ihana, sitä samaa oli myös hänen unipesänsä, katosta roikkuva Uinua-ensikehto

Uinuan runkona toimii Kelan äitiyspakkaus, jonka ympärille puuvillainen kehto-osa pujotetaan. Uinua on mielestäni karsitun tyylikäs ja simppelin kaunis, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys vauvatarvikkeistossa. Kehdon sivussa on tasku, johon voi jemmata varavaraston aina yön pimeimpinä tunteina katoavia tutteja tai vaikka lukemista öisiä imetysmaratoneja varten.
Nerokkainta Uinua-kehdossa ovat sen liinat, joista koko komeuden voi nostaa kattoon. Mä voisin kuvitella, että kehdossa vauvan voikin kätevästi keinuttaa uneen, eikä silloin välttämättä tarvitse ravata ympäri asuntoa hyssytellen. Ja mikä parasta, tämän kaiken voisi ehkä tehdä samalla kun itse loikoilee sängyssä! Liinoista voi säädellä myös kehdon korkeutta, joten esimerkiksi nuhaisen vauvan oloa voi helpottaa nostamalla pääpuolta ylemmäs.

Pienessä kodissa kattoon ripustettava kehto säästää tilaa, sillä se jättää lattian vapaaksi. Kehdonhan voi asetella myös hieman päällekkäin vanhempien tai vanhemman sängyn kanssa, joten se auttaa sellaisissa makkareissa, joissa pinnasänky ei mahdu sängyn viereen. Ja koska kyseessä on äitiyspakkauksen ympärille luotu palkittukin keksintö, Uinua-ensikehto on tietenkin kotimaista alkuperää ja tekoa. Niitä valmistaa kolmen lapsen äiti Suomessa käsityönä.
Uinuan jälkeen kukaan ulkomaalainen ei voi enää kulmiaan kohautellen ihmetellä, miksi niin monet suomalaiset vauvat ovat nukkuneet ja tulevat nukkumaan ensikuukautensa pahvilaatikossa.

Lue myös nämä

20 kommenttia

 1. Olipa kiva nähdä tuo kehto 'livenä', olen nähnyt vain promokuvissa. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan livenä livenä saattoi olla vieläkin ihananpi!

   Poista
 2. Aivan huippu. Jos mä joskus vielä vauvan saan niin tuollainen täytyy olla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä nähdä, miten hyvä tämä olisi pienen vauvan kanssa.

   Poista
 3. Voih olispa ite tienny tästä vauvan ensikuukausina, olis ollu kyllä tarpeen :) Ehkä ens muksun kanssa sitten jos sellanen tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ollut tästä aikaisemmin kuullut, mikä on harmi!

   Poista
 4. Tämä on todella hieno! Jos olisin tiennyt tällaisesta, olisin jo esikoiselle hankkinut. Sen sijaan pahvilaatikkoon laitettiin vain miehen suvussa kiertänyt "reunuslakana", joka verhoili koko kopan sisä- ja ulkopuolen. On sitä jo vuosikymmeniä nukuttua ensimmäiset kuukaudet laatikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikossa nukkuminen on kyllä hassu ja samalla niin suloinen perinne!

   Poista
 5. Ihastuttava! :) Kunpa mäkin oisin tiennyt tällasesta meidän neidin ensikuukausina, olisi varmasti ollut meilläkin tarpeen. Pinnasänkyyn kun ei suostuttu koskemaankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama, pinnasänky - manaajaefekti. Toki meni meidän välissä köllötellenkin, mutta etenkin kun yösyömiset alkoivat vihdoin vähenemään, tää olisi ollut kätevä.

   Poista
 6. Tää on mahtava!! Hyvä suomalaiset!! Oon ite tän kans nähny varmaan jossain vauva-lehdessä yms aikasemmin ja ihastuin täysin tälle kehdolle!! :) Vieläkin haaveilen tälläisestä ja vaikka esikoinen onkin jo iso niin silti voisin iskeä meidän makkarin kattoon tälläisen vaikka sen tyylin vuoksi ja jos niitä naaperoita saattuu meillekkin vielä ilmaantumaan tietty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Kaksplussassa tästä on kuulemma ollut juttua ainakin. Kehto on kyllä mahtavaa jatkoajattelua äitiyspakkaukselle.

   Poista
 7. Oijoi miten ihana. Äitiyspakkauksen laatikko kauniissa ja tyylikkäässä hyötykäytössä! Meillä esikoinen nukkui ensikuukautensa pahvilaatikossa, ihan vaan karusti ilman verhoiluja :) Kakkonen nukkui ensimmäiset puoli vuotta juutti-riippukehdossa, jota himoitsin jo esikoiselle, mutta en silloin raaskinut: http://bebetalo.blogspot.fi/2012/08/katos-sanky.html
  Näköjään samaa hintaluokkaa tuo!

  VastaaPoista
 8. Mies kun ilmoitti, ettei meille tarvita pinnasänkyä, että lapsihan voi nukkua äitiyspakkauksen laatikossa, oli reaktioni "mitä vit...!? Minun lapsenihan ei missään pahvilaatikossa nuku! Tuo viritelmä on kuitenkin sen verran kaunis, että saattaisin sallia sellaisen kotiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kehtohan olis sitten win-win -tilanne koko perheelle!

   Poista
 9. Miksi, oi miksi en löytänyt tätä aiemmin! Aivan ihana keksintö ja niin nätti.
  Meidän mukula (3.5 kk) on jo harmi vain liian iso ja nukkuu jo pinniksessä. No, ehkä sitten seuraavalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, ihana keksintö ja vielä nättikin! On ehdottomasti fanfaaritöräyksen paikka, kun lapsitarvikerintamalla on jotain, jossa yhdistyy sekä käytännöllisyys että kiva ulkonäkö.

   Poista
 10. Mää hommasin viime kesänä syntyneelle vauvalle (käytettynä) amazonas koala - riippukehdon ja sekin oli kyllä aivan loistava, koska poika ei tosiaankaan öisin "vain nukkunut ja syönyt", joten tuota riippukeinua pystyi sitten jalalla / kädellä ite puolikuolleena sängyssä maaten heiluttamaan, niin ei tarvinnu pitkin kämppää (yleensä) yöllä ravata. Varmaan saman asian ajaa tämä kehto. Suosittelen ainakin huonouniselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä ajattelinkin, että riippukehdot toimii varmasti kätevästi just huonounisten vauvojen kanssa. Ja huonosti nukkuneiden vanhempien myös!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe