Kantosuoja eli toukka kotelossa

15.4.13

En ole varmasti ainut perheellinen, jolle kevään odotukseen on tullut lapsen myötä uutta fiilisteltävää: ei enää kauaa tätä toppavaatehärdelliä! Miten ihanaa onkaan pian vain lähteä ulos! Vielä tällä hetkellä kun sitä edeltää kymmenistä vaatekappaleista muodostuva palapeli, jonka kokoamisen puolivälissä joku pelaajista alkaa jo kitistä kuumuutta ja joku manata lapasen peukku-osan ja sinne kuuluvan peukalon yhteensopimattomuutta. 

Samalla kun vaatekerrokset vähenevät, myös lapsen kulkeminen kantovälineessä lisääntyy jälleen, ja sitä myötä viime keväänä käytettynä ostamani MaM-kantosuoja alkaa sekin taas olla ajankohtainen. Suoja on siis lämmittävästä fleecevuorista ja tuulta pitävästä polyesteripäällisestä valmistettu suojus, jonka saa näppärästi vetäistyä kantorepussa tai -liinassa matkaavan lapsen päälle.
Mä hankin katosuojan, kun Minime ei enää mahtunut piiloon oman takkini alle, mutta en halunnut ostaa erillistä kantotakkiakaan. Suojia on saatavina myös paksuina talvimalleina, mutta omamme on niin kutsuttu neljän vuodenajan ohuempi suoja. Se on kätevä esimerkiksi kun välikausivaatteisiin puetun lapsen kanssa siirrytään paikasta toiseen. Lapsi on repussa paikoillaan, joten vaikka remutessa välikausivermeet riittävät lämmittämään, matkojen ajaksi ympärille on hyvä kääräistä vähän ylimääräistä. Vähän sama kuin rattaissa on jalkapeitteet tai makuupussit tuomassa paikoillaan olevalle lapselle suojaa ja lämpöä.

Kantosuoja on varmasti kätevä myös, jos lapsen päiväkoti on kodin lähellä. Silloin hänet voi istuttaa kantoreppuun sisävaatteissaan, kietaista päälle kantosuojan ja viedä päiväkotiin ilman, että tarvitsee muutaman minuutin ulkoilun ajaksi pukea ulkovaatteita ja kenkiä. Säästyy hermoja ja aikaa, kun ei niitä kumpaakaan ole lapsen synnyttyä liiaksi ollut.
Suoja pelittää käytössä pitkään, sillä sen alaosan saa pussitettua just niin kireälle kun tarvitsee kannettavan koon mukaan. Nykyään myynnissä olevissa MaM-kantosuojissa on erilainen huppu, mutta tässä meillä olevassa se on epämääräinen fleecemöhkö, jonka onneksi saa napitettua suojasta myös irti. Ja onhan tää muutenkin möhkömäinen, joten salettiin aiheuttaa kanssakulkijoissa kummastusta. Että ei muuta ku toukka koteloon ja ulos hämmennystä aiheuttamaan!

Taaperon vauvamaisesta olemuksesta joku saattoikin ehkä jo päätellä, että Herttoniemessä eivät puut viheriöi ennätysaikaisin, vaan postauksen kuvitus syntyi aikakauslehtimäiseen tapaan jo viime syksynä.

Lue myös nämä

20 kommenttia

 1. meillä on myös tuollainen suoja. oli viime syksynä kovalla käytöllä kun kuljin sienimetsässä vauva mukanani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sienessä vauvan kanssa, ihanaa! me ei oltu kun kerran bebe kyydissä, kun ei keksitty tarpeeksi hyvää keinoa pitää hyttyset poissa lapsen iholta. onko sulla joku kikkakolmonen tähän, ois kiva tietää ensi syksyn varalta?

   Poista
  2. Ei mulla mitään kikkoja ollu. siinä se pieni nykerönenä mun leukani alla kulki eikä hyttyseet kiusanneet :D ei niitä munkaan kimpussa suuremmin ollut. hmm. miksiköhän ei :D en tiiä. omaan niskaani kyllä ja ranteisiin olin sipaissut mietoa hyttyskarkoitetta että ehkä ne sitten siksi pysyttelivät kaukana. mene ja tiedä. meijän vauva oli syksyllä alle puoli vuotias :)

   Poista
  3. Ehkä se oli alle puolivuotiaana niin mini ja kantovälineen alla piilossa, että inisijät eivät löytäneet :D

   Poista
 2. Mistä noita kantosuojia saa ostettua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä ostin tän meidän käytettynä huutiksesta, mutta myynnissä on ainakin täällä: http://www.lastentarvike.net/kategoria/123/kantosuojat ja täällä: http://www.vekaravintti.fi/store/index.php?main_page=index&cPath=1_20

   Poista
 3. Mua kiinnostaa nyt äidin suojat - superhieno takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitti! Se on kuule Laihian lähetyskirppotorilta ostettu eurolla :D

   Poista
  2. Näin voisi jopa laihialaisittain nähdä asian olevan!

   Poista
 4. Mites toi pelittää, kun toukan laittaa selkäpuolelle? Meinaan vaan, että saako sen myös yksikseen, jos lapsen haluaa kantaakin selässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Suojan saaminen takana kantessa lapsen päälle on mun mielestä vähän helpompaa kuin esimerkiksi kokeilemieni kantotakkien saaminen päälle yksinään. Eli vaiketa kuitenkin, mutta kai harjoitus tekee mestarin. Sen saa siis "humpsaistua" kätevästi taakse ja narutkin saa laitettua paikoilleen hyvin, mutta esimerkiksi kauluksen asettelu yms pikkuviilaus on tietty hankalaa jos ei mahdotonta ilman apua.

   Poista
  2. Hienoa että se myös onnistuu. On varmasti paljon tekijästä kii kelle vaikeempaa kelle helpompaa :-) Jos kerran saan sidottu vauvan liinalla selkään, kaipa tuoki onnistuu, eh.. Tollanen vois tosiaan olla kätsy.

   Poista
  3. Joo, no jos on oppinut sitomaan vauvan liinassa selkään, eiköhän tää mene siinä ohessa huomaamatta :D

   Poista
 5. Hih, muakin tuijotetaan yleensä aika pitkään, kun kuljen toppatamineissa kumja-paneelin avulla vauva liinassa kaduilla. Asutaan vielä täällä jumalan seljän takana, jossa kantaminen ei näy millään tavalla katukuvassa, joten ihmetystä riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, etenkin jos vauva on ihan pieni ja piilossa liinan kätköissä, siinä ihan kuulee, kun ihmisten aivot raksuttavat "mikä ihme on tuo möhkäleuloke tuossa"! :D

   Poista
 6. Huh, löysinpäs tämän vanhan postauksesi! Pakko kysyä apua, kun olin eilen ihan hädässä noiden samanlaisen kantosuojan remmien kanssa. Siis miten se oikein kiinnitetään (pätkä matkustaa selässä)? Pussi humpsautetaan matkalaisen ympärille, joo-o, kiristetään sopivan napakaksi pussiksi, joo-o. Mutta entä sen koko systeemin köyttäminen kantajaan? Mihin ne ylipitkät narut tulevat? Niiden suurehkohen lenkkien läpikö? Yritin jo tunkea omia käsiäni niistä lenkeitä, mutta totesin hyvin pian, että juu ei :D

  - Pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi vastauksen venyminen, ollut tässä kaikenlaista. Ja no täytyypä myöntää, että en ole ihan varma, käytänkö suojaa oikein, mutta. Mä vedän pitkät narun omien olkieni yli ja ristiin selässä, josta vedän ne vielä niiden renkuloiden läpi ja siitä sitten sidon narunpäät kiinni alaselkäni kohdalle. Olkoon väärin tai oikein, toimii! :D

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe