Pienen sankarin viittakirja

3.5.13

Lapsuudessa yksi hauskimmista leikeistä oli pukeutumisleikki. Vedimme siskon kanssa äidin villeimmät kasarigliterit niskaan ja köpöttelimme liian isot korkokengät jalassa ja asukokonaisuuteen sopimattomat hatut päässä ympäri taloa. Seuraavassa hetkessä glitterit ripustettiin takaisin kaappiin ja päähän vedettiin sukkahousut pupuleikin alkajaisiksi. Ja kun oli tarpeeksi kauan hypitty pomppupalloilla sukkahousut hulmuten ympäri huushollia, oli aika leikkiä Batmania. 

Oli leikissä mukana sitten ritarit, prinsessat, poliisit, hevoset, noidat, Kauniiden ja Rohkeiden Brooke ja Ridge (!!!), kissat tai barbapapat, hommaan tuli lisää säpinää viitalla. Mikä taika niskaan heitetyllä kankaalla onkaan! Parhaiten hommassa toimi harteille aseteltu viltti, mutta myös pussilakana oli oiva viitta niin naisia metsästävälle Ridgelle (!!!) kuin pyörällä rosvoja takaa ajavalle superpoliisille.
Peitoista tehdyissä viitoissa oli vain se harmillinen pikkupuute, että ne sitoivat sankarin toisen käden pitämään viittaa paikoillaan. Ja tietty sekä naisten metsästyksessä että rosvojen nappaamisessa kaksi kättä on ihan kätevä olla. Sen on huomannut myös Pienen sankarin viittakirjan tehnyt Satu Kontinen, sillä hänen mielestään siitä viltistä kannattaa hujauksessa leikata ja liimata kasaan ihan ihka-aito supersankariviitta, joka vapauttaa molemmat kädet supersankarihommiin.

Moreenilta saamassani kirjassa onkin kaavat ja ohjeet yhdeksään erilaiseen viittaan merirosvon kaavusta keijukaisen hörselöön. Tekijät lupaavat perusviitan syntyvät hujauksessa ilman ompelukonetta. Ideana kun on saksia ja liimata viitta valmiiksi, jolloin materiaaliksi riittää esimerkiksi Ikean halppisfleeceviltit, joita löytää nykyään muutamalla kolikolla melkeinpä miltä tahansa hyväntekeväisyyskirpparilta.
Koristeet ja lisämausteet viittoihin saa helposti leikattavasta liimattavasta huovasta, joka ei lähde purkautumaan reunoista ilman huolitteluakaan. Mutta jos ompelutaitoa on, toki viitan pimppaamiseen voi käyttää mitä tahansa nurkista löytyvää jämäkangaspalaa.

Kirjan taitto on pirteä ja kaunis, joten opusta selailee mielellään. Sivuilla on mukana myös muutamia tehtäviä lapselle ratkottavaksi sillä aikaa, kun aikuinen auttaa supersankariasusteen valmistuksessa. Vähän isommat minityypit varmasti taikovat viitat jo ihan ilman jelppiäkin. Mä luulenkin, että viittojen teko voisi olla hauska puuha supersankarisynttäreille. Juhlatunnelma pysyisi liidossa myös kemujen jälkeen, kun vieraat saisivat viedä viitat mukanaan kotiin.

Lue myös nämä

6 kommenttia

 1. Hei huippu idea järjestää tollaset DIY-synttärit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin munkin mielestä! :DDD Vähän jo venailen, jotta minityypillä olisi ikää sen verran, että moiset voisi järjestää.

   Poista
 2. Voi että, aivan loistavan näköinen kirja! Kirjastotätinä heti tietysti tarkistin, löytyisikö sitä valikoimista, mutta ei oo. Ei täällä Turussa eikä edes Helsingissä! Täytyykin laittaa hankintaehdotusta menemään...
  Mutta ainakin Adlibriksesta sen sai ihan näpsäkkään hintaan, eiku tilaukseen vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeestikko ei oo Turun tai Helsingin kirjastojen valikoimissa? Käsittämätöntä! Hyvä, jos pistät kirjastontätinä vähän säpinää siihen asiaan :D Mutta onneksi sitä saa tosiaan ainakin tuolta linkkaamastani Adlibriksesta melko edulliseen hintaan, esimerkiksi cdon.com:issa hinta oli puolet enemmän :O

   Poista
  2. Mä laitoin Turun kirjastolle heti asiasta viestiä, ja sieltä vastattiin eilen. Kirjaa ei ole hankittu kirjastoihin todennäköisesti sen takia, koska siellä on irti leikattavia osia (ei siis kaavoja, vaan ihan kannustetaan, että leikkaa tästä). Tällaiset kirjat eivät valitettavasti kauhean kauaa pysy kivannäköisinä kirjastokäytössä. :\ Onneksi kirjaa ei ole hinnalla pilattu, niin useimmilla on mahdollisuus se hankkia ihan omaksi. :) (ja vastaavia kirjoja varmasti löytyy pilvin pimein kirjastoistakin.)

   Poista
  3. Aa, aivan. Mä kyllä ajattelen niitä osia piirrettävinä kaavoina, vaikka tosiaan kannustetaankin leikkaamaan irti. Harmi, ettei päädy sen takia kirjastojen valikoimiin!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe