Retki Japaniin naapurilähiössä

21.5.13

Japani ja japanilaisuus näyttäytyy mulle mielenkiintoisina ja mystisinä vastakohtina. Toisessa päässä on hienostunut vihreä tee ja teehuoneiden hiljaisuus, toisessa taas discopalloräiske ja äklömakeat neonväriset kuplateet. Vaikka en ole koskaan päässyt käymään Japanissa, koen samaistuvani japanilaisten tapaan olla ja elää jokotai. Joko villisti tai seesteisesti. 

Jos me joskus saamme oman puutarhan, sekin on joko villi tai seesteinen. Villi huvikumpumaiseen tapaan tai seesteinen japanilaisten puutarhojen tapaan. Todennäköisesti siitä tulisi huvikumpu. No, onneksi nauttiakseen japanilaisen puutarhan seesteisyydestä ei tarvitse edes omistaa maapalaa tai matkustaa Japaniin. Riittää kun retkeilee Herttoniemestä naapurilähiöön, Roihuvuoreen.
Siellä sijaitsee japanilaistyylinen puisto. Puisto on kauneimmillaan nyt kirsikkapuiden kukkiessa, mitä juhlistettiinkin sunnuntaina perinteisellä hanami-juhlalla. Me käytiin puistossa vasta juhlahumun laskeuduttua, mutta kirsikkapuiden pitäisi onneksi olla vielä vaaleanpunaisessa loisteessaan ainakin tämän viikon loppuun.

Puisto on tietenkin retken arvoinen myös kukinta-ajan jälkeen. Puutarha on jaettu neljän ilmansuunnan mukaan omiksi alueikseen, joissa jokaisessa voi tehdä mielikuvitusretken Japaniin. Puutarha ei kuitenkaan ole mikään japanilaisten kliseiden kollaasipuisto, vaan kaunis puutarha, jossa on kiva viettää aikaa.
Lapsillekin riittää tekemistä mielikuvituksen päästessä erilaisessa maisemassa irralleen, kivenlohkareilla kiipeillessä ja pieniä kivilaattapolkuja kirmatessa. Eikä polulla tarvitse pysyä. Puistoa kunnostanut työntekijä totesi lapsiperheen riemua seuratessaan, että kaikkialle saa mennä tutkimaan ”sillä ihmisiä vartenhan tämä on”. Ihana ja just oikea asenne!

Ja koska retki ilman eväitä on tyhmä retki, me pistettiin päiväkahviksi kirsikkapuiden alle. Mutta myös sammalmättäiltä, puron vierestä penkiltä tai sileältä kalliolta löytyy paikkansa piknikviltille.
Jos sinäkin tahdot tehdä halvan pikaelämysmatkan Japaniin, tee ensin Pienen sankarin viittakirjan ohjeilla koko perheelle Kokeshi-viitat ja asusteet. Sen jälkeen ota allesi metro ja kurvaa Herttoniemeen. Jos et itse ehdi tehdä eväitä, käy hakemassa mukaan esimerkiksi sushit Herttoniemen Hanko Sushista (Hitsaajankatu 12). Sen jälkeen patikoi puolentoista kilometrin matka japanilaiseen puistoon (Roihuvuorentie 12) tai vaihtoehtoisesti ota alle bussi numero 80 tai 82 ja jää pois Keijukaistenpolku-pysäkillä. Ja sitten vain ole, ihmettele ja nauti.

Lähiksen muut matkailutärpit Helsingissä löydät täältä, klik klik!

Lue myös nämä

18 kommenttia

 1. Oo, ompa kaunista! Kirsikkapuut näyttävät kukkiessaan niin upeilta! Edellisessä kodissamme niitä näkyi ikkunasta aina keväisin, mutta nyt niitä täytyy lähteä vartavasten ihailemaan muualle.

  Kiitos tästä retkivinkistä! Vastavinkkinä voisin antaa Haagassa sijaitsevan Rodopuiston, jonka kukkaloisto on aivan upea tuossa juhannuksen tienoilla. Kantsii käydä, jos ette jo oo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on todellakin! Ja kiitos vastavinkistä. Ei ole Rodopuisto tuttu lainkaan, en ollut koskaan kuullutkaan. Googlaus osoitti paikan kovin kauniiksi, toivottavasti ehditään käymään alppiruusujen kukkiessa!

   Poista
 2. Mun mies kävi muutama viikko sitten tuolla Japanilaistyylisessä puistossa ja ihmetteli, kun eivät kirsikkapuut olleet vielä kukassa. Täällä meidän pohjoisemmassa lähiössä kukkivat jo silloin. :D
  Infosin häntä äsken sun postauksen myötä, että nyt kukkii Roihiksessakin.

  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on selvästi joku oma ilmastoala siellä Pohjois-Helsingissä! :D No te voitte halutessanne pidentää kirsikankukkakautta, ja pohjoisten puiden kukinnan ollessa ohi suunnata tänne itään!

   Poista
 3. Ihana tämä sun sarjasi näistä kotikaupunkimatkailukohteista! Mun eka poikanen on nyt 2,5kk ja oon just miettinyt, että mitähän kivaa sitä kesäpäiviin keksisi sitten kun tämä lähitienoo alkaa kylästyttää! Mainioita vinkkejä, kiitos!
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana palaute, kiitos! Huikeeta, jos näiden vinkkien avulla löytyy kivaa tekemistä. Mä toivon, että etenkin kesäloman aikana ehditään taas koluta paljon uusia paikkoja, joista ehkä irtoaa sarjaan lisää postauksia.

   Poista
 4. oon tykänny tästä sun blogista tosi paljon mutta tuo mainostus on kyllä tosi ärsyttävää kun sitä on nykysin joka blogissa niin hemmetisti :( :( (

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai bannerimainokset vai? Blogini on teille ihanille lukijoilleni ilmainen, joten en ymmärrä, miksi minä en saisi sille antamallani ajalla, ajatuksilla ja vaivalla myös tienata vähän. Hoitovapaan ja työn yhdistelmässä blogista saamani muutamat sataset kuussa ovat tärkeitä ja suuria summia. Lisäksi ne antavat mulle luvan laittaa tähän harrastukseen kymmeniä ja kymmeniä tunteja kuussa, jotta yli 50 tuhatta kuukausikävijää saisivat lukea enemmän kuin yhden postauksen kuussa. Toki mielelläni kuulen, jos sulla on ehdottaa joku parempi tapa hoitaa tämä. Olen kirjoittanut hoitovapaan, työn ja bloggauksen yhdistämisestä täällä.

   Poista
 5. Ihanat kirsikkapuut ja ihana pieni retkeläinen. Pakko kysyä että mistä Minimen hieno hattu on peräisin? Koitan metsästää hellelätsää omalle minimiehelle ja tuollainen sopisi poikamaiseenkin tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä sekä kirsikkapuista että retkeläisestä! Minimen hattu on saatu Jenni JJ -merkiltä, josta kirjoitin taannoin täällä

   Poista
 6. Näin roihuvuorelaisena voin antaa vinkin, että ei tarvitse susheja kantaa edes Herttoniemestä asti, koska Roihuvuoressa on oma sushila Zheng Sushi. Ei kovin houkuttelevan näköinen kiska, mutta sushi on hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, erittäin hyvä paikallisoppaan lisäys! Kiitos! Pitääkin tutustua sushilaan seuraavan kerran, kun nälkäisenä niillä nurkilla pyöritään.

   Poista
 7. Ai niin, pitäs niitä reissukuvia katsella jossain vaiheessa ;) Toppahaalaritkin pitäs varmaan pian pakata pois. Katotaan jos ehtis treffata kun mun kesäloma alkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! Mä pidän kesäkuun lomaa, heinäkuussa alkaa täyspäiväinen duuni. Kyläkutsua odotellessa!

   Poista
 8. En tarkoittanut bannereita vaan tuolla tekstin sisässä olevaa mainontaa, "Jos sinäkin tahdot tehdä halvan pikaelämysmatkan Japaniin, tee ensin Pienen sankarin viittakirjan ohjeilla koko perheelle Kokeshi-viitat ja asusteet. Sen jälkeen ota allesi metro ja kurvaa Herttoniemeen. Jos et itse ehdi tehdä eväitä, käy hakemassa mukaan esimerkiksi sushit Herttoniemen Hanko Sushista (Hitsaajankatu 12)." Voi toki olla ettet tarkoittanut mainostaa, mtuta siltä se kuulosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi jösses, ei todellakaan ollut tarkoitus mainostaa sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan suositella ja antaa vinkkejä. Tämän kotikaupunkimatkailusarjan ajatuksena kun on, että vaikka et tuntisi paikkoja, voit lähteä matkaan sen kummemmin miettimättä. Vähän kuten matkaopaskirjat antavat valmiita päiväretkivinkkejä ravintolasuosituksineen kaikkineen. Tuskin kukaan Herttoniemen ulkopuolinen edes tietää, että täältäkin voi saada "teemaan" sopivia evässapuskoja. Mä en ainakaan tiennyt, että Roihuvuoresta saa sushia kans, mutta onneksi paikallisopas, eli kommentoija tuolla ylempänä, antoi ravintolavinkin ihan puiston vierestä.

   Jos vaikkapa tuosta ravintolasta olisi ollut olemassa mahdollisuus affiliate-mainokseen, olisin sen siihen lisännyt + laittanut *-tagin kertomaan lukijoille, että kysessä on affimainos, josta saatan saada rahaa. Eli mulla on myös tekstin sisässä olevaa mainontaa. Silloin homman nimi on kuitenkin se, että kirjoitan aina postauksen halustani suositella, minkä jälkeen tarkistan, onko siitä saataville affi-mainosta. Esimerkiksi tuosta linkkamastani kirjapostauksesta olisi ollut mahdollisuus affi-mainokseen, mutta siinä lafkassa kirja maksaa paljon enemmän kuin kaupassa, johon postauksessa linkkaan. Lukijoita ajatellen linkkasin siis tietenkin halvempaan kauppaan, vaikka sieltä en voikaan itselleni rahaa linkkauksesta saada.

   Poista
 9. Ihana fiilis näissä kuvissa ja niin kiva puisto! Olet kaunis äiti.

  VastaaPoista
 10. Zen Sushi on hinta-laatusuhteeltaan niitä parhaita, suosittelen! Ja jos haluaa rekiellä meren rantaa eteenpäin, niin Tammisalon kanavan luota alkaa ihanat polut kohti Marjaniemen uimarantaa. Välissä puistoa ja muuta. Suosittelen taas! Helsingin kuuuluisin merellinen kaupunginosa- Roihuvuori :)

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe