Säkkiviljelmäkuulumiset

28.5.13

Rakennustyömaiden ja graffitien keskellä vihertää taas. Dodon kaupunkikasvimaan kolmas kausi Kalasatamassa startattiin talkoin sunnuntaina. Mä olin silloin juoksemassa kymppiä, mutta nyt meidänkin kolmesta vuokrasäkistä koostuvat tilukset on pöyhitty. Reippaasti rehottavan ruohosipulin kylkeen on istutettu kavereita: vihreää ja keltaista kesäkurpitsaa, avomaakurkkua, pensaspapua ja uutena kokeiluna vesimeloni.

Jälkimmäinen oli kyllä tarkoitettu parvekkeellemme, mutta taimikassit menivät sekaisin, meloni päätyi väärään paikkaan ja nyt tiluksilla pitäisi ehtiä käydä tarpeeksi usein kastelemassa janoista tulokasta. Kävin hakemassa melonin myös parveellemme, joten voidaan samalla testata, kumpi puutarhoistamme tuottaa mehevimmät ja pulleimmat melonit.

Melonin tavoin ostimme kylmien ilmojen ja täten myöhästyneen kauden takia suurimman osan tiluksien kasveista taimina. Kahtena edellisenä vuonna olemme kylväneet siemenet suoraan maahan ja avomaakurkkua lukuun ottamatta kaikki ovat onnistuneet ja rehottaneet satoisasti.

Säkkipuutarhaan pääsyä odottaa vielä siskoni ikkunalaudalla siemenestä idätetyt papulajitelmat. Lisäksi Hakaniemen torilta kotiutettu munakoiso karaisee lehtiään lasitetulla parvekkeella ennen tiluksille päätymistään. Munakoisokin on meille uusi viljelykokeilu, mutta luotto on kova, sillä se menestyy kuulemma hienosti Kalasatamassa. Jos tilaa jää, säkkeihin heitellään myös muutamat siemenet retiisiä ja sokerihernettä.

Mikä ihaninta, nyt meidän pikkuapulainen on kasvanut viime vuoden satokaudesta ja on jo riemulla tunkemassa vanhempiensa kanssa käsiä multaan. Mitä nyt ehtii säkkiviljelmälabyrintissä juoksemiseltaan.

Lue myös nämä

4 kommenttia

 1. Hei:) Etsiskelin joku aika sitten postausta teidän ihastuttavasta parvekkeesta. En löytänyt. Eikä tuosta yllä olevastakaan linkistä se aukene ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mulla tuo "parvekkeellamme"-sanan kohdalla oleva linkki toimii ja vie juurikin siihen viime vuotiseen parvekepostaukseen. Mikäköhän siinä siis on vikana, hmmm? Tässä vielä uudestaan linkki klik klik. Tämän vuoden parvekepuutarhasta tulossa tietty myöhemmin postausta. Sielläkin vihertää päivä päivältä enemmän!

   Poista
 2. Hei, osaisitko antaa vinkkejä retiisien kasvatukseen? Laitoin siemeniä summamutikassa multaan ja nyt sieltä tunkee vihreetä vieri vieressä. Pitäisikö harventaa tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi anteeksi, vastaus on jäänyt uupumaan. Mutta eipä musta tosin apuakaan ole. Puutarhurina olen lähinnä itse oppinut, eli välillä joku juttu toimii, välillä ei :D Mutta jos ovat ihan vieri vieressä, ehkä mä harventaisin? Ja viime vuodesta oppineena nostaisin myös retiisit ajoissa ylös ja kylväisin uutta tilalle. Me ahneina odotettiin, että kasvaisivat vielä isommiksi, joten lopputulos oli puinen.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe