Lasten pussilakanat

19.8.13

Äiti on aina oikeassa. Ja kun äiti sanoi mulle, että tietenkin vauvalakanoista siirrytään ensin lasten pussilakanoihin ja siitä vasta niihin aikuistenkokoisiin petivaatteisiin, näin sen on oltava. Mä kun olisin muuten hypännyt välivaiheen yli suoraan normikokoisiin lakanoihin.

Ullakolla on odottanut jo monta kuukautta lastensänky, mutta Minime koisii edelleen pinnasängyssä. Mä kun olen onnistunut tekemään näistä lakanahommista länsimaisen ihmisen jättiongelman. Vaikka lakanakoko on nyt päätetty, en osaa valita, mitkä pussilakanat lapselle hankkisin. Aluksi ajattelin ompelevani lakanat itse jostain kauniista kankaasta, mutta aikaa säästääkseni päätin ostaa ne valmiina. Hah, mä olisin ommellut petivaatteet päiväkotipataljoonalle niinä iltoina, kun olen tämän valtavan lakanaongelman takia selannut nettiä.
Nyt olen kuitenkin saanut kerättyä kasaan varteenotettavimmat lakanaehdokkaat, joita uskoisin koko perheemme jaksavan katsella tulevien vuosien ajan. Toisin kuin vauvalakanoiden kanssa tuskaillessani, silmäni ovat nyt jo näemmä niin mammautuneet, että näen monet lapsekkaatkin kuosit tyylikkäinä ja kauniina. Vaikkakin edelleen ottaisin lapselle raitaa myös junior-kokoisena, mikäli sellaisia olisi saatavilla. Ja ainuttakaan Bratzia, Carssia tai Birdiä ei makuuhuoneeseemme kuitenkaan kanneta, joku roti sentään.

Oma lempparini on Marimekon Karkumatka-pussilakanasetti*. Siinä on väriä ja veikeyttä, mutta myös tyyliä ja ajattomuutta. Voisin nähdä nämä lakanat osana lastenhuoneen sisustusta vielä vuosikymmenienkin päästä.
Ferm Livingin In the rain -setin olisin ollut valmis kotiuttamaan sen törkeästi hinnasta huolimatta. Ihminen viettää lakanoihin kääriytyneenä ison ja tärkeän osan elämästään ja näkee sekä tuntee ne viimeisenä ennen nukahtamista ja ensimmäisenä herätessään. Mä olen valmis panostamaan rahallisesti, että sänky on houkutteleva sekä fiilikseltään, tuntumaltaan että ulkonäöltään. In the rain -kuosi on ihanan pehmeä ja unimainen, ja kanttaus tuo settiin ryhtiä, helppohoitoisuutta sekä ulkonäköä. Ja vaikka luomupuuvilla ei ole ehto lakanoita hankittaessa, ei se ole yhtään pöllömpi asia etenkään lapsen ihoa vasten.

Mutta hemmetti näitä kymmeniä eri täkki- ja lakanakokoja. Tanskalainen mitoitus on toisenlainen kuin Suomessa, joten Finlaysonin täkit ovat Fermin kanssa eri kokoa. Pitäkööt tanskalaiset siis ihanat pussilakanansa. Niin materialisti en sentään ole, että ostaisin monta erikokoista täkkiä voidakseni hankkia pussilakanoita kaikissa maailman mitoituksissa. Tämän takia myös Lähiöjepen suosikki, Fermin Marionette-kuosinen pussilakana on pois pelistä.

Mustavalkoinen Finlaysonin Elefantti-pussilakanasetti on reipas, klassinen ja tyylikkäällä tavalla lapsekas. Voisin hyvin ostaa sitä myös omaan sänkyyni. Mä olen kuitenkin hankkinut Minimelle samalla kuosilla, tosin keltaisilla elefanteilla, päiväpeiton. Toki päiväpeiton alta voi paljastua sama kuosi kuin päiväpeitteessäkin, mutta luulisi vaihtelun kuitenkin virkistävän.

Annon Retki-pussilakanassa on sitä jotain, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Pohjaväri on tätä päivää, mutta en tiedä, jaksaisinko katsella sitä enää parin vuoden päästä. Kuviot ovat ihan söpöjä, menemättä kuitenkaan ällösöpöviivani yli.
Sen sijaan toinen Annon listalleni päätynyt pussilakanasetti on ihan ässä. Satumetsä-kuosisessa lakanassa on kaikki kohdallaan, halpaa hintaa myöten. Sen lisäksi että mä olin heti tämän nähdessäni myyty, myös Lähiöjeppe valitsi tämän yhdeksi lemppareistaan sokkotestissä, jossa näytin pussilakanoiden kuvia kertomatta hintaa, merkkiä tai omaa mielipidettäni. Mä en vain oikein osaa ostaa lakanoita kuin Finlaysonilta tai Marimekolta. Voiko 25 euron lakanasetti tuntua mukavalta iholla ja kestää käyttöä sekä pyykkiä? Onko jollain kokemuksia Anttilan valikoimista löytyvistä Annon lakanoista?

Viimeisenä listallani on Finlaysonin Oma perhe -kuosinen pussilakanasetti, jossa periaatteessa kaikki on kohdillaan: väritys, kuosi ja vielä extrana tarina kuosin takana. Mutta joku tässä kuitenkin tökkii. Onneksi Lähiöjeppe helpotti päätöstä pitämällä näitä lakanoita rumina, joten kauppaan jäävät.
Mutta mitä te olette mieltä? Mitkä lakanasetit ovat teidän lemppareita? Onko jostain käyttökokemuksia? Tai löytyykö tätä tyyliä edustavia junior-pussilakanoita jostain lakanakaupasta, joka on mennyt ohi armottomasta googlauksesta huolimatta? Hankittavana olisi siis kaksi settiä, ja tällä hetkellä kärkipaikkoja pitävät Marimekon Karkumatka ja Annon Satumetsä. Jos Annon laatu on ihan kuraa, kolmospaikalla luuraa Finlaysonin mustavalkoinen Elefantti.

Lue myös nämä

54 kommenttia

 1. anno ei ole kuraa! tosi monet meille tulevista lakanoista on annoa ja tosi laadukkaita :) ootko ikean valikoimiin tutustunu? noi marimekot on ihania mutta tosiaan niiiiiin hintavia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä tietää, Annolle yksi bojo siis! Ikeassa ei yllättäen ollut mitään silmää miellyttävää lakanapuolella, vaikka niiden kangasosastolla meinaa mopo lähteä käsistä.

   Poista
 2. Lasten Annosta ei ole kokemusta mutta melkein kaikki parivuoteen lakanat on Annoa.Nyt mennään kolmatta vuotta eikä vielä ole nähtävissä käytön jälkiä, kerrankin siis joku missä halpa hinta ei korreloi huonoa laatua :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä tietää. Ehkä sitä sitten uskaltautuisi Marimekon ja Finlaysonin turvallisesta ja tutusta maailmasta Anttilaan :D Ovathan Minimen vauvalakanatkin Hemtexiä, jota muuten yleensä vähän parjaan, mutta etenkin trikoiset lakanat ovat olleet mainiot käytössä.

   Poista
 3. Minulla on paljon Annon lakanoita. Peruspuuvillaisissa ei pysy värit. Puvillasatiiniset on laadukkaampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaaa, shit. Kun tuossa Satumetsässä tietenkin aika oleellista, että värit ovat kirkkaat. Mua myös mietityttää, miten mahtaa vahvat värit käyttäytyä valkoisella lakanalla. Että tuleeko valkoisesta harmaa ja kuvioista jotain harmaansekaista myös. Voi kun jollain olisi kokemusta juuri tuosta lakanasetistä, se kun on käsittääkseni ollut kuitenkin jo tovin myynnissä.

   Poista
 4. Tuo karkumatka ja elefantti mun lempparit näistä, ja tuosta Marionetesta tulee mieleen 60- tai 70-luku, aivan ihana! Itellä on parit annot, hyvät on ollu ja kestäny jo parisen vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elefantti olisi munkin voittokaksikossa, jos ei olisi siitä samaisesta kuosista jo päiväpeittoa. On melkein onni, että noiden Fermien mitoitus on eriä, eikä tarvitse edes harkita niitä. Muuten menisi jo kovin kinkkiseksi. On nää nykymutsin onlgelmat sitten valtavia!

   Poista
 5. Voi, ihanaa etten mä ole ainut joka pohtii iltakaudet näitä elämän vaikeita kysymyksiä, kuten esimerkiksi lakanat :) Mun mies se ei kyllä voi ymmärtää sitä, miten tämän luokan asiat voi olla jotenkin niin vaikeita mulle.

  Mun suosikit on Karkumatkalla ja Elefantit. Ostin just itse pojan huoneeseen noi musta-valkoiset elefantit (Kodin Ykkösessä muuten alessa). Mutta jos teillä on jo se päiväpeittona, niin ehkä sitten se Satumetsä.

  -Jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, mä pohdin hyvin hyvin hyvin paljon kaikenlaista tärkeää, kuten lakanoita! :D Mun suosikkikaksikko näyttää samalta kun kuin sun, samaten kuin syy, miksi kuitenkin Satumetsä päihittäisi Elefantit. Ja hyvä tietää Kodin Ykkösen ale, jos sittenkin norsulauma vetää puoleensa!

   Poista
 6. Meillä on Punaisen norsun siilikuvioinen pussilakana, tällainen: https://www.weecos.com/fi/item/lasten-pussilakanasetti-0

  Olen ollut tyytyväinen laatuun, on ollut varmaan reilun vuoden ahkerassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että Punaisella norsulla on lakanoita kans! Tuo siili on kyllä ihana, vaikkakin mun makuun värivaihtoehdot ovat vähän turhan retroja. Jos niillä olisi sitä mustavalkoista hauki-kuosia lakanana, ostaisin heti!

   Poista
 7. Finlaysonin Elefantti-kuosi on kiva! Ompelin sen keltaisesta ja sinisestä kankaasta pussilakanat pojan pinnasängyn peittoa varten. Ja meille vanhemmille ostin punaisen ja sinisen version. Tosin jouduin viime vuonna antamaan Finlaysonille palautetta siitä, että punaisen version kangas on ohuempaa kuin sinisen. Vastineen mukaan he ostivat kankaat kahdelta eri toimittajalta. Lisäksi, koska kyseessä on luonnonkuitu, on hyvin yleistä, että pohjakankaiden laadussa on eri tuotantoerien välillä eroja. Silti pisteet Elefantille, josta saa jo muutakin kuin vain kolmea värivaihtoehtoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverilla on samaten sekoitettuna Elefantin eri värejä parisängyssä, näyttää ihanalta! Mutta on kurjaa, jos sama lakanasetti, mutta vain eri värissä tuntuu erilaiselta kankaan takia. Lapselle tulisi toki vain yksi setti, joten sillä ei olisi väliä.

   Poista
 8. Mä ostin just alkukesällä alesta Annon pussilakanat meille. Kokemusta ei siis vielä ole kuin käyttöönottopesun ja välipesun jäljiltä, mutta materiaali tuntuu juuri sellaiselta "tiheältä" ja hiukan kovalta, josta pidän ja joka mielestäni usein kielii laadustakin. Näin vähäisen käytön perusteella uskaltautuisin suosittelemaan. Ja nyt alkoi kyllä tuo Satumetsä houkuttelemaan, taitaa kotiutua meillekin. Meillä on Pikkusiskon junioripeittoon Finlaysonin punainen elefantti (Isosiskolla on keltainen, mutta hän siirtyi normaalikokoiseen peittoon kun Pikkusisko siirtyi junioriin, kaksia juniorilakanoita en sentään ala hankkimaan) ja yksi itse Marimekon Kulkue-kankaasta ompelemani. Siinä tosin on toinen puoli yksiväristä lakanakangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä tietää, ehkä mä uskallan Satumetsän hankkia! Mutta voi, se Elefanttikin olisi niin kovin ihana...

   Poista
 9. Ihania, kuva kuvalta jokaisesta tuli suosikki, mutta Elefantit ottaisin meille heti ja sitten heti perään molemmat Annon lakanat.

  Minä en käynyt sillon ostelemaan välikokosia peittoja, kaapista löytyi iso peitto kun poika muutti pinnasängystä pois. Onhan tuo peitto välillä aika rasittava ja iso viikattava pieneen sänkyyn, mutta säästö se on pienikin säästö, koska lakanat on kaapista vanhoja siihen peittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin samaa mieltä näistä peittoasioista, säästön lisäksi ajattelin pienen kodin pieniä säilytystiloja. Mutta koska äitiä pitää aina uskoa niin...

   Poista
 10. Meillä nukkuu kohta 3-vuotiaat vielä pinniksissään, tosin laidat alhaalla että pääsee itse kulkemaan - mutta ehdit siis vielä hyvin pohtia lakanoita. ;) Meillä on aikuisten kokoa anno, josta on kyllä värit haalistuneet eri tavalla kuin Marimekosta, joka on parin vuoden ahkeran käytönkin jälkeen yhtä kirkas kuin uutena. Mutta on kyllä kivat noi kuosit, ja kun ton kokoisista ei mitään kapiolakanoita tule, niin ehkä se ei niin haittaa. Suosittelen kyllä (vähintään) kolmea settiä lakanoita, kuivaksiopettelu ja oksennustaudit vie nimittäin veronsa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minimen pinnasänky on niin vanhaa mallia, että siitä ei saa laitaa alas. Se on siis syy, miksi pian pitäisi päätöksiä tehdä haha!

   Nyt kun aloin oikein syynäämään noita kaapissa olevia lakanoita, Marimekko selvästi pitää värinsä parhaiten. Finlaysonit ovat lähteneet kulumaan, tosin noissa meillä olevissa kuoseissa se oikeastaan sopii tunnelmaan.

   Voi jehna, mä ajattelin, että pärjätään kahdilla lakanoilla ja sitten hätätilanteissa käytetään aikuisten lakanoita. Mutta olisihan kuivaiksiopettelun ja oksennustautien huomioiminen hyvä "tekosyy" ostaa koko himoitsemani kolmikko: Karkumatka, Elefantti ja Satumetsä...

   Poista
 11. Mites Färg & Formin pilvilakanat?! Valinta ei saa käydä liian helpoksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mä niitäkin mietin, mutta en löytänyt niiltä junior-kokoa. En tosin kovin kauaa jaksanut nettiä kollata niitä etsien, kun mietin, että ne olisivat samalla linjalla Elefantin kanssa, ja sen kisan Elefantti voittaa kirkkaasti. Mutta ihan relevantti vaihtoehto se olisi!

   Poista
 12. Hienoja ehdokkaita olet löytänyt :) Näytät nyt etsivän sitä "yhtä oikeaa". Näinkö meinaat siis pärjätä ihan vain yhdellä pussilakanasetillä? :) Meillä on kaikille toiset kaapissa yllätysten varalle, ihan vain vaihtelun vuoksi ja yövieraitakin ajatellen :) Toki ovat jo aikuisten kokoa. Meillä on ollut vaikka mitä merkkiä, mutta kyllä tuntui ylelliseltä kun saatiin aikanaan Finlaysonin satiini pussilakanasetti, aah :)

  t. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsin kahta oikeaa, tuolla ihan vikassa kappaleessa sen mainitsenkin. Yllätysten varalle myöskin ja lakananvaihtopäiviin, kun kuivaushuone ei ole vapaana. ja tenkin myös vaihtelun vuoksi. Muistan itse lapsena, miten fiiliksissä olin, kun lakanat vaihdettiin. Se tosin taitaa kertoa paljon luonteestani, eikä päde jokaiseen lapseen.

   Meillä on Marimekolta puuvillasatiiniset pussilakanat. Ja vaikka kuinka ihanat ne ovatkaan ihoa vasten, ne ovat kissaperheessä ihan nou nou. Vaikka kissat eivät saakaan nukkua sängyssämme, silti sitä karvaa sinne jotenkin eksyy. Ja puuvillasatiini imee karvoja ihan magneetin lailla. En tiedä, onko tämä vain joku outous noiden kappaleiden kohdalla, mutta ei olla uskallettu puuvillasatiiniin sen koommin koskea.

   Poista
  2. Hupsista, luinpa huolimattomasti ;) Niinpä kirjoititkin kahden setin hankinnasta :) Täällä ilmoittautuu toinen joka on ollut jo lapsena fiiliksissä vaihtelusta liinavaatteissa ja verhoissa :)

   Hmmm, jäin miettimään tuota puuvillasatiini kirjoitusta. Kuvittelen, että liinavaatteet olivat puuvillasatiinia kun kaupassa olen silitellyt ihan puuvillaisia, mutta ihanan sileitä ja ylellisiä lakanoita ja niissä on lukenut puuvillasatiini. Meillä tuo setti mikä saatiin on valkoinen ja meillä oli musta kissa, joka nukkui sängyssä. Petivaatteet eivät kyllä millään muotoa imeneet karvoja sen kummemmein kuin muutkaan. Ei siis näyttäneet mitenkään satiinilta (kiiltävältä), sellaisia en haluaisia :) Näin siis vähän aiheen vierestä :)

   Onpa alkanut taas himotuttaa itseäkin vaihtaa uutta ilmettä liinavaatteisiin... ;)

   t. Virpi

   Poista
 13. Minäkin käytin keväällä monta iltaa lapsen pussilakanoiden metsästykseen, mutta mieleiset osuivat silmään vasta asuntomessuilla yhden messutalon sisustuksessa. En tiedä onko nämä Oppas laplandin kuosit sinun tyyliä mutta meille kotiutui nuo naali-pussilakanat. Ihanan värikkäät ja lyhyen käyttökokemuksen perusteella myös hyvälaatuiset! www.oppaslapland.fi/tuotteet/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, no on ihanat juurikin nuo naalit! Ja olisi kiva tukea Oppas laplandin kaltaista yritystä - uusi tuttavuus mulle muuten! Mutta mutta, miksi niiden lastenkoko on taas ihan erilainen, äh! Siinä tosin sanotaan, että tuo menee Finlaysonin peitteisiin, mutta vähän siinä ja siinä voi olla. Mikä täkki teillä on käytössä? Mutta noh, nämä eivät taida siltikään päätyä meille, kun ovat satiinipuuvillasta valmistettuja. Se tuntuu kivalta iholla, mutta imee kissankarvoja kuin magneetti.

   Poista
 14. Meillä on tuo Fermin Marionette-setti, tosin vauvakokoisena, ja se on ollut tosi hyvä ja laadukas. Pähkäilin tosi pitkään, mistä sopivan peiton saisi, mutta se löytyi lopulta niinkin läheltä ja niinkin halvalla kuin Jyskistä! Voisi kuvitella, että juniorkoko mätsäisi myös.

  ja hei, ainakaan tässä tavarameressä kaksi erikokoista peittoa ei tunnu enää missään. 😃 Jos se vaientaa omatunnon ääntä, toista voi käyttää talvella, toista kesällä.

  - Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, mistä tuossa koossa täkkejä saa. Sitäkin asiaa selvitellessä olisi varmasti mukavasti vierähtänyt pari iltaa :D Mutta ei ei ei, yksi täkki saa riittää. Mä pysyn nyt lujana houkutusten ääressä. Vaikka onhan erillisissä kesä- ja talvitäkeissä pointtinsa. Ja vielä enemmän pointtia kahden peiton puollustukseksi on siinä, että lapsille tapahtuu kaikenlaista äksödenttiä, minkä takia täkkikin pyörii pesukoneessa melko usein.

   Poista
  2. Meillä on toi Annon Retki ollut jo pitkään, pesty 60 asteessa ja kuivattu kuivausrummussa. En ole havainnut mitään värin pakenemista. Samoin meillä on Finalysonin Elefantteja punaisena ja keltaisena, tykkään molemmista ihan hulluna. :) Karkulaiset on i-ha-na. :)

   Poista
  3. Jes, ehkä mä uskallan hankkia Annoa, jos kestää kuivausrumpuakin (jota meillä tosin ei ole). Vielä kun tulisi just tuosta Satumetsästä kokemuksia, siinä kun värit saattavat vähän herkemmin lähteä karkuteille kuin Retki-kuosissa.

   Poista
 15. Kiva blogi, mut bad news for me: ostin JUST pari päivää sit täältä Tanskan Jyllannista pussilakanasetin ystäväni pian syntyvälle vauvalle lahjaksi ja illalla tuli mieleen, että onkohan koko sama kuin Suomessa...ei vissiin..yyyh. Mutta ihania noi kaikki kuosit!

  VastaaPoista
 16. Jos meinaat ostaa Finlaysonin lastenlakanoita niin kannattaa odottaa syksyn vekaraviikkoja :). Nuo Karkulaiset on kyllä superihanat, mutta kokemukseni mukaan Finlayson on parempilaatuista kuin Marimekko.

  VastaaPoista
 17. Epelantit meillä on, tota retkeä himoitsen neidille ja herra taas.. niin.. ei meille pitänyt ikinä tulla änki pöötsejä ja samalia eikä kustua niitä hauskasti, niin kuin lapsi sanoo, mutta nyt kun se lapsi osaa jo nelivuotiaana itse toivoa, niin meillä on nyt jo muutama angry birds-paita ja jopa salama mc queen-pussilakanat, jotka paappa osti, kun äiti ei suostunut. Onneksi on päiväpeitot ;)

  VastaaPoista
 18. Meiltä löytyy satumetsä-setti ja nyt puolen vuoden kokemuksella on ihan huippulaatua hintaansa nähden(oli 19,95 silloin tarjouksessa kodin ykkösessä). Meiltä löytyy myös hemtexin safari-setti ja finlaysonin elefantit, mitkä ovat myös säilyneet oikein hyvinä. En siis ole huomannut värien millään tavalla haalistuneen. Kodin ykköseen tulee monesti hyviäkin alennuksia plussa-kortilla. Just oli viime viikolla yhdestä tuotteesta -40% :) Niin ja se satumetsä vaan on niiiiin ihana.

  VastaaPoista
 19. Mullakaan ei ole pahaa sanottavaa Annon lakanoista. Ollaan itse koisattu merkin aluslakanoissa useampi vuosi, eikä niissä ole merkkiäkään kulumisesta. Mini sai itselleen Retki-setin.

  VastaaPoista
 20. Suosikkini on tuo Ferm Livingin Int the Rain =) Finlaysonin laatu on minusta huonontunut viime vuosina, muuten kakkosena tulee tuo Elefantti.

  VastaaPoista
 21. Finlaysonin Elefantti on kyllä ihana jokaisessa värivaihtoehdossa!
  Jos ei olisi jo montaa eri pussilakanasettiä tyttärelle hankittuna, niin tuo Elefantti löytyisi jo meiltä.
  (Ja Finlaysonia on mahdollista ostaa suht tihein väliajoin edullisemmin alennuksella esim. Anttilasta.)

  VastaaPoista
 22. Meillä esikoinen siirtyi junior-peittoon jo alle vuoden ikäisenä kun oli suht pitkä ja kääntyili öisin paljon, niin junior-peitto pysyi paremmin päällä. Samasta syystä nyt neljä vuotias on nukkunut jo pari vuotta aikuisten peitolla, pysyy sen alla paremmin. Kuopus taas nukkuu unipussissa tyytyväisenä, ikää nyt vuosi ja seitsemän kuukautta. Loppuvuoden aikana pitäisi päättää, että siirtyykö peiton alle vai hankiko uuden isomman pussin. Neiti on vain nukkunut niin hyvin pussissa ja tuntuu tykkäävän siitä, niin luulen että hankin varmaan uuden unipussin.

  VastaaPoista
 23. Valeäidillä oli joskus aiemmin tänä vuonna joku kisakin, jossa saattoi voittaa ihan superkivat pussilakanat. Oppas Laplandin mallistoa: http://valeaiti.blogspot.fi/2013/01/arvontaspektaakkeli.html

  Ihan superkivan näköisiä

  VastaaPoista
 24. Hei, oletko katsonut jyskin sivuilta niitä söpöjä pöllö ja apina petivaatteita? Itse ostin Toisiksi lakanoiksi vauvalle vähä halvemmat lakanat ja baby kokoiset oli just soppelit. (niitä on myös juniori kokoisia), eikä tosiaan ole edes hinnalla pilattu! olen pessyt useasti ja edelleen on hyvännäköiset! Aijon ostaa elefanttien kaveriksi myös juniori kokoiset kun on tarvis:)
  kiitos kivasta blogista! -Elisabet

  VastaaPoista
 25. Voi vitsit, kun on ihanan näköisiä lakanoita. Eihän noista voi päättää parasta! Ehkä kuitenkin sanoisin, että nuo marimekon ovat hauskimmat. :)

  VastaaPoista
 26. Ootko kuullut värin- ja liankerääjäliinoista? Mä nakkaan aina sellaisen koneeseen, kun on valkoista ja värillistä pyykkiä samassa ja värit eivät ole levinneet.

  VastaaPoista
 27. Tuli mieleeni, että oletko kuullut Perhonen korvanlehdellä-verkkokangaskaupasta? Siellä on ihania kankaita lapsille ja lapsenmielisille!

  VastaaPoista
 28. Aah.... Mun oli tämän jutun innoittaman ihan pakko tilata pojalle vihreät elefantti lakanat, poika rakastaa vihreää väriä ja mä olen himoinnut elefantti lakanoita pitkään. Tähän asti poika on nukunut mun äidiltä saaduissa lakanoissa, joten kai ensimmäinen itse ostettu lakana pojalle on ihan sallittu. ;)

  VastaaPoista
 29. Aijaijai, tulipas sitten tilattua Elefanttia kotiin, mutta tuplaleveänä! Ehdin jo lasten lakanoita ihastellessa kirota että miksi ei koskaan ole mitään kivaa tuplapeittoihin, kunnes bongasin Fantit. Olen pitempään kummastellut miksi tuplat on yleensä todella tylsiä; beigeä, vaaleansinistä tai jotain superromanttista kukkakuosia. Ei kai se iso peitto tarkoita sitä että aivot on sulaneet? (ei loukkauksena ketään kohtaa, itse vaan tykkään enemmän graafisemmasta kuosista)

  VastaaPoista
 30. Ääh, meillä on vähän liiankin monet lakanat, vaikka kahdella ehkä pärjäisi ihan hyvin. Aluslakanoita + tyynyliinoja saa mielestäni olla useampia. Vaihdain jostain syystä tyynyliinan aika usein, myös itselleni. Opittu tapa ;) Parhain mielestäni on tuo karkumatka, eli ääni sille!

  Ja taannoiseen päivähotokeskusteluun liittyen pyydän allekirjoittamaan seuraavan aloitteen. Kun puhe oli myös siitä miten vanhemmat voivat vaikuttaa edes jotenkin asioihin, niin tässä on yksi väylä.

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/135

  eepu

  VastaaPoista
 31. Annosta ja värien pysyvyydestä pakko mainita sellainen seikka, että aina kannattaa pestä 60 asteessa, 40:ssä on lähtenyt värit liikkeelle, tämän huomasin vähän vahingossa kun puoliunessa valitsin väärän pesuohjelman...
  Jos nyt kuitenkin innostut ompelemaan niin kannattaa kokeilla paksua jerseytä tai ohutta collegea! Oli niin pienen mieleen että taidan tehdä samasta myös parisänkyyn.

  VastaaPoista
 32. Meillä ei pojat suostu käyttämään pussilakanoita peitoissaan, joten nukkuvat ilman. Ja 3 v. on päättänyt et hän haluaa käyttää sitä äitiyspakkauksen peittoa, muut ei kelpaa. Joten eipä oo paljon tarvinnu lakanoita miettiä :p

  VastaaPoista
 33. Meillä on lapsella käytössä juuri tuo annon satumetsä-pussilakanasetti. Hyvänä on värit pysyneet ainakin toistaiseksi. Pesukertoja on nyt takana varmaan 6.

  VastaaPoista
 34. Meillä on lapsella Piccun lakanat. Ne on luomupuuvillaa ja valmistettu Suomessa. Itse ainakin tykkään (ja lapsi myös)! Täältä löytyy kuvia sekä verkkokauppa www.piccu.fi

  VastaaPoista
 35. Niin ja Picculta löytyy siis sekä lasten että aikuisten kokoja :)

  VastaaPoista
 36. Mulle taas Annosta on tullut sellainen jonka kyllä jatkossa kierrän kaukaa.

  Tämän vuoden aikana olen ostanut kahdet Annon pussilakanat, ja niissä oli molemmissa ihan kauhea kemikaalin haju, joka ei lähtenyt millään vaikka kuinka monesti pesi ja tuuletti. Jopa 95 asteessa pesin pari kertaa mutta ei poistanut sitä kemikaalien hajua.

  Kyseessä oli nämä tällaiset pussilakanat sinisinä:
  http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/raita-pussilakanapakkaus-1460450--malli

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe