Heijastimet rattaisiin

5.10.13

Seuraa Lähiömutsin virallinen liikenneturvallisuustiedote. Ei, Helsinkiin ei ole yllättäen tullut liikennettä sotkevaa lumimyräkkää, vaikka viime talvena otetuista kuvista niin voisikin äkkiseltään päätellä. Mutta yhä nopeammin pimenevät illat ovat yllättäneet monet rattaita työntävät perheet, myös meidät. Rattaissa ja vaunuissa matkaa se kaikkein arvokkain, mutta pimeällä syystiellä autoileva ei sitä tiedä tai näe, jos lapsikiesissä ei ole heijastimia.

Keväällä lumien sulettua käyttöön otetuissa Ponyissamme ei vielä heijastimia ole. Harttaneissa sen sijaan on kiesin omien onnettomien heijastimien lisäksi roikkumassa sydänheijastin ja välkkymässä led-valo, jotka kuvissakin näkyvät. Jotta näymme Ponyillakin matkatessa sen lyhyen ajan ennen lumien tuloa ja rattaiden talviteloille pakkaamista, lupaan hoitaa heijastinasiat kuntoon ensitilassa. Jos tiedät vaunujenne tai rattaidenne heijastinvarustelun olevan kehnolla tolalla, kehotan sinuakin pikaiseen heijastinryhdistäytymiseen.

Lue myös nämä

29 kommenttia

 1. Joo, pimeys on täällä. Me kun muutettiin Helsingistä landelle niin täällä täytyy olla super extra tarkka ettei lähde mihkään ilman heijastimia. Koiratkin on kiedottu heijastinliiviehin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla käydessä se pimeys yllättää joka kerta. Näkyvyys on todellakin nolla. Kummasti sitä kuitenkin myös täällä kaupungissa ihan katuvalojenkin loisteessa hukkuu tuonne hämärään, jos ei ole välkkyjä roikkumassa.

   Poista
  2. Miehen setä osti meille maalle muutettaessa heijastinsadesuojan (neon keltainen brion) jottei hukuta :)

   Poista
 2. Mua jaksaa hämmästyttää, miten uusissakin rattaissa (ja ruotsalaisissakin vielä) on usein niin tosi huonot heijastimet alkujaan. Sama juttu kyllä lasten talvivaatteissa. Ja kun näillä leveysasteilla kuitenkin talvisaikaan liikutaan varsin paljon pimeässä.

  Esikoisen kanssa mä vedin heijastimet ehkä vähän överiksi, mies yritti toppuutella, että ei niihin vaunuihin välttämättä viittä killutinta tarvitse, mutta mä tutkin taskulampun kanssa eteisessä, että varmasti joka kulmasta näkyi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä! Noi meidänkin Hartanit ovat Saksassa valmistetut ja kyllä vaan sielläkin melkoisen synkkää on talvisin, etenkin jos ei luntakaan ole valaisemassa. Mutta niin on onnettomat rattaiden omat heijastimet, en todellakaan luottaisi näkyvyyteen vain niiden turvin.

   Poista
 3. Suosittelen heijastinteippinauhaa, jolla saa siististi teipattua vaunun rungon ja vaikka aisan useastakin kohtaa. Näin ollen on vielä ympärivuotinenkin eikä tarvitse muistaa syksyllä uusia. Useat rungot ovat vielä tuon värisiä niin ei näy rumasti silloin kun eivät heijasta. Omani ostin apteekista, muuallakin myydään varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastinteippinauha onkin varmaan kätevää, kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Teippiä liputan minäkin! Sillä saa tosi näppärästi rattaat ja esim lasten talvikengät näkyviksi. Kengät on myös näppärä nimikoida noihin teippeihin. :) ja heijastinliivejä tilattiin pino netistä. Firmalta jonka asiakkaat ovat enimmäkseen päiväkoteja yms. Meillä on liivejä kolmelle lapselle ja muutamaa kokoa. :)

   Poista
  3. Aivan, sitähän voi laittaa kenkiinkin! En olisikaan tajunnut moista, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Hei kiitos muistutuksesta! Mä oon lapsille laittanut heijastimet, mutta en vaunuihin! Täytyy korjata asia asap.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäiskin käydä kaikki syystakit läpi ja tarkistaa, että taskusta löytyy heijastin. Sen puuttumisen kun monesti huomaa vasta sitten, kun kävelee tummassa illassa ja taskusta ei löydykään kuin narunpätkä, jossa on joskus ollut kiinni heijastin.

   Poista
 5. Hei!! Kiitos tännekkin muistamisesta :) tänään kaupassa näin ison hyllykön hienoja heijastimia, pitääkin hommata uudet hienot heijastimet kaikille ja etenkin niihin rattaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan meidänkin lähimarkettiin tullut jo heijastinständi, sieltä saisi nopeasti hankittua läjän vaikka heti huomenna...

   Poista
 6. No ainakin meidän emmaljunga scootereissa löytyy tehokkaasti heijastavaa nauhaa. Kandee ottaa salamalla pimeässä kuva kärryistä niin näkee mikä heijastaa. Pätee myös lapsiin pihavaatteissa ;) omat heijastimet huonolla kantilla.. *häpeää*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmaljungalle pisteet, hyvä! Ja hyvä vinkki tuo kuvan ottaminen salamalla.

   Poista
 7. Myös Oran rattaissa on aika hyvät heijastimet alun perinkin. Ainakin noissa Terroissa, mitkä meillä on.

  VastaaPoista
 8. Vaan ei oo meidän Emmaljungan Citycrosseissa heijastinta lainkaan paitsi sadesuojassa. Käsittämätöntä. Yhden olen itse niihin lisännyt, mutta otan nyt vakavasti työn alle myös tuon heijastinnauhateipin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä city crosseissakin on sekä istuinosassa heijastinnauhaa, että kuomussa niin sivulla kuin takanakin.

   Poista
  2. No toivottavasti on. Hartaneissamme on sivuissa, mutta juurikin edessä ja takanahan niitä tarvittaisiin kipeimmin.

   Poista
 9. Tyttären vaunuista löytyy samanlainen led-valo (sekä heijastin). On kyllä kätevä! Sen saa vaikka vilkkumaan halutessaan. Pimeän hiekkatien disko...!

  VastaaPoista
 10. Tää on ihan ohi tän postauksen aiheen, mutta onkohan Tulan ja Wompatin vertailua tulossa lähiaikoina? Tarttis hankkia isompi reppua ja noiden kahden välillä pohditaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaah, joo. Kuvat postausta varten on otettu jo melkein vuosi sitten, mutta postaus odottaa tekemistään. Ne ovat molemmat todella hyviä, mutta spoilatakseni oman tulevan postaukseni, sanoisin meidän kokemusten perusteella Wompatia paremmaksi. Mutta kisa oli ääritiukka.

   Poista
 11. Mistä olet käyttämäsi led-valon löytänyt ja miten olet saanut sen kiinnitettyä vaunuihin? Näyttää sekä hyvältä että kätevältä :)

  -Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ostettu Clas Ohlsonilta. Ei muistaakseni maksanut juuri mitään. Siinä on lenksu, jolla sen saa kiinnitettyä kätevästi ja niin, että sen saa tarvittaessa myös nopeasti irti. Suosittelen!

   Poista
 12. Noviisi kiittää! ei edes ollut tullut mieleen koko heijastin asia! *soo soo huono äiti* ;) kiitän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä seuraava talvi on jo kolmas (apua, miten se voi olla mahdollista) lapsiperheellisinä, joten jotkut talven haasteet alkavat olla jo hanskassa :D

   Poista
 13. Mä laitoin kaikkien heijastimien lisäksi emmaljungien renkaiden pinnoihin polkupyörään tarkoitetut heijastintikut. Runko on siis mallia classic. Näkyy varmasti sivusta suojatielläkin että on rattaat!

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe