Miniloma mökillä

22.10.13

Karattiin perheen kanssa alkuviikoksi mökille. Tai no, ihan luvan kanssa oltiin matkassa, sillä miehellä on loma ja mä pidin kertyneitä ylityötunteja pois. Mutta pieneltä karkumatkalta arjesta se tuntui. Ei tarvita kuin laina-auto, tunnin ajomatka Inkooseen vuokramökille ja pari päivää metsäläisen elämää, kun ei enää ihan tarkkaan muista, mitä tarkoittaa ruuhka, deadline, korkokengät tai palaveri.

Mä lupasin sekä perheelleni että itselleni olla ajattelematta työ- ja blogiasioita kahteen päivään. Vain kerran jouduin avaamaan tietokoneen lähettääkseni kirjanpitäjälle yritykseni viime kuun kirjanpidosta epähuomiossa poisjääneen kuitin. Ja koska maailma pyörii näemmä tovin ilman minuakin, voisin kokeilla totaalilomailua joskus toistekin.

Sillä silloin aikaa jää oleelliselle, kuten nukkumisille. Menimme koko perhe nukkumaan iltayhdeksän jälkeen ja heräsimme vasta kun välissämme nukkunut lapsi seiskan aikoihin antoi märkiä moiskuja vanhemmilleen. Mä nukuin joka päivä lapsen kanssa päiväunet. Ja olisin voinut nukkua niin niin niin paljon enemmänkin. En tiedä, kuinka monta viikkoa nykyisen univelkataakan pois maksamiseen menisi, mutta silti ehdin saada kiinni siitä minästä, joka pirteänä olen ja joka haluaisin aina olla. Peilikuvakin näytti ihan toiselta ihmiseltä kuin se verestäväsilmäinen ja harmaaihoinen akanrumilus, joka kotipeilistä aamuisin vastaan katselee.

Nukkumisen lisäksi lähinnä hengitettiin. Kerättiin pipot, saavit ja rattaiden kori täyteen kohmeisia suppilovahveroita. Syötiin nakkeja ja lettuja. Leikittiin karhuja rapisevalla sammaleella ja hengitettiin puiden tuoksua. Katseltiin järvestä kohoavaa höyryä ja takassa napsuvaa tulta. Istuttiin tummiksi saunotuilla lauteilla kuunnelleen löylynhengen pauketta kiukaan sisällä.

Jos vain voisin, määräisin itselleni unenpuutteeseen ja riittämättömyyden tunteeseen mökkihöperyyttä yhden viikonlopun kuussa.

Lue myös nämä

27 kommenttia

 1. Pienetkin karkumatkat auttavat kummasti!
  Ja huikeita kuvia! Melkein haistaa sen huurteisen kirpakan metsä- ja järvi(?)luonnon tuoksun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, karkumatkoja pitäisi harrastaa useamminkin - edelleenkin tuon reissun voimilla jaksaa!

   Poista
 2. Voi miten ihanalta näyttää.. :) Ja kuinka hienoja kuvia. ♥♥

  VastaaPoista
 3. Luonto elvyttää! Onnea olisi todellakin oma mökki kohtuullisen ajomatkan päässä, niin että sinne todellakin pääsisi vaikka viikonlopuksi. Ihania kuvia :) -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä omasta mökistä haaveillaan, mutta lopulta se saattaisi olla vain lisästressiä (ja -rahanmenoa) tuova juttu. Siksi vuokramökit ovat loistavia! Siirtolapuutarhamökin ryytimaineen sen sijaan voisin ottaa..

   Poista
 4. Olipa teillä maisemat. Noista kuvista tuli hyvä mieli flunssapotilaallekin! Ihanaa, että oli noin hieno reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs siinä oli reissatessa, kun oli niin hyvät kissanhoitajat! Onni on ihanat naapurit, kiitos hoitoavusta!

   Poista
 5. En tiedä mikä hormonihöyry iski nyt just, mutta luin tämän melkein kyyneleet silmissä. Tarvitsisin just tällaista nyt; mökkiä, perhettä, lepoa ja lasten pusuja. Voi nyyh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän niiiiin hyvin tarpeesi! Mä luulen, että tuon reissun voimilla jaksaa vielä pitkään, niin paljon se antoi.

   Poista
 6. Jestas miten kauniit kuvat, todella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli kyllä mitä parhain (ja kuvauksellisin)!

   Poista
 7. Oi, niin tuttu paikka lapsuudesta ja nuoruudesta tuo mökki että nyt nousi ihan tippa linssiin. En ole päässyt enää käymään yli kymmeneen vuoteen... :( Sieltä sai tosiaan silloinkin hurrrjan paljon noita suppilovahveroita. Ah, ihana paikka! <3 Kiitos kuvista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, vai on sinulle tuttuja nurkkia. Me oltiin ensimmäistä kertaa, mutta kun on niin hyvän etäisyyden päässä ja kauniilla (sieni)paikalla, varmasti menemme uudelleenkin.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Sää oli niin satumainen, että ei voinut kuin onnistua.

   Poista
 9. Todella kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin saatiin napattua kirpakka syysloma nätisti kuviin.

   Poista
 10. Aivan ihania kuvia ja herkästi ja kauniisti kirjoitettu teksti. Juuri tuollaista loman kuuluu olla. Vahinko vain, että univelkaa ei koskaan saa nukuttua pois, se vain jää sinne taustalle. Joten kannattaa yrittää nukkua aina riittävästi. Pienen lapsen kanssa se ei kyllä onnistu eikä vieläkään vaikka lapset ovat isoja. Ei vain malta illalla menne ajoissa vuoteeseen.....onneksi pienetkin lomat aina piristävät ja virkistävät sekä kroppaa että mieltä. Me kävimme viime viikon lopulla nauttimassa talvesta Kajaanissa. Lunta tuli sellaiset 15 senttiä ja maisema oli ihan jouluinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin vielä näin reilu viikko miniloman jälkeen energiaa riittää taas, vaikka on pimeää ja marraskuista. Pitäisi siis useamminkin karata arjesta vaikka vain muutamaksi päiväksi. Luminen Kajaani kuullostaa ihanalta!

   Poista
 11. Luin eilen tullutta Me Naiset -lehteä ja siinä oli juttua nukkumisesta. Mulle tuli mieleen heti sinä. Oli kyllä kiinnostava juttu ja kirjoittaja oli myös pienen lapsen äiti. :)

  Ainakin mun mielestä kirjoittaja pystyi hyvin tiivistämään sen, että tarpeeksi nukkumisessa on kysymys elämänhallinnasta. Missä menee se raja kaiken tekemisen ja nukkumisen kanssa? Itse olen ainakin sitä mieltä, että kun levännyt niin myös jaksaa paremmin (tehokkaamin) hoitaa asiansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selailin lehden, mutta en huomannut juttua. Johtuisiko väsystä hahah :D Pitääkin lukaista juttu. Sillä sitähän tässä nyt haetaan, hallintaa uudenlaiseen elämäntilanteeseen. Valoisaan aikaan kesällä ja alkusyksystä jaksoi ihan eri tavalla kuin nyt, kun marraskuu painaa hartioilla.

   Poista
 12. IHANAN NÄKÖISTÄ! mäkin haluan sieneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihanaa myös oli! Sienestys on kuin meditointia. Paitsi että levänneen mielen lisäksi siitä saa myös ruokaa!

   Poista
 13. tarjoa apua
  hyvää huomenta,
  Ensinnäkin, sinun kannattaa olla varovainen tarjoukset verkon ja
  hälytykset. Koska yli 90% quest'avvisi ovat vilpillisiä.
  Nykyään on enemmän ja enemmän petoksia. Halusin lainata
  Rahaa, lähettämisen jälkeen ilmoituksen, joka päivä saan enemmän kuin
  25 viestiä mitään huijauksia pyytää rahaa!
  Kansiot kulut. Se poistaa hänen sanomaansa, mutta jonain päivänä
  vaipui nimetty henkilö leonido Verona, ajattelin hän teki
  Jopa puolue roistoja verkon, mutta yllätyksekseni
  toinen on erilainen, antoi minulle lainan € 400.000
  joiden osuus 2% palauteta lukuisia kertoja
  haluavat. Nyt vahvistaa sen, ja jos käy niin, että olet etsimässä lainojen
  yhteyttä sähköpostitse. Tässä on hänen email:

  fredialaila@gmail.com

  Huom vakuuttaa heidät ja vannon vain maksaa rekisteröintimaksu ja sopimus takaisin varojaan.

  VastaaPoista
 14. Ongelooflijk, maar waar God is altijd geweldig. Na een aantal releases van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening door een zeer vriendelijke dame. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via e-mail naar: mickaelducobet@gmail.com het biedt leningen van € 3.000 tot € 3.000.000 aan iedereen kunnen terugbetalen met rente tegen een laag tarief van 2 % twijfel er niet aan dat bericht. Dit is een perfecte werkelijkheid. Verspreid het woord aan vrienden en familie die in nood zijn.
  terugbetaling begint vijf maanden na ontvangst van uw krediet
  God zegene u.

  VastaaPoista

 15. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: mickaelducobet@gmail.com se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe