19. raskausviikko

28.5.14

Toukokuu 2014. Väsy jumittaa edelleen päällä. Nyt tosin syynä on ihan se, että en vain ehdi ja malta nukkua tarpeeksi. Kivaa tekemistä niin töissä kuin vapaa-aikana on enemmän kuin vuorokaudessa tunteja. 

Kuvauspäivänä vatsa tulee taas kipeäksi ja jomottaa kuin menkkojen aikaan. Siinä ei ole oikein mitään järkeä. Voin käydä hikijumpissa ilman ongelmaa, mutta työpäivät studiolla saavat kohdun kiukuttelemaan. Mieluiten kuitenkin juuri näin päin, jos valita pitää. Kuvauksia on sen verran harvoin.

Tällä viikolla on ensimmäinen neuvolalääkäri. Hän tutkii kohdun ja kohdunsuun tilanteen. Kaikki on hyvin, ja kohdun kasvu on hyvällä mallilla. Muillakin mittareilla mitattuna homma on kunnossa. Hyvä, siltä musta tuntuukin!

Tykkään kasvavasta vatsastani. Puen mieluiten päälle vatsaa korostavia raskausmekkoja. Tuntuu, että pian hurahdan vauvavatsailemaan siinä määrin, että puen yläosaksi pelkän napapaidan ja tungen ysärimuistoja täynnä olevan napakorun killumaan paikoilleen.

Kaikki raskausviikko-postaukset täällä. Kuva satunnainen Instagram-otos tuolta viikolta.

Lue myös nämä

11 kommenttia

 1. Mulla ensimmäinen raskauslääkäri oli vasta viikolla 27 täällä Vantaalla. Ensimmäisessä raskaudessakin viikolla 26, ja se taas Helsingin puolella. Oliko sun lääkäriaika siis poikkeuksellisen aikaisin, mahdollisesti niiden kurjien kipujen vuoksi? Mä niin elän täällä hengessä mukana, kireitä ja vatsaa korostavia vaatteita kantaen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti äitiysneuvolakortista tarkistaa, miten se viime kerralla oli. Ja tosiaan, ehdin käydä silloin lääkärillä kerran, raskausviikolla 26. Eli tämä aikainen neuvolalääkäri oli varmasti yksi niistä erikoistoimenpiteistä, joita aikaisempi ennenaikainen synnytys aiheuttaa. En vain muistanut sitä. Toinen oli se, että rakenneultran teki kätilön sijaan lääkäri.

   Sä et vielä kuitenkaan ole suunnitellut napapaidassa keekoilemista? :D

   Poista
  2. Hahah, en (ainakaan vielä)! Hyvä, että mestat tsekataan nyt ajoissa!

   Poista
 2. Täällä Hämeessä eka neuvolalääkärikäynti oli viikolla 10, seuraava joskus viikolla 20-24.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellainen muistikuva, että pääkaupunkiseudulla niitä on vähäisenlaisesti moniin muihin paikkakuntiin verrattuna. Ja neuvolaterkkarikäynnitkin ovat vähentyneet sitten viime kerran. Vähän jännittääkin, kuinka monta kertaa ehdin terkkarilla käydä, kun viime raskaudessakaan visiittejä ei äitiysneuvolan puolella ehtinyt kertyä kuin neljä.

   Poista
  2. Minä kävin sitten sinunkin edestä, kun raskaus meni 15 päivää yli lasketun ajan...

   Poista
  3. Auts, siinä onkin sitten kirjaimellisesti odotettu!

   Poista
 3. Nuo ihanat kengät ovat näkyneet monessa postauksessa. Mistä ne ovat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat Swedish Hasbeensin puukkarit. Mielettömän hyvät jalassa ja mielestäni niin pähetäkin että! :)

   Poista
 4. Niin ja tuo mekko, mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on H&M:n mama-osastolta. Siellä on yllätyksekseni ollut parhaat puuvillatrikoovalikoimat. Nyt tosin huomasin myös Mamalicious-merkillä olevan hyviä, jopa luomupuuvillaisia.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe