Sykkeestä voi päätellä sikiön sukupuolen ja muut uskomukset

3.5.14

Tiedättehän erilaiset kansanuskomukset lapsen sukupuolen määrittelystä raskausaikana? Että esimerkiksi odottavan äidin vatsan muodosta, mahdollisesta vatsaan piirtyvästä raskausviivasta ja närästyksen voimakkuudesta voidaan tehdä päätelmiä syntymättömän lapsen sukupuolesta. Lempparini näistä uskomuksista on ehkä se, jossa sanotaan tytön pilaavan äitinsä kauneuden, minkä takia nainen voi raskausaikana huonosti, saa kukkivan ihon ja kerryttää valtavasti kiloja, kun poika taas saa äitinsä hehkumaan kauneutta.

Odottaessani Minimetä, kaikki arvelivat kohdussa majailevan pojan. Vatsa oli napakka pakkaus, joka ei näkynyt taaksepäin. Kilojaan ei kertynyt valtavasti. Neuvolan terkkarikin totesi vatsaani selvästi piirtyneestä linea negrasta, että vanhan kansan mukaan poika on tulossa. Toisaalta mua ei närästänyt, enkä myöskään kokenut oloani mitenkään hehkeäksi. Ja tunsin koko ajan selvästi kantavani tyttöä.

Tässä raskaudessa eteeni tuli uusi uskomus sikiön sukupuolesta ollessani toisella äitiysneuvolakäynnillä. Terveydenhoitaja kuunteli sikiön sykkeitä vakavan tarkkaavaisena ja hetkeksi ehdin jo säikähtää. Sykkeet kun kuulostivat omaan korvaani vaimeilta siihen jytinälaukkaan verrattuna, jota edellisessä raskaudessa olin tottunut kuulemaan. Onneksi kaikki oli hyvin, ja terkkari arveli myhäillen tietävänsä, kumpaa sukupuolta vauva on. Ja mä olin, että mitähä.

Terveydenhoitaja kertoi kuulleensa kokeneelta kollegaltaan teorian, jonka mukaan sikiön sykkeistä pystyy ennustamaan tulevan vauvan sukupuolen. Ja että hänkin on sen jälkeen tarkkaillut sykkeitä sillä korvalla ja huomannut siinä olevan perää. Toki terkkari muistutti, että nämä ovat vain näitä hauskoja uskomuksia, eikä niissä ole mitään tieteellistä tai todenperäistä.

Koska tämä hullunkurinen nippelitieto kiinnosti, surffailin sen perässä tovin keskustelupalstoilla. Ja kappas, kyseessä ei ollutkaan mikään uusi trivia, vaan sykkeistä ennustaminen on vanha juttu. Itseltäni se oli vain mennyt ohi. Legendan mukaan tyttöön viittaa yli 150 menevät sykkeet, poikaan sen alle. Vaikka tokihan sen jokainen tajuaa, että sikiön sykkeet voivat olla totaalisen erilaiset nukkuessa tai kesken potkupallomatsin. Joku kommentoikin, että oli joutunut olemaan tarkkailussa raskausaikana, ja monitoreista pystyi seuraamaan, miten sikiön sykkeet vaihtelivat päivän aikana 120–190 välillä.

Tällaiset ennustukset ovat kuitenkin odottavalle mutsille yhtä hauskaa hupia kuin rakkaushoroskooppien lukeminen työkavereiden kanssa ääneen kahvitunnilla. Niinpä tarkistin, mitkä lukemat neuvolakorttiin oli kirjattu. Vaikka ihmettelin vaimeata pumputusta, sykkeet olivat 155. Eli täysin identtiset siskonsa sykkeisiin samaisilla viikoilla. Syke-ennuste povaa siis tyttöä.

Ja kun leikkiin lähdettiin, katsotaan myös muut. Vatsan muodosta on vielä ehkä hankala ennustaa, mutta keissistä näyttäisi olevan tulossa tiukasti etupainotteinen paketti tälläkin kertaa. Poika siis. Linea negraa ei ole vielä piirtynyt, mutta se saattaa hyvinkin olla tulossa. Fifty-fifty. Närästystä ei ole vielä, eikä toivoakseni tulekaan vaivoikseni. Fifty-fifty. Alun pahoinvoinnin jälkeen olen päässyt toiselle raskauskolmennekselle, joka tällä kertaa todellakin on niin auvoisa ja ihana kuin jossain raskausopuksissa lupaillaan. Tunnen oloni jopa hehkeäksi, joten erittäin vahva poikkeus ensimmäiseen raskauteen ja vanhan kansan ennusteen mukaan merkki pojasta. Tosin alun oksentaminen saattaa kumota magian tämän hehkeysuskomuksen ympärillä. Fifty-fifty siis.

Mitenkäs te, oletteko huvittaneet itseänne näillä uskomuksilla? Pitivätkö povaukset paikkansa?

Lue myös nämä

34 kommenttia

 1. Mulla on ollut tunne alusta saakkaa, että odotan poikaa. Rakenneultrassa kysyttiin sukupuolta ja siellä ultraaja sanoi masussa olevan tyttö. Meidän eka lapsi on tyttö myös, mutta silti tämä raskaus on ollut aivan erilainen, kun ensimmäinen. Tällä kertaa pahoinvointi on ollut lievempää, maha on erimuotoinen jne. Tyttölupauksesta huolimatta olen sitä mieltä edelleen, että masussa itseään kasvattelevat poika. :D Sen näkee sitten synnytyssalissa, miten käy!

  Innoissani olen raskauspostauksiasi lukenut, mutta en ole kertaakaan aijemmin tainnut kommentoida. Paljon onnea teille tulevasta vauvasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että nyt kommentoit! Se tunne lapsen sukupuolesta on jännittävä kokemus. Minimen kohdalla se oli tosi voimakas. Muiden ennustukset tosin saivat välttämään mekkojen hamstraamista kirppareilta, vaikka muuten vaatteissa ei sukupuolijaoittelua harrastakaan. Nyt tunne ei kuitenkaan ole yhtään niin selvä kuin esikoisen kanssa. Ehkä tyttö kuitenkin.

   Paljon onnea vauvasta myös sinne!

   Poista
 2. Minulle povattiin varmaa poikaa, mahan muodon mukaan, siitä, ettei raskaus näkynyt takaapäin ja ties mitä... Ultrassa sanottiin, että tyttö tulee, mutta kaikkien uskomusten ja oman pienoisen poika -olon vuoksi odotin syntymään saakka jollain tavalla poikaa! Meni hetki, ennenkuin aloin ajatella tyttöä todella tyttönä. Ensimmäisten kuukausien aikaisissa kuvissakaan tytöllä ei ole paljoa vaaleanpunaista tai tyttömäistä päällä! :D

  http://meandmybabygir.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän vallan hyvin, että se oma tuntemus voi olla välillä niin vahva, että edes kätilön ultrassa antama arvio ei sitä muuta. Kummallista, että itsellän sitä selkeää tuntemusta ei tällä kertaa ole.

   Poista
 3. Kyllä näitä samoja tuli selviteltyä ja yllättävän hyvin pitivät paikkansa :D Ei pahoinvointia, tosi vahva linea negra koko vatsan yli (ilmeisesti uskomus menee myös niin että jos on napaan saakka niin tyttö, jos rintoihin saakka niin poika), matalammat sykkeet (keskiarvo jotain 130-140), vatsaa ei huomannut kuin edestä -> poika, jonka tosin näki selvästi jo ensimmäisessä ultrassa (kätilökin sanoi siinä, et nyt jos koska voi antaa vahvan veikkauksen pojasta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siinä linea negrassa on vielä tuollainen lisäennuste!

   Poista
 4. Itsellä masun malli ennusti poikaa, samoin liikkeet. Vikkelät masuasukit ovat kuulema poikia, aivan kuten yleistäen koko lopun elämänsä, ja tytöt makailevat rauhallisesti ja leveästi. Tämä kuitenkin ristiriidassa tuohon sykkeestä povaamiseen. Sain kyllä poikaa odottaessa, niin siis poika tuli (IHANA MIES!!), aivan kamalan kirjavat ja kipeät iho-ongelmat, jotka olivat puolestaan ristiriidassa siihen, että ilmiön aiheuttaa kuulema kahden estrogeenit "yhdessä kropassa". Linea negra-povauksesta kuulin vasta nyt, eikä sellaista ollut. Äitini aikanaan odotti vanhojen eukkojen mukaan poikia, mutta vain tyttöjä tuli!
  -J

  VastaaPoista
 5. Ja siis HUOM! Pojat ovat vikkeliä ja tytöt aikaansaavia. ;)

  VastaaPoista
 6. Kaverillani on kolme pientä lasta, ja joka raskauden aikana olen vahvasti arvellut mitä sukupuolta lapsi on, ja olen osunut nappiin mitenkään suurempia tutkimuksia tekemättä, vaan vain vaistolla :) 1. ehdottomasti tyttö, 2. poika joo, 3. pitkään epävarma olo, sitten kuitenkin poika - oikein meni. En edes muista miten pitkällä kaverin raskaudet oli, kun jo oli vahva aistimus. Itse en ole vielä ollut kertaakaan raskaana, katsoo osaako silloin arvata ollenkaan sinne päin.

  VastaaPoista
 7. Minullekkin molemmilla kertoilla kätilöt neuvolassa antoivat oman veikkauksen sukupuolesta sykkeiden perusteella. Mutta ei ne kyllä kovin paljon toisistaan eronneet :) Mulla on poika ja tyttö ja raskaudet ovat olleet pahoinvoinnin osalta erilaiset. Pojan kansaa ei oikeastaan mitään ja tytön kanssa pää pöntössä aika pitkään. Tuo hehkeys on aika hauska juttu. Ensimmäistä lasta oli toivottu pitkään ja koin oloni raskaana todella hehkeäksi. Mulla oli myös aikaa nukkua ja jatkaa omia harrastuksia. Toisella kertaa olinkin sitten väsynyt taaperon äiti uudessa työssä ja puolivalmiissa kodissa. Siinä ei oloaan kovin hehkeäksi kyllä tuntenut. Meille annettiin molemmissa raskauksissa rakenneultrassa varovainen arvio sukupuolesta, joka sitten piti paikkansa.

  VastaaPoista
 8. Mulle esimies kertoi, että vahvat naiset saavat poikia eli kärsivät pahoinvoinnista. Itsellä ei siis pahoinvointia juuri ollut.. Linea negra, joka muka povaa poikaa, oli tosi vahva ja on nyt vasta kadonnut (tytär nyt 8kk..).

  VastaaPoista
 9. Mulla oli poikamaha ja iho paremmassa kunnossa kuin vuosiin ja muutenkin olo oli hetkeä. Neuvolassa oli kuitenkin aina tyttösykkeet. Ennen rakenneultraa mulla ei ollut mitään vahvaa tunnetta vauvan sukupuolesta. Ultrassa tyttöä povattiin ja loppuraskaudesta alkoi olla tyttöolokin ja tyttö tuli.

  VastaaPoista
 10. Pahoinvointia oli molemmista yli puoleenväliin raskautta, kiloja kertyi, mutta iho oli kyllä parempi kuin ikinä! Toisesta oli linea negra koko vatsan matkalta, toisesta ei mitään. Ekasta teki mieli suolaista, toisesta makeaa. Ultrassa ei haluttu tietää kumpi on tulossa. Sykkeiden perusteella molemmista neuvolassa veikattiin tyttöä, ja tytöthän sieltä tulikin.
  Luin joskus uutisista, että kauniit naiset saa todennäköisemmin tyttöjä, tästä voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä :DD

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea odotukseen! :)
  Meillä on poika ja tyttö, mutta koin alkuraskaudet hyvinkin samanlaisina. Pahoinvointi oli toisellakin kierroksella ihan yhtä kamala, tosin vähän lyhytkestoisempi ja vauvojen sykkeetkin ovat olleet molemmilla siellä 150 korvilla.
  Itse ajattelin alussa jotenkin automaattisesti odottavani toisellakin kertaa poikaa. Ehkäpä siksi, että tuttavapiirissä on niin paljon perheitä, joissa kaikki lapset samaa sukupuolta. Tyttö piti myöskin sukupuolensa salaisuutena syntymäänsä asti, vaikka rakenneultrassa kätilö veikkaili varovaisesti tyttöä. Jotenkin tuon rakenneultran jälkeen omakin mieli alkoi kuitenkin ajatella tulevan lapsen tytöksi, mutta mekkoja tms. ei siltikään hankittu ennen lapsen syntymää. Ehkä ainoana selkeänä erona raskauksissa oli se, että poikaa odottaessa mahaani ilmestyi linea negra, jota ei tyttöä odottaessa tullut ollenkaan. Tämän seikan tosin tajusin vasta synnytyksen jälkeen. :)

  Pienessä kylässä

  VastaaPoista
 12. Meillekin veikkailtiin poikaa ekassa raskaudessa "poikavatsan" perusteella. Itselläni ja miehelläni oli koko ajan tosi vahva tyttöolo ja silloin sukupuoli selvisi myös rakenne- ja 4D-ultrassakin. Tyttö tosiaan tuli :) nyt on oireiltaan lähes identtinen raskaus menossa, sukupuoli ei ole tiedossa, koska se ei näkynyt rakenneultrassa, mutta taas on ennemmin tyttö- kuin poikaolo mutta ei niin vahvasti. Oletko katsonut kiinalaisesta syntymäkalenterista, kumpaa povataan? (http://www.vau.fi/raskaus/Poika-vai-tytto/Kiinalainen-syntymakalenteri/) Vaikka pidänkin sitä huuhaana, se on silti näyttänyt oikein mun siskon molemmat lapset + meidän esikoisen ja nyt se povaa meille taas tyttöä. Nämä sukupuoliasiat on just niitä raskauden hauskoja juttuja, joilla voi viihdyttää itseään, koska sillä sukupuolella ei meille oikeastikaan ole mitään väliä. On itse asiassa ihan mukavaa, ettei rakenneultrassa selvinnyt sukupuolta (ja tällä kerralla ei olla menossa 4D-ultraankaan), säilyy pieni kutkuttava jännitys loppuun saakka :)

  VastaaPoista
 13. Itsellä meni kaikki mahdolliset merkit niin ristiin, että arvelimme lapsemme olevan hermafrodiitti. Vatsan muoto viittasi tyttöön ja linea negra poikaan. Jossain sanottiin, että suolaisen himo viittaa poikaan ja makean himo tyttöön. Alkuraskaudessa ja sen väsymyksessä teki mieli makeaa, loppuraskaudesta kesähelteillä suolaista. Ihoni voi todella hyvin, mutta raskauskiloja tuli tasaisesti (tosin imetys imaisi ne kyllä saman tien pois). Kuulin myös väitteen, että koska en kärsinyt närästyksestä, lapsestamme tulee kalju. Saimme tuuheatukkaisen tytön.

  VastaaPoista
 14. Mulle sanoi kätilö synnytyksessä että veikkaa poikaa koska sydänäänet kuulosti siltä kuin kävelisi märillä kumisappailla, tytön syke kuulostaa ihan erilaiselta.

  VastaaPoista
 15. Mäkin menisin ton sykkeen mukaan tyttö siis! Meidän pojan syke oli 143 ja muutenkin koko ajan melko alhainen...sitten on vielä se sormusjuttu, sun kihlaussormus tai avioliittosormus langassa kiinni, ja vaikka joku pitää sen vatsasi päällä jos se meni ympäri oli vissiin poika ja edestakaisin tyttö, tämän tein keskiraskaudeni aikana ja sekin piti paikkaansa sieltä www.vau.fi kaikki lukee...ja toi sun vatsa näyttää ihan jalkapallolta, mikä yleensä viittaa poikaan, mutta naisen oma ruumisrakenne myös voi vähän huijata, yksi kaveri odotti pojan ja tytön ja molemmissa raskauksissa hänellä vatsa näytti siltä, että tyttö oisi tulossa....mulla oli kanssa tuo linea negrea ja poika kyllä tuli, mutta mä luulin että se tulee melko kaikilla ja häviää aikaansa......nyt jo vuosi synnytyksen jälkeen hävinnyt....

  VastaaPoista
 16. Vatsan muoto riippuu loogisesti ajatellen äidin ruumiinrakenteesta eikä sikiön kromosomeista, mutta on nämä vanhan kansan povaukset silti kutkuttavia. Jollainhan keinoilla on pitänyt arvailla ennen uä-laitteita!

  Eka raskaus: poikamaha, etomista muttei juuri oksentelua, hento linea negra napaan asti ilmestyi vikoilla viikoilla. Loppukolmanneksella koin ainakin melkein hehkuvani - lapsi oli kovin odotettu, vaivat suht vähäiset ja aikaa lepäämiseen riitti.

  Tuli poika.

  Toka raskaus, nyt rv 36+4: taas poikamaha. Etominen pahempaa ja oksensin joka aamu rv 12 asti, epäilen että reipas univelka ja juuri 1 v täyttäneen villikon perässä juokseminen pahensi oloa. En hehku vaan olen väsynyt, vaivainen, kivut on kamalat ja taaperon hoitaminen hankalaa. Linea negraa en ole vielä huomannut.

  Rakenneultran mukaan toinen poika tulossa.

  Se on kyllä jännää kuulla, miten joillain on oikeasti eri raskauksissa i-h-a-n eri oireet! Tekeekö mieli makeaa vai suolaista, oksentaako vai onko elämänsä kunnossa...

  Oireiluun vaikuttaa varmaan paljon myös olosuhteet. Väsymys ja stressi pahentavat pahoinvointia, pieni ikäero lisää kaiketi liitoskipujen yms voimakkuutta. Molemmissa raskauksissa eka kolmannes on vierähtänyt niin, että kaikki terveellinen ja raikas yökötti ja piti saada rasvaa, sokeria ja suolaa.

  Sykkeet on molemmilla vauvoilla pyörineet 130-160 välissä. Kuulemma tyttösyke/poikasyke-erot ilmenee kyllä vasta loppuraskaudessa siinä määrin, että niiden perusteella kannattaa vetää johtopäätöksiä.

  VastaaPoista
 17. Itse olen kuullut tuosta syke-asiasta, että sukupuolen voi erottaa siitä miltä ne äänet kuullostaa,ei niinkään sykkeen tasosta, joka kaikilla vaihtelee vireystason mukaan. Tytöillä syke on laukkaava eli tam-da-tam-da-tam ja pojilla tasainen varma tam-tam-tam. Näin kuulema Italiassakin kätilöt ennustaa sukupuolta! :-) Itse en edes muista miltä oman pojan äänet kuullostivat raskausaikana. Linea Negra oli, mutta tuli viimeisillä viikoilla ja hyvin hailakkana. Sen oikeastaan näki kunnolla vasta synnytyksen jälkeen, kun vatsanahka oli taikinaa :-) Vatsan muoto ennusteli poikaa. Tuo linea negra muuten häviää sen jälkeen, kun lopettaa imetyksen, liittyy jotenkin hormooni tasoihin.

  VastaaPoista
 18. Hieman aiheeseen liittyen; oletteko kuulleet vanhan kansan uskomuksesta, jonka mukaan purppuraviiva peppuvaossa kertoo synnytyksen lähestymisestä? :) Monen tutun äidin kanssa on tätä uskomusta testattu ja peilille pyllistelty :D. Kyllä se viiva jokaiselle ilmestyi, mutta synnytyksen lähestymiseen ei korreloinut mitenkään.

  http://www.vau.fi/Synnytys/Synnyttamassa/Purppuraviiva-takamuksessa-kertoo-synnytyksen-kulusta/

  VastaaPoista
 19. Meidän ei tarvinnut arvuutella, koska jouduttiin istukkanäytteeseen ennen rakenneultraa. Vauvan kromosien tutkimisen jälkeen tiesimme sukupuolen 100 % varmuudella. Lapsi oli ja on onneksi terve :) Oliver

  VastaaPoista
 20. Meillä kolmen lapsen otannalla tuo syke-asia on pitänyt paikkansa. Poikaa odottaessa keskimäärin matalampi syke ja tyttöjä odottaessa molemmilla kerroilla selvästi korkeammat sykkeet :) Tiedä sitten tuon paikkaansapitävyyttä, mutta jotenkin sattunut osumaan kohdalleen.

  Hauska kyllä arvuutella noita sukupuoliasioita. Ja jännä tosiaan miten vahvasti äiti voi tuntea sen kumpaa odottaa!

  VastaaPoista
 21. Jänniä nämä ennusteet! :)
  Meillä molemmista pojista "värkit" erottuivat jo 12 vkon ultrassa. (Asuinkuntamme ostaa ultrauspalvelut yksityiseltä sektorilta, jossa paremmat laitteet). Sykkeet sikiöllä molemmissa raskauksissa matalat ja tasaiset siinä 130-140 huitteilla. Lisäksi molemmista pojista ihan "poikavatsa". Ensimmäisestä pojasta tuli todella vahva linea negra rintoihin saakka ja jälkimmäisestä alkoi näkyä vasta loppuraskaudesta.

  VastaaPoista
 22. Nää on hauskoja nää vanhan kansan uskomukset ;D Yhtä hauskoja oli aikanaan ne miten synnytyksen voi saada käyntiin, kun meni 17pv loppujen lopuksi yli :D
  Mulla vatsa oli ihan jättimäinen ja näkyi ihan joka suunnasta katsottuna.(Tosin kuulun näihin joilla ei ole raskaana pelkästään vatsa vaan koko kroppa, kaksoisleuka ilmestyy ja posket pullistuu vaikka kiloja ei tulisi sitä vauvaa enempää). Oksensin ensimmäiset 16vkoa ja se hehkuva olo oli jossain viikon 20-25 välillä. Sen jälkeen sitä ei sitten näkynytkään.
  Närästys vaivasi mua ihan kauheasti. Ihan sama mitä söin niin närästi niin että tuntui että ruokatorvi palaa puhki :(
  Syke oli tyypillä 130-150 väliltä, mutta mä tiesin heti että poika sieltä tulee :D Ja rakenneultrassa näkyikin erittäin selvästi pojan vehkeet! Mulla oli tosi vahva tunne heti että poika se siellä on.

  Mulle sanottiin raskausaikana, että jos tekee mieli suolaista niin on poika ja jos makeaa niin tyttö! Ja linea negra kuulemma tulee kun on tyttö! Itsellä sitä ei näkynyt, mutta oisko se vähän henkilöstä riippuva kuitenkin :)
  Ei ole vielä kun tää yks, mutta jos joskus uudestaan olen raskaana enkä oksenna, lyön vetoa että tyttö tulee!:D

  VastaaPoista
 23. Mulle tuli kyllä jo esikoispojasta linea negra napaan asti ja sitten kun aloin odottaa tyttöä se vahvistui ja jatkoi matkaansa navan yläpuolelle. Edelleen (tyttö 2 vee ja 4 kk:ta) se on edelleen näkyvissä. Pojan kanssa mulla oli naama finnejä täynnä, tytön kanssa nätti naama. Pojan kanssa migreeni hävisi ja tytön kanssa paheni...

  VastaaPoista
 24. Mulla oli vahva poikaolo koko ekan raskauden ajan, oli linea negrat ja kaikki. Tosin hehkeäksi en tuntenut itseäni missään vaiheessa ja ekan kolmanneksen kuvotus oli aivan hirveää. Silloin ei myöskään makea maistunut, mikä on tosi omituista mulle. Ultrassa vauva oli jalat kippurassa ja selkä meihin päin, joten sukupuoli paljastui vasta synnytyksessä. Tyttö oli yllätys! Mulla oli kyllä tosi iso vatsa, mutta se ei silti näkynyt takaa päin.

  Mistä tuo sun mekko muuten on? Kauhea vauvakuume kyllä vaivaa, vaikka esikoinen sairastelee koko ajan päiväkodin aloittamisen myötä. Eikä takeita toisesta lapsesta edes ole, kun ensimmäinenkin saatiin hoidoilla.

  N.

  VastaaPoista
 25. Epäilin odottavani lähinna norsunkokoisia lapsia koska pullahti painoa 35 kiloa molempien raskauksien aikana. Ja se paino lähti kyllä molemmissa tapauksissa myös heti pois! Ja 9 vuotta oli raskauksien väli... Tyttö painoi 3125g ja poika 4185g. Odotin omasta ja muiden mielestä poikaa ja tyttö putkahti :) Kysyinkin: Anteeksi mitä? Kun tyttö syntyi... Ihan olin hämilläni moisesta. Poikaa odotin mylskin poikana, koska mieheni suvussa kaikki ovat poikia. Tytön kanssa ei pahoin vointia ollut, mutta pojan aikana oksensin pätkän aamusta iltaan... :/

  VastaaPoista
 26. mulla oli ihan hirveä närästys, poika tuli. Sormusennustus lupasi poikaa (sormus hiuksen läpi ja mahan päälle kiikkumaan, tai pyörimään). Kampaajani kysyi kun raskaus oli aika pitkällä jo että tiedänkö että saanko pojan.. Kertoi että poikia odottaville kasvaa raskauden aikana untuvamaista karvaa joka näkyy tietty siis niskassa kun rajoja koneella yrittää vetää. Mahani ulkomuoto oli puikula eteenpäin, en levinnyt oikein ollenkaan sivuille -> poika. :D Mutta pahan raskauspahoinvointini takia epäiltiin mahassani olevan kaksoset, se ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa.

  VastaaPoista
 27. ainiin, ja unohtui vielä se kiinalainen (?) sukupuolikalenteri. Siinäkin sanottiin että poika, ja sehän sieltä tuli.

  VastaaPoista
 28. Kun aloin odottaa tytärtämme, äiti (joka on synnyttänyt 8 poikaa ja 4 tyttöä) sanoi, että hän tiesi sykkeestä, kumpi tulee. Pojilla syke oli 120 ja tytöillä 140 luokkaa. Tyttäreni syke oli koko raskauden ajan 140 kieppeillä. Olisi hauska olla vielä joskus raskaana pojasta ja nähdä pitääkö teoria myös mulla paikkansa.

  Mutta sen kyllä huomasin, että jos tämö teoria pitää paikkansa, niin vain meidän suvussa. Kavereilla kun sykkeet on voinut olla ihan toista luokkaa, oli sitten poika tai tyttö.

  VastaaPoista
 29. Kyllä vaan sykesysteemi on havaittu parhaiten paljastavaksi ennustuskeinoksi. Itse synnytyksessä voi vielä heittää viimeiset veikkaukset sykkeen perusteella: synnytyksessä tyttövauvan syke nousee ja poikavauvan taas laskee. Kertoneeko jotain jo sukupuolien suhtautumisesta elämään ylipäätään...?

  VastaaPoista
 30. Mä veikkaisin vielä yhden mainitsemattoman piirteen perusteella.

  Tyttöä lähiömutsille.

  Oma perusteluni: uskon että stressi edeltävinä kuukausina ennen raskautta suosii tyttöjä. Toisaalta, tämän logiikan mukaan teidän esikoisen olisi "pitänyt" olla poika kun kirjoitustesi mukaan ensimmäinen raskaus oli yllätys kesken huolettoman kevään. Eli ei tämäkään mikään takuuvarma ennustuskeino ole. :)

  VastaaPoista
 31. Hih, oli pakko tulla vielä kommentoimaan kun itse olen kuullut tälläisen, että tyttö vie sen kauneuden, mutta poika vie terveyden :)
  tulen viikon pari ilmeisesti sun perässä ja itsellä on todella vahva poikaolo, nimim. Koko alkuraskauden ollut täys kiellossa tehdä yhtään mitään. Töissä sain käydä, mutta maitopurkkia painavampaa ei saanut nostella ja pätkäpäivää oli tehtävä. Silti olo on suht henkeä ja ihanan muhkea ;) vaikken ylipainoinen olekaan. Nyt tuntuu jo niin ihanalta!
  Olen sitten kuullut myös tämän sormuksesta ennustamisen. Ja poikaa veikkaili se kolmekin kertaa ja seuraavaksi lapseksi tyttöä ja ei ennustanut enää enempää lapsia. Se oli puistattavaa, mutta hauskaa! :)

  -M- rv 12+2

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe