21. raskausviikko

2.6.14

Elo soljuu eteenpäin tasaisena. Välillä mietin, mitä tekisin, jos en olisi raskaana. Minkälaisia tulevaisuudensuunnitelmia tekisin. En ole ihminen, joka kauaa jaksaa tarpoa samaa tietä, joten jos ei olisi projekti Vauvaa, olisin luultavasti jo keksinyt jotain muuta. 

Ajatus äitiysvapaalle jäämisestä tuntuu hyvältä. Silti panikoin ja koen surua, kun vastuullani oleville juttupaikoille aletaan etsiä seuraajia. En muuten anna näitä kenellekään, kun olen ne vaivalla ja isolla työllä itselleni hankkinut! Tiedän joutuvani taas äitiysvapaan jälkeen aloittamaan tyhjältä työpöydältä, ja vaikka se surettaa, onneksi ei pelota. Kyllä mulle duunia riittää. En silti käy kieltäminen, etteikö vähän kirpaise, kun kuulen mielenkiintoisista työtilaisuuksista, jotka ajoittuvat lasketun aikani tienoille.

Vatsa pyöristyy pyöristymistään. Bodybalancessa huomaan, että liikkeiden tekeminen vatsallaan ei enää tunnu kivalta. Yllättävän pitkään kykeninkin jumppailemaan vatsallani. Nyt teen liikkeet kontillani.

Ja jos vatsa pyöristyy, se myös viime viikkojen tapaan jumittaa. Aion silti kitsaana naisena syödä ostamani ja viime raskaudessa vähiten kököiksi toteamani Obsidian-rautatabletit. Sen jälkeen yritän, josko nestemäiset versiot toimisivat paremmin, sillä niitä en muistaakseni viime raskaudessa kokeillut lainkaan.

Vaivalistalle ilmaantuu myös lantionpohjan lihasten särky. Tämä johtuu selkeästi siitä, että on tullut ennenkin pullauttua vauva ulos alapäästään. Ja että niiden näkymättömien lihasten jumppa meinaa jäädä vain siihen kivoimpaan harjoitusmuotoon. Pitkät päivät seisaaltaan tai kävellen saavat lihakset jomottamaan ja sätimään. Yhden kiireessä ja paksuustilaani nähden vähän liian vikkelään kipitetyn juoksulenkin jälkeen tekisi mieli kiristää naruilla paikat pysymään aloillaan. Sattuu helvetisti. Seuraavalla neuvolakerralla pitää pyytää, josko saisin ajan fyssarille.

Raskaus on hyvässä vaiheessa yli puolen välin, mutta en ole tehnyt mitään vauvahankintoja saati pesänrakennuspuuhia. Siihen on toki ihan syynsäkin, sillä meillä onneksi on lähes kaikki tarpeellinen hankittuna. Kirpparilta sentään ostin muutamat kestovaipat puhkikulutettujen tilalle. Silti mietityttää, pitäisikö jotain askarrella, jotta vauvan tulo tuntuisi jotenkin todemmalta. Synnytyskirjat kaivoin ullakolta, mutta niitäkään en ole edes selaillut. Ja ihan muutaman kuukauden päästä vauva on jo täällä!

Kaikki raskausviikko-postaukset täällä. Kuva satunnainen Instagram-otos tuolta viikolta.

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. Nestemäiset raudat maistuu muuten aivan järkyttävälle, kannattaa pysytellä niissä obsidaneissa, jos vaan suinkaan kykenet :D Mä söin ekassa raskaudessa parhaillaan 4 obsidania aamuisin, kun niitä nestelitkuja en vaan pystynyt ottamaan..
  Saako teillä neuvolassa ajan fyssarille ihan vaan pyytämällä? :O Meillä pitää olla suunnilleen käsi irti, että fyssaria pääsee tapaamaan, jos ei itse halua koko lystiä kustantaa. Mä oon nyt hyvin kateellinen kaikille helsingissä asuville :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuullut, että kamalalle maistuu joo. En tiedä, saako ajan fyssarille vain pyytämällä, mutta aion silti pyytää, josko saisi. Viimeksi mulle tarjottiin kyllä apuja pään kuntoon laittamiseen hyvin helposti, pyytämättäkin, mutta en sitten tyhmänä ottanut apua vastaan. Katotaan, josko nyt kropan kuntoon laittamiseksi saisi yhtä helposti jeesiä.

   Poista
  2. Hei, Suosittelin jo tuossa aikaisemmin Maltoferia. Halusin vielä tarkentaa että sitä ei mitenkään juomalla juoda suuria määriä vaan kyseessä ovat tipat. Niitä voi ottaa joko koko päiväannoksen (n. ruokalusikallinen) kerralla tai pienempiä annoksia pitkin päivää tai sekoittaa johonkin syötävään tai juotavaan. Eikä maistu pahalta vaan vähän kuin makealta yskänlääkkeeltä. 4-vuotias lapsenikin (joka kammoaa uusia makuja) suostui ottamaan näitä, kun verikokeissa paljastui lievä anemia. Ainoa huono puoli ehkä että on varmaan suhteellisen kallis vaihtoehto. Pullollinen hupenee nopeasti.

   Poista
 2. Onpas kiva kuulla toisen freelancerin mietteitä. Minuakin suretti, kun juttupaikoilleni alettiin etsiä seuraajia äitiysloman takia. Välillä iski suorastaan mustasukkaisuus omista töistä. Olisipa helppoa, kun voisi vaan vanhempainvapaalta palata vanhaan työhön. Itsehän toki olen alani valinnut jne. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä freelancerina niitä töitä arvostaa vielä hitusen enemmän kuin palkollisena, ja siksi niistä luopuminen tekee vielä inan verran tiukempaa. Vanha pöytä ja vanhat työt odottamassa vanhempainvapaan jälkeen toisi turvallisuudentunnetta, mutta mieluiten olen näin. Vapaana luomaan itse työni.

   Poista
 3. Tuli noista vauvahankinnoista mieleen juttutoive: odotan esikoistani ja pää on pyörällä kestovaippasanastoa selaillessa. Olisi kiva saada lukea kokeneempien kestovaippailijoiden kokemuksia lisää! Jos meinaa kestovaippoja käyttää, mitä kannattaa etukäteen hommata ja mitkä jutut ovat turhakkeita? Millaisella arsenaalilla vastasyntyneen kanssa kannattaa lähteä liikkeelle?

  VastaaPoista
 4. Kokeile Kräuterblutsaftia ("rautamehua") esim Floradixilta. On varmaan muitakin merkkejä, en tiedä niin saatavuudesta Suomessa. Paljon luonnollisempi ja parempi vatsalle. Itävallassa noita saa apteekistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ainakin raskausaikanani juuri tuota Floradixia ostin apteekista. Toimi! Nosti rauta-arvojani, eikä ummettanut. Obsidania yritin ensin, mutta sai mut ihan tukkoon. Suosittelen kokeilemaan. Makua nesteessä oli, mutta itse en pitänyt sitä vastenmielisenä.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe