25. raskausviikko

30.6.14

Yksi tärkeä rajapyykki on ylitetty. Vauva on nyt sen ikäinen, että hänellä olisi paremmat mahdollisuudet selvitä keskoskaapissa näillä viikoilla syntyneenä. Toivottavasti tällaisia ei tällä kertaa tarvitse lapsen syntyessä edes ajatella. Viikko ainakin lupailee hyvää. Koko perheen yhteinen loma näkyy kohdunkin mielentilassa. Menkkamaisia tykytyksiä tulee ja menee, mutta pienestä kipuilusta huolimatta sikiöasentoon vetäytymisiä ei tällä viikolla tarvita. 

Suunnittelen pääseväni vihdoin kevyen liikunnan makuun. Mutta viime viikolla riveleihin tarttunut räkätauti pitää niin tiukasti kiinni, että liikuntatauko valuu nyt jo neljän viikon mittaiseksi. Alan tuntea oloni todella raihnaiseksi. Askelkin on hidastunut. Kun minä yleensä hiihdän edellä höyryveturina, siirryn nyt pitämään perää.

Viime viikolla limpuksi muuttunut nilkka jatkaa turpoiluaan. Myös toinen jalka alkaa kerätä nestettä. Saan myös suonenvetoja, mutta on hankala sanoa, onko raskaus niihin syynä. Tunnen myös kummallista pistelyä kyljissä, ihan kuin suonenvetoja tai neulanteräviä kramppeja.

Verenpaine taitaa olla edelleen alhainen, sillä nopeasti ylös noustessa pitää hetken aikaa hakea horisonttia, ettei mene taju. Alhaisella hemoglobiinilla on varmasti myös tekemistä asian kanssa. Nousussa se ainakaan ole, sillä en muista napata rautatabletteja säännöllisesti. Tablettien ottamisen siirtäminen ilta-aikaan ei vaan sovi päänsisäiseen aikatauluun. Jotain hyvää unohtelussakin, sillä vatsa pelittää paljon paremmin.

Tähän asti uni on maittanut hyvin. Nyt nukkuessa on välillä vaikea löytää hyvää asentoa. Alaselkään sattuu. Jättimäinen tyyny on paras unikaveri.

Äitiyspakkaus saapuu. Sen innoittamana käyn ullakon vauvatarvikelaatikoita läpi. Kaikki on lajiteltu omiin pussukoihinsa vuokrapumppua varten hankittuja pulloja ja osia myöten. Rakastan omaa järjestelmällisyyttäni tuollaisina hetkinä! Käyn alustavasti läpi myös vauvanvaatteet. Näyttää siltä, että vauvalle tarvitsee hankkia oikeastaan vain NB–S-kokoisia kestovaippoja myymieni tilalle. Ja ehkä pehmeitä ja ohuita villavaatteita. Ja kudottu kantoliina trikoisen liinan rinnalle tai jopa tilalle. Niin no ja parvekevaunut edelliskerrasta viisastuneena.

Kaikki raskausviikko-postaukset täällä. Kuva satunnainen Instagram-otos tuolta viikolta.

Lue myös nämä

13 kommenttia

 1. Magnesiumia lisää, niihin suonenvetoihin. :) Itselläni poistuivat täysin suurella annoksella.
  Kaisa Jaakkola on minusta hyvä kirjoitus magnesiumista: http://kaisajaakkola.com/2013/09/magnesium/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, magnesimlisä löytyy jo pillerivalikoimasta. Mutta jos puujalkailu jatkuu, pitää ehkä tarkistaa märää. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Magnesium auttoi mulla myös vatsan toimintaan, välillä jopa liikaakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa! No hmmm, ehkäpä pitäisi tsekata, josko tabletteja voisi kiskoa kerralla kaksi.

   Poista
 3. Magnesiumsuihke ulkoisesti vähensi mulla suonenvetoja. Suosittelen silti, vaikka siitä varisikin lakanoihin sitä valkoista jauhetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Seurataan tilannetta, ja mikäli puujalkana olo jatkuu, otetaan tarvittaessa suihkeetkin käyttöön.

   Poista
 4. Meiltä saisi tästä vierestä hakea (Viikistä) 30€ vanhat Teutonian rattaat! Olleet meillä parvekerattaina ja kolme vuotta sitten ostettu käytettynä �� Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, kiitos tarjouksesta! Mun täytyy häpeillen myöntää, että olen aika turhamainen parvekevaunujen kanssa. Ekalla kierroksella ei niitä hankittu sen takia, että mä en halunnut niitä rumentamaan parveketta. Noh, nyt tajuan rikkiväsyneen mutsin rumentavan kotia vielä enemmän. Mutta olen silti ajatellut hankkia retrokiesit parvekerattaiksi, jotta jaksan niitä siinä katsella.

   Poista
  2. Mul ois tarjolla vahat Oran vaunut. Tosi iso koppa, meidän hartaneiden kovakantokoppa mahtui niihin heittämällä. Oli hyvä kun saattoi siirtää nukkuvan lapsen ulkoa parvekkeelle jatkamaan unia. :)

   Poista
  3. Kiitos tarjouksesta! Vanhat Orat kyllä kiinnostaa alustavasti! Jos voit laittaa mulle sähköpostia osoitteeseen mutsi at mutsiavautuu piste com ja mukaan kuvaa ja hintapyyntöä, niin jutellaan lisää?

   Poista
  4. Hei. Laitoin sulle mailia viime viikolla :)

   Poista
 5. Miksi kudottu kantoliina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trkoinen on kuumempi kuin kudottu ja kudotun käyttöikä on pidempi kuin trikoisen.

   Jos kyselet ylipäätään kantamisen perään, tässä postauksessa vastaus. Muut kantamiseen liittyvät postaukset löytyvät tagipilven kantaminen-sanaa napauttamalla.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe