Mälsä ja rento juhannus

22.6.14

Riskit ovat tiedossa, kun koko perheen yhteinen reilun viikon kestävä loma starttaa juhannuksesta. Vähän liian kovat odotukset ja suunnitelmat, mistä seuraa lyhyt pinna. Ja mikä siinä onkin, että monesti loman aloittaa sairastamalla. Nyt ollaan oltu räkätaudissa koko perhe. Ja sitten vielä tuo sää. Vaikka olenkin osittain sitä mieltä, että sää on pukeutumiskysymys, kyllä on ottanut päähän.

Joillekin kökkiminen sisätiloissa sopii, mutta täällä on mökkihöperyyttä havaittavissa. Käytiin sentään juhannusaattona Vantaan Kuusijärvellä tallustelemassa, paistamassa nuotiolla soijakäivärät ja syömässä eväät kylmästä hytisten. Vähän pisaroitakin tummana mylvivä taivas soi niskaamme. Jahka saatiin jäsenet oiottua syväjäästä retken jälkeen, emme lähteneet enää uhmaamaan säätä.

Onneksi parvekelasien suojissakin voi grillata, kun laseja vähän aukaisee. Mansikka-raparperi-Brittatorttu maistui kesältä, vaikka lämpömittari näytti hädin tuskin kymmentä astetta. Leffoja katsottiin kolme, enemmän kuin parin kuukauden aikana yhteensä. Ompelukone sekä saumuri säksättivät, ja alkoholiton valkoviini maistui syntisen hyvältä. Afrikan Tähteä ehtii kolmessa päivässä pelata monet kierrokset. Pitkät päiväunet ja raukeat aamut olivat harvinaista herkkua. Nyt kun miettii, ehkä meillä ei ollut vain mälsä juhannus. Ehkä se oli myös rento.

Lue myös nämä

12 kommenttia

 1. Hei saa ottaa päähän ja potuttaa!
  Sisäkissana kärsin ankeasta juhannussäästä varmaan poikkeuksellisen vähän, kun söin ja katsoin leffaa ihan mieluusti sateen ropistessa mökin peltikattoon. Sitä kesäflunssaa vielä odotellessa, lapsi röhii jo, o-ou.

  Kuusijärvi on aika kiva paikka, meiltä polkaisee sinne n.9km matkan välillä huvikseen. Tosin kalaa sieltä ei ilmeisesti kovinkaan helposti saa ja järven terapeuttiset mahdollisuudet menevät hukkaan, jos mukana on lauma 9-12-vuotiaita pojannaskaleita...

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/05/17/hukattu-retriitti/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt itsenikin vain asennoitua heti alkuun siihen, että mitään erityistä ei kuitenkaan voida tehdä. Typerää, että sää voi vaikuttaa niin paljon asioihin. Ja oma asenne.

   Poista
 2. No voihan se sää olla pukeutumiskysymyskin, mutta kyllä muakin alkaa nyt suoraan sanottuna vituttaa. Kai sen kylmän vielä kestäisi, mutta kun joka paikassa on niin samperin märkää, ettei voi edes mihinkään istahtaa. Ja mulla on niin romuselkä, etten kestä oikein maleksintaa (en lomalla, en kauppakeskuksissa enkä lapsen kanssa maastossa.) Pitäisi kävellä reippaasti TAI istua.

  Mutta siitä olen kyllä tosi iloinen, että mälsän ohella löytyi toinenkin näkökulma. Kyllä se tästä taas iloksi muuttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sää vaikuttaa kummallisen paljon fiilikseen. Tajusin tuossa, että voisin ihan hyvin lököillä koko päivän ulkona auringossa, lukea, neuloa ja kääntää kylkeä. Ja olla illalla, että johan oli hyvä ja kiva päivä. Mutta kun sen saman tekee sisällä (etenkin kesällä), tuntuu koko päivä menneen hukkaan. Kumma juttu.

   Poista
 3. Heii, onko trikoo lippiksen ohje oma vai lainattu? Näyttää hatun tekeleet niin herkullisilta että omallekin sellaisen haluaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trkikoolippis on tehty kaavalla, jota Nosh jakoi kankaiden yönä ilmaiseksi. Kirjoittelin lippapipoista tuossa pari postausta sitten, sinne kommenttiosioon ilmestyi myös suora linkki, josta kaavan saa ladattua itselleen.

   Poista
  2. Joo, hätäisenä löysin sen heti kysymyksen jälkeen :) mutta sain kaavan noshilta suoraan

   Poista
 4. Samat sanat, flunssa täälläkin ja ketutus sadejuhannuksesta. Paitsi että onhan tämä ihan hyväkin juttu, meillä on tällä viikolla saatu aikaan enemmän kotihommia kuin jonain helteisenä kesänä yhteensä! Puutarhastakaan ei tarvi huolehtia, kun eihän siellä tällä säällä kasva edes rikkaruohot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No paikkoja tuli kieltämättä järjestettyä. Sain jopa arkistoitua valokuvia, ohoh! Puutarhaa meillä ei ole, mutta säkkiviljelmillä ei tosiaan ole tarvinnut käydä paniikkikastelemassa joka välissä, kun luonto hoitaa sen homman.

   Poista
 5. Kuvissa vilahtaa ihana pallokuosinen pussukka. Juhannuksen ompelusession tulosta? Leffojen ja Afrikan tähden avulla täälläkin on juhannusta vietetty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussukka ei ole omatekoinen (olisikin!), vaan Nansolta vuosi-pari sitten lahjuksena saatu. Se on kätevän kokoinen, aika moni muukin on samanmoista himostellut sen nähdessään.

   Onneksi on leffat ja Afrikan tähti!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe