Pari lippapipoa

21.6.14

Kökkö juhannussää – mikä mainio tekosyy pysyä sisällä ja ommella. Vähän positiivisen ajattelun makuakin siinä oli, kun aamulla kaivoin ompelutarvikkeiston esille kaupunkiretkeilyn sijaan. Mutta johan oli kiva saada tehdyksi lapselle nämä lippapipot.

Ompelin lippapipot Noshin kaavalla, jota he jakoivat kankaiden yönä ilmaiseksi. Mikä tsäkä, että satuin sen bongaamaan, sillä lippapipon kaava oli ollut pidempään hakusessa ja Noshin lätsiä olen ihaillut kanssamutsien mukuloilla. Ensimmäisen version surautin Marimekon palalaarista löytyneestä Lokki-kankaasta. Taas piti oppia ratkojan sekä hätäratkaisujen kautta, ja lätsään tuli eteen ylimääräinen sauma. Muutenkin se on vähän pannumyssymäinen ja vielä liian iso.

Toka versio muotoutui Eurokankaan palalaarista ostamastani valko-punaraitaisesta kankaasta. Siihen olin jo niin tyytyväinen, että uskalsin ommella ystävän lapselle lahjaksi samanmoisen. Vuorikankaineen näistä tuli oikein sopivat juhannuslätsät vuoden 2014 keskikesän juhlaan, joka on kuulemma kylmin 30 vuoteen.

Lue myös nämä

13 kommenttia

 1. Haha, täällä ihan sama meininki! Ompelin samalla kaavalla eilen lapsille uudet lätsät :D

  VastaaPoista
 2. mistä sen kaavan voisi saada/ostaa tms???!!! haluuhaluu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun voihan räkä, mielestäni sitä ei enää saa edes ostamalla. Oli jaossa vain tuon yhden yön. Mutta ei kai siinä mitään menetä, jos kysäisee Noshilta?

   Poista
  2. Nosh oli jakanut sen Facebook-sivuillaan: https://dl.dropboxusercontent.com/u/31734872/NOSH_Lippapipokaava.pdf

   Terveisin toinen lippapipon-himoinen :)

   Poista
  3. Ai, kiitos! Mä bongasinkin tuon dropbox-linkin jostain, mutta ajattelin sen olevan sen verran "laiton", että en lähtenyt sitä täällä jakamaan. Mutta jos he ovat sen itse jakaneet, niin hyvä!

   Poista
 3. Hienot pipot! Mäkin tein noita pari. Eka meni ihan pieleen kun en tajunnut että kaava sisältää saumavarat. Tuli omaan päähän sopiva, pikkuisella lipalla :D Toinen oli onneksi jo onnistuneempi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm. Isohko kaava kyllä oli, tuo saumavarojen sisältyminen kaavaan voisi selittää asian. Mutta toisaalta ohjeessa lukee, että leikkaa vahvikehuopa ilman saumavaroja. Siksi ymmärsin "saumavarat 8 mm" tarkoittavat juurikin sitä, että kaikissa muissa kuin vahvikehuovassa ne kaavoihin pitää lisätä.

   Poista
 4. Tiedätkö. Meillä on meneillään vauva-ajan saatanalliset heräilyt. Luen näitä sun ihania juttuja alusta saakka ja näistä saa kyllä voimaa. Ihailen sun elämäntapaa, joskin tulee myös huono omatunto. :D Mutta erityisesti kuvat Minimestä ja hänen katseestaan saavat minut tajuamaan ja muistamaan, että tästä yörääkyjästä tulee myös ihana pikkuihminen ja kaikki tämä on vaivan arvoista. <3 Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ne heräilyt ovat kamalia! Se väsymyksen määrä ja sen kaiken pelko on porautunut niin syvälle selkärankaan, että pelkkä ajatus saa kropan jännittymään. Hurjasti tsemppiä, jaksamista ja mahdollisuuksien mukaan päiväunia!

   Niin ihana kuulla, että mun blogista on löytynyt voimaa ja pieni tuikahdus toivoakin <3

   Poista
 5. Kiitos! Ja kiitos erikseen vastauksesta. :)

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe