Marimekon syksy / talvi 2014 lastenmallisto

3.7.14

Yksi lähiön saletisti kovimmista Marimekko-faneista täällä moi! Rakkauteni raitaa, palloa ja reippaita värejä sekä kuoseja kohtaan tuntuu kasvavan vuosi vuodelta. Ja näemmä siirrän mariperintöä eteenpäin lapselleni, osittain huomaamattani. Tajusin hiljan, että lapsella on nykyään lähes aina jokin osa vaatetuksestaan Marimekkoa. Jos ei valmiiksi ostettua, niin sitten palalaarista löytyneistä jämäpaloista ommeltua.

Tässä teillekin valitsemani namipalat Marimekon Muksulan ensi syksyn ja talven herkuista. Etenin nuo eriväriset raitapaidat ovat räiskyvässä pirteydessään makuuni. Raidan ja pallon lisäksi silmääni näyttää miellyttävän oranssi väri. Ja äärimmäisen epäkäytännölliset, mutta niin suloiset valkopohjaiset paidat. Valikoimissa oli nyt harmillisen vähän ihan perusleggareita, joita lapsella on käytössään paljon. Kivoja niin päiväkodissa kuin kotona. Tietääkö joku ompelija muuten hyvää lengginssikaavaa hoikalle ja pitkälle lapselle? Luulisi niistä palalaarilöydöistä muotoutuvan helposti myös leggareita, jahka löytäisin takuutoimivan kaavan.

Vaikka vauva ei tarvitsemalla tarvitse luultavasti mitään vaatteita etenkään ensimmäisille kuukausilleen, nappasin Marimekon valikoimista suosikit myös pikkuiselle. Onneksi voi oikean nettikaupan sijaan naputella kuvia koriin mediapankissa. Luulenpa silti, että halu kasvaa tarvetta suuremmaksi, ja annan itselleni luvan hankkia joitakin pikiriikkisiäki vaatteita. Marimekolla vauvojen vaatteet ovat ärsyttävän sukupuolivärittyneitä, mutta hempeän keltaiseen ja pehmeän harmaaseen kohtutuoreen pukisi mielellään.

Lue myös nämä

14 kommenttia

 1. Siis aivan ihania!! Tervetuloa vararikko... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun taktiikkana on taas kytätä alennuksia ja myllätä tehtaanmyymälöitä. Vaikka saahan sen vararikon sielläkin aikaan, jos niikseen tulee :D

   Poista
 2. Mitä mieltä olet ollut Marimekon laadusta? Oi mutsi mutsi kirjoitti taannoin monen aiheesta ja puki sanoiksi monen kuluttajan huonot kokemukset. Minäkin tykkään kovasti Marimekon kuoseista. mutta hinta- laatusuhde ei nykyisellään kohtaa ollenkaan, joten olen jättänyt uudet marimekot ostamatta.
  Kirppareilta olebn ostanut vanhaa marimekkoa, jossa laatu on käsinkosketeltavan hyvää, toisin kuin nykyisissä lerppanoissa. T: Sannamari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, taasko on ollut kökköjä vaatteita liikenteessä. Niistä kuulee nykyään harmillisen usein. Omissa tai lapsen vaatteissa ei - ainakaan vielä - ole tullut laatuongelmia vastaan. Aika herkästi fanitukseen tulisi ryppyjä huonosta laadusta.

   Jotkut trikoot ovat selkeästi ohuempia nykyään kuin ennen. Mutta toisaalta ne ovat sitten mukavempia vaikka ihonmyötäisissä legginseissä. Perusraitapaidoissa laatu on mielestäni samanlaista kuin just vaikka kirppareilta löytyneissä, puuvilla on läpivärjättyä jne.

   Mun täytyy myös kiittää meidän pesukonetta, joka on hellävarainen vaatteille (+vaatteet tietty käännettynä nurinpäin pesun ajan). Eron huomaa esimerkiksi vanhempieni (uudehkoon) koneeseen helposti. Paras esimerkki on, kun pesin vanhemmillani (tai no äiti pesi, köh) lapsen Papu-merkkisen paidan, jossa on printtikuvio edessä. Kuvio oli ihan halkellut ja rapistunut yhden pesun jäljiltä, vaikka sitä ennen olin pessyt paitaa kotikoneessa kymmeniä kertoja ilman minkäänlaisia merkkejä kulumisesta.

   No, oli miten oli, mäkään en kyllä muista ostaneeni kuin muutaman juhlamekon itselleni uutena Marimekosta. Kyttään aina aleja ja kun omalla kylällä täällä Herttoniemessä on THE tehtaanmyymälä, Marimekkoa löytää edullisempaan hintaan halutessaan vaikka joka päivä.

   Poista
 3. Kivalta näyttää - taas!!

  Ostan Marimekon lastenvaatteet pääsääntöisesti alesta, kun en raaski täysihintaisina ostaa. Ja pihistelijänä ostan usein myös yöpukuja päiväkäyttöönkin, kun ovat sen verran paksua kangasta, ettei niistä tajua niiden olevan pyjamia. Käytän myös yhtä aikuisten pyjamamekkoa ihmisten ilmoilla. :D

  Parit kesäalesuosikkini lastenvaateopuolelta: http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/06/24/kesan-odotetuin-lastenvaateale-taalla/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alehaukka täällä myös. Lapsen jokainen marimekko on ostettu alesta, löydetty kirpparilta tai saatu lahjaksi. Tehtaanmyymälä Hertsikassa tekee pihistelystä helppoa :)

   Poista
 4. Minä en ole raaskinut ostaa ainoan ainoata Marimekkoa uutena, mutta kirppikseltä on tarttunut mukaan joitakin vaatekappaleita. Harmi vaan niissä tuppaa täällä päin hinta olemaan kova verrattuna kuntoon (tahroja ja reikiä miltei kaikissa). Mutta bodeissa olen kyl pettynyt Marimekon kohdalta, ne on leveitä, mutta lyhyitä. Ei sopinut ainakaan meiän pitkäselkäiselle ollenkaan. Onneksi mikään kuviesi vaatteista ei hätkähdyttänyt minua niin, että olisi pakko saada, koska en kuitenkaan raaskis niitä ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harvoin kirppareilta löytää hyväkuntoista Marimekkoa. Pyytävät reikäisistä ja likaisista vaatteista älyttömiä summia vain Marimekko-lapun kanssa. Ei käy järkeen. Mä hamstraan sekä lapsen että omat marimekkona aleista tai Tehtaanmyymälän outleteista. Uutena en ole ostanut kuin joskus jonkun juhlamekon itselleni.

   Mut hei, ihan totta toi, mitä sanoit bodeista. Meillä ei vauva-aikana juuri ollut Marimekkoa. Just sen sukupuolittuneenn värikattauksen takia. Mutta joitakin raitabodeja ostin kirpparilta. Leveitä ja lyhyitä olivat, onnettomia käyttää.

   Poista
 5. Nuo sukkahousut kelpais vaikka itsellekin! Marimekon sukkahousut on ihan parhaita, niitä olen ostanut jopa uusina kun niitä on vaan pakko saada. Myydäänkö Tehtaanmyymälässä aikuisten sukkahousuja? Jos kyllä, niin sinne siis! Tähän mennessä en ole sinne selviytynyt kun asutaan juuri väärässä päässä Helsinkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa, noi sukkahousut tahtoisin itsellenikin! Ja joo, Hertsikan tehtaanmyymällä on ainakin välillä myös sukkahousuja myynnissä, sieltä olen omani ostanut.

   Poista
 6. Olen Marimekon suurkuluttaja, rakkaus on kasvanut äitiyden myötä :D Minulla ja tyttärellä on useita Mari-vaatteita ja yhdet uudet legginssit alkoivat heti ratketa haaroista ja polven kohdat harmaantuivat parin käyttökerran jälkeen.
  Muuten olen ollut tyytyväinen, vaikka kaikki siitä laadusta tuntuvat valittavankin.
  Ostan lähes kaiken alesta tai käytettynä ja kyllä nuo uudetkin kestävät kovaa kulutusta. Kyllähän monen muunkin vaatemerkin kohdalla on huimia eroja laadussa.. Tietty harmittaa, että useat tuotteet ovat nykyään Made in Thailand/ China/ Vietnam -lapulla varustettuja.
  Kävin muuten pari viikkoa sitten Hertsikassa tehdaskierroksella ja oppaan mukaan sellaista paksua puuvillaa ei valmisteta enää. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, varmaan kaikilta merkeiltä löytyy heilahtelua laadussa. Se on tosi tosi harmi. Marimekolta niitä on vain kuuluntu viime aikoina turhan usein, jotain on selkeästi johonkin suuntaan pielessä.

   Vai ei valmisteta sitä vanhaa paksua puuvilla enää. Mä olisin ihan vannonut, että lapsella tälläkin hetkellä käytössä olevat raitapaidat olisivat sitä napakkaa puuvillaa. Eivät vain vielä sadoissa pesuissa kovettunutta, kuten kirppareilta löytyneet välillä ovat. No, läpivärjättyä ja laadukkaan oloista puuvillaa se mielestäni kuitenkin on.

   Poista
 7. Anoppimummi osti tyttärellemme juuri Marimekon ihanat oranssit Kiikun 1 -legginsit. Ne sopivat mainiosti kaposelle tytölle ja itse piirsin niistä kaavat! Tai en varsinaisesti piirtänyt, vaan länttäsin vain kankaan päälle ja sakset viuhumaan :D Tällä tyylillä teen usein, kun hyvänmallinen vaate tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan uskaltaa tehdä sama. Luotto omiin ompelutaitoihin on vain edelleen niin onneton, että toivon aina rautalankaohjeita, ihan varmuuden vuoksi.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe