Mitä jääkaapin ovesi kertoo sinusta?

26.7.14

Sanotaan, että kirjahylly kertoo kodissa asuvista ihmisistä. Meillä on kirjoille tilaa niin vähän, että niteiden kierto on liian vauhdikasta kirjahyllyn omistajien persoonallisuuden määrittelyyn. Mutta jääkaapin ovi onkin toinen juttu!

Jokainen joka tuntee minut tai on lukenut blogiani muutamaa lausetta pidemmälle, voi aavistaa, että meidän jääkaapin ovemme ei ole niitä, joihin ei sallita lippulappusten kiinnittelyä. Välillä ovi on niin vuorattu muistoilla ja muistettavilla asioilla, että mikään magneetti ei enää pidä. Nyt oveen kertynyttä ryönää piti kuitenkin vähän siivota, että sain tilaa kuville.
Sain tovi sitten testata Canonin uutta Selphy-tulostinta, jolla pystyi printata myös Instagram-kuvista tarroja. Kuvatarrat ovat sellaisia, jotka saa ainakin tuoreena irrotettua ja siirrettyä jääkaapin ovesta muualle. Toivottavasti eivät jämähdä kiinni, tai joudutaan sitten joskus muuttopuuhissa roudaamaan koko jääkaappi mukanamme, heh. Elsalla oli tontillaan vastikään hauskoja Intragram-magneetteja, jotka ainakin saa muuton yhteydessä ilman tärpättiä mukaansa.

Kävin samassa jääkaappi-inspiraatiohötäkässä hakemassa Granitista magneettinipsuja, joihin saa näppärästi esille lapsen piirustukset ja lehdistä repimäni reseptit, jotka odottavat testausta. Korvasin myös lehden kulmista revitys kauppalappuset ihan ehdalla kauppalappurullalla.
Mitä jääkaapin ovemme sitten kertoo meistä? Piirustusten ja kuvien perusteella olemme lapsiperhe. Ultrakuvat kielivät tulevasta perheenlisäyksestä. Tarrat ja kortit antavat osviittaa vaatemerkeistä, joita suosimme. Reseptiläjä kertoo rakkaudestamme ruokaan, mutta toisaalta siitä, että sen kokkailuun kotikeittiössä ei aina ole niin paljoa aikaa kuin reseptien kerääjä kuvittelee. Kuvista voi päätellä meidän tykkäävän ainakin ravintoloissa luuhailusta, retkeilystä, ystävistä ja sporttailusta. Kauppalistan mukaan meiltä ovat porkkana, näkkileipä ja vessapaperi loppumaisillaan. Viiltävä syväanalyysi, etten sanoisi.

Mitä teidän jääkaapin ovenne kertovat teistä? Jos pää on heinäkuun helteistä pehmeänä kuten itselläni, tämän voi halutessaan ottaa postaushaasteena.

Lue myös nämä

19 kommenttia

 1. Tästähän voisi haasteen napata itsellensä. Hauska!

  VastaaPoista
 2. Meillä jääkaapin ovesta löytyy:
  - mun miehelle antamia kortteja
  - lasten tekemää taidetta
  - muutama magneetti ihan kuva-aiheidensa takia
  - suunniteltu ruokalista noin viikoksi eteenpäin (helpottaa kauppareissun suunnittelua eikä tarvitse päivittäin pähkäillä ruokaideoita)
  - kauppalappu"blokki"
  - lasten maatila-aiheisia lelumagneetteja
  - Libero-koodeja
  - ja jostain käsittämättömästä syystä siippani on kiinnittänyt oveen myös esikoisen nt-ultrakuvasta otetun kopion (dated back in March 2011)... tää aiheuttaa hieman hämmennystä kyläilijöiden ilmeissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, voin kuvitella ultrakuvan aiheuttavan talouden naisen vatsan seudun puolihuolimatonta vilkuilua :D

   Poista
 3. Meidän jääkaapin ovi on kalusteovi eli siihen ei saa magneeteilla kiinnitettyä mitään.
  Sen sijaan metalliseen liesituulettimen kupuun on kiinnitetty Tove Janssonin mustavalkoisten muumikuvitusten pohjalta tehtyjä magneetteja, pari Iittalan lintumagneettia, muutama reseptimagneetti, muutama hauska mainos sekä kaupunkimme bussilinjojen kartta. Jääkaapin oveen on teipattu washiteipillä pari inspiroivaa väriä Pantone-korttisetistä.

  Heinäkuun koomaa helpottamaan voi voittaa sisätekemistä täältä:
  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/07/25/arvonta-liput-ateneumin-tove-jansson-nayttelyyn/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah joo, liesituulettemissa on siinäkin kiinni kaikenlaista! Reseptimagnetteja myös, sekä magneeteilla kiinnitettäviä pieniä ja hyödyllisiä keittiötarvikkeita: pieni raastin, pullonavaaja ja sakset.

   Poista
 4. Meillä jääkaapin ovesta löytyy aina reissusta ostetut turistimagneetit ja vaihtuvana elementtinä saamamme kortit ja kutsut. Välillä sitä jopa intoutuu muistelemaan vaikkapa Gran Canyonin retkeä magneetin avulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turistimagneetit on hassuja ja just siksi kivoja! :)

   Poista
 5. Mistä tuollaisen kauppalappurullan saa :O Meille tollanen!

  Meillä oli edellisessä opiskelijakaksiossa ne jääkaappirunous-magneetit ovessa, mutta tähän asuntoon en halunnut mitään kilkettä ja jenkkikaapin yläosasta löytyy vain muutama instagram-polaroidi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupparulla on Granitista myös. Kiinnitetty isolla magneettinipsulla oveen. Meilläkin oli aikaisemmin jääkaappirunoutta levällään pitkin ovea, mutta ne osoittautuivat lapsesta vähän liian mielenkiintoisiksi. Plus pintojen pitäminen puhtaana niiden kanssa oli ihan mahdotonta.

   Poista
 6. Tiesitkö, että kun UCLA tutki ihmisten omaisuutta ja suhdetta tavaroihin, tutkijat huomasivat että jääkaapin oven magneetti/yms lappujen määrä korreloi suoraan perheen kokonaistavaramäärän kanssa? Minusta hauska triviaalitieto, mutta olen huomannut sen usein pitävän paikkansa ainakin suuntaa-antavalla tasolla.

  Kirjoitin aiheesta enemmän pari vuotta sitten, kun tutkimukseen ekan kerran törmäsin: http://arkijarki.net/2012/07/magneettimittari/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, varmasti se antaakin jotain suuntaa. Meillä on varmasti ihan tilan takia keskivertoa kolmi–nelihenkistä perhettä vähemmän materiaa. Mutta ehkä se pätee siiihen, että pidämme monet tavarat esillä, kuten nyt vaikka keittiön säilytyspurnukat, vaikka ne mahtuisivatkin kaappeihin.

   Poista
 7. Meilläkin jääkaapin ovi sisältää kuvia, muistoja yms. Kuvakin löytyy blogissani yhdessä jutussa. Kekkonenkin siellä ovessa kurkkii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvakolllaasien takia mä aina innolla tutkin muiden jääkaappien ovia :)

   Poista
 8. Heheh, aivan pakko kommentoida tällä kertaa, sen verran paljon kommentia on omasta jääkaapin ovesta saanut.. Ylimpänä taloustieteen opintomonisteesta leikattu väärinpäin oleva risti, jossa roikkuu pehmopandamagneetti. Seuraavana poikaystävän 5-v tyylinen piirustus merirosvolaivasta, joka pysyy seinässä kilpikonna- ja venäläinenrumahyljemagneetin avulla. Alimpana on paperinukketyylinen magneetti-Einstein, jolla tällä hetkellä taitaa olla päällä metsuripaita, kalsarit ja kukkakimppu. Tavara on vähän kerääntynyt, ja kieltämättä sitä unohtaa koko komeuden outouden, kunnes taas tulee uusi kyläilijä keittiöön kummastuneena...

  VastaaPoista
 9. Hämmentyneenä tule vain toteamaan, että _pysyykö_ kaikilla muilla ne tärkeät paperit ym. siinä ovessa?! Meillä kaikki magneeteilla kiinnitetty revitään säännöllisesti alas ja apuna käytetään tarvittaessa tuolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperit pysyvät jostain syystä, mutta jääkaappirunous-magneetit piti jemmata lapsen opittua liikkumaan. Ne kun lähtivät aina parempiin paikkoihin ja suihin. Mummilassa lapsi myös ensitöikseen käy irrottamassa jääkaapista kaikki magneetit, jotka vain irtoavat. Ehkä siellä olevat ovat lapsen mielestä jännenpiä :D

   Poista
 10. Noista ultrakuvista ihan vinkkinä viikoksi, että ei kannata yrittää laminoida niitä... Ystäväni fiksuna tyttönä ajatteli työpaikallaan laminoida ekan ultran kuvat muistoksi, mutta laminointikone poltti ne mustiksi... :/ Onneksi oli varmuuden vuoksi ottanut niistä myös kopiot, että joku muisto sentään on... :D Tämähän ei tietysti liity aiheeseen muuta kuin kovin köykäisen aasinsillan kautta, mutta jotenkin tuo tulostusjuttu toi tämän mieleen. :)

  Meidän jääkaapin ovessa on kaikki ihanat turistimagneetit, joita olen saanut tai ostanut, läjäpäin mainosmagneetteja lapsuudesta, jolloin ne olivat hitti, kortteja ja kutsuja, jätehuoltoyhtiön kierrätysohjeet, lista talonmiesviikoista ja lisäksi kaiken maailman muita ihania magneetteja, joita olen joko saanut tai ostanut, paras on ehkä yo-lahjaksi saamani enkelimagneetti, jossa lukee "enkeleitä, onhan meitä"... Kornia, mutta pitää tietenkin täysillä paikkansa! :D

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe