Raskausarpien ehkäisy rasvaamalla

2.7.14

Olen molemmissa raskauksissa rasvannut ahkerasti vatsaa, kylkiä, lantiota, rintoja ja peppua välttääkseni raskausarvet. Siltikin, että rasvaamisella ei kuulemma joidenkin tutkimusten mukaan ole mitään merkitystä asiaan. Enemmän vaikuttavat perinnölliset tekijät. Geenien mukaan kroppani pitäisi näyttää tiikereiden taistelukentältä, mutta silti vältyin ensimmäisessä raskaudessa näiltä kauneusarvilta.

Olenkin tehnyt johtopäätöksen, ettei rasvoilla lotraaminen huonostakaan ole. Ja tuntuuhan se loogiselta, että kosteutettu ja kimmoisa iho joustaa eikä repeä niin helposti. Tykkään myös niistä hetkistä iltasuihkun jälkeen kylppärissä, kun voin rauhassa keskittyä hetkeksi itseeni ja vauvaan. Toisen raskauden aikana olen rasvannut vatsan myös aamuisin, sillä näin kesäaikaan kylmyys ei pakota heti vetämään villapaitaa niskaan.
Tässä raskaudessa aloitin aktiivisen rasvaamisen kolmannen raskauskuukauden alussa, kun ostin Tukholman-reissun tuliaisena Burt’s Bees -sarjan Mama Bee Belly Butterin. Sen yhdistelmä kaakao-, shea- ja jojobavoita kuulosti superhyvältä, mutta pettymyksekseni tuote ei ollutkaan niin voimaista kuin toivon. Voiteen koostumus on enemmänkin tymäkän perusvartalorasvan luokkaa. Käytin kuitenkin tuotteen loppuun, sillä alkuun vatsanahan venyvyys ei joutunut niin kovalla koetukselle.

Seuraavaksi siirryin Cocovin kookosöljyyn*, jolla läträsin koko viime raskauden ajan. Käytän sitä muutenkin ihon kosteuttamisessa, mutta vain niinä päivinä, kun on aikaa keekoilla nakuna odottaessa öljyn imeytymistä ihoon. Olin varma, että tällä vedetään koko raskaus loppuun. Miksipäs hyvää ja halpaa vaihtamaan. Mutta sitten vaatteeni alkoivat kärytä eltaantuneelta munkkirinkilältä.
Iholla rasvainen kookoksentuoksu on mulle ihan ok, mutta vaatteisiin jämähtäessä kookosöljyn tuoksulle tapahtui jotain. Kesti hetken tajuta, miksi kaikki vaatteeni yhtäkkiä haisevat pesunkin jälkeen pistävän mädältä, kunnes tajusin hajun olevan vaatteissa vatsan kohdilla. Koska olin lätrännyt öljyn kanssa myös niinä kiireisinä hetkinä, kun ei ole aikaa odotella öljyn imeytymistä, oli kookosta päässyt muhimaan vaatteisiini.

Haju oli etenkin raskaana olevan nenään niin karsean pistävä, että olin jo heittämässä kaikkia haisulivaatteita roskiin. Miehen nenään ne eivät haisseet mitenkään erityiselle. Pesu 60 asteessa onneksi kuitenkin irrotti öljyn, rasvan ja hajun sen mukana, mutta en aio olla pesemässä kaikkia nyt käyttämiäni vaatteitani joka kerta kuudessakympissä. Siksi piti löytää joku vähemmän tymäkkätuoksuinen rasva.
Nyt olen levittänyt vatsanahkaani Mádaran Pihlaja Body Butteria (tulee myyntiin tässä kuussa), jonka sain tuotteen kehityksessä mukana olleelta Nooralta. Aikaisemmin olen levittänyt sitä koipiini, jotka hotkivat rasvan onnellisina ja hyvällä ruokahalulla ihohuokosiinsa. Raskausarpien ehkäisyssä se toimii oman näppituntumani mukaan ihan yhtä hyvin kuin tehtävää varten myytävä Burt’s Bees. Mutta Pihlajakaan ei täytä toivettani: raskausarpien ehkäisyyn käyttämäni tuotteen pitäisi lohjeta kuin voi tai olla suosiolla öljy.

Mitä tuotteita te olette käyttäneet vatsojenne rasvailuun? Vai käytittekö mitään? Mikä oli lopputulos?

Lue myös nämä

73 kommenttia

 1. Minä en käyttänyt yhtään mitään (tai ehkä kerran kahdessa viikossa muistin rasvata ylipäätään) mutta yhtään ainokaista raskausarpea ei tullut! En tiedä onko iällä mitään tekemistä raskausarpien kanssa, mutta itse olin jo reeeilusti kolmikymppinen raskausaikana. Geeneistä en ole koskaan kysellyt, ehkä ne sitten olivat kohdallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Sulla on selvästi raskausmyönteinen iho :)

   Poista
 2. Weledalta löytyy raskausarpia ehkäisevä öljy. Tuoksuu yrteillä, imeytyy nopsaa ja kosteuttaa tehokkaasti! Kallis puteli, mutta joka pennin väärtti! 10pistettä. /jutta

  VastaaPoista
 3. Edellisessä raskaudessa käytin body shopin cocoa body butter stickkiä joka oli super hyvä, loppu raskauden maanisen rasvauksen toteuttamisessa ehdoton, imeytyi nopeasti sekä koska oli puikkomalli ei tarvinnut käsiä läträtä. Nyt tätä pikkukakkosta odotellessa jouduin pettymään, kun tätä "kiinteää" versiota ei kaupasta saanut, eikä nettisivutkaan löytäneet :(. Piti sitten tyytymäni perinteisempään purkkimalliin.. ja raskausarpia ei tullut (mahaan jota rasvailin, ahterissa kyllä oli käynyt harmaakarhu vähintään :)/maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIkä! Eikö sitä ole enää?!? Tuolla minäkin rasvailin ekan raskauden aikana ja nyt oli samat suunnitelmat... :( Ja arvettomana pysyin valtavasta paisumisesta huolimatta mutta toki mulla on tämän asian suhteen hyvä tgeenitkin (löytyihän sekin asia... :) )

   Poista
  2. Sama juttu, Body shopiin luotin kolme vuotta sitten eikä arpia tullut. Vuosi sitten löysin vielä Amerikan nettikaupasta stickiäkin.

   Poista
  3. Tätä olen kuullut monien hehkuttavan! Mä kyllä käytän välillä esimerkiksi Body Shopin suihkugeelejä, mutta etenkin nyt raskausaikana pysyttelen mieluiten luonnonkosmetiikassa, mikäli se vain on mahdollista. Mutta tää puikkomalli jäi kyllä kiinnostelemaan!

   Poista
  4. Löytyy vielä parempi puikko! Nimittäin Joikilta. :) Siinä on kaakao- ja sheavoita sekä oliivi- ja jojobaöljyä. Eikä muuta. Puikko liukuu iholla kuin unelma. Löytyy ainakin Stokkalta. Hieman kalliihko Suomessa, mutta kotimaastaan Virosta saa puolet halvemmalla.

   Poista
  5. No nyt kiinnostaa ja paljon! Tykkään Joikin tuotteista ja tämä puikkolainen kuulostaa huipulta!

   Poista
 4. Rasvailin varmaan joskus toiselta kolmannekselta alkaen öljyillä kuten Weledalla ja Earth Mama Angel Babylla. Weledan pulloja kului muistaakseni kaksi ja EMABia puolikas. Arvet tulivat pari päivää ennen laskettua aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivää ennen laskettua aikaa. Todella pirullinen oikku kohtalolta.

   Poista
 5. Weledaa minäkin käytin, eikä tullut yhtäkään raitaa. Bongasin pulloja ainakin Sokoksen 3+1 päiviltä tarjouksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli Weledalta viimmeksi vain itse toiminta-areenan repeämien estämiseen tarkoitettu öljy. En kuitenkaan ehtinyt läträtä sillä ollenkaan, kun vauva syntyi enemmin kuin öljyä olisi saanut alkaa käyttää.

   Poista
 6. En rasvannut, eikä tullut arpia. Takana kaksi raskautta ja mulla oli pituuskasvun mukanaan tuomia raskausarpia jo entuudestaan, siksi olin varma että niitä tulee lisää, mutta ei sitten tullutkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikukkaita nuo raskausarvet, jos kerran samalle ihmiselle pituuskasvusta niitä tulee, mutta ei raskaudesta.

   Poista
  2. Mä olen lukenut joskus jostain, että nuorille odottajille tulee helpommin raskausarpia kuin "vanhemmille", noin kolmekymppisille.

   "Raskausarpia" löytyy minultakin (reisistä ja selästä), mutta ne ovat muodostuneet joskus teini-iässä kasvupyrähdyksien aikana. Raskaudesta ei jäänyt ainuttakaan arpea. En juurikaan rasvaillut ihoani.

   30-plus -äiti ;)

   Poista
 7. Weledaa täälläkin suositaan!
  juuri keskustelin myyjän/työntekijän kanssa ja hän sanoi, että juurikaan öljyllä ei periaatteessa ole väliä kunhan vain öljyämisen hoitaa ihoa hieroen ja itsekin kyllä olen weledan raskausöljyä juurikin hieronut vatsalle, kylkiin, rintoihin ja berberiin ;D tulee kai vauvallekin kiva olo kun vatsaa hieroo ja iho tykkää, sekä hieronta muuttaa ihoa paremmin kimmoisaksi. Totta tai tarua silti teen niin, mutta itse atooppisen ihon omistajana uskon kyllä (tiedän), että kuiva iho repeilee ja halkeilee ja kosteutettu iho ei, pakkohan näissä on hieman perää olla myös raskausarpiin?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin muistaa vielä paremmin keskittyä siihen hieromiseen. Illalla siihen on yleensä paremmin aikaa, mutta aamulla rasvat on tullut vain lätkäistyä iholle.

   Poista
 8. Mä käytin ihan apteekin Ceridal-öljyä aamuin illoin eikä raskausarpia tullut :) toinen mitä välillä käytin oli Bio-oil. Mulla tuli kanssa pituuskasvun seurauksena raskusarpia niin olin varma et raskaana ollessa tulee myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omituista tosiaan, että pituuskasvusta arpia tulee, mutta raskaudesta ei. Mutta hyvä, että edes jommalta kummalta säästyit! Arpiahan ne vain ovat, mutta jos voi valita, mieluiten olen ilman. Katsotaan, kuinka naisen käy tällä kierroksella!

   Poista
 9. Bio-Oilia käytin minäkin eikä tullut raskausarpia. Liekö syynä rasvailu vai geenit, en tiedä :) -Taija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin läträsin Bio-Oililla mutta vasta arpien tulon JÄLKEEN.
   Raskausaikana käytetty Clarins oli aika kehnoa. Ei kosteuttanut kunnolla.
   Bio-Oililla haalistuminen nopeutui selkeästi, aiempaan verrattuna.

   Ennen kuvat:
   http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/01/31/ei-suolaa-haavoihin-vaan-rasvaa-arpiin/

   Jälkeen kuvat:
   http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/04/08/rasvausraportti-eli-auttaako-mikaan-raskausarpiin/

   Poista
  2. Bio-Oil täytyykin muistaa, etenkin jos vaikka käy arpisesti! Mä olen INCI-listojen lukemisessa niin amatööri, että en tajua edes puolia, mitä tuo sisältää. Mutta ensivilaukselta voisin minä ekokosmetiikkapoliisinakin sitä iholleni laittaa, ainakin sitten raskauden jälkeen.

   Poista
 10. Käytin Body Shopin vartalovoita satunnaisesti eikä teininä lihomisen seurauksena tulleiden arpien lisäksi tullut uusia. Nyt synnytettyäni käytän Bio-Oilia näiden vanhojen arpien vaalentumisen ja ihon kimmoisuuden palautumisen toivossa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Body Shopin vartalovoit ovat kyllä ihania. Harmi, että en ole ainakaan vielä luonnonkosmetiikkamerkeiltä löytänyt vartalovoita, jossa koostumus olisi yhtä ihanteellinen.

   Poista
 11. Itse odotan ensimmäistäni, nyt jo ihan loppusuoralla (rv 39). Olen käyttänyt kookosöljyä tunnollisesti joka ilta. Aloitin rasvaamisen jo ennen raskauden toista kolmannesta. Rasvaan itseni aina iltasuihkun jälkeen, vedän huonot yökkärit päälle ja aamulla rasva on tietty jo imeytynyt. Näin ollen pilalla eivät ole kuin nuo muutenkin kulahtaneet pyjamat. Johtui sitten rasvasta tai geeneistä, yhtään raskausarpea ei toistaiseksi ole. Olen kyllä kuullut, että saattavat ilmestyä vasta synnärilläkin, mutta saa nähdä. Ainakin iho tuntuu juurikin ihanan kosteutulta ja kimmoisalta edelleen. :) Kieltämättä tuo kookoksen haju alkaa vähän tympiä, että raskauden jälkeen taidan siirtyä hetkeksi ihan muihin vartalovoiteisiin. ;)

  - Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kans, ettei hetkeen viime raskauden jälkeen tehnyt mieli kookosöljyllä läträillä :D

   Poista
 12. Totta että kimmoisa, kosteutettu iho voi paremmin ja periaatteessa sillä rasvaamisella voi vähän vaikuttaa. Mutta raskausarvet on ihon syviä sidekudosvaurioita eli se tarkoittaa sitä että se "repeytyminen" ulottuu kaikkiin ihon kerroksiin. Ja niihin syvimpiin kerroksiin ei ne voiteet ulotu. Perintötekijöihin en ota kantaa mutta sanon että raskausarpia tulee jos tulee :) Enemmän pidän sitä ihon rasvausta tärkeänä siksi että iho ei pääsisi raskausaikana kuivumaan ja aiheuttamaan turhaa kutinaa.
  Rasvaamisesta puhutaan aina paljon raskausarpien kohdalla mutta itse muistuttelisin myös vedenjuomisen tärkeydestä, auringon välttämäisestä sekä hyvin rasvojen sisällöstä ruokavaliossa. Niilläkin on tärkeä osuus ihon hyvinvoinnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olisikin pitänyt muistaa nostaa itse testiin myös sisäinen kosteuttaminen vedellä ja hyvillä rasvoilla ruokavaliossa. Auringon välttely on ollut ainakin tähän mennessä kesää helppoa :D

   Poista
 13. Mä oon koko ikäni joutunu rasvamaan ihoani ja siis koko kroppaa peseytymysien jäljkeen ihan kosteuttavalla perusvoiteella, koska mulla on atooppinen iho. Mut raskauksien aikana käytin apteekista saatavaa Vichy merkkistä rasvaa. Imeytyy nopeesti, ihan ku perusrasva, hajuton ja eipä tullu arpia mihinkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Vichylläkin on oma tuotteensa raskausarpien ehkäisyyn, en tiennytkään.

   Poista
 14. Karitevoi (shea butter)! Ei sen voittanutta. Ensimmäistä odottaessa löysin Ranskasta ja ihastuin, nyt tällä toisella kierroksella ilokseni huomasin, että jo saatavilla hyvin Suomestakin. (Esim. Ruohonjuuressa useamman merkkistä myynnissä.) Ja koska voi on, no, voita (ihanaa, mutta onhan se vähän tahmaa), niin levitys yleensä illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karitevoi on kyllä huippua! Mikään muu ei pidä mun korppukäsiä talvikylmillä tyytyväisenä. Se tosiaan on tahmaista, joten siksi en vielä ole kokeillut sitä vatsan rasvailuun, mutta ehkä pitäisi!

   Poista
 15. Mä rasvasin minkä kerkesin melkein tikkuun pissaamisesta saakka, mutta raskausviikolla 38 ratkesi maha kuitenkin, ja siitä synnytykseen saakka (vk 40+1) tuntui vatsaan tulevan päivittäin uusia arpia. Ilmeisesti mahan laskeutuminen aiheutti sitä. Inhoan miltä maha nyt näyttää, ja oon miettinyt että jospa toi olisi tullut vähän aikaisemmin mahasta ulos, mut ei auta. Ehkä ne arvat jossain vaiheessa vaalenee. Ärsyttää kun monet sanoo että kyllä ne haalistuu ennenkö huomaatkaan. Kolmen kuukauden jälkeen noi on kyllä tasan yhtä räikeän punaisia kuin loppuraskaudessakin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. Samalla kun mä toivon vauvan pysyvän vatsassa nyt ainakin sinne raskausviikolle 37 asti, pelkään, mitä vatsa siihen sanoo. Sillä voihan olla, että säästyin ekassa raskaudessa raskausarvilta vain siksi, että esikoinen syntyi ennenaikaisena. Mutta otan punaiset tiikeriraidat tuhat kertaa mieluummin kuin ennenaikaisena syntyneen vauvan.

   Poista
  2. Niin minäkin otan (siis raskausarvet), enkä todellakaan toivo että olisi syntynyt ennenaikaisena. Tiikerinraitoina en niitä kuitenkaan osaa pitää. Rumia arpia ne vaan on, mut yritän suhtautua niihin elämänjälkinä vähän niinkuin jollain saattaa olla joku teini-iässä otettu tyhmä tatuointi. Mut olisin ottanut vaikka 38+0 viikolla syntyneen vauvan mieluusti, vatsassa ois ollut sillon tyyliin yksi arpi ;)
   Mut toisaalta, nyt on näin eikä sille mahda mitään. Oli sekin aika mahtista että meidän vauva oli tosi valmis syntyessään. Kannatteli päätään, nukkui öisin jopa 4-5 tuntia yhtä kyytiä ja osasi imeäkin heti hyvin.

   Poista
 16. Mä voitelin pötsiäin myös tuolla jo edellä mainitulla weledan öljyllä, joskus kookosöljyllä sekä lopulta ranskantuliaisena irronneella manteliöljyllä. Kaikki öljyt toimi mulla ja olivat vaikutukseltaan yhtä hyviä, mutta manteliöljy oli kyllä omaa luokkaansa juurikin hajuttomuutensa (kookokseen verrattuna) sekä edullisuutensa (weledaan verrattuna) suhteen. Suosiettelen siis todellakin tätä ranskalaisodottajattarien ikuisuushittitäsmätuotetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän manteliöljyä mulle tuotiin tuliaisena taannoin, kun sen haju oli niin pistävää, että oli lopulta heitettävä se pois. Vai olikohan se mennyt huonoksi ja härskiintynyt. Jos sen kerran ei ainakaan kuuluisi haista, kokeilisin sitä mielellään!

   Poista
 17. Minä rv 32 nyt ja oon käyttänyt koko raskausajan Tummelia! Illalla kun levittää niin vielä aamullakin tuntuu maha kosteutetulta mutta ei rasvaiselta, ihan huippu omasta mielestä ja 400 ml purkki kustantaa ehkä 5 €. Nyt juuri tämä rasva loppui ja ostin sitten vaihtelun vuoksi loppuajaksi Bio-Oilia, mutta siitä ei vielä kokemusta hyvään tai huonoon. Niinkuin ei toisaalta Tummelistakaan, eihän sitä tiiä vaikka vielä arpia kerkiäis tulla mutta ainakin vielä oon niiltä välttynyt! :) Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mihinkäs Tummeli ei auttaisi :D Isovanhemmillani oli aikoinaan pieni navetta, ja Tummelia käytettiin muun muassa käsirasvana.

   Poista
 18. koko raskauden ajan luttasin vatsaani eri merkkisiä luonnonkosmetiikka rasvoja. aina illalla. lopputulos: täysin arveton vatsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla kaavalla (ja aamuluttauksella lisäksi) toivon vastaavanlaisia tuloksia.

   Poista
 19. Paras ja toimivin saamani neuvo raskausarpien ehkäisyyn on ollut raapimisen välttely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä täytyykin muistaa. Onneksi ei ainakaan vielä kutise (kiitos rasvauksen?).

   Poista
 20. Minulla toimi raskausaikana Madaran Sculpturing Oil, joka on tuoksultaan mieto ja raikas. Käytän sitä edelleen päivittäin ihoöljynä.

  /A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niilläkin on! No hei, tämä oli hyvä tietää lähiakoina tulevaa yhteistyöpostausta ajatellen. Kiitos vinkistä!

   Poista
 21. Minä käytät iholle kosteusvoiteena ihan manteli- seesami ja ja jojobaöljyä, Seesami tuoksuu/haisee seesaminsiemenille kaksi muuta suht tuoksuttomia. Manteli ja jojoba imeytyvät hyvin seesami hiukan hitaammin, silti kookokseen verrattuna senkin imeytyvyys parempi. Kookosta joskus, joutuu vaan just keukkuroimaan kauan vaatetta ja se tuoksu alkaa minua pitkässä juoksussa häiritsemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä ostat noita öljyjä? Kiinnostaisi kovasti testata.

   Poista
  2. Ihan ruokakaupasta öljy hyllyltä luulisin kaikkia löytyvän. :) Itse tilaan iherb.com kautta tosin kaiken, (lisäravinteet, superfoodit yms.). Ihan hinnan takia, (mm. vuoden vahvat deet parilla kympillä) ja nuo kaikki öljyt tuolta saa luomuna. Hoitovapaalla säästyy paaaaljon rahaa tuota kautta tilatessa, vaikkakin olisi kiva suomalaista suosia.
   Se täytynee vielä lisätä, etten arvilta silti säästynyt, ne pirulaiset tosin ilmestyivät vasta ihan bikinirajaan +38 jälkeen kun vauva laskeutui.
   Noita öljyjä olen tytön ihollekkin ainoastaan laittanut, ihan "perus" rasvoja en osta/käytä.

   Poista
 22. Käytin ensimmäisessä ja toistaiseksi ainoassa raskaudessani BodyShopin kaakao(?)voidetta/rasvaa lähes päivittäin, vähintään useamman kerran viikossa. Ennestään lantiolla ja rinnoissa oli haaleita, pieniä arpia muistoina teini-iästä, jolloin naisen muodot tulivat äkkiseltään. Äidilläni on muistona minua odottaessaan riemunkirjava, arpinen mahapussukka :) joten osasin odottaa/pelätä samaa ja siksi yritin ahkerasti rasvailla. Alkuun ei mitään tullutkaan mutta kyllä vain n. rv 35 eteenpäin alkoi juovia tulla ja kas, nyt reilu 9kk synnytyksen jälkeen itselläni on lähes samanmoinen arpipussukka pöksyjen sisällä kuin äidilläni. Nice. Uskon siis, että ainakin osittain perimä saattaa vaikuttaa ja ohmygosh millaiset jäljet saattaisivat olla, jos en olisi rasvannut OLLENKAAN. -Anu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shiiiit. Mua vähän kauhistuttaa, että mun arvettomuus ekassa raskaudessa johtuikin ehkä siitä, että lapsi syntyi ennenaikaisena. Ja tietenkin otan mieluummin riemunkirjavan vatsan kuin ennenaikaisena syntyneen vauvan, mutta jos vaan toivoa saa, otetaan yksi täysaikainen vauva ja yksi arveton vatsa...

   Poista
 23. Käytin plussaamisesta lähtien vaihdellen (eli mitä kaapista sattui löytymään) manteliöljyä, vauvaöljyä, Body Shopin stickiä ja Bio Oilia. Itse uskon että rasvaamisella on todella merkitystä, minulla rinnoissa kasvuvaiheesta jääneitä arpia mutta muuten selvisin "puhtain paperein" raskaudesta. Geenejä siitä ei ole kiittäminen koska sekä äidilläni että siskollani on raskauksista muistoina todella pahat arvet. Kumpikaan ei rasvannut. Aion jatkaa tällä oljyämisellä seuraavallakin kierroksella ja viis veisaan niistä puheista ettei siitä muka ole mitään hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä öljyämisestä / rasvaamisesta varmasti ole haittaakaan, joten sama, aion jatkaa läträilyjä, sanottiin mitä sanottiin.

   Poista
 24. Itse käytin Body Shopin Shea body butteria ja roll-onia, mikä oli tarkoitettu raskausarville(en tiedä saako tuota rollia enää). Niitä käytin aamuin illoin ja ei tullut ainuttakaan raskausarpea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka suosinkin luonnonkosmetiikkaa, tämä tuote jäi nyt kiinnostamaan, niin moni siitä on vinkannut.

   Poista
 25. Ekassa raskaudessa rasvailin kun muistin ihan perus vartalorasvoilla, eikä vatsaan tullut kuin pari arpea, jotka haaleni heti synnytyksen jälkeen pois. Tisseihin sen sijaan tuli arpia, heti viikolla 3, jolloin en tietenkään koko raskaudesta vielä tiennyt/osannut rasvalla varautua.. :/
  Tokalla kierroksella ei vielä ainakaan ole arpia missään näkynyt ja rasvaillut oon silloin kun oon muistanut. Kun kelit on ollu mitä on, niin ei oo ees aurinkorasvalla tullu läträttyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, sulla tissit olivat heti sitä mieltä, että täältä pesee! :D Mut joo, itselläni on sen verran (pinta)kuivuuteen taipuvainen iho, että rasvailtua tulee muutenkin. Siksi vatsan rasvailu vielä usemmin oli helppo ottaa päivärutiiniin mukaan.

   Poista
 26. Mä rasvailin itseäni Lifestä löytyvällä etanaseerumilla ja voiteella. Ihan parhaat! :)

  -Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wauh, etanaseerumi! Olen tainnut siitä joskus kuullakin. Siinä taitaa olla ihan ehtaa etanaa mukana, ja vaikka en vegaani olekaan, en ihan heti lähde sitä testaamaan. Vaikka vähän jäikin kiinnostelemaan...

   Poista
 27. Rasvasin erilaisilla tuotteilla (bodybutterit, perusrasvat, öljyt ym.) ja raskausarpia tuli vasta viikolla 41 ja synnytyksessä viikkoa myöhemmin. Toisessa raskaudessa ei sitten ollut enää mitä yrittää pelastaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin kohtalon ivaa, että sitten vasta viime metreillä iho alkaa repeillä.

   Poista
 28. Rakas mieheni rasvasi jalkani joka ilta ihan Prisman Xtra-rasvalla ja siveli jämät käsistään vatsaani. Ei tullut arpia, vaikka tuskin olisi tullut muutenkaan. Äitini ei ole rasvannut itseään ja siloinen iho on hänellä vielä seitsemänkymppisenäkin. Niistä rasvan mahdollisesti aiheuttamista kemikaalihyökkäyksistä en sitten halua tietääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, meilläkin on samat iltarituaalit miehen ollessa kotona. Mies rasvaa jalkani, kun en enää itse mukavasti uletu. Raskaus, mikä ihana tekosyy!

   Poista
 29. Mun "tutkimusotos" on kolme raskautta. Ekassa rasvasin raivoisasti, kuorin ihoa vimmaisesti ja join tuhansia litroja vettä, jotta kehon kosteus säilyisi. Toisessa raskaudessa tein kaiken edellisen muistaessani. Kolmannessa taisin kuoria ihon kerran ja rasvaa laitoin, kun kutina yltyi sietämättömäksi :) Tulos: ei arven arpea missään raskaudessa.

  Luin muuten jostain, että mitä nuorempi odottaja, sitä herkemmin tulee arpea. Itse sain esikoisen 27v ja kuopuksen 35v, tukee siis tuota teoriaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten siistiä olisi, jos kerrankin iästä olisi hyötyä ihohuollossa! Itse olin esikoisen aikaan 28-vuotias ja nyt 31-vuotias, joten ikäni saattaa tosiaan olla edukseni.

   Poista
 30. Edellisellä kierroksella oli käytössä Body Shopin vartalovoi (muistaakseni shea) lantrattuna Ceridal Lipolotionilla levittämisen helpottamiseksi. Tuo vartalovoi on jotenkin niin paksua, että sen levittäminen ilman lantrausta on hankalaa :D Tällä kierroksella en ole ehtinyt/jaksanut Body Shopiin asti, joten käytössä on ollut apteekin perusvoide Novalan edelleekin yhdistettynä tuohon Lipolotioniin. Edellisessä raskaudessa tuli pari arpea navan seudulle ihan viimeisillä viikoilla, mutta muuten säilyin arvetta!

  VastaaPoista
 31. Minä sain anopilta ensimmäisessä raskaudessa iholle siveltäväksi Clarinsin Stretch mark control -voidetta. Sen kaverina läträsin saman firman Body treatment -öljyä. Arpia ei tullut ollenkaan (kylkiin ehkä puolitoista pientä raitaa). Nyt toisessa raskaudessa sain ilokseni läträttäväksi samat aineet ja jännityksellä odotan miten nahan käy (nyt rv 32). Voide ei oikeastaan tuoksu millekään, mutta öljy tuoksuu.. ahh, raikkaalle raskaudelle! :D

  VastaaPoista
 32. Täällä ei arpia kahden raskauden jälkeen. Mutta siis geenit on tässä suurimmassa roolissa ja niitähän ei voi muuttaa. Äidilläni ei ole kolmesta lapsesta arpia, joten samaa jatkan, tosin kolmatta ei tähän perheeseen tule. ;) Itse käytin täällä jo useasti mainittua Weledan öljyä, mutta rakastan eniten Clarinsin Tonic Oil:ia. Tuoksuu mun nenään ihan kardemummalta, toiset tykkää ja toiset ei. Mulla tais mennä öljyä 5 purkkia tässä jälkimmäisessä raskaudessa. Ja siis mähän öljysin dekolteen, rinnat ja vatsan niillä öljyillä myös. Ei kannata unohtaa niitä rintoja. Nyt kun maito nousi synnytyksen jälkeen jatkoin öljyämistä baby oililla niin eipähän häiritse tuoksut vauvaa.

  VastaaPoista
 33. Bodyshoppin Cocoa butter moisturising stick. Erittäin käytännöllinen ja arpia 0. Koostumus hyvä!

  VastaaPoista
 34. Aika pinnallista koko tämä keskustelu. Eikö ole tärkeintä, että on lapsen saanut ja sillä ja itsellä on kaikki hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai se on tärkeintä – kenelle tulee edes mieleen miettiä, ettei se olisi?

   Poista
  2. Käytin Bio Oilia ja välillä perusrasvaakin lisäksi, kun iho janosi kosteutusta. Vatsa oli todella iso ja pysty. Siinä vaiheessa, kun vauva laskeutui repesivät arvet sille alueelle, johon pahin venytys äkisti siirtyi. Kudokset olivat selkeästi tosi kovilla, sillä vatsa oli myös todella kipeä ne viimeiset pari viikkoa ja synnytyksen loppuun saakka.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe