Purkkanaisen tilinpäätös ja arvonta

30.8.14


Enpä olisi vannoutuneena sinisen Jenkin jauhajana uskonut kesän alussa, että syksyllä napsin karkinmakuisiakin purkkatyynyjä mielelläni. Purkkayhteistyön myötä keittiön purkkakuppiin on ilmestynyt purkkaa sateenkaarenväreissä ja kas, alan ymmärtää niidenkin pointin. Niillä saa huijattua ruuan jälkeen jälkkäriä himoitsevaa mieltään luulemaan, että suuhun laitettiin jotain sokerisen makoista. Välillä huijaus ksylitolilla onnistuu paremmin, välillä huonommin.

Kesän aikana olen myös tullut pohtineeksi paremmin perheemme hampaidenhoitorutiineita. Hyvällä tolalla ne olivat jo aikaisemmin, mutta selkeitä muutoksia on ollut oma yritykseni käyttää hammaslankaa useammin ja laukkuuni ilmestynyt ksylitolpastillipurkki. Kuljetan aina mukanani purkkaa, joten onkin vähän kummallista, että vasta nyt tajusin pakata veskan vakivarustukseen omat ksylitoltuotteensa myös lapselle. Sillä joo, en ole edelleenkään uskaltanut antaa lapselle purkkaa.
Että tekin pääsisitte osaksi tätä purkkamaniaa, nyt olisi tarjolla arvottavaa! Jenkki lanseeraa ensi kuussa uuden tuotteen, täyskylitolpurukumi Clean Feelin. Jenkin lupaus on, että tuossa tuotteessa yhdistyvät sekä suuveden että hammastahnojen hyvät ominaisuudet. Olen nyt testaillut Clean Feeliä muutaman viikon ajan, eikä purkasta todellakaan puutu raikasta potkua! Clean Feel on kuin suosikkini sininen Jenkki potenssiin sata. Kunnon painepesuripesufiilis niihin hetkiin, kun hammasharjaa ei ole saatavilla, mutta suu pitää saada nopeasti raikkaaksi.

Arvontapakkaukseen valkkasin mukaan omia suosikkituotteitani Xylitol Jenkiltä sekä Cloettalta.
Arvontavoittopaketti sisältää:
 • 10 pussia Jenkki Professional Clean Feel -purkkaa nautittavaksi pussailua ennen.
 • 10 pussia Jenkki Mint Mix -purkkaa laukussa kuljetettavaksi ja kavereille jaettavaksi.
 • 10 pussia Twisted rasberry liquorice -purkkaa hämäämään makeanhimoa ruuan jälkeen.
 • 5 rasiaa Läkerol Dents caramel mint -pastilleja työpöydän kulmalle ensiapupakkaukseksi akuuttiin makeanhimoon.
 • 5 pussia Jenkki Sorbet lemon-lime -purkkaa makeiden purkkapallojen puhaltamiseen. Kesän ajan jatkuneiden testien jälkeen todettu ainoaksi ksylitolpurkaksi, josta saa jättimäiset ”hubbabubba”-pallot.
 • 5 rasiaa Herra Hakkaraisen päärynänmakuisia täyskylitolpastillia lapsille hammaspeikkojen karkottamiseen ruuan jälkeen.
 • 5 rasiaa Herra Hakkaraisen mansikanmakuisia täyskylitolpastilleja nautittavaksi kylillä syödyn päivällisen jälkeen.
 • 5 pussia päärynänmakuista Jenkki Professional Junior -purkkaa niille rohkeille vanhemmille, jotka eivät mahdollisia purkkaklönttejä lastensa hiuksissa pelkää.
Arvontaan osallistut jättämällä tämän postauksen kommenttiosioon minikertomuksen oman perheesi suunhoitotottumuksista. Muistathan jättää kommenttiin myös nimimerkin ja sähköpostiosoitteen, niin saan sinuun yhteyden voiton osuessa kohdalle. Arvontaan on aikaa osallistua reilu viikko, sunnuntaihin 7. päivä syyskuuta asti. Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti, minkä lisäksi julkaisen hänen kommenttinsa ja nimimerkkinsä Lähiömutsin Facebook-sivuilla.

Lue myös nämä

134 kommenttia

 1. Äippäti täällä jauhaa päivittäin purkkaa, välillä niin innolla että kipristelee vatsassa :). Sähköhammasharjan rantautuminen meidän huusholliin on antanut kotona tehtäville hammaspeikonhäätämistoimenpiteille uuden ulottuvuuden. Kaksikuiselle pikkunyttyrälle ei vielä tietty tuollaista vehjettä voi suuhun laittaa, mutta hammahommia aletaan opetella sillain että on mukava toimenpide, sitten kun ensimmäiset kirveet ilmestyy kuvioihin. Koska muuten lapselle voi hommata sähköhammasharjan? Ehkä vähän aikainen kysymys, mut kysyn nyt kumminkin. ;-)

  VastaaPoista
 2. Meidän perheeseen kuuluu minä, mies, pian 1v tyttö ja koira. Kaikkien hampaista pyritään pitämään huolta ja purkkaa onkin aina saatavilla. Naperolle alettiin opettaa hammasharjaa kutiavista ikenistä asti ja nyt tyttö tykkääkin harjaamisesta oikein paljon. Nyt vasta olen hoksannut kirjata Herra Hakkaraiset ostoslistaan, että pääsee muksu niitä syömään ruoan päälle. Itselläni ongelmia teettää raskaus ja sen myötä hammasharja aiheuttaa oksennusrefleksin aamuin illoin, mutta sitkeästi harjaan parhaani mukaan ja koitan muistaa mussuttaa purkkaa sitäkin useammin! Täällä myös paheena lankauksen jääminen turhan vähälle, tässä on varaa tsempata meidän perheen aikuisilla! Koiran hampaita hoidetaan luilla ja dentastixeillä. :)

  Tiia, tipisaarinen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. aivan liian harvoin lankaan hampaita, pelottaa että on oikea hammaskatastrofi odottamassa kulman takana... :( lapselle usein pastilleja ja nyt 2,5v iässä myös purkkaa. vain muutaman on nielaissut eikä toistaiseksi ole purkkaa löytynyt vaatteista/lattialta tms. sähköhamppiharjaa mietin 3v. lahjaksi, vai onkohan ihan pöhköä? aamuin illoin pesut of course! jostain syystä mä voin jauhaa vain sinistä jenkkiä, muista tulee leuat kipeäksi ja kiukkuinen olo. pelkkä jenkkikin salpaa usein hengityksen. voiskin kokeilla tuota jälkkärihuijausta, hirveesti tekee nykyään makeaa mieli ruuan perään...

  (kerttu.mail@gmail.com)

  VastaaPoista
 4. Olen itse todella huono purkan purija ja pastillien ottaja. Hampaat tulee pestyä hyvin, mutta kylläkin ilman hammaslangalla viimeistelyä. Tavat taitaa todellakin periytyä. Skarppina siis nyt! Kaksivuotias on varsin oppivaisessa iässä! S-M
  sannamaija.pohjanvesi@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Hellurei!
  Meillä värikkäät purkat odottaa aktiivisia pureskelijoitaan keittiön hyllyssä nätissä hillopurkissa! Valkoiset ja väkevät kelpaa meille aikuisille, 1,5vee haluaa 4,5vee veljensä perässä "pinkkiä"! Hampaidenpesu meillä ollut takkuista, kunnes ryhdyttiin huristelemaan sähköhammasharjalla! Loistava vempele :) Me aikuiset tykätään kyllä myös tikutella hammasvälejä noilla silikonitikuilla. Huippuhyvät apuvälineet!!
  Me diggailtais kyllä näistä xylitoltuotteista huisina! :)

  VastaaPoista
 6. Meillä vanhempien hampit pestään sähköhammasharjalla aamuin (äiti) ja illoin (isä ja äiti). Hammaslankaa tulee käytettyä aivan liian harvoin, hyi hyi me. Lapsen hampaat harjataan aamuin illoin, käytösä lasten hammastahna pepsodentilta. Lisäksi jauhetaan purkaa ja lapsi saa ruoan päälle Herra Hakkaraisen xylitolpuristeen sekä kotona että päivähoidossa. Koiran hampaita ei harjata, vaikka olisihan sekin hyvä :) Yritetty on, tulosta ei olla saatu.
  S-posti: laatikainen.riikka (at) gmail.com

  VastaaPoista
 7. Meillä pestään hampaat aamuin illoin sähköhammasharjoilla ja purkka jauhaa suussa lähes aina :) Itse käytän hammaslankaa myös. johannaliina(at)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Meillä hampaat pestään aamuin illoin ja pastillit napataan aterioiden jälkeen. Äiti käyttää hammaslankaa aina kun jaksaa ja isä päivittäin. Koululaisilla (1lk ja 2lk) on pastilliaskit repuissa, koulu meinasi ne kieltää (ei karkkia kouluaikana !) mutta kun tein kirjelmän ksylitolin hyödyistä saa pastillit olla mukana mutta ne pitää ottaa piilossa ettei tule muille mielipahaa .. Että näin meillä :)

  sannamannu@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Tuo purkan jauhaminen jälkkärin korvikkeena oli hyvä vinkki, kiitos siitä!

  Meillä siirryttiin muutama vuosi sitten sähköhammasharjoihin ja voi autuus! En mistään hinnasta vaihtaisi pois, reissuilla jo parissa päivässä tuntuu, ettei hampaita saa puhtaaksi käsin harjaamalla. Hammaslanka on munkin kompastuskiveni, se tuntuu niin kovin vaivalloiselta, kun jokaiseen hammasväliin tässä suussa tuntuu tarvitsevan eri välineen: hammaslankaimen ja kahta kokoa hammasväliharjaa. Mutta se, missä olen ihan ansioitunut on, että käyn suuhygienistillä puolivuosittain puhdistamassa hammaskivet yms. pois.

  Niin ja tärkeintä lie se, etten käytä kahvia, teetä tai limsoja. Joskus mietin, pitäisikö opetella juomaan edes teetä kuin aikuiset ihmiset, mutta nyt arvostan kovasti valkoista hammasluutani ja jatkan vesilinjalla. :)

  madeinlakeus@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Hampaat pestään aamulla ja illalla. Ruokailun jälkeen otetaan Herra Hakkaraiset, jos muistetaan :D Purkkaa pitäisi itse opetella jauhamaan. Itseäni häiritsee nykyään suunnattomasti kellertävät hampaani, kiitos muinaisen tupakoinnin (lopetettu 4/2011, enkä koskaan enää aloita). Haluaisin valkoisemmat hampaat, mutta luonnollisesti, mitenköhän se onnistuisi?
  Ei olisi yhtään huonompi juttu muistaa ottaa laikkuun pussi purkkaa ja lapselle raisia Hakkaraisia :)
  T: heidi.saynatkari@luukku.com

  VastaaPoista
 11. Me aikuiset aamuin-illoin hampaat harjataan ja mallia näytetään, miten hammasharjaa käytetään. Pikku-neiti omallaan totutella saa. Kun ikeniä kutittaa tietää - sieltä kohta kasvaa pienet valkoiset hampaat. Hammaspeikko häädön saa, kun ruuan jälkeen rasahtaa purkkapussi.
  sposti: svapalahti@wippies.com

  VastaaPoista
 12. Käytäni vähän aikaa sitten hammashoitajalta ja saamani tuomion päätteeksi ostin sähköhammasharjan ja aloitin lankauksen. Olet ollut laiska hoitamaan hampaita, mutta kun muutama kuukausi sitten aloitin lapsen hampaan harjauksen, niin opettelin pesemään itsekin hampaat kahdesti päivässä. Purkkaakin aloin syömään. Lapsen hampaita hoidan huolella, mutta omissa tavoissa on edelleen preppaamista. Parempaan menen silti jatkuvasti, ja miuta motivoi se, että vanhemman esimerkki vaikuttaa lapsen tuleviin terveystottumuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiii, voi tuota autokorrektia! Kannattaisiko oikolukea kommentitkin :D

   Poista
 13. Hampaat pestään tietysti aamuin illoin, 3v. lapsikin ihan mielellään. Lankaaminen tuppaa usein unohtumaan. Ruoan jälkeen syödään aina purkkaa, myös lapsi. Hyvä idea hommata myös noita hämäyspastilleja makeanhimoon! ellimuru(at)gmail.com

  VastaaPoista
 14. Meidän koko perhe (minä, mies, 4-vuotias ja 1,5-vuotias) pesee hampaat kaksi kertaa päivässä. Hoitolaukussa on pieni metallinen purkkarasia, josta esikoinen käy itse ruuan jälkeen hakemassa purkan itselleen ja pastillin pikkuveljelle. Hammaslangan käyttö on mullakin vähän niin ja näin...

  Elsi
  elisa.hannuksela@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Lapsia ei perheessä toistaiseksi ole, aikuiset pesevät hampaansa aamuin illoin ja silloin tällöin purkkaa ruokailujen jälkeen, jos sattuu muistamaan.
  mussaka(at)luukku.com

  VastaaPoista
 16. Hampaiden pesu aamuin illoin, 2-vuotiaalle lapselle hammaspastilli(t) tai purukumi joka aterian jälkeen. Itse otan useimmiten purkkaa. Aterioiden välissä ei napsita (yleensä) mitään.

  Upea palkintopaketti!

  pingale1983 @ gmail.com

  VastaaPoista
 17. Uu mikä xylitolmäärä!
  Meillä koko poppoo pesee hampaat aamuin illoin, ruokailujen jälkeen purkat ja/tai pastillit. Koululaisilla koulussa omat xylitolit, jotta voi ruoan jälkeen napata suuhun. Meillä tuo kaksi ja puolivuotias syö myös purkkaa mielellään!
  Vähänkö oltiin innoissaan kun huomattiin kaupassa nuo mansikka-hakkaraiset, taas maistuu, alkoi pienimmällä näkyä pientä kyllästymistä päärynäisiin, meillä kun ei hakkaraisten lisäksi muita pastilleja vedellä, niissä on vaan turhia e:itä
  pilvi.nystrom@kolumbus.fi.

  VastaaPoista
 18. Hampaiden pesu aamuin illoin. pienille pastilleja,isoille purkkaa

  miikku@kotikone.fi

  VastaaPoista
 19. Vau! Xylitol-addikti ilmottautuu. Hampaat pestään aamuin illoin.Itse koitan muistaa välillä käyttää myös lankaa. Jauhan purkkaa leuat kipeinä ja pastillejakin nappailen.

  VastaaPoista
 20. Meillä koko perhe pesee hampaansa kaksi kertaa päivässä ja ruokailujen jälkeen sitten xylitolpurkka tai pastilli suuhun (meidän 2-vuotiaalle ei vielä purkkaa uskalleta antaa). Olen yrittänyt pestä lapsen hampaat aamulla aina ennen ruokaa, niin on kuulemma parempi. Näin teen myös omien hampaitteni kanssa.
  Meidän poika pitää pastilleista hurjasti ja muistaa kyllä muistuttaa sellaisen saamisesta ruokailun päätteeksi jos itse emme muista! Karkkia tai suklaata hän ei saa vielä ollenkaan, joten pastillit menevät hänellä vielä karkin asemesta, ja toivottavasti vielä pitkään..! Hammaslankaa olen itsekin todella laiska käyttämään, siinä pitäisi itsekin kunnostautua.
  -Unae (se.karhuaiti@gmail.com)

  VastaaPoista
 21. Meillä vanhemmilla on käytössä sähköhammasharjat ja vakkaritahnana jenkeistä säännöllisesti kannettu/saatu Crestin Crystal White. Airwaves purkka maistuu (vaikka tiedän että siinä on makeutusainetta) sillä se on ainoa purkka jossa maku kestää edes hetken. 2-v:lle harkinnassa oma sähköhammasharja, nykyään pestään lastenharjalla ja Elmexillä. Hakkaraisia hän syö säännöllisesti. Sokeria meidän keittiöstä ei löydy vaan makeutus hoituu hunajalla tai agavesiirapilla. Toki piilosokeria tulee sitten monien elintarvikkeiden mukana.

  VastaaPoista
 22. Mä oon meistä se hammasneurootikko, joka pesee kaksi kertaa päivässä hampaat ja käyttää myös (muistaessani) joko hammaslankaa tai hammasväliharjaa. Mies taas ennen tuntemista pesi hampaat ehkä kerran viikossa. KERRAN VIIKOSSA!?! Ollaan tässä asiassa pyritti kompromissiin että hän yrittää pestä joka ilta hampaat, ja peseekin kun mä muistutan ja muuten jos itse muistaa (...). Mutta ollaan tehty diili että sitten jos hänen hampaat putoavat suusta huonon huollon takia pois niin hän joko maksaa omat uudet hampaansa itse tai surraa sauvasekoittimella ruokansa mömmöksi. On muuten ärsyttävää että toisella ei oo juurikaan reikiä vaikka on ihan huoleton hampaidensa hoidosta.
  Lapsen hampaista aion pitää tiukan linjan, ja mieskin kuulemma sopeutuu siihen että lapsen hampaat harjataan kaksi kertaa päivässä. Toistaiseksi se vasta itkee ensimmäistä hammastaan ulos, että tähän on vielä vähän aikaa. (patikka at gmail piste com)

  VastaaPoista
 23. Lapsi ja mies pesee hampaansa aamuin illoin, nyt taas kun suurin uhma on ohi, eikä jo pelkkä hammasharjan näkeminen saa aikaan puolen tunnin itkupotkuraivareita lapselle. Itse jynssään hampaani vähintään 3 kertaa päivässä, aamulla, illalla ja jos ollaan menossa jonnekin (puistoon, kauppaan, kylään..), oon vähän neuroottinen :D Lisäksi meillä popsitaan herra hakkaraisia aina ruuan jälkeen.
  heiniii (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Meidän perheen hampaiden hoito on kyllä vähän niin ja näin :/ itse pesen joka aamu ja ilta tahnalla, sekä säännöllisesti käytän hammaslankaa sekä hammasväliharjaa. Ja laukussa on aina xylitol pastilleja. Nooh, mieheni pesee kyllä hampaat aamuin illoin mutta aina ILMAN TAHNAA. En voi ymmärtää miten hällä ei oo koskaan reikiä ja on niin hyvät hampaat vaikka ei käytä tahnaa. Ei auta kuin toivoa, että lapset perivät hänen hampaansa minun reikäisten sijaan :P
  Sitten lapset.. kohta 12v poitsu pesee iltaisin, mutta usein saan muistuttaa siitä. Aamuisin ei koskaan, en tiedä millä sen saisi ne pesemään ennen kouluun lähtöä. Enhän voi kuitenkaan olla joka aamu kyttäämässä sen aamutoimia. Ja monta vuotta se on juonu mehua janoonsa, nyt sain vihdoin tänä kesänä opetettua, että janojuomana vesi. Ja nyt tykkääkin ottaa kylmää vettä janoon. Jotain edistystä ;) Hällekkin ois hyvä hankkia purkkaa tai pastillia omaan käyttöön.
  2v poika vihaa hammaspesua. Aamuisin en ole edes yrittänyt. Iltaisin kyllä joka ilta ne pestään, mutta joko huudolla, väännöllä tai hirveellä suostuttella ja houkuttelulla. Olen jopa uhkaillu hammaspeikoilla :P
  Aiemmin kun hän oli päiväkodissa, tuli sentään joka aterian jälkeen otettua pastilli, kun se oli päiväkodissa tapana. Nyt kun olen äitiyslomalla ja poika jo monta kk pois päivähoidosta, en ole niitä pastilleja muistanut hankkia. Hyi minua!
  Parin viikon päästä ois laskettu aika tälle uusimmalle tulokkalle, toivottavasti hän tykkää hoitaa hampaita yhtä paljon ja hyvin kun äiti :P

  -KATI- katilaitinen82@gmail.com
  Täältä voit kurkata minun blogiani

  VastaaPoista
 25. Itsellä hammaslangan käyttö jää liian vähiin, tosin hammasväliharjoihin tutustumisen jälkeen hammasvälit on olleet hieman paremmassa huollossa. Esikoinen kolmisen vuotta omistaa jo sähköhammasharjan, mutta ilmeisesti sillä peseminen tuntuu liian oudolta, joten tavallisella mennään. :) Esikoinen oppi juuri purkansyönnin jujun ja nyt purkkaa pitäisi olla rouskuttamassa vähän väliä. Kuopus vajaa vuoden vasta harjoittelee hampaidenkäyttöä ja -huoltoa...yleensä pitää suun mahdollisimman tiukasti kiinni kun hammasharjan huomaa! ;)

  KataM

  kata_mv(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Mä en ole vieläkään uskaltautunut käyttämään lapsella fluorillista hammastahnaa, koska mokoma nielee aina tahnan sen sijaan että sylkisi sen ulos. Purkkaa menee kyllä, mutta harmittaa kun on ainoastaan yksi täysksylitolpurkka. Ja siitäkin pussista mukulalle kelpaa vain hedelmänmakuiset. :D

  -Päivi ( paivi_@msn.com)

  VastaaPoista
 27. Pesut aamuin illoin, lankausta (tosin lapset eivät lankaa...), ksylitolit suuhun kun muistetaan, yleensä pastilleina.
  susanna.roponen@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Meillä pestään aamuin illoin, paitsi lapset vaan illoin =). Lisäksi äiti lankaa silloin tällöin hampaitaan. Lapset ottavat ksylitol-pastillit ruuan jälkeen. Mukaan arvontaan!
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 29. Meillä lapsen hampaat pestään fluorittomalla tahnalla. Sylkemisen opettelu on työn alla, kun se on hallussa on tarkoitus vaihtaa fluorilliseen tahnaan. Hampaat pestään aamuin, illoin. Aikuiset pureskelevat aterian jälkeen purkkaa tai Dentsejä, lapsi Herra Hakkaraisia. Tai Hakkiksia, niin kuin niitä meillä kutsutaan. Vielä en ole uskaltanut antaa lapselle purkkaa... Ehdottomasti mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 30. Oi joi, makea määrä xylitolia luvassa voittajalle! Meidän perheeseen kuuluu 3- ja 5-vuotiaat neidit ja hampaiden hoitoon panostetaan hyvin. Aamuin ja illoin harjausta ja ruokien jälkeen pienemmälle xylitolpastillia ja isommalle purkkaa. Helpointa on ollut, kun pitää purkat ja pastillit esillä, niin muksut saavat itse otettua niitä syönnin jälkeen. Itsellä pesut aamuin illoin, lisäksi purkka syönnin jälkeen ja lankaus aina kun muistaa :D Eli mukana arvonnassa! hennakan@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Hampaiden pesu kaikilla aamuin illoin, itse lankaan ja käytän suuvettä n. kaksi kertaa viikossa. Ruoan jälkeen lapselle ksylitol-pastillit ja itse muistan joskus syödä purkkaa. Kuulostaa hyvältä tuo uusi purkka!
  Tiina
  tiina.alarautalahti@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Kerronpa miten meidän poika oppi syömään purkkaa, kun isi "opettti"! :)
  Olivat menneet kauppaan josta poika sai valita itsellee pussin ja valitsi sitten purkkaa. Isi ei tienyt ettei 1,5v osaa syödä/ei ole koskaan syönyt purkkaa ja antoi tietysti pojalle yhden. Kotiin tullessani ihmettelin mitä pojalla on suussa.. :D Ja edellee meillä syödään paljon purkkaa ja hoidossa pastilleja. Hampaat pestään illalla ja aamulla jos ehtivät hoitoon mennessä.

  Saija saij4@luukku.com

  VastaaPoista
 33. Purkkaa olen jauhanut niin kauan kuin muistan, eikä reikiä ole vielä näkynyt! Tulevalle lapselleni haluan opettaa myös ksylitolituotteiden käytön. Ensin pastilleilla ja myöhemmin purukumilla. Toimii tosiaan myös pieneen makeanhimoon. anni.erika at hotmail.com

  -Annie

  VastaaPoista
 34. Poika pesee hampaat tavallisesti aamuin illoin. Ksylitolipastilleja / purkkaa otetaan ruokailujen jälkeen. Itse olen laiska pesemään hampaita ja vielä huonompi käymään hammaslääkärissä säännöllisesti. Jälkimmäistä en pelkää, on vaan niin "kiire" aina. Ninnu
  ninnu-83(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Minä harjaan hampaat sähköhammasharjalla aamuin illoin, käytän hammaslankaa ja suuvettä sekä jauhan purkkaa tai pastilleja ruuan jälkeen. Enkä pelkää hammaslääkäriä. Mieheni sen sijaan pelkää hammaslääkäriä, harjaa hampaat yleensä vain aamuisin eikä syö purkkaa, koska sen jauhamisesta tulee nälkä. Mulla on joka hammaslääkärireissulla alkavia reikiä, mutta mies joka käy hammaslääkärissä vain pakon edessä, saa kuulla, että hänellä on vain hammaskiveä. Mikä vääryys! Jatkan silti sinnikkäästi omien legojeni hoitoa ja yritän olla olematta kateellinen miehelleni.

  VastaaPoista
 36. 1v 10kk neidin hampaiden hoitoon kuuluu pesu aamuin illoin. Joskus juostaan ympäri taloa äiti harjan kanssa neidin perässä. Lisäksi yleensä pesun ajan kerrotaan tarinaa ystävistä, jotka parhaillaan myös pesevät hampaita. Kyllä ne hampaat tähän asti on tullut enemmän tai vähemmän hyvin pestyiksi aina. Mummolassa neiti saa myös pastilleja ruokailun päätteeksi. Näitä ei meille ole vielä tullut hommattua. Minua on vaivannut paketin kyljessä pitkä lisäaineiden lista. No ehkä hyöty-haittatarkastelu kallistuu kuitenkin pastilleihin.

  Vanhemmat pesevät hampaat aamuin illoin. Äiti lankaa hampaat joka ilta. Tällä hetkellä äiti pureskelee purkkaa myös kaiken aikaa, koska se tepsii raskauspahoinvointiin ;) Hammaslääkärissä käydään säännöllisen epäsäännöllisesti.

  -Mem
  sun_nimi@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Meillä paras hankita koskaan oli Cars-sähköhammasharja, jonka ansiosta poikien hampaidenpesu alkaa muistuttaa jo ihan hampaiden pesua eikä vapaapainiottelua. Xylitolia vetävät eri muodossa päivän mittaan aika paljon, harmi ettei Jenkin xylitolpastillin annostelijaa saa kuin tarhojen kaltaiset tukkutilaajat. Mutta nää me voitais voittaa!

  VastaaPoista
 38. Lasten aamuharjaukset oli aiemmin kompastuskivenä meillä. Ei vaan millään meinattu ehtiä ja muistaa sitäkin. Hammashoitaja vinkkasi, että aamuharjauksen voi antaa pientenkin itse tehtäväksi. Hammasharja kouraan vaan. Ja vaikka itse ei ehtisikään tarkistamaan, pääasia on, että sitä fluoria saatiin sinne suuhun myös aamun alkajaisiksi. Purkan suurkuluttajia olemme myös ja perheessä seitsemän henkeä, joten tuommoinen palkintopotti ois huikea!

  VastaaPoista
 39. Kuulostaa hyvältä tuo uutuuspurkka. Eli arvontaan osallistun minäkin!
  T: ilona (ilonajylha at suomi24.fi)

  VastaaPoista
 40. Pesut aamuin illoin. "Hakka"pastillit lapselle ja purkka itselle joka ruuan jälkeen. Hammaslangan käyttö tuppaa aina unohtumaan, joten kiitos taas muistutuksesta :) Ja taidanpa itsekin lisätä laukun vakiovarusteeksi xylitoltuotteet myös lapselle. Enpä ole sitäkään tajunnut, vaikka itsellä purkkapussi aina mukana :O
  -Hammasteknikon vaimo
  Heidi.visti@gmail.com

  VastaaPoista
 41. ÄÄH, mun piitkä kommentti hävis bittiavaruuteen!!

  Lyhyestä virsi kaunis:
  Kersalla vaihe että hampaidenpesu on kamalaa, siihen otettu avuksi Kapun metsä puhelimesta. Oi viimeiset poskihampaat, puhjetkaa jo!! Äiti jauhaa purkkaa, isi opettelee purkan syöntiin karkin sijasta ja lapsi vetäisi hakkaraisia (jolla nimellä kaikkia ksylitolipastilleja kutsutaan) vaikka ruoaksi. Äidin mielestä sähköhammasharja tainnuttaa seminirvanaan, isi porstaa hampaat noin 30 sekunnissa ja silti jälkimmäisellä on hampaat paremmassa kunnossa. Epäreilut perintötekijät.

  <3: Amma Why You Little!!-landiasta (ammake@luukku.com)

  VastaaPoista
 42. Meillä hampaat pestään aamuin ja illoin, purkkaa syödään jokaisen ruokailun jälkeen. Hammaslankaa tulee käytettyä hävyttömän harvoin, pitäisi tsempata sen kanssa. Tykkään hedelmäpurkkien mauista, mutta maku lähtee vähän turhan nopeastija tykkään peruspurkan raikkastavuudesta. Tosin eipä sitä purkkaa tartttisijauhaa viittä minuuttia pitempään.

  - LauraJ laura.jalkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Meidän kolmihenkisessä perheessä pyritään pesemään hampaat aamuin illoin, (pienimmällä perheenjäsenellä ei hampaidenpesu kuulu nyt tällä hetkellä suosikkeihin;)) Purkkaa ja herra hakkaraisia meillä syö kaikki aterian jälkeen:)!
  -elisa151 (at) gmail.com

  VastaaPoista
 44. Sininen jenkki on ollut minunkin suosikkini jo vuosia, ja tuo uusi versio täytyykin heti testata! Meilläkin me aikuiset pesemme tunnollisesti hampaamme aamuin illoin ja lankainta (on muuten loistava keksintö) käytämme myös. Mutta tuo perheemme 1-vuotias tahtonainen aiheuttaa tunnolliselle minulle harmaita hiuksia. Aamuin illoin olen hammasharjaa ainakin käyttänyt suussa siitä asti, kun eka hammas suuhun ilmestyi. Ei ole tyttären lempipuuhia se. Mutta luotan siihen, että sinnikkyyteni palkitaan.

  - Ellu elina.m(at)luukku.com

  VastaaPoista
 45. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 46. Joskus yläasteella jauhoin purkkaa jatkuvalla syötöllä, mutta nyt se tapa on jäänyt. Yritän elvytellä sitä ja opetella säännöllistä hammaslankausta, sähköhammasharjalla sentään olen kohta vuoden pessyt hampaat. Parannettavaa olisi, mutta onneksi hampaat pestään kahdesti päivässä. Niin omat kuin vuosikkaan lapsen kaikki kuusi helmiäistä.
  Sähköposti unohtui, hups! heidi.keranen@gmail.com

  VastaaPoista
 47. aamuin illoin pestää hampaat, säännöstellään makean syömistä ja juomista!

  arja
  arja.katariina@hotmail.com

  VastaaPoista
 48. Hammasvälit langalla.. Vois vedellä useamminkin kuin kerran vuoteen hammaslekurikäynnin jälkeen! Mut hampaat pestään aamuin illoin; me vanhemmat ja kohta viisivuotias miehenalku sähkiksellä "ihan ite" ja kolmevuotiaat kaksostytöt tavallisilla ensin omatoimisesti ja sitten vielä "varmistuspesut". Pastillit ja purkat käytössä kaikilla vaikkakin piti tytöille pitää pieni tauko ku tuppas purkat menemään ennemmin mahaan kuin roskikseen jauhamisen jälkeen.. Pian ainakin harkinnassa siirtyminen kaikilla sähköhammasharjaan. Hammaslekurikin jo suositteli =)
  sanna.luomala1@gmail.com
  -tilic-

  VastaaPoista
 49. hampaita pestään säännöllisesti, purkka joka ruuan jälkeen!!

  t.jutska
  pilkku10@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Mä söin lukioaikoina paljon purkkaa ja abi pilapiirrokseen mulle laitettiin xylitol käteen ja hampaat loistamaan. Nykyäänkin syön joka syönnin jälkeen. Aina ei tietenkään oo purkkaa mukana, mutta yleensä on. Lapset syö sekä purkkaa että pastilleja. Pienin 1v9kk vaan pastilleja. Mun pitäis kans muistaa käyttää hammaslankaa säännöllisesti.

  hanna.tiri@hotmaul.com

  VastaaPoista
 51. Minä syön purkkaa, lapset pastilleja. Kaikki harjaavat hampaansa 1-2 krt päivässä.
  t: fisunen
  fisunen@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Mukana! salla.myyrylainen@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Aamuin illoin pesut koko perheellä. Pastilleja pitäisi muistaa antaa useammin pikkuiselle ja itsekin syödä purkkaa.. hammaslankaakin on, mutta valitettavan harvoin tulee käytettyä :/ Mukana!

  VastaaPoista
 54. Itse käytän iltaisin hammasväliharjaa hammasvälien putsaamiseen ennen hammaspesua. Säännöllisellä hoidolla pysyy ientulehdus poissa. Koko perhe harjaa hampaat 2 kertaa päivässä. Ruokailujen jälkeen otetaan xylitolpastillit tai -purkkaa, joten arvontavoitto tulisi todelliseen tarpeeseen 5-henkiselle perheelle :)

  VastaaPoista
 55. Aamuin illoin perusteellinen pesu. Kumma kyllä ei yhtään reikää rautahampaissa! Toivottavasti poika perii reiättömyyden, vaikka vihaakin hampaiden pesua. Hampaidenpesu aiheuttaa hänellä lähes joka ilta itkupotkuraivarit... Joten apukeinoja kaivataan, kun niitä hampaita ei tule kovin perusteellisesti pestyä. sähköposti: arkikokkailut@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Täällä purkkaa menee liiaksikin, kun tuntuu olevan pakko olla itsellä aina jotain suussa. Xylitolipastillit on kovassa käytössä iltahammaspesun lisäksi lapsella, mutta aamulla ei pestä hampaita. Hammaspesu on välillä hankalaa, mutta nykyään toimii sillä, kun lasken hitaasti kymmeneen ja sinä aikana joka numeron kohdalla siirryn teatraalisesti eri kohtaan suussa hammasharjan kanssa. Viimeinen kymppi on kieli, meillä pestään sekin pöpöpesä! sanni.kaikkonen@helsinki.fi

  VastaaPoista
 57. Meillä pyytää tytöt aina vuohitabletteja tai - alle kaksivuotiaan sanoin - kakkoseen, eli pikkukakkostabletteja. Ulkopuolisille pitää aina tulkata, että kyse on ksylitolitableteista (joista ei muuten tiedettykään Norjassa :( )

  VastaaPoista
 58. Kakin pestään hampaat aamuin illoin, alle vuoden ikäisen lapsen kanssa homma on varainaista tahtojen taistelua kun äiti haluaa laittaa harjan suuhun ja poika ottaa pois. Perheessä iskä on aktiivisin purkan kuluttaja, äidin pitäis tsempata ja poikaa alkaa vähitellen tutustuttaa pastilleihin.

  Siiselin äiti - taru.koivulahti at gmail.com

  VastaaPoista
 59. Täällä harjataan hampaat aamuin illoin. Itsellä vaan on käynyt huono säkä hammaslaadussa, niin tuo ei riitä. Lankailen säännöllisen epäsäännöllisesti aamuin illoin, mutta varmaan kolmas hammaspyykki päivässä olisi tarpeen. Meneillään on n. kerran akhteen vuoteen tehtävä koko suun kattava reikien paikkaus, juurihoito ja lohkeamien korjailu. Hammaslääkärikin ihmetteli että ompa hyvä säkä käynyt. Tuota hampaiden hajoamista koitan parhaani mukaan hidastaa syömällä niitä lasten xylitolipastilleja, purkkaa ja niitä dentsejä. Dentsejä menee toisinaan enemmän kuin ruokaa koska ne on vaan niin hyviä :)

  VastaaPoista
 60. Meillä pastilleja ja purkkaa jauhetaan ahkerasti, jokaisen syönnin jälkeen niitä yritetään muistaa käyttää. Mukaan kisaan, en tiennytkään, että Herra Hakkaraisia on muunkin makuisia kuin niitä tavallisia. kirsihy@hotmail.com

  VastaaPoista
 61. Meillä hampaita pestään, käytetään hammaslankaa ja suuvettä sekä syödään ahkerasti purukumia. Pikkuneidille on nyt tullut kaksi hammasta, joita pitäisi muistaa alkaa myös pestä, jotta hän oppisi pienestä pitäen hampaiden hoitoon.

  Laama85@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Itse pesen hampaat tunnollisesti aamuin illoin, jos nukahdan ennen hampaiden pesua herään keskellä yötä ne pesemään ��Hammaslankaa - välitikkuja koitan muistaa käyttää pari kertaa viikossa ja purkkaa sekä pastilleja kuluu päivittäin. Poika 3,5 kk tekee kovasti hampaita ja hänellä on oma hammasharja: sellainen kuminen nyppyläinen jolla hinkkaan kutiavia ikeniä ja jota poika itse huitoo kädessään äidin hammaspesun aikana.
  Jenny
  jenny.gjana@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Meillä on hampaat pesty aamuin illoin heti siitä lähtien kun pikkuneidin ensimmäinen hammas puhkesi. Nyt hieman vanhempana kuvioihin on tullut mukaan ruoan jälkeen syötävät ksylitolipastillit. Me vanhemmatkin tietysti pesemme ahkerasti hampaita ja syömme purkkaa :)
  blogdreamincolor@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Meillä koko perhe pesee hampaat aamuin illoin. Kolme isointa eli vanhemmat ja kolmevee omilla sähköhammasharjoillaan surisuttaen, kuopus vielä perinteisellä mallilla. Lapset natustavat ksylitolipastillit joka ruuan jälkeen ja Isimies mäystää purkkaa (vähän liikaakin). Itse olen ongelmissa ksylitolituotteiden kanssa. Se kun turvottaa vatsaa ja aiheuttaa vatsakipuja. Siksi olen suosiolla jättänyt niiden käytön vähemmälle. ellinen76@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Koko perhe pesee hampaat aamuin illoin sähköhammaaharjalla ja fluoritahnalla. Hammaslankaa aikuiset käyttävät silloin tällöin ( liian harvoin) xylitolipurkkaa ja -pastilleja kuluu melkoinen määrä.
  lmattss@luukku.com

  VastaaPoista
 66. Mä ja mies pestään sähköhammasharjoilla aamuin illoin, joskus useammin. Normi hammasharja pannassa, paitsi reissuissa mukana. Lankaan lähes joka ilta, mies vähä harvemmin. 2v lapsi harjaa ite hampaat, illalla tehdään tarkistuskierros. Lapsi pesis hampaita joka kerta ku vessassa ollaan.. Hällä siis normihammasharja ja elmex-tahna. Herra Hakkaraisia muistetaa antaa (ja lapsi pyytää) ehkä vaa kerran päivässä. Purkkaa jauhetaa yleensä autossa:) puolikas jenkki lapselle ja yllättävän hyvin osaa jauhaa..

  VastaaPoista
 67. Täällä ollaan juuri aloitettu pienen kanssa kahden nököhampaan "harjaus". Aamuin illoin se jo tarttuu harjaan innoissaan kun sen ottaa näköpiiriin. Mahtavaa olisi jos tämä into hampaiden hoitoa kohtaan kestäisi läpi elämän. Eli harjauksesta tehdään hauska jokapäiväinen seikkailu kylpyhuoneessa.

  emmental_31@hotmail.com

  VastaaPoista
 68. Hampaat pestään aamuin illoin. Ja isompana hammaslankaa kerran päivässä. Reikiä ei ole näkynyt. Anne
  annelaukkanen09@hotmail.com

  VastaaPoista
 69. Hampaanpesu kaksi kertaa päivässä. Yhtään reikää ei ole ollut. Ja toivottavasti ei tule:) Sofia
  chipmunk@hotmail.fi

  VastaaPoista
 70. Hampaiden pesu aamuin illoin, purkkaa silloin tällöin jos muistaa ostaa! :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 71. Meillä miehellä on sähköhammasharja, miulla normiharja. Hampaat pestään aamuisin, mies pesee myös illalla, kun hampaansa ovat oman määritelmänsä mukaan "kuin paskahuussin rappuset"... Minulla on taas ns. hyvät hampaat, joten hammaspesu kerran päivässä on tähän mennessä riittänyt mainiosti, sillä en syö karkkia enkä juo hampaita kuluttavia limsoja ja mehuja. Purkkaa ja ksylitolipastilleja menee päivittäin ja tuo sitruunaiset purkkapallot kuulostavat aivan loistavalta, rakastan purkkapallojen puhaltelua ja minua ärsyttää, kun tavan purkasta ei tule kunnollisia palloja!

  Elina / eihakkin@gmail.com

  VastaaPoista
 72. Harjaan hampaani aamuin illoin. Poikakin (7kk) järsii mielellään omaa hammasharjaansa. Purkkapussi on pöydän reunalla valmiiksi odottamassa mutta silti en aina muista ottaa palasta ruoan jälkeen.
  niina.issakainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 73. Meillä harjataan käsikäyttöisillä harjoilla aamuin illoin, Elmexin tahnoilla. Lapsen hampaidenpesu on hänen ja sitä myötä myös vanhempien inhokkihommaa, kaikki keinot on käytetty mutta napero ei innostu hampaidenpesuhetkestä millään. Ruokailujen päälle napsitaan kaikki ksylitolipastillit :)

  Tuire, tuirejaa(at)gmail.com

  VastaaPoista
 74. Meidän perheessä hammaspesurutiini on toistaiseksi kuulunut pelkästään iltoihin. Ennen pesin omani aamuisinkin mutta se on valitettavasti lasten myötä jäänyt kun ei muka ehdi. Purkkaa ja pastilleja täysksylitoliversioina meillä syödään ahkerasti ja isompi osaa pyytää joka aterian jälkeen "äkästä purkkaa". Pienemmälle on toistaiseksi annettu vain pastillia.

  VastaaPoista
 75. Meillä pestään hampaat kahdesti päivässä, tarvittaessa vaikka useamminkin muttei koskaan harvemmin. Isä on vannoutunut sähköhammasharjadikkari, me 1-vuotiaan pojan kanssa luotamme käsimoottoroituun perusharjaan. Tahnat on jokaisella omat, oman suun oloiset. Ruoan jälkeen vanhemmat jauhavat täysksylitolpurkkaa ja pikkumies imeskelee tittia elikkäs täysksylitolpastillia. Suun puhtaus on meidän perheessä puoli ruokaa.
  ninaleppaniemi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 76. Xylitolia ja harjausta 2xpäivässä.
  laura.hento (@) gmail.com

  VastaaPoista
 77. Hampaita harjaillaan, lapset syövät pastilleja eskarissa/koulussa ja vielä kotonakin. vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 78. Poika 1,5 v. "harjaa" hampaitaan monta kertaa päivässä. Pikkujätkä on oppinut niin hyvälle, että äiti käy vessassa ovi auki ja aina kun hän vessaan pääsee, hänelle pitää antaa hammasharja kouraan. Tahnaakin meinaa vaatia aina, onneksi tyytyy sipaisuun korkin ollessa paikoillaan. Kunnon harjaukset sitten kerran (väliin kyllä unohtuu) päivässä ja pari ksylitolipastillia päivän mittaan.

  sande_k@hotmail.com

  VastaaPoista
 79. Meidän kaksvee ei IKINÄ unohda pyytää ruoan jälkeen pastillia, herra hakkaraiset on lemppareita! Juuri bongattiin kaupasta uudet mansikan makuiset hakkaraiset ja reaktio on aina: nammmmmm! :) satu.pulli@hotmail.com

  VastaaPoista
 80. meillä hampaat pestään kaksikertaa päivässä.aamuin illoin
  kikke at live.fi

  VastaaPoista
 81. Elämäsi on langan varassa.. Hammashoidon mainos.. Ei tehonnut. Kuopus, kohta 3v tarvii hammaslankaa ja siinä samalla tulee itekin käytettyä. Muuten hammaspesu aamuin illoin. Herkkuja kuluu muulloinkin kun karkkipäivänä, kohtuudella mutta näille herkuille olisi siis tarvetta..

  VastaaPoista
 82. Meidän kolmihenkisen perheen hampaidenhoitoon kuuluu hampaiden pesu aamuin ja illoin. Itse yritän vielä petrata tuossa aamuhampaiden pesussa, se meinaa unohtua arkirutiineista liian usein... Poikamme sai ensimmäiset kaksi hammasta pari kuukautta sitten ja niitä naskaleita harjataan siis myös aamuin ja illoin nimikkohammasharjalla :) nyt olenkin pohtinut pojan ollessa 10,5kk ikäinen että koskahan hänelle uskaltaisin xylitolpastillin ensimmäistä kertaa antaa?
  anniina.carita@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Hampaat pestään aamuisin (pakko myöntää, että välillä unohtuu) ja iltaisin, ja aikuiset käyttävät suuvettä. Lankaamisessa olisi petraamista.. Lapselle 1v. hampaiden pesu on välillä kivaa ja välillä maailman kauhein asia. Onneksi hakkaraiset on alkanut vihdoin maistua, niin ei hampaat heti mätäne suuhun. Kiva kuulla että niistä on tullut uusi maku! pinja.eklund (at) gmail.com

  VastaaPoista
 84. Itse aloitin aamuhammaspesun vasta lähempänä 40 ikävuotta, mutta kyllä se vanhakin koira uusia temppuja oppii. Nykyään on ällö olo jos hammaspesu on jäänyt aamulla väliin. Seuraavaksi tämän rakin pitäisi sitten oppia säännöllinen lankaaminen. katjaads ät gmail.com

  VastaaPoista
 85. Meillä perheeseen kuuluu isäntä, emäntä ja yksivuotias. Loppusyksystä vielä yksi vauvelikin! Meillä on menty kyllä liian matalalla motivaatiolla hampaiden pesun suhteen, ehkäpä vanhasta omasta tottumuksesta: Meillä pestään hampaat vain iltaisin koko perheeltä. Niin kuin omassa lapsuudessani tein, ja miehenikin teki. Hampaat pestään myös silloin muulloin jos lähdetään johonkin "tärkeään" tilaisuuteen, kuten lääkäriin tai haastatteluun ym. Kiireessä pesun "korvaa" purukumi. Laukussani mukana kulkevat aina purkkapussi meille vanhemmille ja neitikäiselle Herra Hakkaraisen täysxylitolipastilli-rasia. Molempien päivittäisessä käytössä olisi huimasti parantamisen varaa! Niin, ja hammaslanka? Kyllähän ne aina hammaslääkärissä kyselee sen käytöstä... En oo opetellut, pitäisi kyllä! Hassuinta on se, että tiedostaa puutteensa, mutta ei silti tee asialle mitään? Reikiä löytyy sekä itseltäni, että mieheltä. Yksivuotiaan kohtalo omissa käsissä hirvittää.

  nimim. -helii.
  heli.linjama ( at ) gmail.com

  VastaaPoista
 86. Oi että minkä paketin olet valkannut! :) Meillä pestään hampaat aamuin illoin, siitä ei tingitä. Purkkaa tulee syötyä aika usein, tosin nyt on kyllä jo viikon tauko kun kukaan ei sitä ole muistanut kaupasta ostaa. Hampaista huolehtiminen on kyllä todella tärkeä juttu itselleni. Lapsuudenkodissa siihen ei juuri panostettu ja sen kyllä hampaistani huomasi. Onneksi aina voi kääntää suunnan parempaan!
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Mahtava paketti!

  Meillä pestään hampaita aamua iltaa, ja xylitol-pastilleja lapsi saa aina ruokailun jälkeen. Purkkaakin välillä kunhan vaan jaksan muistutella, että sitä ei niellä vaan laitetaan roskiin. :) Hammaslankaa itse yritän muistaa käyttää, mutta vähän huonolla tolallehan se meinaa jäädä. Yritän skarpata!

  jamrii.m(at)gmail.com

  VastaaPoista
 88. Meillä myös pestään hampaat joka aamu ja ilta (no, joskus harvoin unohtuu..) Purkkaa ja pastillejä käytetään silloin kun satutaan muistamaan. Eniten opittavaa on siinä, että hampaat pitäis kai nykyään pestä ennen aamupalaa. e1101012@edu.vamk.fi

  VastaaPoista
 89. Aamuin illoin pestään hampaat, paitsi vauvan hampaat (5 kpl juuri puhjenneet) vasta vain iltaisin.
  Muut paitsi vauva syömme purkkaa ja pastilleja.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 90. Oon pitkään jo lueskellut Lähiömutsia, siitä lähtien kun viime talvena googletin Thaimaaseen lähtöä vauvan kanssa ja päädyin lukemaan postauksen perhekuukaudestanne Thaimaassa.

  Hammashoito on meidän perheessä häpeällisen retuperällä. Meidän onneksi vielä on aikaa petrata tällä saralla, esikoisen ekaa hammasta edelleen odotellaan. Nyt se kylläkin jo loistaa ikenen alla, ei kauaa enää mene. Lapsen hampaat aiotaan ehdottomasti hoitaa tosi perusteellisesti ja samalla opetella itellekin paremmat hammashoitorutiinit.

  Saara, saara.nyfors@gmail.com

  VastaaPoista
 91. Minä olen meidän perheessä se natsi, joka muistuttelee miestä (ja jälkikasvua siinä vaiheessa, kun itse harjaavat hampaansa) siitä, että tulihan hampaat pestyä. Itselläni ongelma on lähinnä liika harjaus ja vetäytyneistä ikenistä on huomauteltu hammashoidon osalta.

  Itselläni ei ole ikinä ollut reiänalkuakaan hampaassa, niin en edes halua tietää, miltä reikien paikkailu tuntuisi. Pikkumiehen (1v4kk) hammashoitorutiineihin kuuluu toistaiseksi harjaus aamuin illoin ja välillä ruokailujen jälkeen Herra Hakkaraisen pastilli suuhun. (välillä kyllä poika vaatii sellaista ennen ruokaa, kun tykkää niistä niin paljon..)

  Purkka on suussa pitkin päivää myös, vaikka pakko myöntää, että vetelen karkkia välillä kaksin käsin helposti puolikin kiloa päivässä. Onneksi on tainnut käydä tuuri, ettei tuo karkki ole vaikuttanut omiin hampaisiin tai painoonkaan.. :)
  tarinoita.satumaasta@gmail.com

  VastaaPoista
 92. Aikuiset pesee hampaat kahdesti päivässä, lapsille yritetään pikkuhiljaa opettaa iltapesuja myös. Purkkaa on itselläni aina laukussa ja niitä sitten satunnaisesti nappailen.
  wonderwhy(at)netti.fi

  VastaaPoista
 93. Meillä pestään hampaat aamuin illoin ja itse syön lisäksi xylitol-purkkaa pari kertaa päivässä. Opettelussa on sen sijaan hammaslangan käyttäminen päivittäin, sillä se meinaa usein unohtua. -HP-
  jenny9jeanette(at)gmail.com

  VastaaPoista
 94. Meillä minä sekä mieheni pestään hampaat aamuin illoin ja mieskin on innostunut hammaslankaamaan nyt, kun hammaslääkäri sitä hänelle suositteli (pelkkä vaimon kiltti kehotus ei siis riittänyt). Lisäksi meidän 1-vuotiaan kanssa taistellaan (!!!) hampaidenpesut aamuin illoin ja ruokailujen päätteeksi aina Herra Hakkaraisen täysksylitolipastilli suuhun :)

  Itse RAAAAAAKASTAN kaikkia ksylitolipastilleja, harmiksi mahani ei niistä tykkää, mutta ei sen niin väliä. Ateroiden päätteeksi myös täytyy saada purkkaa, ja jos sitä ei löydy, tulee ahdistus... sen verran tapa siitä on tullut.

  Joten siinä mielessä paketti olisi meille oikein tervetullut :)

  laura.hamalainen83@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Meidän hampaista pestään pois aamuin illoin muumipeikkoja, mörköjä ja pikku myitä. Päivisin 2v tyvär kaivaa salaa purkkaa suuhunsa ja joskus muistaa nätisti kysyä ensin. Muillekkin se jakaa niitä mielellään ja nurkkaan painuu mököttämään jos joku ei huolikkaan. Raskaana oleva äiti mässää purukumia joka himoon ja isiki pitäs saada ahkerammaksi käyttäjäksi. Arvonnassa mukana: nim. Janika, jne@hotmail.fi

  VastaaPoista
 96. Aikuiset harjaavat sähköharjalla, leikki-ikäisellä on tavallinen harja. Ksylitolia ollaan annettu lapselle joka ruoan jälkeen siitä saakka kun hampaat puhkesivat, apteekista saa ksylitolipuristeita jotka hajoavat hyvin suussa ja niitä käytimme aluksi ennen kuin lapsi osasi syödä pastilleja. Nyt on normaalit ksylitolipastillit jo käytössä. Olemme myös olleet todella tarkkoja kariestartuntojen välttämisen kanssa, kun äidin omat hampaat ovat niin surkeat. Vauvan hampaita ei hoideta, koska niitä ei vielä ole. ;) Pellava, pellava@iki.fi

  VastaaPoista
 97. Hampaat harjaillaan kaks kertaa päivässä, tosin perheen pienimmän (10kk) hampaiden pesu onkin sitten haastavampi homma. Herra Hakkaraisia koitetaan imeskellä aina ruuan perästä. :) Laura, laura.m@luukku.com

  VastaaPoista
 98. Perheeseen kuuluu vielä pienen hetken aikaa minä, mies ja 1,8 kk esikoinen, kuopus syntyy päivänä minä hyvänsä. Meillä hampaat pestään kaksi kertaa päivässä ja ruuan jälkeen otetaan pastilli (ja joskus harvoin purkka). Ollaan oltu aika tarkkana hampaiden harjausten kanssa. Kariestartunnan kanssa ollaan oltu aika tarkkana ja pyritään välttelemään kaikkea turhaa sokeria ja makeeta.

  mimosa.mammikoura@gmail.com

  VastaaPoista
 99. Meillä syö lapset päivittäin xylitol pastilleja, tyttö 2v pyytää itse jo "hakka" eli hakkaraisia. Kaksi nuorinta syö pastilleja ja vanhin tyttö ja mies xylitol purkkaa. Ainoastaan mun pitäis opetella vielä tavoille :) Hampaat meillä pestään aamuin illoin, nuorimmaisesta hampaiden pesu on kivaa ja hyökkää itse pyytämään vessasta hammasharjaansa.
  jaana-79@hotmail.com

  VastaaPoista
 100. Meidän perheeseen kuuluu minun ja mieheni lisäksi 1-vuotias poika. Me kaikki pesemme hampaat aamuin illoin, ja usein syömme ruoan jälkeen ksylitolpastilleja (ne eivät kauan säily, koska mieheni syö niitä kuten karkkeja...) Pojan hampaiden harjaus on erittäin haasteellista, koska hän on hyvin vilkas, eikä malttaisi olla hetkeäkään paikoillaan.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 101. Hampaat pestään aamuin illoin sähköhammasharjalla. Olen itse lapsuudessa saanut varmaan jonkin trauman, koska herään vaikka kesken nukutusunien jos hampaani ovat jääneet pesemättä ;) Ksylitolipastilleja sännöllisen epäsäännöllisesti. Purkaa harvemmin, koska narskutus...
  hammihei at gmail piste com

  VastaaPoista
 102. Hampaiden pesu aamuin ja illoin, sähköhammasharjat auttavat pieniä hampaanpesijöitä. Xylitolpastillt siivittävät joka aamuisen kouluunlähdön. Xylitolpurkkaa jauhetaan karkkipäivänä. <3

  Ilolla mukana koko perheen hammasrivistöillä.

  Tiia

  tiia68@gmail.com

  VastaaPoista
 103. Nuorena tuli ravattua hammaslääkärin vastaanotolla sen verran usein, että sitä haluaa pitää hampaat muuten terveinä. Purkka kuuluu hampaidenpesun lisäksi päivittäisiin rutiineihin. Se on tullut kyllä huomattua, että ulkomaalainen parempi puolisko ei ole tottunut samanlaiseen ajattelutapaan.

  Kermit / kermitkermit (at) outlook piste com

  VastaaPoista
 104. Täällä toinen hammaslääkärissä ravannut ja ravaan kyllä vieläkin, ei meidän sukua ole kyllä hyvillä hammaskalustoilla siunattu, kun isän puolelta on kaikilla huonot hampaat.
  Ksylitolipastillit ja purkat ovat täällä osa arkea, pastilli yleensä päätyy suuhun aterian jälkeen tai jos haluaa suun raikkaaksi. Olen hammastahnojen sekakäyttäjä ja vaihdan makua usein, mutta se vihreä Pepsodent on parasta, saman makuista kuin Jenkin Spearmint. Hammaslankain/lanka on omasta mielestä vaivalloinen, eikä asiaa auta todella ahtaat hammasvälit, kun pitää käyttää voimaa ja alkaa huimata, kun vain katsookin sitä hinkkausta (sama oli tatuointien pesun aikana), hyi :D

  Mimosa/minna_kurki@suomi24.fi

  VastaaPoista
 105. Ksylitolipastillia ruoan jälkeen ja välillä muuten vain purkkaa. Iltaisin ja aamuisin pesu hammastahnalla sähköhammasharjaa apuna käyttäen Laurana aleaiactaest5(at) hotmail.com

  VastaaPoista
 106. Koko perhe harjaa hampaat aamuin illoin. Tyttö syö ksylitolipastilleja ruoan jälkeen. Vanhemmat yrittävät myös muistaa pastillit, ja jauhavat purkkaa. Mies on ahkera hammaslangan käyttäjä. Äidille se on pakollinen paha, ja unohtuukin useimmiten.

  terhi.franssila at gmail.com

  VastaaPoista
 107. Omia hampaitani ei hoidettu kunnolla vauvana,joten omien lapsien hampaat olen saanut hoidettua.Kellään ei ole vielä ollut yhtään reikää...Fluoritabletteja,hampaiden pesua yms....itse käytän vielä tikkuja ja hammaslankaa.Vauva-iässä vältin makeiden antamista mahd.pitkään.. :) Ksylitolipurkka ja pastillit ovat hyvä keksintö!!!! evarusi@luukku.com

  VastaaPoista
 108. Hampaat harjataan aamuin illoin ja lapset saavat ruokailun jälkeen ottaa ksylitolipurkan tai pastillin.
  Itselläni nuorena aikalailla tuli reikiä,nyt hammasväliharjan ja sähköhammasharjan avulla pysyneet hyvin ehjinä,vain hammaskiven poisto puolivuosittain.

  tvoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 109. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 110. Meillä pestään hampaat aamuin illoin, mutta purkan käyttö on satunnaista, jos on joskus muistettu purkkapussi ostaa. Tässä olisi meillä paljon parannettavaa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 111. Meillä purkka kuului suunhoitorutiineihin varsin tiiviisti nuorempana ja sitä löytyi aina pusseittain kotoa niin kaapeista, repuista, laukuista kuin taskuistakin. Nykyään tämä purkkavillitys on laantunut melkoisen paljon, ja välillä purkkapula jopa pääsee iskemään! Itse en voisi elää ilman purkkaa, se tuo jotenkin paljon freesimmän tunteen ruokailun jälkeen mitä muuten olisi.
  arrrested@hotmail.com

  VastaaPoista
 112. Meillä hampaat pestään kahdesti päivässä.
  Purkan syöntiä voisi lisätä kyllä.
  pussikarhu(at)luukku.com

  VastaaPoista
 113. Pesen hampaani kahdesti päivässä aamuin ja illoin, lisänä välillä käytän suuvettä. Joka aterian jälkeen otam AINA Jenkkiä :)

  Siskoni tekee aivan samalla tavalla paitsi,että hän käyttää hammaslankaa.

  jennyfer.fu@hotmail.com

  VastaaPoista
 114. Hampaat pyritään pesemään kaksi kertaa päivässä. Joskus tulee aamulla kiire lähtöjä, koska nukkuminen on niin IHANAA, jolloin jenkkiä suuhun ja hammaspesu kun mahollista.
  Itse käytän myös lankaa ahtaiden hammasvälien takia.

  pia1972 at luukku.com

  VastaaPoista
 115. Meillä on aina purkkapussi pöydällä, poitsulle on tarjolla Läkerol Dentsejä "hammaskarkkina". Oma lempparini on Jenkki Spearmint, uusi Sorbet Lemon-Lime on herkun makuinen mutta mielestäni maku ei kestä tarpeeksi pitkään ;) Itse pesen hampaat joka ilta, hammaslankaa pyrin käyttämään säännöllisesti ja nyt uutena hammasväliharjaa. Poitsu sai itse valita mieleisensä hampiharjan ja koitamme muistaa sitä käyttää joka ilta. piia-sa@hotmail.com

  VastaaPoista
 116. Hampaat pestään aamuin illoin ja lankaan hampaat iltaisin. Purkkaa jauhan silloin tällöin, xylitol sellaista.

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 117. Hampaiden pesu sähköhammasharjalla aamuin illoin ja hampaiden lankaus iltaisin. Lisäksi tulee välillä käytettyä suuvettä. Purkkaa tulee otettua joskus aterioiden jälkeen. Pitäisi käyttää purkkaa kyllä useammin, kun meiltä löytyy kotoa kuitenkin aina purkkapussi :)

  mari.h_84@netti.fi

  VastaaPoista
 118. Pesen hampaat aamuin illoin ja lankaus lähes joka ilta.
  Jenkkiä jauhan joka ruoan (ja "ruoan") jälkeen :)

  maimyx(at)gmail.com

  VastaaPoista
 119. Koko perhe pesee aamuin illoin sahkohammasharjalla hampaat. Aikuiset kayttaa iltaisin lisaksi hammaslankaa. Lapset ottavat ruuan jalkeen xylitol imeskelytabletin tai purkan. Aikuiset purkkaa aterian jalkeen.
  hanna.miikkulainen@dnainternet.net

  VastaaPoista
 120. Hampaat pestään aaamuin illoin, hammaslankaa pyrin myös käyttämään vähintään kerran päivässä. Purkan syönti on taas toistaiseksi vähentynyt, ei vain muista ostaa aina. amelievendela(at)gmail.com

  VastaaPoista
 121. Raskauden aikana purkanjauhanta aiheutti pahaa oloa ja miehen purkanjauhanta ärsytti ( kuten myös kaikkien muidenkin..) nyt olen kuitenkin alkanut kulkea purkkapussi kassissa mukana. Sähköhammasharja käytössä aamuin illoin samoin hammaslankaimet. Suuvettä vähemmän tulee käytettyä. Vauvan ainokaista hammasta harjaillaan aamuin illoin ja hän saa aina itsekin tutustua harjaan :) myöhemmin on tarkoitus ottaa käyttöön ksylitolipastillit.

  VastaaPoista
 122. Lapsen ja omat hampaat harjataan aamuin illoin, mies taitaapi pestä 1-2 kertaa päivässä. Minä käytän hammaslankaa päivittäin ja suuvettä liian harvoin, aina kun muistan..

  krista.sallstrom(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 123. Hampaat pestään vähintään iltaisin, itse toki myös aamulla. Purkkaa en ole lapsille uskaltanut vielä antaa.
  wafer(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 124. Oon niin purkka-addikti, mutta se rajoittuu vain toimistoaikoihin. Töissä mäyssytän purkkaa kyllä useamman kerran päivässä ja nakerran herra hakkaraisia pahimpaan makeannälkään. Iltaisin kotona se kuitenkin unohtuu. Töissä on niin helppo, kun työpisteellä majailee aina purkkapussi ja pastillipaketti, mutta kotona niitä ei ihan joka pöydällä voi pitää :)

  VastaaPoista
 125. Meilläkin täysksylitolipastillit ovat ilahduttavasti löytäneet tiensä arkikäyttöön sekä lapselle että itselle. Mulla menee liiasta purkasta helposti poskien lihakset jumiin, joten pastillit ovat tulleet jäädäkseen siihen rinnalle. Pastilleilla vaan ei saavuteta sitä samaa freesiä fiilistä, kuin purkalla, mutta onpa se ainakin hampaille hyväksi. Lankaamisessa pitäis taas kunnostautua, sen käyttö hiipuu aina hiljalleen jostakin syystä. Ehkäpä viime lääkärikäynnistä on jo liiaksi aikaa, ja se ei enää toimi pelotteena. ;)
  Siispä arvonnassa mukana!

  VastaaPoista
 126. Hampaat harjataan ja itse tykkään hanmaslankaimesta hurjasti. Lasten hampaita ei ole vielä lankailtu. Pastillit ja putkat unohtuu kyllä liian usein. Ja purkka tulee vielä 3v:n toimesta nieltyä joten pastilleissa on pysytty:)
  valmanainen@gmail.com

  VastaaPoista
 127. Hampaiden harjaus ja hammaslankain sekä satunnainen purkansyönti, niillä täällä mennään :) Äidillä on _aina_ ollut viheää jenkkiä joka takin taskussa, rasioissa jne. :D
  johanna.e.k (at) gmail.com

  VastaaPoista
 128. Meillä syödään aivan valtavat määrät purkkaa, joten palkinto tulisi tarpeeseen! Sähköhammasharjaa kahdesti päivässä, lankaa ja tikkua joka ilta, purkka jokaisen aterian jälkeen. Säännölliset käynnit puhdistettavana ja lääkärissä. Siinä ne :) Aina en tokikaan ole ollut näin pedantti, mutta kantapään kautta opittua...

  tyyli.casual (at) gmail.com

  VastaaPoista
 129. Hampaat harjataan ainakin iltaisin, lapsille tarjoilen lähinnä pastilleja, itse kulutan myös purkkaa.
  marvu954(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 130. Meillä harjataan hampaat aamuin illoin, lankainta täytyis muistaa käyttää useammin. Sähköhammasharjat nököttää käyttämättöminä, pitäis ehkä taas siinäkin skarpata. En vaan tykkää, kun sillä ei jotenkin saa samanlailla ite jynssättyä kuin tavallisella harjalla.. Vaatis vissiin opettelua. :) Pojan "hampaita" ruvettiin neuvolan ohjeiden mukaan harjaamaan jo puolivuotiaana vaikka eka hammas puhkes vasta 10 kk ikäisenä. Tulipahan ainakin reeniä. :) Nyt 1,5 vee lapsi syö ruuan jälkeen aina pari Hakkaraista. Ite olin vielä töissä ollessa kovakin purkanjauhaja, mutta nyt kotona ollessa sekin tahtoo välillä unohtua.

  Ellu

  ellu.takala (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 131. Täällä pestään aamuin illoin, lankainta päivittäin ja purkkaa useasti päivässä. 9kkn ikäinen vielä opettelee harjausta, mutta päivittäin kuitenkin:) viime viikon hammaslääkärin ja tuleva suuhygienistikäynti mielessä, olen skarppina!
  -Eveliina
  eveliina.haho (at) gmail.com

  VastaaPoista
 132. Meillä on onneksi kaikilla hyvät hampaat, eikä kenellekään ole ollut koskaan koko perheessä reikiä. Säännöllinen ja hyvä hampaiden perushoito on varmasti kaiken a ja o.

  satunu3@gmail.com

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe