Ommellut kangaskorit

30.9.14

Lapsiperheelliselle kaikki niksit kaaoksen hallitsemiseen ovat tervetulleita. Eikä kikkakolmosten tarvitse aina olla uusia, sillä välillä tarvitaan vain idea virkistämään muistia. Siksi haluan esitellä teille ompelemani kangaskorit, jotka ovat sekä monipuolisia järjestyksen ylläpitäjiä että vielä kauniita katsella. Itselläni aikomuksena oli tehdä vain pari koria vauvan vaipanvaihtopisteelle, mutta kaapista löytyikin useampia palasia juuri sopivan kokoisia Marimekon kangasjämiä. Niinpä surautin kasaan neljä koria, jotka värimaailmansa puolesta sopivat minne tahansa kodissamme.

Kangaskoreihin sujahtaa kätevästi vaippatarpeiden ja kosmetiikan lisäksi vaikkapa leluja, villasukkia, pyykkipoikia, lankoja, latureita, käsipyyhkeitä, mitä ikinä! Pienille asioille pieni kori, isoille isompi. Kunnon martta vie kaverille tuliaissämpylät tai poimimansa omenat ommellussa korissa. Tekisi mieleni kokeilla, kuinka ison korin kankaasta voisi tehdä. Koreihin käyttämäni kankaat ovat jämäkkää verhoilupuuvillaa, joten isompikin säilytin esimerkiksi mummilassa odottavalle perintöjunaradalle saattaisi onnistua ilman tukikankaan käyttöä.

Tein korit Kässäkerho-blogin ohjeella. Isompien korien suorakaiteet ovat mitoiltaan 30 cm x 75 cm ja ympyrän halkaisija on noin 24 cm. Pienemmän korin suorakaiteet taas ovat 20 cm x 54 cm ja ympyrän halkaisija noin 17 cm. Näiden tekeminen oli niin helppoa, nopeaa ja hauskaa, että tekisi mieleni alkaa täysipäiväiseksi kangaskoriompelijaksi.

Lue myös nämä

18 kommenttia

 1. Ihanan tyylikkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän niistä kovasti myös. Täytyy ehkä ensi kerralla Marimekon tehtaanmyymälällä hamstrata vähän lisää jämäpaloja korimateriaaliksi.

   Poista
 2. Sika söpöjä! Oispa itellääki kone ja taito moiseen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneen näiden tekoa varten tosiaan tarvitsee, mutta vähäisillä taidoillakin pärjää :)

   Poista
 3. Oi näitä on pitänyt koittaa tehdä jo tovi, hirmu nättejä :) Meillä löytyykin yksi juuri vaippakorina, mutta haluaisin siihenkin jonkun näpsäkämmän kuosin. Ja hedelmäkori ja ja ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli pari mustaa vaippahommissa esikoisen aikana, mutta nyt kaipasin juurikin näpsäkämpää kuosia. Mustat laitoin vaatekaappiin toimittamaan sukkahousukorivirkaa :)

   Poista
 4. Oooh mitä söpöläisiä! Aina kun näen tällaisia helpohkoja käsityöjuttuja, kiroan täydellistä tumpelouttani (miten toi oikein taipuu?) mitä tulee ns. rättikäsitöihin. Nyyh.

  P.S. Lastenkirjojen suurkuluttajille vinkkaisin lastenkirja-arvonnasta:
  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/lastenkirjoja-vai-muovihahmoja-arvonta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä saattaisivat onnistua kässätumpeloltakin, ainakin jos on joku vieressä neuvomassa. Tosin muistan sun kertoneen jotain oman kätesi ompelusta, joten ymmärrän kässähommien jääneen vähemmälle :)

   Poista
 5. Jonniinverran ompelukoneen ääressä istuneena arvelen, että tikkaamalla reunakankaan vaikkapa pystyraitaisesti, tulis tukeva myös isommassa koossa ilman tukikangasta. Ei siis tarttis lähteä erikseen shoppailemaan. Meneehän sitä ompelulankaa tietysti enemmän... Ja just tuli mieleen, että sillä tikkaamisellä vois vaikka korostaakin ulkonäköasioita poikkeavalla värillä.

  VastaaPoista
 6. Ai siis kokopäiväiseksi? Mä teen tilauksen heti!

  Jos se ei onnistu, lahjon sut jollain, että opetat homman mullekin. Ihania ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetan varmasti sullekin! Mulla on jo hyvä vastalahjusidea valmiina: tarvitsen nimittäin yhteen kutimointiprojektiini sun apua :)

   Poista
 7. Minä tein lelukorin purjekankaasta (sisäpuolella), joka on jäykkää ja sitten päällä oli vähän paksumpaa puuvillaa, pohjan halkaisija oli 47cm. Ei muuten ollut mitään iloa paksuista kankaista. Siinä tuli sitä massaa kankaista niin paljon etten saanut sitä pysymään millään pystyssä. Laitoin ohuempaa tukikangasta, ei mitään apua. Sitten löysin Eurokankaasta jotain tosi paksua tukikangasta ja vasta se sai korin pysymään jonkin muotoisena. Paksut kankaat + tukikankaat teki ompelusta aika tuskaa. En ihan heti tee uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah no hei, näinhän se varmasti on. Mitä enemmän kangasta, sitä painavammat reunat ja koneelle turhankin paljon haastetta. Oli nimittäin näidenkin kanssa ompelukoneella tekemistä. Yksi neulakin katkesi, kun olin vahingossa laittanut päällekkäin kaksi paksua saumaa, mutta kun tajusin seuraavissa koreissa asetella ne toisin, korit suratteli kivuttomasti kasaan.

   Poista
 8. Kiitos ohjeesta! Tein soveltamalla ohjettasi seinälle kiinnitettävät korit. Ja linkkasin blogistani tähän sinun ohjeeseen, toivottavasti ok :)

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe