Sairaalakassi

10.9.14

Nyt se on vihdoin pakattuna: sairaalakassi synnytystä varten! Esikoisen aikana synnärille lähdettiin kainalossa veska, johon mies oli paiskonut joitakin tavaroita hätäpäissään ambulanssia odottaessamme. Nyt olenkin valmistautunut huolella, eivätkä tavarat ihan taida edes mahtua yhteen kassiin. 

Sairaalassa vietetyn ajan aion kulkea sairaalan tarjoamissa tamineissa, seksikkäitä verkkopikkareita myöten. Tällä kertaa luotan siihen, että pääsemme kotiutumaan parissa päivässä. Viimeksi viidennen päivän jälkeen pyysin miestä tuomaan omia vaatteitani, kun hiihtely vaaleanpunaisessa sairaalakoltussa alkoi tuntua liian, noh, sairaalta. Vaatetan myös vauvan sairaalapotkareihin, vaikka pesulan käyttämät myrkkypesuaineet vähän kauhistuttavatkin. Myös eriteasioissa menen sairaalassa helpoimman kautta, ja käytämme synnärin tarjoamat kertakäyttösiteet ja -vaipat.
Mutta löytyypä kassista silti kaikenlaista. Nämä asiat ovat pakattuna varsinaista synnytystä varten:
 • Kaurapussi. Lääkkeettömän kivunlievityksen ensimmäinen askel. Myöhemmin tarpeellinen myös maidonnoususta arkojen rintojen hellimisessä. 
 • Tens-laite. Helpottaa kipua aktivoimalla kehon omia kipua lieventäviä kemikaaleja, endorfiineja. 
 • Hierontaöljy. Näkökulmasta riippuen synnytyksen luksustuote tai ihan vain miehen avuksi hierontahommiin.
 • Guasha-kampa. Kun pelkkä käsipeli ei enää riitä, on aika ottaa hieronnassa käyttöön guasha-kampa.
 • Pillimehuja. Edellisessä synnytyksessä suu oli kuin hiekkapaperia, sillä juomisen kanssa oli vähän niin ja näin. En vain päässyt supistuksilta sellaiseen asentoon, että olisin voinut juoda lasista. Pillin kanssa pitäisi onnistua paremmin. Mehusta saa myös energiaa – jos siis tällä kertaa sisällä pysyisi jokin muukin kuin vesi.
 • Vesipulloja. Sairaalan pienet mukit ovat ihan turhia, kun saavillinenkaan juomaa ei tunnu helpottavan janoa. Toisessa pulloista on pillikorkki, joten veden ryystäminen omituisissa asennoissakin pitäisi olla mahdollista. Vesipullot tulevat kokemukseni mukaan olemaan kovassa käytössä myös vuodeosastolla sekä kotona imettäessä.
 • Kookosvesijauhetta. Kookosvesitiivistettä, joka sekoitetaan veteen. Energiajuomaksi synnytykseen, palautumisjuomaksi rutistuksen jälkeiseen aikaan.
 • Naposteltavaa, josta saa nopeasti energiaa. Edellisellä synnytyskeikalla mulla oli nälkä. Taisi siellä olla tarjolla jotain sairaalan pöperöitä synnyttäjälle, ehkä sämpylää, mutta en saanut alas muruakaan. Tällä kertaa pakkasin mukaan nopeasti syötäviä sapuskoja, kuten energiapatukoita, raakasuklaata, lakritsia, juuresipsejä ja kuivattuja hedelmiä. Jos en taaskaan pysty syömään synnytyksen aikana, oli nälkä tai ei, maistuvat nämä varmasti miehelle tai viimeistään vuodeosastolla minulle.
Nämä varusteet taas ovat vuodeosastoaikaa varten:
 • Hygieniatarvikkeet. Pääasiallisesti näytepakkauksista koostuva hygieniapussukkani sisältää sampoon, hoitoaineen, puhdistusmaidon, kasvoveden, suihkugeelin, huulirasvan, kasvorasvan, silmänympärysvoiteen, kosteusvoiteen kropalle ja käsille, dödön, sheiverin, hammasharjan, hammastahnan, purkkaa, nenäliinoja, hiusharjan ja pampuloita. 
 • Imetysliivejä. Kolme liivit kertovat, että toivoisin meidän kotiutuvan viimeistään kolmen päivän jälkeen.
 • Liivinsuojia. Kätilöopistolla ei ainakaan viimeksi saanut sairaalan sponsoroimia liivinsuojia, joten omat on pakattava mukaan. Kuten muissakin eriteasioissa, liivinsuojissakin mennään sairaala-aika kertakäyttöisillä versioilla. Tuleepa samalla testattua mahdollista äidinmaidon luovutusta varten näitä teidän kehumianne Lansinoh-kerttissuojia.
 • Sukkia ja villasukat. Verkkopikkarit minä kestän, mutta en niitä löysiä valkoisia putkiloita, joita sukiksi sairaalassa kutsutaan. Siksi pakkasin mukaan omat sukat, joissa on kantapää ja jotka pysyvät jaloissa. Vilukissa tarvitsee myös villasukat, vaikka sairaalahuoneissa oli ainakin viimeksi lähes trooppiset lämpötilat.
 • Rinnanlämmitin. Maidonvalmistamon tyytyväisenä pitämiseen.
 • Rintojen hoitovoide. Ja vielä lisää huomiota, rakkautta ja hoitoa tisseille.
 • Rintakumit. Toivon niin, ettei näitä tällä kertaa tarvita. Mutta jos imetystaipaleen alku tälläkin kertaa takkuaa, rintakumit voivat auttaa.
 • Imetystee + siivilä. Maidonnousua vauhdittamaan, jos ei sitten yrttien voimalla niin ainakin sillä, että tulee joutua enemmän nestettä.
 • Kantoliina. Trikoinen kantoliina, jossa vauvan kelpaa kölliä vaippasillaan ihan äidissä kiinni. Esikoisen kanssa kantaminen aloitettiin synnytyssairaalassa, ja näin tahdon tehdä myös nyt.
 • Lehtiä. Viimeksi en koko viikon sairaalajakson aikana ehtinyt juurikaan koskea miehen minulle tuomiin lehtiin. Imetys, pumppaaminen, pullorumba, labrakokeet ja herätykset kolmen tunnin välein riittivät aktiviteetiksi. Mutta jos vaikka tällä kertaa, mistäs sen tietää. 
 • Kotiutumisvaatteet itselle. Kotiin aion köpötellä pehmoisessa collegeimetysmekossa, sukkahousuissa ja ihan ehdoissa kankaisissa alushousuissa. 
 • Kotiutumisvaatteet vauvalle. Kohtutuore taas matkaa kotiin valkoisessa kietaisubodyssa, raidallisissa potkuhousuissa, merinovillahaalarissa, myssyssä, ensilapasissa ja töppösissä. 
 • Turvakaukalo. Autottomina matkaamme kotiin taksilla, ja mies voi tuoda turvakaukalon sairaalaan myöhemmin. 
Tämän tavaramäärän lisäksi laukkuun pitäisi pakata vielä ennen lähtöä:
 • Neuvolakortti
 • Kukkaro
 • Kamera + USB-piuha + kaksi objektiivia
 • Puhelin
 • Tietokone
 • Laturit kameroille, puhelimelle ja tietokoneelle
 • Jos mies tulee suoraan duunista, hänelle jotain mukavaa päälle.

Lue myös nämä

63 kommenttia

 1. Kiitos! Luulin jo pakanneeni, mutta taidanpa tehdä homman uudestaan näiden vinkkien avulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, no ei sinne kannata pakata mitään, mitä ei itse ajattele tarvitsevansa. Joku varmasti pitää pöljänä esimerkiksi sitä, että täytän puolet laukusta pillimehuilla :DD Mutta otan nyt takaisin kaikki, mitä en ekassa synnytyksessä tajunnut / ehtinyt pakata ja mitä sairaalassa kaipasin.

   Poista
  2. Ensikertalaisena taidan lähteä mieluummin vaikka hieman ylivarusteltuna pillimehuineen, siihen tässä hyviä vinkkejä. :)

   Poista
  3. Joo, siitä olen samaa mieltä. Jos voisin, lähtisin ekalle synnytyskeikalle mieluummin ylivarusteltuna kuin sillä menolla kuin todellisuudessa sitten kävi. Synnytys on kuitenkin mieletön ja harvinaislaatuinen kokemus, joten siitä on kiva tehdä mahdollisimman mukava. Oli se mukavuus sitten kunnolla jaloissa pysyvissä sukissa tai juomissa, joilla pystyy janoaan lievittämään vaikka itse olisi minkälaisessa sykkyrässä tahansa.

   Poista
 2. Olisinpa saanut kaikki nämä vinkit esikoiseni aikana! Olisi ollut miellyttävämpää kaikin puolin! Todella mielenkiintoisia ja hyödyllisiä postauksia, vaikka meille ei toista lasta tulekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, jos sairaalakeikasta voi tehdä miellyttävämmän vaikka nyt raakasuklaalla ja kunnollisella vesipullolla, ne todellakin pakkaan mukaan :)

   Poista
 3. Mullakin oli iiiso kassillinen mukana vaikka ja mitä... ja oikeastaan aika turhaan. :D Kaksi protskudrinkkiä join synnytyksen aikana, sen lisäksi hammasharja ja naamarasva olivat käytössä.

  Kaikenlaista herkkuakin oli mukana, mutta en oikein "osannut" niistäkään nauttia. Ihmettelin vaan sitä vauvaa. Oksitosiinihumala. :)

  Ai niin, mies toi vauvalle kotiutumisvaatteet sitten kotiinlähtöpäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eväät ja juoma tosiaan vievät suurimman osan laukusta, saas nähdä, tulevatko käyttöön :D Kotiutumisvaatteet voisi mies tosiaan tuoda vasta myöhemmin, vievät kuitenkin paljon tilaa laukusta nekin, mutta ovatpa nyt nekin jo sitten valmiina alkkareita myöten, heh!

   Poista
 4. Siis ihan mieletön määrä tavaraa! Esikoisen aikana vein sairaalaan ehkä puolet tästä ja totesin, etten olisi tarvinnut paljon mitään. Toisella kerralla vein mukana vain vaatteet, hygienijutut, ipadin, kameran ja vähän syötävää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisella tissit valuu kuin niegarat, toisella ei. Toinen haluaa kantaa lasta kantoliinassa, toinen ei. Toinen haluaa lääkkeetöntä kivunlievitystä, toinen ei. Ja sitä rataa.

   Poista
 5. Rintakumeja ja tens-laitteen sai ainakin viime vuonna talon puolesta, jos jotain haluat vähentää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no jopas. Esikoisen aikaan ei saanut kumpaistakaan. Oisko se tens-laite kuitenkin harvinaisuus ammeen tapaan? Koska edelleen Helsingissä tuon laitteen vuokraaminen synnytyksiin on suosittua.

   Poista
  2. Voi olla, että on vaikea saada. Minulle sellainen Kättärillä annettiin, vaikken ollut kuullutkaan ko kapineesta vielä silloin. Ei auttanut mun kipuihin kun olivat enemmän vatsan puolella ja ainakin mulle sanottiin että tuota voi käyttää vain selän puolella. Siellä jos olisi sattunut, olisi varmasti toiminut. Mutta parempi olla oma laite, että varmasti saa käyttöönsä jos ehdottomasti haluaa :) Rintakumeja sai pyytämällä, eivät suosittele väärän imuoteriskin vuoksi, mutta antoivat sitten kuitenkin kun vaatimalla vaadin :)

   Poista
 6. Pian kuusi vuotta sitten Hyvinkäällä sai talon puolesta kaurapusseja. Kätilöopistosta en tiedä, vaikka siellä olin pian kolme vuotta sitten. Pika synnytyksessä ei kerinnyt miettimään sellaista epäoleelisuutta kuin kaurapussi... :) Sulla on kyllä hurjan paljon tavaraa mukana. Mulla oli esikoisen kanssa täysi repullinen tavaraa mukana ja kuopuksen kanssa puoli repullista. Mä en tykkää raijata liikaa tavaraa mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätilöopistolla oli kuumevesipulloja, toimivia tietty nekin. Mäkään en tykkää raijata tavaraa mukana. Mutta jos voin esimerkiksi omilla sukilla tehdä siitä sairaalareissusta mukavamman, niin ihan salettiin teen.

   Poista
 7. Miten laajasti paneuduttu, kiitos vinkeistä vaan! Minulla on la muutaman päivän sisällä ja vieläkään en ole osannut aloittaa kassin pakkaamista, lista on kyllä suurinpiirtein kirjattuna ylös ja miehelle terotettu moneen kertaan mistä neuvolakortti löytyy, jos en itse sitä osaa hakea. Esikoisen kohdallakin pakkasin vasta, kun tuli lähtö, mutta niinpä se on ollut aina kaiken kanssa pakatessa, viime tingassa! Mutta siis itse asiaan... Mietin myös noita vauvanvaatteita, että ottaako mukaan omat vai käyttäääkö sairaalan, kauhistelin nimenomaan kemikaaleja mitä ajattelin sairaalassa käytettävän. Turussa neuvolan mukaan kaikki pesuaineet ovat hajustamattomia, mahd. allergisoimattomia jne... koska on niin paljon allergioita jne... Vaatteet pestään vaan niin kuumissa lämpötiloissa, että hygienia ei kärsi. Tsemppiä!
  JenniUu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä tietää, että pesulan käyttämät pesuaineet eivät ehkä olekaan niin myrkkypommeja kuin luulin. Hajusteettomiksi ne ekalla kerralla totesinkin, muuten en olisi niitä suostunut päälleni tai vauvani ylle pukemaankaan :)

   Poista
 8. Listasta puuttuu mielestäni vain jonkinlaiset sisäkengät tai tohvelit. Sairaalalattiathan eivät ole niin puhtaita ja sukkien kautta tulee sitten sänkyyn aika paljon kaikenlaista... Onnea synnytykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät saa kyllä sairaalan puolesta.

   Poista
  2. Kätilöopistolla sai tosiaan sellaiset mummosandaalit käyttöönsä.

   Poista
 9. Mä en saanut esikoisen synnytyksen aikana syödä mitään vaikka pyysin. Päälimmäinen tunne oli monessa kohtaa ihan järkyttävä nälkä, kun olin lopulta yli vuorokauden syömättä. Synnytys käynnistettiin ja kai siinä oli riski leikkaukselle koko ajan ja siksi ei annettu sapuskaa. Mutta ai että noi eväät ois olleet kova sana. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, miten itsekin koin sen nälän niin kovana. Vaikka en noin kauaa joutunutkaan olemaan syömättä, onneksi! Mä en yleensä jännissä tilanteissa edes tunne nälkää, mutta keskellä synnytystä olin lähes koko ajan tietoinen siitä, miten nälissäni olen :D

   Poista
 10. Kiitos hyvistä vinkeistä! Näin ensisynnyttäjänä en ole vielä edes ehtinyt miettiä mitä kaikkea mukaan tarvitseekaan :)
  Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kuten kaikki tarvikehankinnat, nämäkin ovat niin henkilön synnytykseen liittyvistä toiveista ja haluista kiinni. Kyllähän siellä pärjäisi ihan ilman mitään, mutta itsestäni on mukavaa, että tällä kertaa mukana on esimerkiksi just kunnolliset vesipullot ja ne pillimehut.

   Poista
 11. Nyt neljännelläkin kerralla mukaan lähtee vain neuvolakortti, hammasharja, dödö, puhelin ja laturi. Mies tuo kotiin lähtöpäivänä kaukalon + kotiinlähtö vaatteet. Kaiken muun tarvittavan on joka kerta saanut talon puolesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on just näitä: riippuu siitä, mitä kokee tarvitsevansa. Mä en esimerkiksi voisi olla ilman kunnolla tukevia imetysliivejä, niitä ei sairaalat kai käsittääkseni tarjoa? Tens-laitetta ei viimeksi ollut talon puolesta. Guasha-kamman saaminen synnäriltä käyttöönsä on ihan tuurista kiinni. Ilman liivinsuojia olisin uinut maidossa. Lasta tahdon kantaa liinassa heti synnäriltä lähtien. Ja sitä rataa.

   Poista
 12. Huh.. aikamoinen määrä tavaraa! :D Mutta luulen, että mulla tulee olemaan hyvin samantapainen kassi sitten lähdön hetkellä! :D Pitää tallettaa tää postaus reilun kuukauden päästä uudelleen luettavaksi, kun asia alkaa olemaan ajankohtainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokia ja juomia reilusti yli puolet :D Ne kun jättäisi pois, tavarat mahtuisivat ilman tunkemista pienempäänkin kassiin.

   Poista
 13. On kyllä paljon kaikkea, vähän kuin matkalle olisi menossa. Mä en taas kokenu kauheesti tarvitsevani mutään, muuta kuin henkilökohtaiset jutut + kamera. Eihän sinne nyt kuitenkaan asumaan jäädä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tavallaan matkallehan siinä ollaan menossakin. Ja siitä matkasta tahdon tehdä mahdollisimman mukavan. Edelliskertainen viikko sairaalan vuodeosastolla kun oli monella tavalla epämiellyttävä kokemus. Siksi mukana on henkilökohtaiset jutut + kamera ja siihen kuuluva tekniikka + kantoliina + lääkkeettömät kivunlievitysmenetelmät + naposteltava ja juoma.

   Poista
 14. Tää on aivan off topic, mutta mies oli toukokuussa sairaalassa leikkauksessa ja sanoi, ettei ole yhtään niin hyviä kalsareita kuin sairaalakalsarit pitänyt päällään - ei hierrä ei kierrä ei hiota, kuulemma aivan loistavat. Ehti jo tutkia, voiko niitä tilata jostain, mutta ei ilmeisesti löytynyt internetin ihmeellisestä maailmasta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, millaisia ne miesten versiot oikein on? Mä en niihin verkkopikkareihin ihan noin kovasti mieltynyt :D

   Poista
  2. Ne on ihan perusbokserit, sitä verkkomatskua, kyllä ne miustakin näytti ihan asiallisilta ja istuvilta - ainakin minun miehelle. Mä en tiedä taas millaiset ne naisten versiot on, joten voi olla, etten itsekään ihastuisi mihinkään löpöttäviin tai maksimaksimaksipikkareihin... :)

   Poista
 15. Hui kun on paljon tavaraa! Meillä Hämeenlinnassa sairaala tarjoaa osan jutuista, joita sun kassista löytyy, mm. lämpötyynyn/pussin, rintakumit, rintojen hoitovoiteen, pillit mehuun synnytyssalissa ja teetä saa osastolla itse keittää aina kun tahtoo. Liivinsuojia ei sairaalalta saa, mitä mä kyllä vähän ihmettelen. Luulis niiden kuuluvan samaan perussettiin synnytyksen jälkeen kuin siteidenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että siellä on tajuttu pillien ihanuus! Musta vaan tuntuu, että pelkkä pilli ei olisi auttanut lopulta mitään, vaan sen juoma-astiankin pitää olla suljettu siinä rytäkässä :D Mäkin hämmästelin, että liivinsuojat eivät kuuluneet samaan talo tarjoaa -kategoriaan siteiden ja vaippojen kanssa.

   Poista
 16. Varoituksen sana noista lansinoh liivinsuojista jos et ole ennen käyttänyt. Ne on sitten kertakäyttöisyyden lisäksi myös yksittäispakattuja. Minusta se pakkaaminen meni vähän yli vaikka muuten ovatkin superhyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti? Voi apua. En ole pakkausta vielä avaunnut, joten en tiennyt ollenkaan. Yksittäispakattuja, miksi hitossa. Ihan kuin kertakäyttöisissä liivinsuojissa ei olisi jo tarpeeksi roskaa itsessään.

   Poista
 17. Mulla ensimmäinen käynnistettiin ma ja vauva syntyi ke. Torstaina olin niin kypsä siellä oloon, että onneksi päästivät. Nyt tokalla kerralla ehdin olla sairaalassa tunnin ennen syntymää ja 6 tunnin jälkeen olisi saanut lähteä... jäin seuraavaan päivään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivottavasti mekin päästään pian kotiin. Synnytyksestä on edelliskerralta kivat muistot, mutta jaetusta vuodeosastohuoneesta ei niinkään. Siksi nyt pyrin valmistautumaan sairaalassa oloon mahdollisimman hyvin, että itsellä ja vauvalla olisi mukava ja turvallinen olo ympärillä olevista tapahtumista huolimatta.

   Poista
 18. Sheiveri mukaan synnärille...?! :P :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuo kainalokarvojen kasvu ainakaan viimeksi viikon sairaalajakson aikana pysähtynyt. Että joo, todellakin sheiveri mukaan. Vaikka musta on tulossa tuplaäiti, ei se tarkoita taantumista luolanaiseksi.

   Poista
 19. Ehdinkin jo kerran kommentoida tuolla ylempänä... mutta piti tulla lisäämään vielä ajatus: synnytin Kättärillä lokakuussa, ja siellä oli ihan pirun kylmä! Olisin kaivannut pitkiä housuja.

  Että ne pieruleggarit vaan mukaan - vielä jos kassiin mahtuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussa siellä taas patterit puhkuivat niin täysillä, että lämpöä piisasi. Mutta jos näin ei nyt olekaan, pieruleggarit olisi varmasti hyvä ottaa vaikka varmuudeksi mukaan. Saapahan siinä samalla totutella seuraavan vuoden luottoasuun :D

   Poista
 20. Voi apua, mää ajattelin lähtä puhelin+laturi, neuletyö ja hammasharjameiningillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä meinasin pakata neuletyön kans, mutta ajattelin, että tälläkään kertaa sille ei kuitenkaan ole aikaa (tissien rasvaamiselta ja lämmittämiseltä hahhha!).

   Poista
 21. Meidän valmiiksi pakattu sairaalakassi pääsi vihdoin tositoimiin, kun vauva päätti yllätyksekseni syntyä maanantaina ihan omatoimisesti (rv 41+3)! Olimme onnekkaita ja pääsimme tiistaina jo kotiin. "Pelkäsinkin" näkeväni teidät sairaalassa, mutta onneksi jatkatte vielä rakkauden hedelmän kypsyttelyä :) Minäkin tulin ehdottamaan omia tohveleita, mutta niitä(kin) saa tosiaan talon puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, paljon onnea! Ihanaa, että pääsitte noin nopeasti kotiin. Toivottavasti mekin!

   Poista
 22. Mun silmään ihan normi määrä tavaraa :) Itsellä on ollut suht samat tavarat mukana ja kaikille on ollut käyttöä :D

  Omat kauratyynyt (huom, mulla oli kaksi!) on voittaneet sairaalan kuumavesipullot 100-0. Kaksi otin siksi, että toinen oli mahan puolella ja toinen selässä. Viimeksi raahasin mukaan vielä oman tyynyn ja viltinkin kun halusin oman kodin tuoksun mukaan ja tiesin salissa ja osastolla olevan kylmä. En myöskään osaa nukkua ilman omaa tyynyä. Villasukat on myös ihan pakolliset! Mulla aina jännittäessä palelee jalkoja todella paljon. Kätilökin viimeksi ihaili mun villasukkia joista luovuin vasta ponnistusvaiheen alkaessa :D Kaikista noista mulle tulee hyvä, lämmin, turvallinen ja kotoisa olo. Sen myötä pystyy myös rentoutumaan synnytyksessä paremmin!

  Imetysliivit on myös oltava ja liivinsuojat myös, niitä ei kyllä sairaalan puolesta ole täällä koskaan saanut.

  Tensin voi hyvällä tuurilla saada sairaalasta, mutta oma(vuokrattu) on aina parempi, koska sitä voi käyttää jo kotona ja saa sen myös varmasti käyttöön. Myöskin matkalla synnärille se on ollut autossa todella hyvä apu!

  Tsemppiä synnytykseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä viimeksi ponnistinkin villasukat jalassa. Ne valkoiset sukat olivat kyllä entiset sen jälkeen :D

   Poista
 23. Ihan ohi, mutta mistä tuo ihanan ihana kassi on?
  Valoa loppuodotukseen!
  -Amanda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassi-ihanuuden olen tuonut muinoin Gambian-reissulta :)

   Poista
 24. Aika kiitettävä määrä tavaraa :D
  Islannissa ollaan korkeintaan 24 h synnytyksen jälkeen sairaalassa (jos siis kaikki on mennyt hyvin), eli tavaraa tarvitsee tosi vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olispa super, jos pääsisi tällä kertaa noin nopeasti kotiin. Se kun tosiaan tarkoittaisi sitä, että kaikki olisi mennyt hyvin. Silloin sitä tuskin ehtisi imetysteetä keitellä ja tissejään ahkerasti rasvailla :D

   Poista
 25. Mäkin katsoin, että onpas lista, mutta kaikki tavallaan. Tärkeintä lienee se, että kaikki menee hyvin.

  Mulla oli viimeksi paljon tavaraa mitä en tarvinnut mukana, mutta puutteitakin oli. Nuo liivinsuojat puuttui kokonaan. kiireellisen sektion jälkeen pamahti kamalat turvotukset päälle eikä kengät mahtunut jalkaan ollenkaan kotiutuessa, just ja just sain miehen tohvelit jalkoihin survottua. Lisäksi vatsanahkaani kirveli aivan kamalasti synnytyksen jälkeen, johon ei kipulääkkeet auttanut, vain bio-oil öljy vei sen kamalan kirvelyn pois ihosta. Onneksi se oli mukana!

  Mä en oo koskaan synnärillä pukenut vauvoilleni vaatteita. Vauvat on ollut aina ihokontaktissa tai kapaloituina. Imetys on lähtenyt sektiosta huolimatta ihan mielettömän hyvin liikkeelle, kun pitää vauvaa yöpaidan sisässä ihokontaktissa ja rinnalla (en myöskään ole sektion vuoksi päässyt liikkeelle kovin helposti/nopeasti, joten vauva on ollut hyvä pitää lähellä). Ekat vaatteet vauvoilla on ollut ne kotiutumisvaatteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että olet saanut pitää vauvaa ihokontaktissa heti alusta lähtien. Se oli iso kolaus alkuun, kun ensin vauva oli osastolla tarkkailussa ja sen jälkeen vielä sinivaloissa useamman päivän. Toivottavasti tällä kertaa saan ollla vauvan kanssa napa vasten napaa heti :)

   Poista
  2. Toivottavasti saatte olla heti lähekkäin ja mitä enemmän viikkoja, niin sitä todennäköisempää onkin, että niin tapahtuu. Jo se 5h ero (heräämössä oloaikani) oli kamalaa hormonihuuruisena, kun kaipasi vain sitä vastasyntynyttä. Ja kuinka raastavaa jo sekin oli, kun lapsi joutui suonensisäisille antibiooteille ja hänet vietiin luotani kahdesti päivässä antibiooteille. Toivotaan nyt mahdollisimman luonnollista alkua!

   Poista
 26. Lista on hyvä ;) jonkun aiempaan kommenttiin "sellaista turhuutta kuin kaurapussi en ehtinyt ees ajatella...." itse lääkkeettömässä synnytyksessä viimeksi 2013 koin kaurapussista todellista apua supistuskipuihini! Hyvinkäällä 2003 tosiaan sai talon puolesta kaurapussin, samoin TYKS:ssä 2010 ja 2013... nyt oma on mukana mutta haitanneeko tuo? No ei :P Nyt odotellen jännäkakka päällä miten nelonen lähtee tulemaan.... lokakuun lopussa LA mutta laukut pakattu - ja tavaraa ON :D Mieluummin liikaa kuin liian vähän, ja se on osa valmistautumista ainakin mun mielestä <3

  VastaaPoista
 27. Kaurapussi on todella hyvä apu! Ja suihku on minusta ihan ykkönen, siinä en ole supistuksia tuntenut. Mulla oli viimeksi oma kaurapussi mukana, mutta kätilö oli sitä mieltä, että käytetään mieluummin sairaalan lämpöpusseja. Ne toimivat ihan hyvin. Mun synnytykset on olleet sen verran nopeita, ettei nälkä oo päässy yllättämään. Aina on ollut enemmänkin liikaa tavaraa mukana kuin liian vähän, mutta mäkin pääsin nopeasti kotiin, eikä rinnat oo valunu maitoa. Tsemppiä matkaan!!! Perässä tullaan :)

  VastaaPoista
 28. Kiitos kattavasta listauksesta! Mua jäi mietityttämään, että mistä Helsingistä saa tuota Coco Sportia ja pillimehuja, Ruohonjuuri tms vai joku nettikauppa?

  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Coco sportin olen ostanut juurikin Ruohonjuuresta. Pillimehut ovat ihan lähiruokakaupasta.

   Poista
 29. Pakko kysyä mistä noi sun imetysliivit on? :)

  VastaaPoista
 30. Itsellä haasteita pakkaamiseen tuo se, että Tampereella on mahdollisuus päästä potilashotelliin synnytyksen jälkeen. Siellä pitää kuitenkin olla omissa vaatteissa sitten (koska esim hotellin aamupalalla ei oo kiva hiipparoida sairaalakamppeissa kun hotellissa muitakin asiakkaita, ei pelkkiä potilaita), niin tuntuu että hirveä kassillinen tavaraa pakattuna mukaan kun miehellekkin on vähän vaihtovaatetta mukana :D ja ne eväät tosiaan tuntuu vievän hirveästi tilaa, mutta niin paljon olen kuullut siitä kuinka on synnyttäjällä tai tukihenkilöllä ollut hirveä nälkä synnärillä, niin en kyllä niitä pois jätä :) mutta kohta saa nähdä mitä ylimääräistä tuli pakattua mukaan (tai mitä unohtui), LA nimittäin mennyt jo tossa viikko sitten :)

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe