Voileipävuosi

19.10.14

Yhteistyössä Pågen ja Suomen Blogimedia

Yhdeksän päivää vauvatuoksua takana. Ja samaten yhdeksän enemmän tai vähemmän huonosti nukuttua yötä myös. Tänään lipsuin jo omalta kohdaltani siihen, mihin lupasin olla tällä kertaa sortumatta: skippasin lounaan. Siinä sitten oltiin, väsyneinä ja vielä nälkäisenäkin. Ei mikään hemaisevin kombo.

Ennustakin tulevan vuoden olevan voileipävuosi. Kiireessä, väsyneenä ja mielikuvituksen puutteessa minä kun olen niitä naisia, jotka rapistelevat esiin leipäpussin. Joskus pidin sitä laiskuutena ja arvostin leipäateriaa yhtä korkealle kuin yksittäispakattua nuudelipussia. Lapsen myötä opin kuitenkin leivän mahdollisuudet ja etenkin sen, että leivällä katettu pöytä on parempi kuin päätään tyhjään pöytään nälkäkiukkuisena lyövä mutsi.

Kuukauden ruokalistalle sopivat siis hienosti muutamat leipäpäivätkin. Uunivoikkarit ovat meidän perheen suosikki. Silloin leivälle heitellään kaikkea mahdollista jääkaapista ja kuorrutetaan komeus juustolla kuin pizza. Rapean juustokuoren alle piilotettu jämäruoka siis. Nyt haaveilen voileipägrillistä, jollaisella väänsin vaihto-opiskeluvuotenani monet syntisen herkulliset leipäpäivälliset uunittomassa opiskelija-asuntolassa. Pågen-yhteistyön myötä tajusin kesällä, että myös jälkiruuan saa rakennettua leivän ympärille.

Lisäinspistä naperoperheen tai lapsenmielisten leipäaterioihin saa Pågenin ilmaiseksi ladattavissa olevasta reseptikirjasesta. Ohjeet ovat kuluttajien kehittelemiä, ja Meri-Tuuli Lindstöm on toteuttanut niistä parhaat. Harmi, että yhtään vegeversiota ei ole päätynyt mukaan. Reseptikirjanen on osa Pågenin Lastensairaala-keräystä, joka kampanja-aikana kerrytti varoja uudelle sairaalalle tasan 19 928,04 euroa.

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. Mieluummin todellakin leipävuosi kuin nälkävuosi :P tsemppiä sinne ihanaan vauva-arkeen.......... mä oon edelleen yhtenä.... :O no onhan tässä vielä laskettuun se pari viikkoa - - Odottavan aika vaan on NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN piiiiiiiiitkä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin leipävuosi voittaa nälkävuoden :)

   Poista
 2. Ihan aiheen vierestä, mutta näin Minimen isänsä kanssa junassa viikonloppuna ja päättelin, että ehkä muukin perhe on mahdollisesti matkassa mukana, ilmeisesti mummolaan olitte menossa. Kamalasti teki mieli tulla onnittelemaan vauvasta, mutta ajattelin, että se on ehkä friikkiä :) Mutta onnea nyt tätä kautta!!!!! Eli kyllä, te olette julkkiksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Minime oli kahdestaan matkassa isänsä kanssa, sillä vauvan kanssa matkaaminen tuntui vähän liian jännittävältä tässä vaiheessa. Mutta kiitos onnitteluista! Ja voi mielellään tule juttelemaan, jos satutaan joskus törmäämään :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oh joo, se oli herkullinen! Vähän on ikävä kesää, kun sai tuoreita marjoja herkkuleipien päälle.

   Poista
 4. Tämä ei liity kirjoitukseen millään tavoin (paitsi että herkullisen näköinen leipä!), mutta piti kommentoida ja kiittää kirjoituksistasi. Olen lueskellut blogiasi satunnaisesti jo jonkin aikaa, mutta nyt tilanne muuttui siltä osin radikaalisti, että testistä paljastui hiljattain yllätysraskaus. Sen jälkeen olen kahlannut läpi about kaikki tekstisi, erityisesti ne ensimmäisestä raskaudesta ja raskauden ensi viikoista kertovat. Kullanarvoista tarinaa, kiitos! Suurin apu tässä alkuviikkojen hämmennyksessä on ehdottomasti löytynyt täältä ja parista muusta blogista, ihan mahtavaa että netti on keksitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin onnea raskaudesta – ja tsemppiä yllätyksestä selviämiseen. Kaksi viivaa raskaustestissä pyytämättä on kyllä isoimpia yllätyksiä, joita elämä voi tarjota. Mahtava kuulla, että blogistani on ollut vertaistukea ja apua nyt, kun elo heitti kuperkeikkaa. Kaikkea hyvää sinne!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe