Glögiä, torttuja ja Joulupukin soiva laulukirja

12.11.14

Glögi- ja tähtitorttukausi on startattu! Marraskuun loputon pimeys ja lapsen mutaisen märät ulkovaatteet tuntuvat aavistuksen verran siedettävimmiltä, kun laittaa mukiin ekstamäärän manteleita ja santsaa vielä kolmannenkin tortun. Yleensä maltan odotella joululaulujen kanssa lähes joulukuulle, mutta tänä vuonna tonttupolkkakin on raikunut jo näin marraskuun alkupuolella. Siitä on pitänyt huolen Otavalta arvostelukappaleena saamani Joulupukin soiva laulukirja.

Ja voi piparkakku sentään, että on hauska ja viihdyttävä kirja. Osasinkin sitä odottaa, sillä samanlaisella soittomekanismilla varustettu Tammen Soiva laulukirja on ollut meillä tehokäytössä nyt reilun vuoden ajan. Uutuusopukseen on kerätty samojen kansien väliin yli 40 joululaulua nuotteineen ja sanoineen, ja nappia painamalla jokaiseen saa mukaan säestyksen. Muovirimpulasta irtoava äänentoisto on yllättävän hyvä, ja tätä soittomasiinaa tulee oikeasti käytettyä, toisinkuin kirjojen ohessa tulevia musiikkilevyjä.
Kirjassa on mukana perinteisiä jouluveisuja sekä uudempia glögiralleja. Laulujen lisäksi sivuilta löytyy myös paljon katseltavaa. Sen varmistaa Mauri Kunnaksen kuvitus, josta huomaa joka kerta katsellessa uusia yksityiskohtia.

Tähän mennessä perheemme aikuiset ovat olleet kirjasta enemmän riemuissaan kuin lapsi. Syykin on selvä: lapsi ei vielä osaa rallatuksia ulkoa, kuten osaa Soivan laulukirjan lastenlaulut. Nyt lauluhetket ovatkin menneet siihen, että me aikuiset hoilaamme joululauluja ja lapsi pyrkii laulamaan toisesta kirjasta meidän laulumme päälle vielä lujempaa lastenlauluja. Sori naapurit, taas.

Tässä on kuitenkin pari kuukautta aikaa luritella joululaulutkin lapselle tutuksi. Luultavasti homma meneekin niin, että lapsi innostuu kirjasta Tapaninpäivän paikkeilla, ja meillä hoilataan joululauluja komiasti vielä juhannuksenakin.

Lue myös nämä

16 kommenttia

 1. Oliko tässä kaikki tonttu-lauluja vai myös Jeesuksesta kertovia? Tuo nimi viittais tonttu-ralleihin. Meille tuli kirjakerhosta se soiva joululaulukirja, otettiin sit se ku oli jääny perumatta. Myöhemmin näin siis vasta tän ja tässähän on enemmän lauluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttupitoista on meininki, mutta lopusta löytyy myös sikermä hengellisiä veisuja, kuten On hanget korkeat nietokset ja Jouluyö juhlayö. Tässä on tosiaan enemmän lauluja kuin Soivassa joululaulukirjassa, mutta näemmä myös vähän enemmän hintaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on! Marraskuunkin kestää, koska sen jälkeen tulee joulukuu.

   Poista
 3. Just tänään otin supistuksia vastaan joululaulujen siivittämänä. Huomattavasti siedettävämpää! :) tuo kirja on ehdottomasti hankittava, kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, no miten kävi joululauluin vastaanotetuille supistuksille?

   Poista
 4. Meillä on se toinen, Tammen versio, koska tällaisena "kerää koko sarja" -ihmisenä saan jotain outoa tyydytystä siitä että on samaa settiä sen normi soivan laulukirjan kanssa :D :D Mutta joo, ei lapsi kovinkaan innoissaan kun biisit niin outoja hänelle vielä. Ehkä se tästä, tiptap!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah joo, ymmärrän kyllä sua "kerää koko sarja" -ihmistä. Kun nuo ovat vielä ihan erimuotoisiakin nämä meidän kirjat. Sä varmaan ymmärrät! :D

   Poista
 5. Tilasin joulupukilta tämän Mauri Kunnas version lapsille lahjaksi. Ei ehkä ihan parasta saada joululaulukirjaa joululahjaksi. Ainakaan aikuisten mielestä, nimittäin jos se jollotus alkaakin kunnolla vasta joulupäivänä ;) Meilläkin on se Tammen versio siitä normista, mutta tähän Kunnaksen versioon päädyin määrän vuoksi. Siinähän kun tosiaan on enempi niitä lauluja :D Ja ainakin adlibriksessä sekä cdon.comissa Kunnas oli halvempi. Tosin jos en ihan väärässä ole, saattavat nuo kaksi olla samaa puljua.. ainakin jotenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai noilta löytyy jopa halvemmalla. Mä kävin vain kurkkimassa pikaisesti muutaman kaupan, ja niissä Kunnas oli kalliimpi. Mutta joo, teillä tosiaan saattaa raikua joululaulut myös vielä juhannuksena :D

   Poista
 6. Oivitsi. Tätä mä oon itsekin jo hetken katsellut, mutten sitten kuitenkaan oo tohtinut ostaa.. :) Poika kyllä ehkä voiskin innostua.. :)

  Itelläni on vieläkin toimintakunnossa lapsuudessa saamani laulukirja. Siinä oli semmosia n. 5cm kokoisia pikku cd:eitä, jotka sitten laitettiin pikkusoittimeen ja sitten sieltä soi se melodia! Biisejä oli ehkä 8. :P Täytyykin etsiä se jostain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä niin näen, miten fiiliksissä olisin ollut lapsena tuosta sun lapsuutesi laulukirjasta!

   Poista
 7. Soivat laulukirja ovat niin mahtavia!! Itse ostin sen Tammen joululaulukirjan ja jäi kyllä mietityttämään että olisiko pitänyt ostaa sittenkin tuo Mauri Kunnaksen.. enemmän lauluja ja hintakin olisi ollut halvempi. Tästä tammen kirjasta puuttuvat kokonaan esim. petteripunakuono ja kulkuset, kulkuset -laulu mikä kyllä pistää kummastuttamaan. Niitä kun on ainakin itse lapsena tullut jollotettua eniten :-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin ovat mahtavia. Niitä kirjamaailman "miten olen ennen tullut toimeen ilman" opuksia :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe