Metsäläiset mökillä

1.11.14

Vietimme miehen toisen isyysvapaapätkän viime vuodelta tutulla vuokramökillä Inkoossa. Metsäläisenä olo silloin tällöin tekee hyvää, vaikka kuinka olisi vannoutunut kaupunkilainen. Kun päivän kulku rytmittyy ruokailun, syömisen ja peseytymisen ympärille, mieli luiskahtaa johonkin alkukantaiseen tyyneyteen. Mikäs tässä on ollessa, kun lautasella on puuroa, kaivossa pesuvettä ja peittojen alla lämmin nukkua. 

Kävimme kuljeksimassa mökin lähimetsissä, josta löytyi pienien peikkojen koloja, soliseva puro ja pari sangollista suppilovahveroita kotiinviemisiksi. Törmäsimme myös nuoreen hirveen, joka meidät nähdessään hyppäsi järkytyksestä kolmen metrin loikan. Lapsi oli varma, että pitkäkoiven jälkeensä jättämät hirvenpapanat ovat isoja suklaarusinoita.

Lämmitimme saunan joka päivä jo alkuillasta, ja saunoimme ilman kiirettä mustaksi löylytetyssä pihasaunassa. Vesi höyrysi pesusoikoissa ja kylpyvannassa, eikä saunavuoron loppumista tarvinnut harmitella. Aika menetti merkityksensä, kun klapit rätisivät ja paukkuivat kiukaanpesässä. Ensimmäisenä iltana jäädessäni viimeisenä saunan lauteille, läiskin kasvoilleni naamion, nostin varpaat ylös ja avasin oluen. Edelliskerran join holillista olutta päivälleen yhdeksän kuukautta siitä hetkestä Valle Gran Rayn mustahiekkaisella hippirannalla.

Iltaisin katsoimme elokuvia ja menimme koko sakki aikaisin nukkumaan. Raahasimme patjat mökin olohuoneeseen, jotta mahduimme koko perhe mukavasti pötköttelemään vierekkäin. Siihen oli mukava nukahtaa kylki kyljessä, kun takkatuli lämmitti varpaita ja pihalla männyt humisivat syystuulessa.

Lue myös nämä

12 kommenttia

 1. Tosi kivannäköinen mökki! Voitko linkata mistä paikkaa voi vuokrata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä mukava mökkeillä. Valitettavasti mökkiä ei käsittääkseni saa vuokrattua kuin miehen liittoon kuuluvat henkilöt.

   Poista
 2. Nukkuvan vauvan kuva painautui mieleen. Aivan mahtava. :)

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä tunnelmalliselta ja ihanan rauhalliselta meiningiltä! Voi kun Minime näyttää (ja varmasti on) niin isolta tytöltä jo! Meidänkin kaksivuotias humpsahti hetkessä taaperosta lapseksi, kun pikkuveli syntyi. Kaunis tuo kuva, jossa poikanen katsoo sinua silmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallista siellä todellakin oli. Välillä menoa ja meinkinkiä rakastavan perheenkin on hyvä pysähtyä, vaikka sitten tutkimaan niitä hirvenpapanoita :D Minime on tosiaan niin iso ihan yhtäkkiä!

   Poista
 4. :) Vähän niinku meillä kotona, me ollaanki ns."möksällä" 24/7 ja ympäri vuoden... joskus siihen voi tympääntyä mutta likipitäen aina olen onnellinen ;) Ihanaa talven odottelua teille kaikille!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elossa hienoa on, että jokaiselle löytyy oma paikkansa elellä onnellisena. Vaikka olen maalta kotoisin, tai ehkä just siksi, mulle ei maalaiselo soveltuisi. Mutta mukava maalla on käydä. Ja niin kiva on sitten palata kaupunkiinkin. Ihanaa talven odotusta sinne myös!

   Poista
 5. Pitäisi kai lähteä itsekin mökille, vaikka miestä ei syysmökkeily oikein inspiroi. Itse huomasin taas viikonloppuna, miten metsässä olo taltuttaa kiireen ja vähentää stressiä. Ihanan tunnelmallisen näköistä ja suloinen pieni!

  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/harmaan-arjen-pelastajat-eli-mika-pitaa-paan-kasassa

  VastaaPoista
 6. ihana vauva <3 tiesittekö etukäteen, että hän on poika? :)

  VastaaPoista
 7. Onko sulla tuossa yhdessä kuvassa MaM Äiskä Babywearing Poncho? Jos näin ihan oikein niin onko se minkälainen käyttää? Meniskö miten pitkään talvella ja onko oikeesti nätti myös ilman lasta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi anteeksi vastauksen viipyminen. Kysymyksiin pyrin kyllä aina vastaamaan, vaikka muuten kommentteihin vastaaminen onkin ollut retuperällä. Se on tosiaan tuo poncho. On nätti ilman lasta, mutta ei kyllä ole talvikelpoinen ainakaan tällaisella vilukissalla. Noin syksylläkin pidän siellä alla tuulitakkia tms, sillä muuten tuuli puhertaa villakankaasta läpi.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe