Kolmevuotiaan Lähiömutsin synttärit + Nurmi Clothing -arvonta

2.12.14


Blogini täyttää tänään kolme vuotta. Nuo kolme vuotta ovat olleet elämäni ihanimpia, raskaimpia, opettavaisimpia ja onnellisimpia vuosia. Lähiömutsin perustaminen seuraamaan omaa kasvuani äitinä on ollut yksi parhaista tekemistäni päätöksistä. Miten huojentavaa onkaan huomata tekstejä selatessa, että pahin uhma-aikani mutsina on ohi. Enää ei tarvitse ihan joka päivä vetää itkupotkuraivareita milloin mistäkin mutsilandian kummallisuudesta.

Kolme vuotta sitten teitä lukijoita oli vain muutama sata, kun nyt lähiössä vierailee joka kuukausi reippaasti yli 40 tuhatta yksittäistä lukijaa. Se on ihan käsittämätöntä! Te olette antaneet mulle syyn kirjoittaa niinäkin päivinä, kun väsyttää ja ei tunnu aluksi irtoavan. Ja samalla olen saanut teiltä niin paljon vertaistukea. Lähiömutsin kommenttiosiota ei turhaan kehuta. Te olette saaneet mut ymmärtämään, että en ole yksin kipuilujeni kanssa. Ja että tästä kaikesta voi selvitä, jopa täysjärkisenä ja onnellisena. Te olette myös opettaneet mulle uusia ajattelutapoja. Joskus olen päätynyt vaihtamaan tai ainakin laajentamaan mielipidettäni teidän hyvien argumentointien äärellä.

Lukijoiden lisäksi kolmessa vuodessa mukaan on tarttunut blogin kautta paljon muutakin. Ystäviä, matkoja, yhteistyökumppaneita ja tapahtumia, joihin en ilman blogiani olisi päätynyt. Blogi on halpa terapeutti ja väylä pukea ajatuksia sekä hämmästelyjä sanoiksi. Se on tapani jättää maailmaan jonkinlainen jälki itsestäni ja tämän vuosikymmenen äitiydestä. Lähiömutsi on mahdollistanut mulle itseni toteuttamisen sekä kehittämisen kirjoittajana ja nykyään se antaa myös ihan mukavasti elantoa. Olen siitä niin ylpeä!

Lähiömutsin synttäripäivän kunniaksi saan järjestää teille arvonnan yhden lempivaatevalmistajani kanssa. Anniina Nurmen Nurmi-vaatemallisto on suomalaisen ekomuodin parhaimmistoa: minimalistista, luomulaatuista, kierrätyskankaita hyödyntävää, mahdollisimman kotimaista ja tyylikästä. Itselläni on Nurmelta farkut, jakku ja turbaani. Ja nyt teillä on mahdollisuus voittaa Anniinan putiikkiin 100 euron lahjakortti!

Osallistut arvontaan jättämällä kolmevuotiaalle Lähiömutsille terveiset ja kertomalla alla olevassa kommenttiosiossa, mikä oli sinun mielestäsi kuluneen vuoden mielenkiintoisin postaus. Postaukset löydät helposti tuosta sivupalkin arkistosta. Osallistumisaikaa on viikko, eli 8. joulukuuta asti. Jätä kommenttiin myös nimimerkkisi sekä sähköpostiosoitteesi, että saan sinut kiinni mikäli onnetar suosii. Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti, minkä lisäksi julkaisen hänen nimimerkkinsä ja kommenttinsa Lähiömutsin Facebook-sivuilla.

Lue myös nämä

142 kommenttia

 1. Paras postaus on ollut Esikoiseni minulla on ikävä meitä, itsellä toinen tulossa ja tuo asia kovasti mietityttää.

  Osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
 2. Ensimmäisenä mieleen tulee sairaalakassipostaus, oli hyödyllinen esikoisen odottajalle! Onnea taipaleesta, minä jään kolme viikkoiseni kanssa odottamaan mitä kaikkea jännää blogin tulevaisuudessa seuraa :)

  Salisha

  kissankoti88 at gmail.com

  VastaaPoista
 3. Onnea Lähiömutsille! Mielenkiintoisin postaus oli: "Synnytyskertomus eli vauva pikalähetyksenä" hienokoru@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Terveisiä kolmevuotiaalle! Mun suosikkimerkintä löytyy tuosta vierestä - opas lapsen kenkien valintaan. Tästä on ollut hurjasti hyötyä mulle! Puolueetonta vertailua, josta jokainen saa muodostaa oman mielipiteensä.

  ooonavv@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Paras postaus ehdottomasti "Esikoiseni minulla on ikävä meitä", kolahti omaan elämäntilanteeseen (lapset 2,5v ja 3kk) ja ajatuksiin täysin. Tuli jotenkin helpottunut olo, ihana kun en ole yksin näiden ajatusten ja tunteiden kanssa. Arvonnassa mukana! s.posti: tiia.kokkonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Onnittelut! Kiva arvonta! Parhaimmat jutut ovat olleet lastenvaatteisiin liittyvät käytännön jutut, ensimmäisenä mieleen tulee tämä kenkä postaus: http://www.mutsiavautuu.com/2014/04/miten-valita-lapselle-hyvat-ja.html Nimimerkki: Kuusi364 Osoite: kuusi364 (at) gmail.com

  VastaaPoista
 7. Onnittelut 3-vuotiaalle. Synnytyskertomuksia on aina kiva lukea eli se oli lempparini =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon 3-vuotiaalle! :) Mieleen jäänyt postaus oli kakkosen synnytyskertomus! Ensimmäinen oli niin hyvä, että jatkoa odottelin innolla :)

  millaturunen @ hotmail.fi

  VastaaPoista
 9. Paras postaus on "esikoiseni minulla on ikävä meitä" vihdoinkin joku avasi suunsa ja keskustelua aiheesta saatiin käyntiin! :) Paljon onnea kolmivuotiaalle!
  Janina.jussila(a)luukku.com

  VastaaPoista
 10. Synnytyskertomus, tietenkin! Aina yhtä upeaa ja liikuttavaa :) sanni.kaikkonen@helsinki.fi

  VastaaPoista
 11. Onnittelut! Itse olen tarvinnut nyt viimeaikoina erityisesti postaustasi belly bindingistä ja muista ns. tukivöistä, kun rupesi kolmannella kierroksella tässä puolivaiheessa tuntumaan, että jotain tukea olisi hyvä saada :). pikkuvarpailla@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Omenan kokoinen salaisuus! Olen vasta viimeisen vuoden aikana ruvennut lukemaan blogiasi, mutta vanhemmatkin postaukset on kahlattu mielenkiinnolla läpi :)
  -SatuK
  satu.kaure(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Onnea kolmevuotialle!
  Tässä vauvakuumeessani luin innolla raskausviikot -postauksia. :)

  VastaaPoista
 14. Tältä vuodelta yksi parhaista on ollut: Blogimainonta ja -yhteistyöt Lähiömutsissa. Tykkään myös todella paljon teidän sisustusjutuista, ja kaikista retkistä ja reissuista joita teette!

  krista.sallstrom(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 15. Onnea 3-vuotiaalle! Synnytyskertomukset ovat aina yhtä mielenkiintoisia! :)
  Ihana arvonta! :)

  ninsku74@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Onnea, ihana Lähiömutsi!

  Vaikea valinta, mutta olkoon kenkäpostaus mielenkiintoisin. :)

  schatz.sanna@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Nelihenkinen perhe kaksiossa tulee ekana mieleen ja se oli tosi mielenkiintoinen.
  Liikaa tilaa kun ei ole meilläkään.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Onnea hienosta blogista! Ja kiitokset myös :). On ollut mukavaa luettavaa, vaikka omia lapsia ei vielä olekaan :) Minä pidin monen muun postauksen ohella mielenkiintoisimpana Nelihenkinen perhe kaksiossa -postausta. Oli mielenkiintoista lukea muitakin kotiratkaisuja kuin aina vain isompaan asuntoon muuttaminen. aurora piste okkonen ät gmail.com

  VastaaPoista
 19. Äidin riittämättömyyden tunne ja kuopus esikoisen varjossa, vähän kuin vertaistuesta käy. Omat lapset kun ovat lähes saman ikäiset kuin siellä, erittäin tuttuja juttuja siis..
  Aika monta muutakin kiinnostavaa ja mieleenjäänyttä, synnytyskertomus tietty ja tuo miltä supistukset tuntuvat-juttu, jälkimmäinen jäänyt mieleen koska luin tuon synnärillä.. :D
  kynsinauhatanssi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 20. Onnea mutsi hei! Eksyin tänne vasta viime syksynä tullessani itse raskaaksi. Sittenpä tavasinkin koko arkiston a:sta ö:hön, jotkut jutut kahteen kertaan ja olen suositellut lähipiirin tuoreita äitejä suuntaamaan tontillesi aina, kun on vähänkään yhtymäkohtaa.

  Olen puolivuotiaan nötterön äiti, joten kuluneen vuoden parhaimpia juttuja ovat olleet ainakin raskausviikkopostaukset, mutta erityisesti vatsan sitomiseen liittyvät belly binding -jutut. Miksei kukaan ohjannut minua siihen kesäkuussa?! Ja tosi avartavaa on ollut lukea myös siitä, millaista on olla neljä eikä kolme.

  Tällaista valitse yksi -päätöstä on oikeastaan ihan turha tehdä, koska kirjoitat niin älyttömän hyvin ja riipaisevan avoimesti, että harvoin täältä poistuu tyhjin taskuin.

  Kiitos. Kiitos, että jaat ja jaksat jakaa.

  eliisa.piirainen@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Onnea ja kiitos kolmen vuoden seurasta! Paljon on tapahtunut tänä aikana ;)
  Synnytyskertomushan se tietenkin on mielessä, ihana oli :)
  hammihei at gmail piste com

  VastaaPoista
 22. Paljon kiinnostavaa luettavaa, joten tosi vaikea valita.
  Pakko siis sanoa synnytyskertomus, niitä on aina mukava lukea.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 23. Paljon onnea kolmevuotiaalle Lähiömutsille ja kiitos ihanista, suorapuheisista ja koskettavista jutuista! :)
  Minihen synnytyskertomuksen olen lukenut jo useampaan otteeseen ja aina se saa sekä hymyilyttämään että liikuttumaan. Myös kenkäpostaus oli todella hyödyllinen ja meille ajankohtainen, kun poika oppi kesän korvilla kävelemään ja kenkäpohdiskelut piti aloittaa.

  ellu.takala at hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Onnea kolmesta vuodesta :)!
  Hmm, parasta postausta on kovin vaikea valita, sinulla on sana hallussa ja kirjoitustyylisi sitä kautta tosi koukuttavaa. Asiatekstejä pienellä huumorilla höystettynä, kertakaikkiaan mahtavaa luettavaa :)! Mutta, synnytyskertomus on jäänyt parhaiten mieleen, niitä on aina ilo lukea:).

  mira.haapaniemi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 25. Onnea! :) Eksyin sun blogiin ollessani itse raskaana ja sain sun teksteistä paljon vertaistukea. Kirjoitat niin hyvin, ihanan rehellisesti ja sun kirjoituksiin on helppo samaistua. Tämän vuoden mielenkiintoisin postaus oli mielestäni tuo Mitä jos lapsen saaminen ei tuokaan onnea.

  Emmi / Yhteenkasvettu
  yhteenkasvettu@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Onneksi olkoon! Olen seurannut blogiasi vasta vähemmän aikaa. Hiljattain mua kosketti tämä teksti, koska kuopuksen syntymän jälkeen koin samansuuntaisia fiiliksiä: http://www.mutsiavautuu.com/2014/11/esikoiseni-minulla-on-ikava-meita.html
  uraaidin.ruuhkavuodet@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Vau, onnea! Mulle kaikkein mielenkiintoisin teksti on ollut viime kevään "Miten valita lapselle hyvät ja oikeankokoiset kengät?"- postaus. Oli mulle hyvin ajankohtainen ja hyödyllinen teksti.

  - unae (se.karhuaiti@gmail.com)

  VastaaPoista
 28. Onnea kolmevuotiaalle! Mielestäni tämän vuoden paras on ollut Esikoiseni minulla on ikävä meitä. Vaikea oli valinta, moni postauksesi ansaitsisi ko. tittelin! Kiitos siitä että jaksat ja ehdit ilahduttaa meitä, juttujasi on aina kiva lukea.

  Sanna
  sanna.jussila(a)kolumbus.fi

  VastaaPoista
 29. Synnytyskertomus ja juttu siitä mihin bloggaajan aika oikeasti kuluu (molemmat alkoivat hengästyttää ja toivat kylmän hien otsalle :). Onnea kolmivuotispäivän johdosta! amerikanmeininki at gmail piste com

  VastaaPoista
 30. Onnea kolmivuotiaasta! Mä oonkin seurannut kokoajan mukana (no ehkä ekan kuukauden tms jälkeen) vaikka valtaosin ihan hiljaa. Tässä samassa ajassa minäkin olen kasvanut vauvakuumeisesta kahdeksankuisen vauvan äidiksi :) Tämä vuosi on ollut aika raskaus/vauvapainotteista josta oon tuuminut etenkin että ohi on onneksi. Ihan lempipostausta on vaikea sanoa mutta yksi suosikki oli tuo edellinen lelupostaus kolmivuotiaalle ja sen alla oleva keskustelu josta nappasin vaikka kuin monta vinkkiä tuttujen lapsille ja omaan tulevaisuuteen. Just paras esimerkki mehukkaasta blogiympäristöstä. patikka at gmail piste com

  VastaaPoista
 31. Onnea! Kummasti aina naisten kokoontuessa jutut jossakin vaiheessa menevät synnytyskertomuksiin :) Eli se...
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Onnea! Olen seuraillut blogiasi noin vuoden verran. Parhaiten on jäänyt mieleen "Nelihenkinen perhe kaksiossa"- postaus, siihen olen palannut monta kertaa miettiessäni oman pienen asuntomme tilaratkaisuja. :)

  johannalehtomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Ehdottomasti juttu rääppiäisretkestä! Tykkään kuin hullu puurosta pienistä retkistä ja keskikokoisista seikkailuista, puhumattakaan niistä eväistä. Oli kiva lukea, kuinka arjesta tehdään teillä yhtä mukavaa kuin ennenkin, nyt kun teitä on kolmen sijaan neljä. Onnea blogille, ja toivottavasti meiningit on yhtä hyvät jatkossakin! ��
  -Myy (redukka@gmail.com)

  VastaaPoista
 34. "Synnytyskertomus eli vauva pikalähetyksenä" oli ehdottomasti tähän asti vaikuttavin teksti. En vieläkään voi uskoa, että joillakin voi synnytys käydä yhtä nopeasti kuin tavallinen kauppareissu lauantaina :D Uskomatonta!!

  Mutta tätä blogiasi on kiva lukea, seurata ja saada hyviä vinkkejä, neuvoja.

  shushannah1@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Onnea 3v:n johdosta! Blogiasi ok ilo lukea. Eniten itseäni on puhutellut tekstisi äidin riittämättömyydestä & kuopuksesta esikoisen varjossa. Itse olen juuri samojen ajatusten kanssa kamppaillut. Mieheni haluaisi jo kakkoskierrokselle vauvalandiaan, mutta itseäni vielä mietityttää...

  jaana@faunastic.com

  VastaaPoista
 36. Ihana kuvakollaasi! Olen seuraillut blogiasi melkein alusta asti ja ihan koukussa ollaan :)
  Olen lukenut kaikki raskausviikko-postaukset ja muutkin raskauteen liittyvät jutut erityisellä mielenkiinnolla, kun meillä on melkein saman ikäiset pojat :) Myös synnytyskertomus jäi mieleen (oli vähän erilainen kuin omani, heh) ja pohdinta siitä miten uskaltauduitte kakkoskierrokselle!
  Annabella (mannisto.ansku@gmail.com)

  VastaaPoista
 37. Aivan ihana blogi! Seurannut jo pitkaan ja nyt myos facebookissa ja intassa myos :) Esikoisen imetyksen lopettamispostaus on jostain syysta jaannyt kovin mieleen :) Jatka samaan malliin :)
  Salla (srexworthy@gmail.com)

  VastaaPoista
 38. Oi, onnea!! Blogi oli mulle vähän niinku vertaustukena omien raskaustuntemusten kanssa, eli eniten tykkäsin raskausviikkokertomuksista. Kiitos että jaksat kirjoittaa ja ah vielä niin raikkaalla tavalla että väsyneet äitiaivot jaksaa ottaa vastaan!

  (tyttirukka@gmail.com)

  VastaaPoista
 39. Mukana arvonnassa! Niin ja onnea blogille :)

  Mä olen innolla lukenut aina nuo raskausviikko- postaukset, itse kun sain myös lokakuussa vauvan. Se on aina mielenkiintoista tietää mikä muilla on meno samoilla viikoilla.

  maiju.puustinen1@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Onnea Lähiömutsi. Seuraan touhujasi, vaikka omat lapseni ovat jo teini-ikäisiä. Ihanat lapset sinulla. Mieluisin postaus oli tietysti Minihen syntymä.
  t: Anna anna.komu@pp5.inet.fi

  VastaaPoista
 41. Onnitteluja täältä Vaasasta. Valitsen suosikikseni vaikkapa synnytyskertomuksen. Tai blogimainonnan. e1101012@edu.vamk. :)

  VastaaPoista
 42. Tästä ihanasta blogista olen saanut paljon vertaistukea. Kun löysin blogisi keväällä luin kirjoituksesi alusta loppuun ja itkin. Olit sanoittanut niin monta omaa tuntemustani niin hyvin.
  Mieleen painuvin postaus oli Suuritarpeisen vauvan jälkeen. Ehkä sitä itsekkin uskaltaa vielä toisesta haaveilla <3
  T: jezza@suomi24.fi

  VastaaPoista
 43. Synnytyskertomus oli ehdottomasti tämän vuoden paras! Vieläkin tulee kylmät väreet! :)
  Kiitos kivasta blogista, tätä on mukava seurata :)

  annaanti@netti.fi

  VastaaPoista
 44. Täällä pitkäaikainen lukija, hei! Aloitin blogisi seuraamisen lapsettomana. Tultuani raskaaksi heti 2013 vuoden alussa blogisi muuttui vertaistuellisessa merkityksessä tärkeäksi. Minimen aikaisen syntymän vuoksi et blogissasi siihen aikaan ehtinyt paljon raskaudesta puhua, mutta oman lapsen synnyttyä 10/13 huokaisin monet kerrat blogiasi lukiessa, että HUH, jollain muullakin noin! Kiitos siitä (avoimuudestasi)!

  Oli vaikea löytää kuluvan vuoden mieleenjääneintä postausta, sillä sinulla on taito kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta hyvin puhuttelevasti! Mutta sosekeiton ohje on jäänyt arkiruokaresepteihini ja pohdintasi nopean raskautumisen iloitsemisesta on erityisesti jääneet mieleen :)

  Osallistun siis arvontaan :D sanna.viherlehto@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Kiitos mukavasta blogista :) paras juttu tälle vuodelle ehdottomasti oli raskausviikko postaukset :) niitä tulee varmasti selattua sitten kun asia tulee itselle ajankohtaiseksi ;)

  VastaaPoista
 46. Onneaonneaonnea 3-vuotiaalle!

  Ensinnäkin kiitos muiden kommentoijien tapaan avoimesta ja vertaistukea antavasta blogista. Olen palannut näihin teksteihin useasti vielä viikkojen tai vuosienkin jälkeen. Vaate- ja ruokavinkkien lisäksi tästä blogista saa paljon voimaa.

  Taitavasti maalaltujen tekstien äärellä olen niin liikuttunut kuin huutonauranut, joten parhaan tekstin valinta on vaikeaa. Taidan kuitenkin kallistua tähän viime viikkoiseen Rääppiäisretkeen (http://www.mutsiavautuu.com/2014/11/raappiaisretki.html), tai oikeastaan haluaisin nostaa kaikki retkiaiheiset tekstit vuosien varrelta. Niiden ansiosta olen itsekin reipastunut lähtemään pojan ja eväiden kanssa luontoon retkelle vuoden ajasta huolimatta, ja voi että, miten se nauttii!

  Osallistun arvontaan, hurmeenanu@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Löysin blogisi noin vuosi sitten, kun oma pikku neiti syntyi. Yön pimeinä ja pitkien imetyssessioiden aikana luin blogisi alusta lähtien. Välillä kikatellen ja välillä kyyneleet valuen. Lempipostausta on vaikea suoraan sanoa, niitä on lukuisia. Synnytyskertomukset, kuukausipostaukset, reissu Thaimaahan, The porkkanapiirakan ohje.... listasta varmasti jäi puuttumaan jotain. Iso kiitos kun jaksat ja kirjoitat ihan huippu blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toki osallistun arvontaan. Onnea 3-v blogille!

   mervi.klapuri@gmail.com

   Poista
 48. Jos sinä olet onnellinen Lähiömutsista, niin voi kuule niin olen minäkin. Tämä on kuin lukisi erittäin hyvää lehteä, mutta uuden numeron ilmestymistä ei tarvitse odottaa kuukautta. Tuot mukaan valloittavan persoonasi ja rautaisen ammattitaidon toimittajana. Juuri ne tekevät tästä niin ihanan ja inspiroivan. Huonoja postauksia ei ole ollut, mutta erityistä kiitosta ansaitsee kenkäpostaus viime keväältä. Siihen olen palannut useita kertoja, kun kenkien hankinta on ollut ajankohtaista.

  Osallistun arvontaan, jussilamarjo(a)gmail.com

  VastaaPoista
 49. Paljon onnea 3-vuotiaalle mun lempiblogille! Synnytyskertomukset on ollut ihan lempparijuttuja, varsinkin nyt raskaana kun olen ne molemmat lukenut. Nyt innolla odottelen juttua nimijuhlista, jos sieltä vaikka sais itsellekin jotain vinkkejä tulevia järjestelyitä varten..
  Hyvää joulun odotusta koko perheelle!

  taru_luuppala@luukku.com

  VastaaPoista
 50. Lähiömutsi on täälläkin toiminut raskausajan vertaistukea (silloin viekä ajatuksella "mulla on kyllä sellainen tunne meidän vauva biihtyy itsekseen ja nukkuu yöt läpi". Ja vauvan synnyttyä sitten kaikkina niinä valvottuina öinä lukenut ja uppoutunut muuhun kuin väsymykseen. :) Kauniisti kuvaat elämäänne.

  Mieleenjäänein postaus tältä vuodelta on "Esikoinen minulla on ikävä meitä".

  elinatamm@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. * kommentin kirjoitusvirheet saatu yhteistyöstä silmäpussien kanssa.

   Poista
 51. Niin ja nimimerkkikin jäi..

  t: Elina

  " ehkä mä menen nyt aamupäikkäreille " ehkä. :D

  VastaaPoista
 52. Isot onnittelut kolmevuotiaalle!! Ihan mahtavaa! :) Samaan aikaan juhlin minäkin tuolla blogin puollella synttäreitä, vaikkakin vähän juniori olen suhun verrattuna :D

  Vaihdoin tässä synttäritohinan yhteydessä uuteen blogiosoitteeseen ja siellä on kanelikaupan arvonta meneillään,
  sielläkin voi käydä kokeilemassa onneaan ;) http://ilonikoit.blogspot.com

  Ja arvontaan osallistun toki! On kyllä aikamoinen hyvien postauksien arsenaali mistä valita, mutta päällimäisenä tuli mieleen teidän nerokas idea ensisängyn paikasta siinä omien jalkojen yläpuolella.. en nyt muista mikä postausken nimi on. ^_^

  VastaaPoista
 53. Paljon onnea uhmaiän selättäneelle blogille ja blogistille! :) Aivan mahdotonta nimetä vain yhtä suosikkipostausta. Tuoreessa muistissa on edelleen 2013 loppuvuoden pohdinnat uskaltaako hankkia tai edes yrittää hankkia toista lasta. Tämän vuoden puolelta omenan kokoisen salaisuuden paljastaminen oli koskettavaa lukea. Oman vauvakuumeen vuoksi olen myös ahminut tänä syksynä innolla synnytyskertomuksen, omiin muistoihini upoten kirjoituksen "Esikoiseni, mulla on ikävä meitä", sekä tuttujen tunteiden mukana nyökytellen postaukselle "Äidin riittämättömyyden tunne ja kuopus esikoisen varjossa".

  On ollut mukava päästä seuraamaan elämäänne jo näin pitkään! Tykkään Lähiömutsin vähäisestä ja taiten tehdystä mainos-/yhteistyölinjasta, syvällisistä pohdinnoista ja omaan arkeen verrattuna niin kovin erilaisen perhe-elämän seuraamisesta. :)

  Mukana arvonnassa! Minut tavoittaa blogini kautta. :)

  VastaaPoista
 54. Onnea! Synnytyskertomus tietenkin oli mielenkiintoinen! Pidin myös raskaus viikko viikolta -postauksista, kun itsekin odottelin vauvaa suht samoihin aikoihin (: osallistun siis arvontaan : tuijamhuovinen@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Äidin pelot- postaus oli mielenkiintoinen ja jäi mieleen. Mukana arvonnassa :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 56. Onnittelut kolmivuotiaalle! Aloin seuraamaan blogiasi viime keväänä, kun odotin esikoistani. Tapasi kirjoittaa on todella mukaansa tempaava ja monien tekstien äärellä olen välillä herkistynyt ja välillä nauranut vedet silmissä. Päälimmäisinä mieleen on jäänyt viime aikaisista teksteistä postaus imetysongelmista. Aihe osui ja upposi, sillä samojen ongelmien kanssa painittiin meilläkin kesäkuussa. Tuo postaus tuli luettua vedet silmissä hekotellen ja samalla nyökytellen.
  Toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua toisetkin kolme vuotta :-)

  Osallistun arvontaan:
  Heidi

  heidi.kangaskokko@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Kenkäjuttu on ilmeisesti ollut paras, koska se eilen taas pulpahti mieleen kenkäkaupassa. Tykkään kovasti kirjoitustyylistäsi Mukana arvonnassa
  hanna.aaltio(at)gmailpistecom

  VastaaPoista
 58. Itkin silmät päästäni lukiessa "Esikoiseni, minulla on ikävä meitä" joten sen valitsen jos joku on nostettava. Kaikki postaukset ovat kuitenkin niin mahtavaa luettavaa, että olisi melkeinpä kirja-ainesta!
  Osallistun arvontaan: Maria
  palikoidesign@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Ensimmäisenä tulee mieleen juttu lasten kengistä ja sitten tietysti raskaus viikko viikolta ja viimeisimmistä esikoisen ikävään liittyvä kirjoitus. Kiva blogi kaikein kaikkiaan ja olen tainnut seurata aika lailla alusta saakka :)
  Osallistun tietenkin arvontaan: Katariina
  katariinarj@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Mieleen jäi postauksesi "Suuritarpeisen vauvan jälkeen", sillä esikoiseni 10 kk on todellakin Vaativa Vauva, ja mietityttää, millainen kaveri sieltä tulisi pikkusisarukseksi, jos sellainen joskus perheeseemme ilmestyisi. Kiitos hyvästä blogista, se on muten ainoa blogi, jota varsinaisesti seuraan! Osallistun arvontaan: Mata. S-posti: eg3056(a)kolumbus.fi

  VastaaPoista
 61. Olen melkoisen tuore lukijasi ja tähänmennessä mieleen on jäänyt ikäväsi yhteistä aikaa Minimen kans. :) Taisin kommentoida siihe jo omatki kokemukset. Käyt läpi samoja tuntemuksia kuin minäki vuosi sitten. Jaksamista! Kun meillä kuopus täytti vuoden, lopetin imetyksen ja Järkyttävä eroahdistus helpotti. Elämä äitinä ja naisena alko taas tuntumaan hiukan mukavammalta. Nyt nautin taas täysillä! En ole pelkkä äiti, jonka jalassa roikkuis kokoajan huutava vauva/taapero. Kun näkee miten tärkeitä lapset ovat toisilleen. Kehittävät yhteisiä leikkejä ja äitiä ei aina kaivata ees mukaan. Se on aika ihanaaki. :) jaanh90@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Kyllä mä sanoisin että kuopuksenne synnytyskertomus oli se mielenkiintoisin :) Mun mielestä synnäreitä on aina kiva lukea, varsinkin silloin kun syntymässä ei ole esikoinen. Synnytykset voi olla niin erilaisia ja niitä ahaa-elämyksiä on kiva lukea.

  kukkavarvas@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Oikke paljon onnea! Synnytyskertomus oli kyllä lemppari.
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Kolme vuotta, eikä suotta! ;)

  Pidin eniten postauksesta, missä pohdit lapsiluvun määrää ja miksi oli hyvä aika uskaltautua kakkoskierrokselle.

  VastaaPoista
 65. Onnea kolmivuotiaalle blogille! Ihanin postaus oli tietenkin Minihe:n syntymäkertomus :)
  jenni piste hl at gmail piste com
  //JenniHL

  VastaaPoista
 66. Olen lukenut blogia nyt vasta ehkä vuoden verran, mutta olen kyllä kahlannut kaikki vanhat postauksetkin läpi. Olet sä vaan niin hyvä! Tämän vuoden yksi parhaista jutuista oli, kun kerroit Belly bindingistä - se jää ehdottomasti korvan taakse muhimaan tulevaisuutta ajatellen :)

  -Koo
  kaisu-(miukumauku)luukku.com

  VastaaPoista
 67. Onnea onnea kolmivuotiaalle! Suosikkini oli Minihen synnytyskertomus, myös Madara kotikylpylä postaus innoitti niin paljon että näppäilin tilaukseen samoja puteleita ja nautin pienen pojan äitinä myös kotikylpylä hetkistä :) elinamaijanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 68. Olen lukenut blogiasi siitä lähtien, kun yön pimeinä tunteina googlettelin "vauva ei nuku". Vastaan tuli postaus "Kun äitiys ei aina ole ihanaa" ja siitä lähtien olen lukenut kaikki uudet ja vanhat kirjoituksesi. No, nyt lapsi on vuoden ja täälläkin arki on jo ihanampaa.

  Haluan vain kiittää kaikesta saamastani vertaistuesta. Vaikka en aina olekaan ajatustesi kanssa samalla aaltopituudella, osaat kirjoittaa niin hienosti että jokainen postaus on mielenkiintoinen. Ja ehkä saa myös itseni ajattelemaan asioita vähän uudelta kantilta.

  Tämän vuoden paras postaus oli mielestäni kuinka kakkoskierrokselle uskaltauduttiin, koska itseänikin aihe mietityttää. Hienoa, kuinka syvällisesti jaksoit analysoida asiaa. Ja onnittelut!

  anu.heinonen87@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Onnea synttärisankarille! Synnytyskertomuksen ainakin luin useampaan kertaan ja hymyilin sekä liikutuin. Aika moneen muuhunkin tekstiin voin kyllä samaistua mm. "suihkutissit" ja "Äidin riittämättömyyden tunne ja kuopus esikoisen varjossa" ovat varmaan noin kuuden viikon päästä arkipäivää, kun meidän talouteen saapuu neljäs asukas.

  Kikris, kirsikuparinen at hotmail piste com

  VastaaPoista
 70. Onnittelut kolmevuotiaalle! Olen seurannut blogiasi ihan alkumetreiltä asti, vaikka lapseton olenkin. Matkan varrelta on tarttunut iloa ja inspistä omaankin olemiseen. Jatka samaan malliin. Useampi postaus on ollut lempi, mutta eniten mieleen tulee nyt kesäinen juttu vanhempiesi torjunta-aineettomalta mansikkatilalta.

  emmirant (at) gmail.com

  VastaaPoista
 71. Synnytyskertomus, niihin ei varmaan ikinä kyllästy. Oma toinen raskausaika lähenee loppuaan ja erityisesti nyt loppukesän-syksyn aikana tulleet raskauteen/synnytykseen/vauvahankintoihin liittyvät postaukset ovat kolahtaneet ja kovaa.

  sande_k@hotmail.com

  VastaaPoista
 72. Yhden yksittäisen tekstin valitseminen on mahdotonta, niin moni kirjoituksistasi on osunut ja uponnut kerta toisensa jälkeen! Synnytyskertomukset, imetys-postaukset, mutsilandian aallonharjat - ja pohjat, kässäprojektit, remppaprojektit, you name it! Niistä on jokaisesta saanut niin eri tavalla eri juttuja irti, etten osaa päättää mikä olisi paras. Imetys-postaukset nousee nyt ensimmäisenä mieleen, koska sain niistä niin käytännön vinkkejä kuin korvaamatonta vertaistukea!

  Paljon paljon onnea kolmivuotisesta taipaleesta Lähiömutsina! Jatka samaan malliin, olet ihan mahtava!

  Riikka-M.

  riikka.evans (at) gmail.com

  VastaaPoista
 73. Moni juttu on jäänyt mietityttämään ja se fiilis kun tajuaa, että muut käy samoja juttuja läpi on lohdullista. Äidin pelot, Suuritarpeisen vauvan jälkeen ja Synnytyskeromus tulevat ekana mieleen. Ehkä tuo Äidin pelot kosketti eniten.
  Onnea huimasta taipaleesta!
  T: Nitta (nittakos@gmail.com)

  VastaaPoista
 74. Mahtavinta blogissasi on se ettei minun tarvitse blogia kirjoittaa, koska ajatuksesi menee niin täysin yksiin omieni kanssa (kuten myös lasten iät ovat lähes samat). Koska itsekkin synnytin muutama kuukausi sitten oli kiinnostavaa lukea kattavaa selostustasi lääkkeettömistä kivunlievityksistä, mutta silti eniten tunteita on herättänyt postaus Esikoiseni, minulla on ikävä meitä. Se olisi voinut olla kuin omasta "kynästäni"! Onnea 3-vuotiaalle!
  -Heidi-
  heidi.saynatkari@luukku.com

  VastaaPoista
 75. Heipat, olen lukenut blogiasi ihan sen alkutaipaleelta lähtien. Kylläpäs aika kuluu nopsaan.:) Tämän vuoden suosikkipostaukset ovat olleet "kakkoskierros" ja "minihen syntymä". Terkuin ae85462@uta.fi

  VastaaPoista
 76. Mieleenjäävimpiä postauksia ovat tähän mennessä olleet esimerkiksi "Esikoiseni minulla on ikävä meitä", "Äidin mustasukkaisuus syntymätöntä lasta kohtaan" ja "Saako nopeasti alkaneesta raskaudesta iloita?". Tuot esille asioita, joista ei kuule tai näe kirjoitettavan. Tykkään paljon myös kaikista eko-aiheista. Yhden suosikkiblogeistani Lähiömutsin nostaa sopivan tiuha postaustahti (usein löytyy uutta luettavaa, eikä tarvitse pohtia, onkohan se lopettanut koko blogin pitämisen) ja se, että joka postauksessa on asiaa. Ei välttämättä mitään arjen kuulumisia ihmeempää, mutta aina jokin pointti ja aihe. Ei siis mitään tyyliin "'Tässä tän viikon instakuvat ja pikaheipat teille lukijoille! Pus ja moi!"

  Loppulisäyksenä vielä, että olen itse lapseton teekkari, mutta blogisi silti jostain syystä kolahtaa ja koukuttaa :)

  VastaaPoista
 77. Kiitos kolmevuotiaasta! Tykkään tästä blogista mahdottoman paljon, löysin sen viime alkutalvesta odotusaikana, ja nyt vauvavuoden aikana olen nauttinut vertaistuesta ja vinkeistä. Vaikea sanoa suosikkipostausta, koska hyviä on ollut paljon. Raskausviikkokuulumiset olivat ihanan rehellisiä, synnytyskertomus liikutti, kenkäasioihin palaan yhä uudelleen, diy-jutut inspiroivat! Että kiitos lähiöön, on muuten hyvä paikka - elämäni ensimmäisen vuoden olin herttoniemeläinen:)
  liina-maija(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 78. Reisistin postaus hyppäsi ekana mieleen kun sun ohjeella tekaisin itekin sellaiset :)
  mirka.piiroinen (at) gmail.com

  VastaaPoista
 79. Onnittelut kolmevuotispäivästä! Taidan kuulua hiukan eri kastiin, lapseton kun olen, vastaten säkkiviljelmäpostausten jääneen eniten mieleen. Ne koluan läpi uudelleen ensi keväänä, kun alkaa tuon oman pikkuplantaasin viljely. :)

  VastaaPoista
 80. Onnea kolmevuotiaalle! :) Mun mielestä kiinnostavin juttu oli "Suuritarpeisen vauvan jälkeen", itsekin kun pääsin samoihin aikoihin tutkailemaan kaksilapsisen perheen dynamiikkaa. Myös "Esikoiseni, minulla on ikävä meitä" kolahti.

  oka3006 (at) gmail.com

  VastaaPoista
 81. Mielenkiintoisin postaus on ollut Nelihenkinen perhe kaksiossa. Lisäksi Minihen synnytyskertomus oli mukava lukea, kun olin saanut oman poikani muutamia viikkoja aikaisemmin.

  -P (blues.drive.monster(a)hotmail.com)

  VastaaPoista
 82. Ensinnäkin suuren suuri kiitos ihanasta blogista, toivottavasti meillä lukijoilla on ilo nauttia teksteistäsi vielä todella pitkään! :) Ja oikein hyvää merkkipäivää Lähiömutsi! :)

  Olet luonut todella monia postauksia, jotka ovat herättäneet monenlaisia ajatuksia! Kirjoitat usein niin osuvasti ja ihanan avoimesti, välillä tuntuu kuin lukisin omia ajatuksiani! Yksi eniten itseäni koskettavista postauksista oli "mitä jos lapsen saaminen ei tuokkaan onnea".. Olin itse raskaana juuri tämän postauksen julkaisun aikoihin ja mieleni myllersi raskaushormonien vaikutuksesta ja tulevaisuus esikoisvauvan kanssa pelotti kovasti.. Postaus käsitteli juuri niitä asioita, joita itsekkin olin päässäni miettinyt tulevaan liittyen! Onneksi lapsi kuitenkin toi onnen! <3

  plv75@luukku.com

  VastaaPoista
 83. Aika vaikea valita parasta. Kaikki DIY jutut on olleet mahtavia, niihin voi aina palata kun tulee itselle ajankohtaiseksi mm. äp-makuupussin tuunaus, tupsuhuivit ja vaippapussi. Seuraavaksi rinkulahuivit ja kangaskorit ohjelmassa :) Raskausviikkopostaukset tuli luettua aina useampaan kertaan. Nyt kun oman kuopuksen arvioitu saapuminen on tammikuussa, juttusi "Esikoiseni minulla on ikävä meitä" on nostattanut kyyneleet silmiin jo useamman kerran. Puit sanoiksi ne epämääräiset tunteet joita itsekin olen jo etukäteen pyöritellyt ja panikoinut.
  Onnea kolmevuotiaalle! Jatka samaan malliin, kaikki jutut ovat aina olleet mitä mielenkiintoisimpia ja ihanasti kirjoitettuja!

  wewwaton (a) gmail piste com

  VastaaPoista
 84. Onnea tupaan! :)

  Mulla on palannut monta kertaa mieleen ihan hassu juttu näistä monista kirjoittamistasi. Se, missä esittelit sitä kaulalla roikotettavaa imetysapuvälinettä, jossa korviketta menee pienen letkun kautta vauvalle samalla, kun imee rinnasta. :D En ollut siitä koskaan kuullut, ja olisi kenties ollut omiin tarpeisiini aika ratkaiseva apuväline. No, tulevaisuudessa tiedän sitten sellaisenkin olemassaolosta. :)

  hiudipii at gmail.com

  VastaaPoista
 85. Onnea kolmevuotiaalle ! :)

  Mä eksyin alunperin Lähiömutsin pariin, kun pähkäiltiin Thaimaaseen lähtöä reilu 8kk lapsen kanssa. Yhden kaverin vinkkaamana päädyin tänne lukemaan teidän perhekuukaudesta ja jäin samantien koukkuun, siitä lähtien oon lukenut jokaisen postauksen ja myötäelänyt ja jännännyt teidän kanssa ja saanut itselleni apua ja tukea ja pienen pakotien arjesta. Mahtavia postauksia on niin paljon, että yhden parhaan valinta on vaikeaa. Mutta eniten on tänä vuonna kolahtanut postaus "Miten kakkoskierrokselle uskaltauduttiin", koska juuri samojen kysymysten äärellä sillon painittiin täälläkin. Ja niinkuin tekin, mekin uskaltauduttiin. :)

  -sjs
  saara.j-s@outlook.com

  VastaaPoista
 86. Kiitos kuluneesta kolmesta vuodesta! Aloitin blogin lukemisen aikoinani vaikka lapsista ei ollut tietoakaan. Ihmettelin ystävillekin että mites nyt äityisblogia tulee luettua.
  Joten on vaikea valita mieleenpainuvin juttu koska blogiasi seuraan päivittäin ja apua on saanut niin mielenkiintoisten paikkojen ja tuotteiden löytämiseen, imetykseen, kantoreppujen vertailuun, kotiseutukaipuuseen, nimiäisten järjestämiseen, toivottavasti tulevan aasian matkan haaveiluun ja kaikkeen mahdolliseen. Valitsin lemppariksi siis Yhdeksän kuukauden leivontaprokkiksen sen takia että sain esikoiseni hieman ennen sinun kuopustasi ja erityisesti tämän ilmoituksen jälkeen tuli luettua juttujasi uudella mielenkiinnolla ja palattua moneen vanhempaankin kommenttiin. Kiitos tuhannesti siis avusta.

  Reez
  reetta_p@hotmail.com

  VastaaPoista
 87. paras postaus oli ehdottomasti Esikoiseni, minulla on ikävä meitä! Liian usein nykyään huomaan ajattelevani ihan samalla tavalla.. Onnea 3v synttäreillä, toivottavasti jatkat bloggailua vielä pitkään! :)

  rriaa@windowslive.com

  VastaaPoista
 88. Onnea 3v, ja kiitos näistä ihanista vuosista! Viimeisimpänä mielessä raskausviikkopostaukset, esikoinen, minulla on ikävä meitä ja molempien lasten synnytyskertomukset. Ajankohtaisia itselleni, la kolmen kuukauden päästä. Nyt jo pelkään samanlaista ikävän tunnetta esikoisesta vaikka vauva ei ole edes maailmassa.

  jenksuli81(at)gmail piste com

  VastaaPoista
 89. Synnytyskertomus. Oih ja voih, uuden ihmisen syntyminen on niin liikuttavaa <3
  Lasu (lasuniem@Gmail.com)

  VastaaPoista
 90. Onnea kolmevuotiaalle taaperolle ja kiitos mahtavasta blogista! ;) Synnytyskertomus oli kiinnostavin postaus myös minusta.
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 91. Onnittelut! Kaikki postaukset on tullut mielenkiinnolla luettua, mutta ehkä kuitenkin synnytyskertomus vie voiton :)
  hezpe@hotmail.com

  VastaaPoista
 92. Onnea kolmevuotiaalle! Jokaista postausta on ollut ilo lukea ja blogisi tarjoilee mahtavaa vertaistukea:) Jos joku postaus pitää nostaa ylitse muiden niin se on synnytyskertomus. peppi.pt(at)gmail.com

  VastaaPoista
 93. Onnea! Miten kakkoskierrokselle uskaltauduttiin oli mielenkiintoisin postaus.
  Tiina
  tiina.alarautalahti@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Onnea! Ja ehdottomasti "esikoiseni mulla on ikävä meitä" on ollut suosikkipostaus! mlahden (at) yahoo.com

  VastaaPoista
 95. Synnytyskertomus eli vauva pikalähetyksenä on ollut paras ja inhorealistisuudessaan hauskin postaus vähään aikaan. Monia muitakin erinomaisia on toki. Onnea blogillesi, sitä on ollut ilo seurata! Toivoisin, että kommentointi olisi helpompaa (tai ylipäätään mahdollista) mobiililaitteella, koska luen blogia aina kännykällä.
  sini66(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 96. Terveisiä ja onnea 3-vuotiaalle!

  Toivottavasti osallistumiseni lasketaan vaikka en suosikkipostausta tältä vuodelta voikaan valita. Ryhdyin nimittäin lukemaan blogiasi vasta vähän aikaa sitten ja aloitin sen tietenkin iiihan alusta ja vielä en ole ehtinyt tähän vuoteen asti. Kaukana se ei tosin ole.

  Kaiken kaikkiaan aivan ihana blogi, jota on ilo lukea. Lähiömutsin parissa on kulunut tunteja ja kun tätä lukee postaus postauksen perään niin aika kuluu kuin siivillä.

  Kiitos siis kun kirjoitat tätä!

  emmihakanen@gmail.com

  VastaaPoista
 97. Onnea 3-vuotiaasta blogista!

  Löysin blogisi viime keväänä poikani syntymän jälkeen. Oon lukenu vanhoja tekstejä aika paljon ja niistä suosikkipostauksia ovat olleet esim. ensikenkäpostaus ja tältä vuodelta synnytyskertomus.

  tessatieksola@hotmail.com

  VastaaPoista
 98. Paljon Onnea
  ja KIITOS blogista! Löysin blogisi kun etsin tietoa vauvoista ja vauva-arjesta kun oma laskettu aika läheni ja jäin koukkuun välittömästi! nyt kun sinulle syntyi uusi lapsi tuntuu useimmat tekstisi minulle niin ajankohtaisilta ja odotan uutta julkaisua aina innolla :)
  lempi tekstini tähän mennessä "mitä vaatteita syysvauva tarvitsee"

  natalia@beliaeva.fi

  VastaaPoista
 99. Olen liittynyt blogisi lukijoiden joukkoon aika vastikään. Kuten jo aikaisemmin olen erääseen postaukseesi kommentoinut, kirjoituksesi ovat täynnä hyödyllistä tietoa ja ihanan tsemppaavia. Olen kokenut ne jopa lohdullisena, kun tässä esikoista odottaessa väistämättä, kaiken onnen ja kiitollisuuden keskelläkin, tulee miettineeksi ja jännittäneeksi, mitähän kaikkea tämä matka tuokaan tullessaan.

  Blogisi on osoittanut, että sekä raskaus, synnytys että elämä lapsen/lasten kanssa on kaiken kaikkiaan hieno ja antoisa seikkailu. Kiitos siitä ja toivon sydämeni pohjasta, että jaksat jatkaa blogisi päivittämistä vielä pitkään meidän kaikkien muiden äitien tai tulevien äitien iloksi hyödyksi.

  Mielenkiintoisinta artikkelia on vaikea valita kaikkien hyvien keskeltä, mutta valitsen tällä kertaa sen, joka kertoi hyvin kattavasti kantoliinan käytöstä.

  t. Elviira M.
  elvirah.mustika@gmail.com

  VastaaPoista
 100. Onnea kolmevuotiaalle! Olen löytänyt blogisi vasta hetki sitten. Melko tuoreena kahden lapsen äitinä, monet jutut ovat kolahtaneet, ja kovaa. Lapsiluku-pohdinta ja esikoiseni, minulla on ikävä meitä nousevat lemppareiksi. Kiitos :)

  A-K, aino-kaisa.makkonen@netti.fi

  VastaaPoista
 101. Onnea merkkipäivään! Minihen synnytyskertomus tulee ensimmäisenä mieleen. :)

  MariT, taipale.ma (at) gmail.com

  VastaaPoista
 102. Hih, sama kuin kolmivuotishääpäivämme! Jutut, joissa kerroit kantorepun kanssa pukeutumisesta talvella ja imetysongelmista koukuttivat vakituiseksi seuraajaksi. Kiitos ja onnea! T. Marjut lmarjut(at)yahoo.com

  VastaaPoista
 103. Onnea :)
  Itse tuli luettua Synnytyskertomus eli vauva pikalähetyksenä postaus pariinkin otteeseen :)
  Nyt meidän pienin onkin jo ulkoistunut ja seuraavasksi alan kahlata läpi näitä kaksilapsisuuden posteja.
  Vauvavuotta on mennyt vasta 1½ viikkoa, joten alkupöhnässä vielä mennään :D
  mutkumiehaluun at gmail.com

  VastaaPoista
 104. http://www.mutsiavautuu.com/2014/11/aidin-riittamattomyyden-tunne-ja-kuopus.html
  mukana arvalla! :)
  elina_jokitalo(at)luukku.com

  VastaaPoista
 105. Onnea! Vaikea valinta, mutta Mitä jos lapsen saaminen ei tuokaan onnea? sopi juuri mietteisiini.. synnytyskertomukset, ne alut, aina myös kiinnostavia! elinajjpp@gmail.com T. Elina.P

  VastaaPoista
 106. Onnea! :) Hän on täällä!-on paras juttu. Kaikessa lyhykäisyydessään siinä on kiteytettynä kaikki oleellinen. Ihana, onnellinen postaus, jonka seurauksena kaikki odotus ja valmistelut, niin henkiset kuin fyysisetkin, päättyvät. t.//a\\
  pia_nisti@hotmail.com

  VastaaPoista
 107. Onnea! Eniten on ehkä jäänyt mieleen synnytyskertomus, minihen esittely ja esikoisen ikävöinti. Viimeisin varsinkin oli tosi hyvä!
  valmanainen@gmail.com

  VastaaPoista
 108. Lämpimät onnittelut 3-vuotiaalle! "Esikoiseni, minulla on ikävä meitä" on viime aikoina puhutellut minua kovasti. Ihanan rehellinen teksti, johon on helppo samaistua! Päivi/paivikok@gmail.com

  VastaaPoista
 109. Onnea 3 -vuotiaalle. Minulle on jäänyt mieleen kirjoitus: Nelihenkinen perhe kaksiossa. Jotenkin tuntui kolahtavan koska meillä lapsena asuttiin 6-henkisenä perheenä kolmiossa. Kyllähän sitä välillä omaa nurkkaa kaipasi, mutta niin vain sitä asuttiin. Sosiaalisia meistä lapsista ainakin tuli kun ei päästy erakoitumaan omiin huoneisiimme. Vieraidenkin aikaan piti olla ainakin osa ajasta mukana keskustelussa.
  honkanenpa@gmail.com

  VastaaPoista
 110. Olen seurannut blogia koko sen historian, se on ihana, kiitos! Valitsen suosikiksi vaikka jutun papukaija-korviksista, kun itselläkin sellaiset Pohjanmaalla killui korvissa, harmillisesti kyllä kadonneet, käyttäisin edelleen!
  t. Annika
  annika.lonkila@gmail.com

  VastaaPoista
 111. Kyl se aika vaan niin nopsaa menee! Kaikkea luen suurella mielenkiinnolla ja uteliaisuudella ;)

  Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 112. Minihen synnytyskertomus oli mielenkiintoinen ja sai synnytyksen kuulostamaan jopa helpolle. Arvontaan mukaan, ks.raisanen@gmail.com

  VastaaPoista
 113. Olen lukenut blogiasi alusta asti. Kiinnostavinta vähään aikaan oli postaus, jossa avauduit siitä ettei minihen kanssa olekaan mennyt kuin ruusuilla tanssien. Aluksi blogissasi oli SÄRMÄÄ, nykyään aika paljon hyvinmeneehienostisujuu-höttöä eikä kaupallistumistakaan oikein jaksaisi. Tuo em. postaus oli taas sitä rosoa ja särmää,johon voi samaistua.

  VastaaPoista
 114. Olen tullut matkaan vasta nyt syksyllä, joten ihan kaikkia tämän(kään) vuoden postauksia en ole ehtinyt vielä lukea. Ehkä mielenkiintoisin oli Polikliininen synnytys.
  suoraommel@gmail.com

  VastaaPoista
 115. Hei! Teidän perheen asumisjärjestelyt ovat ehdottomasti innoittaneet meidän porukkaa miettimään asumistamme uudelleen. Joten suosikki postaukseni oli "Nelihenkinen perhe kaksiossa". Oli hieno lukea, että joku ihan oikeasti pystyy elelemään kaksiossa lapsien kanssa! Tulevaisuudessa olisi kiva lukea enemmän vuokra-autoilusta ja autottomuudesta. Mukavaa joulunaikaa!
  rautiainen.vuokko(at)gmail.com

  VastaaPoista
 116. Onnea, oot huikee kirjoittaja, mutsi ja persoona ! Lähiömutsi edustaa kaikkea sitä mikä itsellänikin nyt, etenkin äitiyslomalla, on lähellä: arkirakkautta, mammakapinaa, ironiaa ja huumoria, aitoja tunteita ja rehellisiä fiiliksiä, itkunpuuskia ja epätoivon hetkiä unohtamatta. Kiitos siis liikuttavista ja helposti lähestyttävistä teksteistä!
  Kuluneen vuoden aikana erityisesti juttu "Mitä jos lapsen saaminen ei tuokaan onnea?" jäi mieleeni. Luin jutun juuri ennen tyttäreni syntymää helmikuussa ja teksti jopa aiheutti eräänlaisen helpotuksen tunteen. Untuvikkoäitinä tajusin, että vauvantulo saa merkitä muutakin kuin pelkkää onnenhehkua ja vaaleanpunaisia hetkiä. Jes, tää lähiömutsi kiittää! Osallistun arvontaan: reetta.huusko@gmail.com

  VastaaPoista
 117. Mun kaikkien aikojen suosikki on "Hurahtaminen tekee vauvavuodesta onnellisen". Se puki sanoiksi omia ajatuksiani ja käytin sitä puolustuspuheenani facebookissa :) Esim. kenkäpostauksen tyyppiset informatiiviset (ei-kaupalliset) jutut tekevät myös iloiseksi.

  Osallistun arvontaan: susanna.ake(at)gmail.com

  VastaaPoista
 118. "Esikoiseni minulla on ikävä meitä"
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 119. Isot onnittelut sulle! Suosikki oli lapsen kenkäpostaus. Sain siitä oikeasti apua oman lapsen kenkä pohdintoihin. siilitytsi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 120. Onnea Lähiömutsille! Sain oman esikoiseni samaan aikaan kuin Menehe syntyi ja mieleen on parhaiten jääneet bloggaukset siitä miten valmistautua vauvan syntymään vauvatarvikkeiden ja vaatetuksen suhteen. Niistä oli paljon apua! Ensimmäisten vauvaviikkojen aikana olin erittäin tyytyväinen, että olin varustautunut valmiiksi. t. Heini (heini.kahkonen@gmail.com)

  VastaaPoista
 121. Oi, onnea! Löysin blogisi vasta muutama kuukausi sitten ja olen sen jälkeen lukenut vanhoja postauksia aina kun vauva sallii. Harmittaa tosi paljon, etten löytänyt tietäni tänne jo aiemmin, sillä olen saanut sinulta PALJON upeita vinkkejä ja ideoita. Varmaankin omasta elämän tilanteesta (ja hankalasta imetystaipaleesta) mulle on jäänyt parhaiten mieleen uudehko postaus imetyksestä, "rintatulehdus ja muut imetysongelmat". Sen luettuani ajattelin, että tämä on laitettava talteen ja jaettava kaikille uusille mammoille! Kiitos upeasta blogista, toivottavasti jatkat sen kirjoittamista vielä pitkään! Terkuin Mari ja tissitakiainen (marispuranen @ gmail.com)

  VastaaPoista
 122. "Esikoiseni, minulla on ikävä meitä" oli tosi hyvä kirjoitus. Minulla on kolme lasta ja tämä asia on tullut koettua kaksi kertaa. Tosi paljon samoja ajatuksia oli minulla silloin.
  Paljon onnea blogillesi! Olen lukenut blogiasi n. 2 vuotta ja ihan huippu blogi tää on! hanna.tiri@hotmail.com

  VastaaPoista
 123. Onnea! :)

  En tiedä, oliko se vuoden sisään vai vanhempi postaus, mutta mulle on jäänyt parhaiten mielen laatikkopyörästä kertova juttu. Jotenkin se mullisti tätä omaa autoiluun perustuvaa liikkumisajattelua perustavanlaatuisesti, ja hyvä niin. :)

  VastaaPoista
 124. Onnea!!
  Minulle on jäänyt mieleen erityisesti postaus nelihenkisen perheen elämästä kaksiossa. Itsekin on sinnitelty ilman ok-taloja ja suuria neliömääriä, niin kaksin kuin lapsiperheenäkin. Ja olen edelleen sitä mieltä, että elämässä on tärkeämpiäkin sijoituksen kohteita kuin neliöt :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 125. Minusta kiinnostavin oli tämä postaus riittämättömyyden tunteesta http://www.mutsiavautuu.com/2014/11/aidin-riittamattomyyden-tunne-ja-kuopus.html. Hyvin kirjoitettu!

  satunu3@gmail.com

  VastaaPoista
 126. Paras oli Instagram-päivitys Kättäriltä. Puhkesin kyyneliin. :-)

  Arkikokkailut@gmail.com

  VastaaPoista
 127. Onnea synttäreiden johdosta! :)
  Eniten mieleen on jäänyt imetys-postauksesi. Minulla ei ollut samaa ongelmaa, mutta haastellinen imetyksen aloitus ja oliterapeuttista lukea, ettei kaikilla muillakaan homma mene automaattisesti.
  Kiitos mahtavasta blogista!

  VastaaPoista
 128. Paljon onnea kolmevuotiaalle! Oma lempparini oli postaus belly bindingistä, ihan uusi juttu, ja aivan todella kutkuttava konsepti!
  sunny-day@live.fi

  VastaaPoista
 129. Lämpimät onnittelut; toivotaan monta vuotta vielä lisää! ;)

  Elelemme lapsien kanssa niin samassa rytmissä, että luin raskausaikaiset postauksesi kaikki innolla, sillä oli niin mahtavaa huomata, etten ole yksin samojen tuskien ja murheiden keskellä! Mutta en osaa sanoa, mikä niistä olisi ollut se mahtavin. Mille kuitenkin nauroin ja luin ääneen miehellenikin, jotta hän ymmärtäsi, mille musta tuntuu myös: http://www.mutsiavautuu.com/2014/11/esikoiseni-minulla-on-ikava-meita.html - meillä siis myös esikoinen 2-vuotias ja pahimmassa uhmaiässä ;)

  mrs.mari.sinn (a) gmail.com

  VastaaPoista
 130. Ihanan raikas, aito ja elämänmakuinen blogi, kiitos siitä! Itse eksyin blogiisi vasta raskausaikana viime keväänä, enkä ole ehtinyt vielä kaikkia juttuja kolmen vuoden ajalta lukea, mutta on kiva kun luettavaa riittää. :) Paras juttu tänä vuonna oli synnytyskertomus, kun oman esikoisen syntymäkin osui aika lähelle. Osallistun arvontaan: Suvi, viestijemma@gmail.com

  VastaaPoista
 131. Lasten kenkien valinnasta kertova juttu oli hyvä ja sitä onkin luettu moneen otteeseen ensikenkiä valitessa. :) Huippu blogi! Laura, laura.m@luukku.com

  VastaaPoista
 132. Mulle jäi tältä vuodelta mieleen erityisesti kaksion ilmeenmuutoksesta ja parketin maalauksesta kertova juttu. Se antoi ideoita omaan remonttiin. T: ilona, ilonajylha (at) suomi24.fi

  VastaaPoista
 133. Aiemmin selailin satunnaisesti, ensimmäisen raskauden myötä loksahdin kohderyhmään ja vakkarilukijaksi. Kiitos aboimuudesta! Blogit on uusi kyläyhteisö, mistä kaiken tän tiedon ja kokemukset muuten ammentaisi.

  VastaaPoista
 134. Löysin lukijaksi tänä vuonna, sillä odotin esikoistani, joka syntyi noin kuukausi minihen jälkeen. Kaikki raskauteen ja vauva-arkeen liittyvät postaukset ovat olleet niin kiinnostavia, että melkein mahdoton valita vain yhtä. Jos pakko on, niin sanotaan vaikka synnytyskertomus (polikliininen synnytys oli itselleni vielä aika outo juttu).

  VastaaPoista
 135. Jätti isot onnittelut :) ja tosiaan toivottavasti jatkoa tulee monen monta vuotta :) löysin blogin lukijaksi tänä vuonna ja muutama tovi vierähti kun kävin vanhat postaukset läpi, mutta aina vain löytyi toinen toistaa ihanimpia ideoita. Omat suosikit: Nelihenkinen perhe kaksiossa ja synnytyskertomus. sanna_siitonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 136. Onnea! Raskauskertomus viikko viikolta on ollut itselleni mielenkiintoisinta luettavaa.

  VastaaPoista
 137. Onnea blogivuosista! Synnytyskertomukset ovat aina yhtä jännää luettavaa :) henna_haapala at hotmail.com

  VastaaPoista
 138. Onnea! synnytyskertomus ollut paras
  nasu_89_@luukku.com

  VastaaPoista
 139. tykkään blogista hurjasti! ihania tekstejä ja kuvia :-) rakastan myös tätä eko-henkisyyttä!

  VastaaPoista
 140. Onnea Lähiömutsi! Mun lempparipostaus on ehdottomasti "Nelihenkinen perhe kaksiossa". Me nimittän asutaan tositosi pikkiriikkisessä kaksiossa kolmistaan ja toinen lapsi on syntymässä keväällä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tässä asutaan vielä kuopuksenkin synnyttyä. Muita lempipostauksiani ovat DIY-jutut ja luontoretkipostaukset. Iloista jatkoa!
  Liina
  kuukuma(at)gmail.com

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe