Mutsi-ihmisen vihreä noitahuulipuna

21.5.15

Ystäväni toi minulle Marokon-tuliaisena putkilollisen taikaa. Vihreä huulipunaputkilo on koristeellinen kuin idän hämyiset yöt, mutta sisältö on vielä jännittävämpää: huulipuna itsessäänkin on vihreä! Huulille levitettäessä vihreä väri muuttuu kuin taiasta punaiseksi.

Joku varmasti muistaakin tällaiset taikapunat jostain 80-90-lukujen vaihteesta. Niiltä samoilta ajoilta, kun ainakin pienessä pohjanmaalaisessa pitäjässä oli siisteintä omistaa Yves Rocherin tilaajalahjana saatu sormus, jonka kivi muutti väriään kuulemma ihmisen mielialojen mukaan. Myös vihreän huulipunan sanotaan muuttuvan huulilla juuri sopivaksi käyttäjälleen. Todellisuudessa punaisuuden taitaa taikoa esiin ihon pH. Ystävälläni punasta tuli helakan pinkki, itselläni syvempi fuksia. Kieltämättä molemmille kuin luodut sävyt.

Yritin selvittää, mistä tämä puna oikein on tehty, sillä salaperäisessä putkilossa ei tietenkään ole mitään aineosaluetteloa. Puna tuoksuu hattaralle, minkä saattaisi selittää huulipunan luultavasti sisältämä hunaja. Väri on todennäköisesti kokenillikirvasta lähtöisin, mikä on siis samainen väriaine, josta käytetään elintarvikkeissa lyhennystä E120 ja jota on monissa limuissa, leivonnaisissa, karkeissa, mehuissa ja jopa punaviineissä – ja jota kannattaisi tietty eettisistä syistä vältellä.

Ehkä en edes tahdo tietää, mistä noitamaisista aineosista pigmenttihuulipuna on todellisuudessa tehty. Hämähäkin kyyneleistä ja sisiliskon unihiekasta ehkä. Mutta sen sijaan tahtoisin tietää, mistä tätä saa lisää Suomessa. Vai saako? Jostain ekohippikaupoista?

Puna on nimittäin loistava tällaiselle huulipunia rakastavalle mutsi-ihmiselle. Se levittyy näppärästi kuin huulirasva ja tuntuu huulilla kosteuttavalta voiteelta, eikä tönköltä tai tahmaiselta, kuten joillakin huulipunilla on tapana. Silti väri kestää huulissa läpi päivän. Kummallista tässä on se, että jostain syystä tätä huulipunaa ei päädy hampaisiin tai edes kahvimukin reunaan kirkuvan punaisina jälkinä.

Mukavinta Marokon mystisessä huulipunassa onkin se, että tämän kanssa voi pussailla lapsia (ja hyvällä tuurilla myös vähän miestä) ilman, että rakkaat ovat punaisia pusujälkiä täynnä. Taianomaista!

Lue myös nämä

23 kommenttia

 1. Mun serkulla oli kasarilla tuollainen vihreä huulipuna, joka vaihtoi punaiseksi. Asui Ruotsissa ja toi sen sieltä. Me kaikki Suomen-serkut oltiin kateudesta vihreitä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotain vihreää sentään! :D Kyllä niillä Ruotsin-serkuilla on sitten kaikkea!

   Poista
 2. hei ainakin Body Shop myy vastaavanlaista tuotetta! heidän tuotteensa lähtöväri tosin taisi olla tylsä musta eikä räikeän vihreä, mutta periaate sama. itse en ole punaihmisiä niin en ole kokeillut, mutta kaverini on kehunut tuotetta loistavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katsoppa, niinpä tosiaan nettisivujen mukaan näytti olevan. Kiitos vinkistä! Toivoisin löytäväni sen jostain muualta kuin Body Shopista, mutta laitetaan varmuudeksi mieleen tämä.

   Poista
  2. Miksei body shopista jos saan udella? :)

   Poista
  3. Mä yritän mieluiten ostaa kosmetiikkani luonnonkosmetiikkana. Ja jos ei mätsää, sitten vaikka mieluummin Lumenelta kuin Lorealin alaisuudessa olevilta merkeiltä :) Tosin en mä niin ehdoton ole Body Shopin kanssa – tuossakin punassa näyttäisi olevan kuitenkin paljon hyvääkin taustalla ainakin BS:n mukaan, yhteistyötä pienten naisyrittäjien ja -järjestöjen kanssa.

   Poista
  4. Tästä postauksesta on jo aikaa, mutta pakko kommentoida: itse en käytä enää Body Shopin tuotteita ihan vain siksi, että en halua kosmetiikkaani muovinpalasia jotka valuvat pesuveden mukana luontoon (kyllä vain, Body Shopin tietyissä kuorinta-aineissa on yhtenä ainesosana muovia: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/18/pesetko-kasvosi-muovirakeilla).

   Poista
 3. Houkuttaa kyllä kokeilla kyseistä huulipunaa! Mutta nyt pitää ihmetellä, miksi vältellä Body Shopin tuotteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikö oo kreisi puna! Välttelen Body Shopin tuotteita siksi, että pyrin mieluummin valitsemaan tuotteen luonnonkosmetiikan puolelta kuin Lorealin alaisuudesta. Mikä tietty on tässä tilanteessa vähän hassua nillitystä, kun kuitenkin täpinöin tuotteesta, jonka sisältöä en edes tiedä :D Ja täytyy vielä tunnustaa, että aina välillä tulee sorruttua Body Shopin suihkugeeleihin niiden nostalgisuuden takia – olin hardcore Body Shop -fani joskus 90-luvun alussa.

   Poista
  2. Aaa jaa nekin on Lorealin. Jännästi ne lonkerot ulottuu kyllä! Minkäs merkkistä kosmetiikka sitten suosit?

   Poista
  3. Joo, ei ole aina ollut, mutta nykyään on. Mä olen luonnonkosmetiikassa sekakäyttäjä ja alehaukka, joten mitään tiettyä merkkiä en suosi :)

   Poista
  4. Olen joskus nähnyt myynnissä vihreitä huulipunia Swipe-pesuaineita myyvällä Homcare finlandin sivuilla. http://www.homcare.fi/kauneus/meikit/lip-colour-green.html ja sieltä näyttää löytyvän nytkin.

   Poista
  5. Tuo olikin itselleni uusi firma. Kiitos tiedosta! Näyttää siltä, että en saa huulipunasta tekosyytä matkustaa Marokkoon :DDDD

   Poista
 4. Muistan kun olimme joskus 90-luvulla laivalla mummini ja hänen kaverinsa kanssa. Vanhemmat daamit olivat bingon lumoissa ja me kulutettiin siskoni kanssa aikaa hytissä. Nuoria ja uteliaita kun oltiin kaiveltiin leidien meikkipussukoita ja juuri tuollainen puna sattui käsiimme. Olihan se pakko kokeilla vihreää huulipunaa! Ei heti punannut huulia, mutta syömään lähtiessä satuin vilkaisemaan peilistä ja huulet (ja niiden ympäristö, ei sitä ollut niin tarkka levittäjä 7-vuotiaana) olivat kirkuvan pinkit. Oli mummoilla naurussa pitelemistä ja niin varmaan muillakin risteilymatkustajilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, miten mä kikattelin tälle tarinalle viime yönä imettäessäni. Kiitos, kun sen kerroit, ihana muisto sulla :)

   Poista
 5. Oi, me ostettiin koko perheelle tuollaiset viidentuosta vuoden takaiselta Marokon-reissulta! Olivat kyllä niiiiiiin cool silloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt 15 vuotta myöhemmin mä olen täällä hertsikassa niiiiiin cool punani kanssa :D

   Poista
 6. Swipe kutsuilla muistan huulipunan nähneeki ensi kertaa. Luontaistuotekaupoista sitä ainakin saa, esim. Life-ketju myy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn Lifessa usein, mutta en ole tätä huomannut. Hyvä tietää, kiitos vinkistä!

   Poista
 7. Ebaysta löytyy näitä täysin samoja "hare lipstick". Pakko oli tilata koko kuuden värin setti, vaikuttaa niin kreisiltä! 11e tuli hintaakin vain :) näyttäis myöskin olevan täysin luonnonkosmetiikkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä Ebaysta ei saa, sitä ei tarvita. Ja mitä saa, sitäkään ei välttis tarvita :D On se sellainenkin paikka. Kuusi väriä, kreisiä tosiaan! Ja vau, jos on luonnonkosmetiikkaa. Kiitos vinkistä, täytyy punan loppuessa käydä ihmettelemässä Ebayssakin :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe