Tyyliä ja lomasuunnitelmia tanskalaisittain

2.7.15

Yhteistyössä DesignWest*
Postaus sisältää alekoodin ja *-merkittyä affiliate-linkkejä

Pakkauskaaoksen keskeltä moi! Yksi matkustusunelmani toteutuu huomenna, kun lähdemme lasten ja siskoni kanssa Tanskaan, Kööpenhaminaan. Kevätalvella testimielessä tehty ensimmäinen yön yli kestänyt reissu kolmistaan lasten kanssa jätti sen verran jännäkakan rantuja housuihin, että olin jo skippaamassa ajatuksen koko matkasta – siitäkin huolimatta, että reissut sen jälkeen ovat sujuneet vähän kokeneemmalla otteella ja talvivermeiden vaihtuminen hellevaatteisiin helpottaa menemistä. Mies kuitenkin sai ylipuhuttua mut toteuttamaan haaveeni Kööpenhaminan-lomasta lasten kanssa. Ja houkutteli vielä siskonikin meille seikkailukaveriksi!

Ja onneksi niin. Nyt sääennuste näyttää hellettä, sähköpostin vastaamattomien viestien määrä nollaa ja mun mieli täpinää.

Olenkin elänyt viime päivät tanskalaisissa tunnelmissa suunnittelen reissuamme. Kai siksi tulin tilanneeksi yhteistyön merkeissä sisustuksen verkkokauppa DesignWestistä* juurikin tanskalaisten sisustusbrändien tuotteita. Greengaten* geometrisesti kuvioitu pikkumatto* on kuin Royal Copenhagenin kuuluisa sinivalkoinen posliini ja tuo kotiimme kesäistä raikkautta. Lisäksi se sopii puuvillamateriaaleineen lapsiperheeseen, jossa mattoja heitellään pesukoneeseen vähän väliä. Tine K Homen* nahkakannattimilla varustetu korikassi* taas korvaa vuosien saatossa rikkikuluneen vanhan korikassini kesän monitoimikuljettimena. Sinne mahtuu niin uimakamat, lasten lelut kuin piknikeväätkin.
Matto jää kotiin (vaikka kevyenä ja ohuena sopisi myös puistoviltiksi), mutta kassi lähtee mukaan Kööpenhaminaan. Olen todennut tuollaisen avomallisen ison säkin olevan paras lasten viihdytyspatteriston kantamiseen lentokoneessa. Sieltä saa kaivettua nopeasti värikynää, juomaa, nenäliinaa, eväitä ja tuttia – ja koneen laskeuduttua selviytymispakkauksen saa nopeasti kasattua taas lähtövalmiiksi.

Kööpenhamina vaikuttaa kaupungilta, jossa on valtavasti koettavaa ja nähtävää. Tuntuu, että vaikka tekisimme tästä lähtien joka kesä lasten kanssa reissun Kööpenhaminaan, joka kerralle kaupunki tarjoaisi jotain uutta elämystä ja lapsien ikään sopivaa tekemistä. Olen kirjannut ylös joitakin kivoja paikkoja ja tekemisiä, mutta etenkin lasten kanssa matkustaessa pitää antaa tilaa luovalle leikille ja rennolle luuhailulle. Yksi virallinen ohjelmanumero yhdelle päivälle riittää, eikä silloinkaan tarvitse seurata suunnitelmia, jos tuntuukin löytyvän jotain kivempaa.
Ruokahifistelyyn taipuvainen ja Kööpenhaminassa jo aikaisemmin käynyt siskoni on ottanut vastuulleen ruokapaikkojen bongailun, joten mä olen keskittynyt ohjelmatoimiston rooliin. Ainakin nämä menemiset olisivat sopivasti miksailtuna mukavaa tekemistä koko lomapoppoollemme. Kaikkea ei tietenkään ehdi tehdä, mutta listalta voi poimia sillä hetkellä parhaimmalta tuntuvat jutut.
 • Laatikkopyörän (Christiania bikes -merkkinen tietenkin) vuokraus päiväksi
 • Kanavaristeily Nyhavnista
 • Piknikeväät kauppahallista (Torvehallerne) ja ateriointi viereisessä puistossa
 • Christianiassa fiilistely
 • Hayn liikkessä haaveilu Ostergadenilla
 • Tivolissa palloilu
 • Botanisk have -kasvitieteellisessä puutarhassa käyskentely
 • Normann Copenhagenin liikeessä huokailu Osterbrogadella 
 • Stroget-kävelykadulla luuhailu ja sen viereisissä latinolaiskortteleissa hullaantuminen
 • Kuskittoman metron ensimmäisessä vaunussa matkaaminen
 • Antiikkikauppa- ja kirpputorihullutelu Ravnsborggade-kadulla
 • Hipstereiden bongailu Jaegersborggade-kadulla
 • Konges Have -puistossa seikkailu linnojen, vallihautojen, kukkaistutusten, leikkipuistojen ja marionettiesitysten keskellä
 • Havnebadin maauimalassa tai jollain rannalla pulikointi
Mitä ovat teidän tekemistärpit Kööpenhaminaan, kuulisin mielelläni? Ja hei, alkaneen heinäkuun kunniaksi tuo muun muassa tanskalaisia sisustusmerkkejä myyvä ja yksityisyrittäjän ylläpitämä DesignWest-nettikauppa* tarjoaa käyttöönne KAMP20 -alekoodin. Kun naputat sen tilauslomakkeeseen, saat tilauksen loppusummasta 20 prosentin alennuksen. Alekoodi on voimassa 15. heinäkuuta asti.

Lue myös nämä

12 kommenttia

 1. Me kävimme Kööpenhaminassa pari vuotta sitten. Meidän ihan suosikkikohde oli Posti ja Tele -museo, joka oli aivan keskustassa, ilmainen ja siellä oli tosi paljon toiminnallisia juttuja lapsille. Kävimme siellä kahtena päivänä, koska se oli pojista niin kiva. Suosittelut tälle kohteelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä paikalta etenkin sadepäiville (joita ei tosin ennusteen mukaan ole tulossa). Toiminnallinen on aina jees, samaten kuin ilmainen sisäänpääsy. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Copenhagen Streetfood on ihan must! Löytyy oopperan läheltä eli Christisniapyörällä hurautatte tai sitten Christianiapäivän yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, siellä käytiin! Suositeltava paikka, kyllä!

   Poista
 3. Just kesäkuun alussa oltiin melkein 2-vuotiaan kanssa Kööpenhaminassa! Kanava-ajelu vaati vähän liikaa kärsivällisyyttä. Konges Havessa oli tosi kiva lohikäärmepuisto, jossa oli isoja lohikäärmepatsaita ja sileää hiekkaa. Ihan uimarannalle pääsee myös suht nopeasti. Jos mielii rauhalliselle päiväretkelle pois hälinästä, Louisiana-museo on mahtava kohde. Se on n. 40 minuutin päässä keskustasta. Se on paratiisimainen valtavine puutarhoineen ja hyvine ruokineen. Tietysti sieltä löytyy myös upeaa taidetta, ja kiva lastenpuoli, jossa pääsee taiteilemaan itse. Ja museokauppa houkutuksia täynnä! Kivaa matkaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jätettiin sitten suosiolla kanava-ajelut pois. Uimarannalla piti metroilla, mutta sitten säät viilenivät sen verran, että meriuimala jäi ainoaksi dippaukseksi luonnonvesiin. Kiva matka oli, kiitos!

   Poista
 4. Ihanaa päästä nojatuolimatkalle Tanskaan! :D Hauskaa reissua :)

  VastaaPoista
 5. Ohjelmalistalta saa tällainen perheetönkin tosi paljon kivoja ideoita, vähän tulee reissukuumetta, Tanska kun on jäänyt vielä toistaiseksi kokonaan valloittamatta. Hyvää reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lapsettomanakin mun lista olisi näyttänyt aika samalta. Pian tulossa lisää vinkkejä, mitä Kööpenhamissa kannattaa meidän mielestä tehdä :)

   Poista
 6. Itse en ole tanskassa matkustellut, mutta on tulevaisuuden lapsiperheen lomamatka listallani. Minua siellä kiinnostaa erityisesti jättiakvaario Den Blå Planet, jossa on yli 20 000 erilaista kalaa ja meren eläintä. Varmasti hieno kohde lapsille ihmeteltäväksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akvaario oli meidän sadepäivälistalla, mutta onneksi sadetta ei sitten tullut :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe