Vauvan ja lapsen kanssa Flowssa

20.8.15

Kun on kolme vuotta ja seitsemän kuukautta vanha, voisi kuvitella, etteivät viime kesän muistot ole painuneet mieleen kovin tarkasti. Hämmästyinkin melkoisesti, kun tämän vuoden Flowsta puhuttaessa Minime muisti heti, mistä on kyse. Ensin käytiin täpinässä läpi kaverit, tanssimiset ja festarialueen jännät rakennukset. Sen jälkeen hän juoksi vaatekaapille ja näytti, mitä hänellä oli viime vuonna päällään. Kieltämättä melko vaikuttavaa festarifiilistelyä!

Kuvat ovat varmasti auttaneet tapahtuman muistamisessa, samaten kuin se, että likka nyt yksinkertaisesti rakastaa festareiden sosiaalisuuteen ja musiikkiin nojaavaa konseptia. Mutta hurmos kertoo myös siitä, että Flow pystyy tavoittamaan erityislaatuisella tunnelmallaan myös pienimmät festarikävijät ja tekemään lähtemättömän vaikutuksen.
Samanlaista unohtumatonta kokemusta lähdettiin hakemaan myös tämän vuoden festivaalin päätöspäivänä, jolloin Flowssa on jo useamman vuoden perinteen mukaisesti järjestetty perhesunnuntai. Lähtötunnelmat eivät olleet parhaat, kun laatikkopyörän kyydissä yksi äiti ja yksi tytär kinastelivat ja yksi vauva tuijotteli ohi hujahtelevia maisemia ja ihan selkeästi mietti, että anna mun kaikki kestää. Ja sitten vielä mun täydellisen upea kirppislöytöhameeni sotkeutui pyörän ketjuihin ja helmaan tuli kymmeniä pieniä reikiä. Kiukutti niin, että olisi tehnyt mieli palata takaisin kotiin murjottamaan.

Mutta niin vain Flow taas heilautti hyvänmielen taikasauvaansa jopa yrmyilevän festarisakin yllä. Kukaan ei enää muistanut kiukuttelun perimmäistä syytä, kun astelimme porteista sisään aurinkoiselle festivaalialueelle.

Esikoinen oli Flowssa nyt neljättä kertaa ja vauvalle se tietenkin oli ensimmäinen laatuaan. Molemmat ottivat heti tilan haltuun lapsen mielikuvituksella. Flow on täynnä jänniä yksityiskohtia, joihin aikuinen sai uuden näkövinkkelin lasten kanssa kulkiessaan. Pöydät, tuolit ja muut loikoiluun luodut esineet saivat toimia kiipeilytelineinä, ja riemunkirjavaksi maalattu skeittipuisto taisi olla molempien lasten lemppari. Etenkin vauva arvosti lisäksi ilmapalloja ja yleistä myörimistä.
Varsinaista perhesunnuntain ohjelmaa ehdittiin seurata vain tovi, kun käytiin haltioitumassa Circus Helsingin nuorten sirkuskoululaisten taidoista. Sen lisäksi tarjolla olisi ollut mielenkiintoisia työpajoja, mutta neljässä tunnissa ei joka paikkaan ehdi. Harmillista oli, että tänä vuonna lapsille ei ollut buukattu bändiä. Eihän täydellisiä festareita ole ilman lavanedushurmiota! Onneksi Ipanapa-radion tiskijukat Luca ja Alina soittivat niin hyviä biisejä, että kaikilla lähti väkisinkin peppu pyörimään.

Kolme vuotta ja seitsemän kuukautta vanhan festarikävijän arvovaltainen mielipide tämän kesän Flowsta olikin: ”Musiikki oli parasta. Ihanaa oli, että tanssittiin niin paljon. Ja oli kavereita. Oli tosi kivaa, että syötiin!”

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. Hei!! Mitkä rattaat teillä on laatikkopyörässä mukana ja kuinka pakkaat ne kyytiin?? Nimim. Ois joskus näppärät ��

  Kiitti kivasta blogista ja aurinkoa loppukesään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Mountain Buggyn Nano-matkarattaat. Menevät yhtä pieneksi kuin cabin-kokoiset käsimatkatavaralaukut, ihan superit reissussa. Tää taisi olla toinen tai kolmas kerta, kun pakattiin ne myös laatikkopyörän kyytiin, muuten ollaan yleensä napattu vain kantoliina mukaan. Esikoiselle kulkee myös scootti tai potkupyörä monesti mukana, niin pääsee sitten niillä kulkemaan, kun pyörä jätetään parkkiin. Mutta siis sen kummempaa pakkausta ei tarvita, kun ne sujahtavat pienen kokonsa ansiosta kyytiin tuosta noin vain :)

   Kiitos kiitoksista ja aurinkoa myös sinne!

   Poista
 2. " Oli tosi kivaa, että syötiin!” Äitinsä tytär =) ! Nähdään taas pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä kans mietin, että on se hyvä, että hänkin arvostaa hyvää ruokaa :D Ja joo, nähdään!

   Poista
 3. Kielipoliisista taas päivää: Flow'n taivutukseen kuuluu heittomerkki: esim. Flow'ssa, Flow'sta, koska sana päättyy äännettäessä vokaaliin.
  Naurettavan pientä nipotusta, tiedän! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee! Aina oppii uutta. Ja välillä tekee silti toisin :)

   Poista
 4. ”Musiikki oli parasta. Ihanaa oli, että tanssittiin niin paljon. Ja oli kavereita. Oli tosi kivaa, että syötiin!”
  Tämä on erittäin hyvä ja asiantunteva kiteytys Flow-meiningistä, allekirjoitan joka kohdan! Mutta en olisi sitä osannut näin mainiosti sanoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olin ihan että mitäs minä tässä yritän tiivistää tunnelmaa pakettiin, kun kolmevuotias tekee sen pohtimatta näin hyvin :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe