Kun vaatteet valitsee äiti, isi ja kolmevuotias

3.9.15

Oletteko koskaan miettineet, miltä perheenne pukeutuminen näyttäisi, jos yksi teistä vaatettaisi koko porukan? Mä olen leikitellyt tällä ajatuksella viime aikoina. Mies hoiteli lasten materiahankintoja vanhempainvapaansa aikana, ja mulla oli välillä nieleskelemistä vaatteissa, joita kotiin tuotiin. Esikoisella taas on niin varma näkemys tyylistään, että me vanhemmat puutumme siihen oikeastaan vain tuomalla tylsän järkevät mielipiteemme ulkovaateasioihin.

Kun suomalaisvetoinen Mainio Clothing julkaisi syksyn ja talven mallistonsa kokonaisuudessaan tämän viikon alussa, teimme perheenä pienen vaateleikin. Pyysin ensin esikoista valitsemaan vaatteistaan suosikkinsa, myös vauvojen ja aikuisten osastolta. Sitten saman teki mies, ja lopulta minä. Vauvalta ei nyt tällä kertaa vielä kysytty. Oli jännä huomata, miten kolmevuotias eteni selvästi fiilispohjalta ja innostui helposti leikistä. Mies taas klikkaili ja tuumaili pitkät tovit. Itse taidan olla siitä heidän väliltään – innostuja, joka kuitenkin alkufiilistelyn jälkeen miettii ja vertailee.

Yllä näette meidän valinnat. Muutamia samojakin asuja ollaan valittu, mutta kyseisen vaateraadin tuntevana osaisin heti nimetä, mikä kattaus on kenenkin valinta. Kenen vaatemaku osuu parhaiten yksiin oman mieltymyksenne kanssa?

Lue myös nämä

11 kommenttia

 1. Hetken pohdin äidin ja kolmevuotiaan väliltä, mutta kyllä lopulta tuo kolmevuotiaan kattaus miellyttää enemmän jos koko kokonaisuus pitäisi meille kotiuttaa. Lähinnä tuo puna-ruskea haalari jäisi kovasti harmittamaan ja se yksin saattaisi olla syy kallistua äidin linjalle, vaikka muuten lapsen valitsema kattaus on hiukan mieluisampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pitihän se haalari käydä tilaamassa lapselle joululahjaksi vaikka rahaakaan ei oikeastaan olisi pahemmin ollut :P Kun ei yleensä shoppaile niin on vara antaa myöten tällaisille heräteostoksille.

   Poista
  2. Kolmevuotiaan valinnat ovat taineet voittaa jokaisessa Lähiömutsin somevälineessä :D Mäkin tykkään hurjasti just tuosta puna-ruskea haalarista ja luultavasti sen tulen tällaisen valitsemisleikin lisäksi ihan oikeasti ostamaankin.

   Poista
 2. Noista puuttuu mulle ehdoton eli chimp-jumpsuit! :D mainio on mun tän hetken lemppari, tosi kohtuuhintainen :) ja hei muuten, mistä olet ostanut Lifefactoryn pulloon sen nokkaosan? Ja onko pullo-osa 125ml tuttipullosta? Meillä on niitä kaapissa vauvan alkuajan pumppaus-pullorumbasta odottamassa talven nokkamukivaihetta mutta en ole nokkaa vielä löytänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio on tosiaan nimensä mukainen :) Lifefactoryn nokkaosat mä olen ostanut joskus esikoisen vauva-aikana. Olisikohan Ruohonjuuresta? Siellä niitä ainakin myydään. Ja Stockalla muistaakseni myös. Että jos noita putiikkeja löytyy omalta kylältä, niistä ainakin saa. Nettikaupoistakin varmasti.

   Poista
 3. Jos yks pitää valita, on ehdottomasti kolmevuotiaan kattaus suosikki :) Kaikilla oli kyllä hyvät valinnat. Pitänee kokeilla samaa oman perheen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosiaan hauska leikki. Uudistettu versio siitä, mitä kavereiden kanssa tehtiin lapsena Elloksen kuvaston kanssa, kun yhdeltä aukeamalta sai aina valita yhden asian :D

   Poista
 4. Puhelimen ruudulta kuvaa katsellessani ehdin jo vähän ilahtua, että kuvissa on myös tummempi tyttö päähuiveineen, mutta nyt huomasin, että huivi onkin pipo :D Tästä tuleekin hyvin heikko aasinsilta siihen, että olen vähän ihmetellyt, kun blogissasi ei ole sanallakaan otettu kantaa vellovaan rasismikeskusteluun tai pakolaiskriisiin. Molemmat asiat koskettavat minua juuri äitinä todella paljon: se, miten maahanmuuttajalapsia (ja heidän vanhempiaan) kohdellaan rasistisesti puhumattakaan sitten Välimereen hukkuneista pienokaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakolaiskriisi on ollut ajatuksissa viime aikoina, kelläpä ei. Asiasta on tulossa postaus, nyt kun saimme Suomen Blogimedialla bloggaajien keräykseen tarvittavan materiaalin ja keräyslippaan valmiiksi. Vielä pitäisi saada omat ajatukset kasaan.

   Poista
 5. Mulle kolmivuotiaan valinnat kolahti eniten. Mutta ei muutkaan huonoja ollu. Kauheen samantapanen värimaaailman vaan jokaisen valinnoissa. Oliko v-ehdoissa paljon eri värejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmevuotiaan maku on siis selkeästi paras :) Värimaailma oli vaihtoehdoissa hyvin samanlainen, kun kyseessä on yhden merkin yksi mallisto. Muhun nämä syysvärit aina uppoavat täysiä!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe