Siivouspäivän ainut tehtävä: osta tulppaanikimppu

27.11.15

Postaus sisältää saatuja palveluita sekä alekoodeja

Mä olen siitä vähän vinksahtanut ihminen, että tykkään siivota. On ihanaa rauhassa jynssätä, puunata ja aivotyöläisenä nähdä konkreettisesti tekemisensä jäljen. Siivouspäivinä laitan kaiuttimista soimaan lattareita ja annan tanssien lialle kyytiä. Siivoaminen – ja etenkin silittäminen – toimii mulle myös meditatiivisena kokemuksena. Jynssäämisensä ohessa aivojen suhina tasaantuu ja ajatukset lähtevät vaeltelemaan yllätyksellisiin suuntiin.

No kuinka usein mulla on nykyelossa aikaa tällaiseen meditatiiviseen siivoukseen? Oottakaas kun mietin. Öö, ei koskaan. Välillä kodin nurkat tuntuvat niin röynäisiltä, että mieluummin huitelee pitkin kyliä kuin kömpii sonnan keskellä kotona. Lasten kanssa siivoaminen on hauskaa, ainakin välillä, mutta hei ihan oikeasti, sitä meditatiivisuutta siinä ei ole mukana pätkääkään. Oltiinkin miehen kanssa mietitty, että kun aikaa on niin vähän, satsataan se rauhoittumisaika vaikka perheen kanssa retkeilyyn mieluummin kuin siivoamiseen. Joku muu saisi meditoida mopin kanssa meidän puolestamme.
Osuikin varsin hyvään saumaan, kun heinäkuussa lanseeratun startup-siivouspalvelun, Freskan, taustajengi otti muhun yhteyttä oravannahkakauppoja tarjoten. Muhun tepsi heidän rento asenteensa sekä ajatuksensa siivouspalvelusta, joka on toimiva, yksinkertainen ja helposti netin kautta tilattavissa. Freska on siis verkkopalvelu, joka välittää pieniä yksityisyrittäjänä toimivia siivoojia asiakkaille. Vakuutuin siitä, miten he lupaavat pitää asiakkaiden lisäksi hyvää huolta siivoojistaan. Mukavan lisänsä toimintaan tuo myös se, että Freska lahjoittaa jokaisesta siivouksesta 50 senttiä Itämeren hyväksi ja käyttää siivouksessa suomalaisia ja ympäristömerkittyjä pesuaineita.

Lätkäisimme siis oravannahat tiskiin, vaikka freskalaisille kerroin olevani vähän skeptinen. Me nimittäin kokeilimme siivoojaa pari vuotta sitten, kun aloitin täyspäiväisesti työt esikoisen perhevapaiden jälkeen. Valitsimme siivousfirman ystävän suosituksella, joten sen pähkimiseen ei mennyt aikaa. Mutta muuten projekti oli kankea. Pyydettiin tarjousta, siivouspalvelun joku tyyppi kävi tekemässä kodistamme arvion, täytimme monimutkaisia lomakkeita ja sitten puhelimitse säädettiin hintaa, sopivaa siivousaikaa ja mitä haluamme siivoojan tekevän. Ja kun siivooja sitten lopulta kaiken vääntämisen jälkeen kävi, mä en melkoisen tarkkana siivouspirkkona ollut työnjälkeen ollenkaan tyytyväinen. Kotitalousvähennyksenkin unohdin verotuksessa tehdä.
Mutta miten pärjäsi Freska? Ensimmäisenä menin varamaan meille aikaa. Olin varautunut pitkiin ja kryptisiin lomakkeisiin, mutta vielä mitä. Ensin naputin postinumeromme ja sen jälkeen valitsin asuntomme koon. Siinä se! Sen jälkeen pääsinkin jo valitsemaan sopivaa aikaa siivoukselle. Jos et usko, testaa vaikka itse täällä. Palvelu toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Turun huudeilla ja ensi viikolla myös Tampereella. Samassa voi myös valita lisäpalveluita, kuten ikkunoidenpesun tai vaikka silityksen. Tulevaisuudessa varaussysteemi tulee vielä entisestään helpottumaan, kun asiakkaille rakennetaan omat profiilit, joiden kautta omien tilauksien extrapalveluita, aikataulumuutoksia ja sen sellaisia voi helposti muutella. Ja mun toivoma Freska-sovellus älypuhelimiinkin on kuulemma tulossa.

Siivouksen hinnankin näkee heti varausvaiheessa. Varausohjelma kun laskee asunnon koon ja mahdollisten lisäpalveluiden perusteella siivoukselle arvioidun keston. Meidän 56 neliöisessä kaksiossa arvioaika oli 3 tuntia. Siivouksen hinta on aina viikonpäivästä tai kellonajasta riippumatta 34 euroa tunti, mikä tekee kotitalousvähennyksen jälkeen 18,70 euroa tunnilta. Kerran kuussa tehty kunnon jynssäys maksaisikin meille lopulta vain 56,10 euroa. Se on paljon vähemmän kuin monet käyttävät kuukaudessa kampaajaan! Nyt alkuun kyllä otimme ikkunanpesua ja roskakaapin siivousta lisänä tuohon kunnon perussiivoukseen, mutta silti. Ja ettei se kotitalousvähennys jää hakematta, Freska lähettää aina vuodenvaihteessa automaattisesti yhteenvedon ostetuista palveluista verottajaa varten. Ja tietty ohjeetkin, miten sitä kotitalousvähennystä voi hyödyntää.
Meidän vakkarisiivoojaksemme valikoitui Robert, joka osoittautui valtavan ystävälliseksi herrasmieheksi. Sinä aikana, kun esittelin hänelle meidän kodin, hän oli ehtinyt jo voittaa ujostelevalta kuopukselta useamman hymyn. Jätinkin kotimme Robertin vastuulle hyvillä mielin. Oli mielenkiintoista huomata, miten siivous vaikutti omaan mielentilaan jo paria päivää ennen kuin Robertia varten kaivettiin edes siivouskaapista imuri ja moppi esiin. Kun tiesi tulossa olevasta siivoojasta, mieltä painamasta ja kuormittamasta hävisi kymmenittäin pikkuhommia ja muistettavia asioita. Joku muu hoitaa ne. Mies oli Freskasta enemmän innoissaan kuin ehkä mistään blogini yhteistyöstä aikaisemmin.

Ensimmäisen Robertille ulkoistamamme siivouspäivän mä vietin osittain perheen kanssa kaupungilla, osittain töitä kahviloiden pöydissä naputtaen. Oli perjantai, ja pelkästään ajatus viikonlopusta siistissä kodissa tuntui hykerryttävältä. Kotimatkalla ostin nipun tulppaaneita, mikä jäi tällä kertaa ainoaksi tehtäväkseni siivouspäivän aikana.
Kotiin saapuessa oli jo pimeää, joten en varsinaisesti nähnyt mitään, mutta sen tunsi heti. Heti oven avatessa vastaan tuli raikkaus. Ja vaikka valotkin laittoi päälle, ei ihan heti oikein osannut sanoa, miten kodin tunnelma oli voinut muuttua niin paljon. Joo, lattiat oli imuroitu, matot tuuletettu ja lattiat pesty. Vessassa kiilsi ja seinätkin oli hinkattu puhtaiksi. Ah ja ikkunat, niitä ei enää peitä harmaa töhnä! Mutta siinä oli jotain enemmänkin. Kuljimme perheen kanssa pitkin poikin kotia, ja mun oli pakko ottaa muutama iloloikka! Miten ihanan siisti, raikas ja freesi koti!

Aloimme vasta myöhemmin bongailla, mitä kaikkea Robert oli siivonnut. Vessan valokatkaisijan ympäristö – täähän oli ennen ihan musta lasten tahmatassujen jäljiltä! Uunin ja mikron ympäristö – ihan kuin ne olisivat uusia, mutta ne onkin vain taidettu kunnolla pestä. Pyykinpesukoneen luukku kiilsi sisäpuoleltakin. Sohvatyynyt olivat ojossa. Ja jos olisimme vain muistaneet jättää puhtaat lakanat sängyille, olisi Robert vaihtanut nekin. Ensi kerralla sitten. Löysin kyllä muutamia pieniä puutteita – leivänpaahdin oli töhnänen, vessanpytyn jalka oli huolimattomasti pesty ja jotain muuta tällaista – mutta jo olisi ihme, jos mun ylivirittynyt siivousnenäni ei jotain puutteita haistaisi.
Vaikka pienessä kodissa joudumme imuroimaan harva se päivä ainakin eteisen ja keittiön, nyt yleissiisteys tuntui pysyvän kauemmin. Ja on ihan hurjan vapauttavaa tietää, että vajaan kuukauden päästä Robert taas tulee. Se saattaa kuulostaa liioittelulta, mutta tieto Robertin siivouspäivästä oikeasti keventää ruuhkavuosikaahailijan to do -listan painoa enemmän kuin uskalsin toivoa. Muutaman viikon päästä viimeistään joku taas pyyhkii pölyt, pesee suihkuseinän ja saa vietyä kerralla kaikki erilaiset roskat kierrätykseen. Ja mun tehtäväkseni jää ostaa vain nippu kukkia.

Jos sellainen kuulostaisi sinustakin hyvältä siivouspäivältä, tässä pari alekoodia käytettäväksi Freskalle. Kertasiivouksen ostaja saa 20 euron alennuksen koodilla TESTI. Säännöllisen siivouksen ostajalle taas ensimmäinen siivous on ilmainen koodilla SAANNOLLINEN.

Lue myös nämä

25 kommenttia

 1. Kuvailit niin täydellisesti sit tunnetta joka siivouksen (jonkun muun tekemänä) jälkeen tulee. Se on just noin!! Varmaan me itse siivotessa muistetaan pestä lampunvarjostimia ja pyyhkiö sähköjohtojen päältä...

  Täällä Islannissa ei oo vastaavaa kotitalousvähennystä, mutta just tommosia netistä helposti varattavia siivouspalveluja on muutama. Meidän kolmion perusteellinen siivous - joka soveltuu just noin kerran parissa kuussa - maksaa 200 euroa. Pintapuolisempi siivous on vastaavasti noin 70 egen pintaan.

  Ja joka pennin arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistankin sen sun siivouspostauksen. Silloin jäi kytemään mieleen, josko pitäisi taas koittaa. Ja nyt, kyllä!

   Poista
 2. Minulla on aina vaikeuksia päästää joku meille siivoamaan. Ei siksi että olisin liian tarkka, mutta ehkä olen liian tottunut siihen että ihmiset tuomitsevat toisiaan ja pelkään mitä minun tietämättäni outoa tai epäilyttävää joku voisi meiltä löytää. Mutta tämä on oma päänsisäinen ongelmani. Meillekin tekisi hyvää tuollainen kunnon siivous vaikka pari kertaa vuodessa. Sen jälkeen voisi aina aloittaa puhtaalta pöydältä. Mutta taitaisi tulla tällaisen 140 neliön kodin siivouskin sen verran hintavaksi että en tiedä kestäisikö lompsa. Mutta se puhtaan kodin tunne on vaan jotain niin ihmeellistä. Kun tietää että kerrankin on siivottu kunnolla. Se siivouspäivä, tai oikeastaan kaksi kun koko talo siivotaan kahden aikuisen voimin onkin ihan toinen juttu. Sitä stressaa ja suunnittelee ja sitten vielä pitää vahtia että toinen tekee kaiken mitä hänen osuuteensa kuuluu. Mies kun ei aina huomaa läheskään kaikkea eikä ole yhtä sinnikäs tekemään kuin minä. Eli hän väsähtää paljon nopeammin vaikka tekee enemmän hutloiden. Kai se on luonne-ero tai harjaantumattomuutta. Tai ehkä hän pinnistelee niin kovasti huomatekseen minulle itsestäänselviä juttuja että se väsyttää nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että siivoojat ovat nähneet työssään niin paljon kaikenlaista, että samaten kuin vaikka lääkärit, he eivät pienestä hätkähdä :D Pari kertaa vuodessakin olisi varmasti aika ihana just tolleen isommassa kodissa. Saisi vaikka ne ikkunat keväisin ja syksyisin siihen samaan syssyyn.

   Poista
 3. Olen pitkää haaveillut tilaavani viikkosiivouksen siivousfirmalta mutta aina on ongelmana ollut se, etten ole ollut tyytyväinen työnjälkeen. Turhauttaa, että pitää siivota siivojan jäljiltä. Jos vain löytäisi sellaisen siivoojan, joka itsenäisesti huolehtisi, että kaikki tulee vuorollaan siivotuksi, eikä vain noudattaisi jotain tiettyä listaa.

  Pitääkin kuitenkin kokeilla tätä uuttakin palvelua vielä. Tosin nopeasti vilkaistuna heidän nettisivunsa ei toimineet mun puhelimessa ollenkaan vaan heittivät joka vaiheessa takaisin postinumeron syöttöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ekan siivousfirman kanssa just toi. En kokenut touhua järkeväksi, kun itse päädyin kuitenkin siivoamaan niin paljon siivoojan käynnin jälkeen. Nytkin tosiaan jotain pikkujuttuja oli, ja lisäksi korkeat paikat siivoojat jättävät siivoamatta. Mies oli siis mennyt vielä muutamat ylhäällä olevat hyllyt pyyhkien ennen mun kotiintuloa. Mutta Freska yllätti superpositiivisesti, myös miehen.

   Poista
 4. Et voi uskoa, mitä meinasi juuri tapahtua! Mä hyppäsin kesken tekstin vaan tonne sivuille ja aattelin, että nytpä jumankauta tilaan ton siivouksen. Ku mä en jaksa enää siivota. Nii sit ku olin jo maksamassa, tuli mieleen, et ai mutta tuollahan saattaa olla joku alekoodi – ja niin vaan olikin! Olin vielä tilaamassa tota säännöllistä, et oispa voinu ketuttaa, jos en ois huomannu noin kovaa tarjousta! OMG, hahha! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, no nyt palkittiin postauksen loppuun asti selaaminen :D

   Poista
 5. Oi-oi-oi, siivoojan tilaaminen on ollut ehkä paras tekemäni päätös ikinä. Alkuun meillä kävi siivooja, johon ei todellakaan oltu tyytyväisiä. Se oli vieläpä iso siivousfirma.... Onneksi hommauduttiin siitä eroon ja nyt meillä on käynyt 6 vuotta yksityisyrittäjäpariskunta eikä tyytyväisempiä voitais olla. Alkuun kävivät kerran kuussa, nykyisin joka toinen viikko. Aina siivoojien jälkeen on ihana tulla kotiin. Meidän siivoojat tekevät ihan uskomatonta työtä, lehdetkin on "viivottimella" laitettu suoraan pinoon ja sohvatyynyt ovat ojennuksessa. Eihän se ihanuuden tunne kauaa lapsiperheessä kestä, mutta edes se h-e-t-k-i. Joka euron arvoista!!!

  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi joo, nyt tämän kokemuksen jälkeen saan niin kiinni tosta sun tunteesta! Se meidän parin vuoden takainen siivoojakokeilu kun vain ketutti. Mutta nyt, ah!

   Poista
 6. Kääk, onko Silloin liian kiire jos ei omaa kotia ehdi siivota? Eikö lapsille ole tärkeää nähdä ja siivota yhdessä, osaisivat sitten omilleen muuttaessa? Varmasti mahtavaa ja mukavaa kun ei tarvi siivota, mutta.. Oon varmaan liian juntti ymmärtämään tällaista,etenkin jos on kyse kaksiosta... Ja mihin kaikkeen ne rahatkin voisi käyttää, mitä kaikkea niillä kirpputorilta saisikaan! :D Terveisin; landepaukku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihen meditatiiviseen siivoamiseen ei tosiaankaan ole enää aikaa :D Tai olisi ehkä, mutta sitten se olisi pois perheen yhteisestä ajasta, kun koko päivän tahtoisin rauhassa tanssia siivoten. Ja ei hätiä, kuten postauksessa sanoinkin, siivottavaa kyllä piisaa ihan joka päivälle. Ei kerran kuussa siivoaminen riitä kaksiossa, kun pienessä tilassa imuroidakin pitää ainakin parin päivän välein. Lapset siis todellakin oppivat siivoamaan :DDD

   Poista
 7. Jäin ihmettelemään teillä kuluvaa aikaa. Meillä siivooja eri firmasta siivoaa samassa ajassa lähes 200 neliötä. No, on meillä toki paljon avaraa / tyhjää tilaa, mutta esim. wc:itä ja kylppäreitä olettaakseni teidän kotia useampia. Edellisenä iltana järjestän kaikki tavarat paikoilleen. Siivous ostopalveluna on kyllä ihan huippu juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että se on juurikin tuo koko ja sen myötä tuleva avara tila. Se on vähän sama kuin pakkaaminen lyhyelle tai pitkälle reissulle – tavaraa tulee lopulta mukaan melkein sama määrä, kun ne pakolliset perusjutut on enisvei otettava mukaan. Tavarat meillä on pienessä kodissa melkein pakkokin järjestää paikoilleen joka ilta, jos tahtoo mahtua elämään :) Mutta joo, tuo aika on siis arvio, sitä voi sitten siivoojan kanssa yhdessä miettiä tai heti varatessa valita, että tahtookin vain kaksi tuntia. Mä jätin Robertille meidän silittämättömien lakanoiden ja vaatteiden pinon siltä varalta, että jää aikaa. Ja osan hän niistä oli ehtinyt silittää niin sileäksi ettei ikinä :D

   Poista
  2. Meillä 125m2 , kaksi vessaa ja kylpyhuone ja meidän siivooja saa koko homman tehtyä 2,5h.

   Poista
  3. Vau, teillä on todella ihmesiivoojat! Mä en ikinä edes itse saisi tuossa ajassa siivottua kunnolla puhtaaksi edes tätä meidän kotia :D

   Poista
 8. Meillä asuu kolme ihmistä 48 neliössä ja tuntuu, että aika helpolla päästään siivouksessa. Tähän on neljä ihanaa syytä, joista tärkein on se, että olen oppinut olemaan stressaamatta pienestä liasta. Toinen on se, että olen aikanaan rahoittanut opintoni siivouskeikoilla eri firmoissa, joten kaikki kikat välineiden valinnasta oikeaan käyttöön ovat selkäytimessä. Kolmas syy on, että teen jatkuvasti ja ohimennen pientä siivousta: siivoan yhden komeron silloin, toisen tällöin, pesen kaakelisaumat joskus viikkosiivouksen yhteydessä ja seuraavalla viikolla annan täyden huomion kirjahyllylle jne. Isoin syy on kuitenkin se, että olen karsinut meiltä tavaraa aivan järkyttävän paljon: meillä ei ole pyyhittäviä koriste-esineitä eikä nosteltavia tavaroita kuin nimeksi. Vaatekaapin siivous vie maksimissan puoli tuntia, kun vaatteita on sopivasti.
  Tämä kaikki on hyvä, koska en nuukana ihmisenä raaskisi kutsua meille siivoojaa. Uskon, että sillä ajallisella panostuksella, joka menee kodin laittamiseen siivouskuntoon (eli niiden vähäisten tavaroiden paikalleen laittamiseen), ajan sopimiseen ja siivoojan tilaamiseen, saan jo niin paljon aikaan, ettei maksa vaivaa tilata siivoojaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siisteyden tasossa tiedän, että meillä olisi vielä varaa alentaa rimaa paljon. Se mikä mulle on sietämätöntä röynää, on varmasti monille (etenkin lapsiperheellisille) ihan kevyttä likaa. Lapsiperheellisyys on kyllä opettanut laskemaan sitä rimaa jo entisestä aika paljon, ei siinä :D Ja ehkä just siksi en tahdokaan laskea sitä enää, en vain kykene.

   Siksi palankin halusta tietää siivouskeikkooja tehneen siivouskikat :)

   Poista
  2. En tiedä, kuinka monelle nämä asiat ovat ihan itsestäänselvyyksiä, mutta itse opin nämä jutut aloittaessani siivousfirman leivissä: Mikrokuituliinat ovat koko homman perusta. (On toki tapauksia, joissa esimerkiksi harso tai muu puuvilla on paras, esimerkiksi pölyä herkästi keräävä ja kiillotusta vaativa teräspinta)
   Vessalle on oma, pölyille oma (näiden kahden ero on vain värikoodi) ja lasi- sekä teräspinnoille oma liina. Mikrokuituliinaa käytetään niin vähällä vedellä (pölyjä tahrattomilta pinnoilta pyyhkiessä myös ilman vettä) kuin vain mahdollista. Liinan pitää olla niin kuiva, että puristamallakaan siitä ei putoa vesipisaran pisaraa. Näin vältetään ikävät raidat ja varmistetaan kunnollinen puhdistusteho. Liinaa ei pidetä myttynä kädessä, vaan esimerkiksi neljään osaan taiteltuna. Kun yksi kohta likaantuu, taitetaan esiin uusi puoli: näin käytössä on kahdeksan eri puhdasta pintaa. Mikrokuituliinat pestään omana pyykkinään, ei koskaan minkään nukkaavan, kuten froteen kanssa.
   Vessa pestään yhtä liinaa käyttäen niin, että aloitetaan puhtaimmasta kohdasta ja edetään likaisimpaan (peruspesu on sitten erikseen) ja hyödynnetään rätin kahdeksan eri pesupintaa. Lopuksi voi kiillottaa hanat ja peilit sillä omalla liinallaan. Samalla liinalla tiskipöydän saa aivan kiiltäväksi,
   Jynssäämään ei pitäisi joutua kovin usein, mikä tarkoittaa sitä, että huomio kiinnitetään jatkuvasti aina eniten niihin kohtiin, joihin likaa kertyy: työtasot, ovenkahvat, katkasijat ja niiden ympäristö jne. ja näitä pyyhitään aina ohimennen.
   Lattian pesemisessä lankamopit voi heittää hemmettiin, ne lähinnä levittävät likaa. Mikrokuituinen levymoppi on paras. Mopin pitäisi olla niin kuiva, että peruuttamalla ei tarvitse edetä: mitään sukanjälkiä ei pääse jäämään vaikka astuisit juuri moppaamaasi kohtaan. Järeät tahrat kannattaa toki poistaa ennen varsinaista moppaamista. Mopin säätö on sopiva, kun mopin varren pää on leuan kohdalla silloin kun pää on ihan suorassa.
   Järeisiin tahroihin ja mm. hellanlevyihin ja tiskialtaaseen olen käyttänyt ihmesientä. Hiekkaa vähennämme sisällä sillä, että meillä on eteisessä hiekkalaatikko: tänne kaadetaan hiekka kengistä ja kopistellaan se pohjista, jos sellaista sattuu vielä olemaan. Hiekkalaatikko käydään sitten välillä kaatamassa pihalle :D

   Poista
  3. Mä pesen mikrokuituliinat aina just 60 asteessa pyyhkeiden kanssa. Shiiiiit! Mitä se tekee, tukkii liinan jotenkin? Ja sitten meillä on just tommonen lankamoppi. Tai ei ihan sellainen perus, vaan sellainen, jonka saa puristettua kuivaksi mopissa integroituna olevan systeemin avulla. Mutta enisvei, mikrokuituinen levymoppi kuulostaa nyt siltä, että me tarvittais sellainen. Ehkä Robertkin tykkäisi, hän kun kuitenkin käyttää meidän moppia.

   Poista
 9. Kokeilin tuota palvelua ja valitettavasti petyin. Tilasin siivouksen joulun aatonaaton illaksi ja toivoin että saa aloittaa joulunvieton tosi puhtaassa kodissa. Meillä on kaksio ja yksi lapsi. En tykkää liiasta tavarasta, joten koti ei todellakaan ole täynnä leluja ja tavaraa, mikä tekisi siivouksesta vaativaa. Lisäksi siivoan päivittäin, joten ei pitäisi olla mitenkään likaista. Normaali lapsiperheen pieni koti, jonka luulisi saavan puhtaaksi kolmessa tunnissa kun ammattilainen on hoitamassa työn. Valitettavasti työlistassa mainittuja asioita jäi tekemättä ja monia pintoja ei siivottu ollenkaan. Väitän, että jos saisin 3 tuntia (!) siivousaikaa ilman lasta, ehtisin enemmän ja tulisi siistimpää jälkeä. Haaveilin rauhallisesta aatonaaton illasta puhtaassa kodissa, mutta rättiin oli kuitenkin tartuttava. Voi olla, että olen normaalia tarkempi ja huomaan helposti puutteet siivouksessa, koska olen pitkään ollut töissä hotellissa ja tottunut tsekkaamaan huoneita siivouksen jälkeen. Palautelomakkeeseen laitoin, että emme ole tyytyväisiä jälkeen, mutta emme saaneet minkäänlaista vastausta Freskalta.

  VastaaPoista
 10. Voi voi räkä! Onko Freskalta oltu nyt jo yhteydessä? Tosi kurjaa, että petyit. Siellä on ollut nyt joku huono siivooja asialla.

  Mä olen kans varmasti keskivertoa tarkempi siivouksen kanssa. Kuten postauksessa kerroinkin, huomautettavaa löytyi siis mullakin, enkä täyttä viittä tähteä ole voinut antaa kertaakaan siivouksen jälkeen (ne arvioidaan joka kerta). Mutta silti siivouksen jälki on ollut hyvää, siis sellaista, johon ei näin tarkka ihminen olisi varmasti täysin tyytyväinen. Ja se, miten paljon siivooja on helpottanut arkea! Ihan vain lähtien siitä, että joku tuulettaa matot, mikä on lasten kanssa tehtäessä kerrostalossa aika säätämistä.

  Se tuli mieleen, että siivoothan eivät koskaan siivoa jonkun tietyn senttimärän korkeudelta kuin sovittaessa. Oisko ollut jotain 180 cm tai vastaavaa. Meilläkin siis mennään kirjahyllyn päälliset vielä siivoojan jäljiltä, mutta se on onneksi pikkujuttu, kun muuten kämppä kiiltää valonkatkaisimia myöten. Parvekelasit siivooja taas pesi sopimuksesta, vaikka ne ovatkin korkea ja toooodella veemäiset pestä.

  Mutta kuten kerroin, meidän aikaisempi siivoojakokemus muutama vuosi sitten oli ihan fiasko, perusjuttujakaan ei ollut siivottu. Kaikenlaisia tekijöitä siis alalle mahtuu. Freskahan välittää yksityisiä siivoojia, joten pitäisi ehdottomasti saada tälle teillä käyneelle palaute perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla edelleenkään oltu yhteydessä Freskalta, vaikka nettisivuillaan lupaavat että "Tarjoamme sinulle aina tyytyväisyystakuun. Pyydämme palautteesi siivouksesta heti sen valmistuttua. Mikäli et palautteesi perusteella ole tyytyväinen siivoukseen, otamme sinuun pikaisesti yhteyttä; yhdessä löydämme varmasti hyvän ratkaisun tilanteeseen."
   Mut tästä on jo 3 viikkoa aikaa eikä mua enää haittaa, että siivousjälki juuri ennen jouluaattoa oli pettymys. Kokeillaan vaan jotain muuta firmaa ensi kerralla.

   Poista
  2. No jopas. Tosi huonoa asiakaspalvelua Freskalta nyt kyllä tämä.

   Toivottavasti te löydätte hyvän siivoojan – sen elämään tuoma helpotus on niin valtava.

   Poista
  3. Hei Lennonsmile / Elena Roos

   Täällä Sebastian Heinrichs Freskalta. Ensinnäkin haluan pahoitella isosti sitä ettemme ole ollut yhteydessä sinuun siivouksesi tiimoilta, toiseksi haluan pahoitella sitä ettemme onnistuneet täyttää odotuksiasi joulu-siivouksesi suhteen. Meille on ehdottoman tärkeää että jokainen asiakaskohtaaminen on kaikin puolin onnistunut, tähän pyrimme aina. Tietääkseni tapauksesi on ensimmäinen palaute johon emme näköjään ole reagoineet. Selvittelin keissiä ja ilmeisesti syy on ollut inhimillinen – se on puhtaasti kaiken temmellyksen (silloisen joulusiivouskiireiden) kesken jäänyt huomaamatta / unohtunut, eli vielä kerran pahoittelut tästä. Joulukuu oli kieltämättä hurjaa aikaa, toimiston väki ja siivoojat tekivät pitkiä päiviä, oli ylikysyntää ja sairastapauksia samaan aikaan. Pitkät päivät /kiire /väsymys ym ei tietenkään saisi näkyä asiakkaan tilaamassa palvelun tasossa tai yrityksen asiakaspalvelutasossa, se on myös selvää. Asiakkaan tyytyväisyys on meille kaikki kaikessa, sen takia pyydämmekin jokaisen siivouksen jälkeen asiakkaalta palautteen (0-5 tähteä + mahdollisuus kommentteihin) – tämä on erittäin toimiva yhtälö: lähes jokainen palautteemme on positiivinen, eli siivoojat ja toimiston väki saavat niistä energiaa ja fiilistä. Jos palaute ei ole pelkästään positiivinen /negatiivinen, niin se antaa meille mahdollisuuden reagoida tilanteeseen eli saamme mahdollisuuden muuntaa asiakaspalvelun/service recovery:n kautta asiakaskokemuksen poisitiivisempaan + me ja siivoojamme voimme oppia tästä → win – win - win. Tänä päivänä kaikkien palautteidemme keskiarvo on 4,6/5 tähteä, tähän olemme erittäin tyytyväisiä.

   Luonasi kävi siivoojamme Robert, eli sama siivooja kun Lähiömutsilla! Robert on meidän ns timantti ja työskentelee 4,8 tähden keskiarvolla. Kenties Robertin aaton aaton siivouksen osittainen huolimattomuus meni väsymyksen piikkiin – vielä kerran pahoittelut. Oli miten oli niin me olemme sinuun yhteydessä tänään puhelimitse ja tähdätään siihen että saadaan tähän mahdollisimman onnellinen loppu!

   Parhain terkuin,

   Sebu / Freska

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe