Tyrninen ginidrinkki tulevalle vuodelle

30.12.15

On ruokia ja juomia, jotka ovat hyviä. Ja sitten niitä ruokia ja juomia, jotka ovat niin hyviä, että niiden resepti on saatava itselleen. Tapsanpäivän tunnelmoinnissa sain kouraani kirpsakan lempeän drinkin, joka vaati jokaisen makunystyräni huomion. Onpa hyvää, mitä tässä oikein on!

Mukissani olleen cocktailin resepti on loputa yksinkertainen ja kai juuri siksi niin toimiva. Sen on kehitellyt Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskuksen tiskin takana jöötä pitävä Tony Sivula. Pohjana siinä on Tom Collins -drinkin pyhä kolminaisuus: sitruunamehu, sokerisiirappi ja gini. Ja kun kyseessä on Kyrö Distilleryn yhteydessä toimiva anniskeluravintola, käytetty gini on tietenkin pohjalaista ruisginiä, Napueta. Sen omanlaisensa jujun drinkkiin tuo ärsty tyrni sekä suloisen pehmeä aito vanilja.
Tässä on teillekin Tonyn luvalla resepti maljalliseen juhlajuomaa, jolla kelpaa toivottaa tuleva vuosi tervetulleeksi.

Sainio

 • 2 baarilusikallista tyrniä
 • 4 cl Napueta
 • 2cl sitruunanmehua
 • 1cl sokerisiirappia 
 • 1cl vaniljasiirappia (tai 2 cl jompaa kumpaa siirapeista)

Varmista, että pakkasessa on jäitä. Purista sitruunamehu.

Valmista sokerisiirappi. Pieni annos tulee kiehauttamalla 100 g sokeria ja 1 dl vettä yhdessä. Kun siihen lisää puolikkaan vaniljatangon (jonka pintaa on vähän veitsellä rikottu), tuloksena on vaniljasiirappia. Mä käytin drinkkiini pelkästään vaniljasiirappia.

Murskaa tyrnit sheikkerin pohjalle. Jos et omista sheikkeriä, murskaa marjat lasin pohjalle ja sekoita cocktail suoraan lasiin. Lisää muut aineet sekä reilusti jäitä. Sheikkaa.

Siivilöi juoma jäillä täytettyyn lasiin. Koristele muutamalla tyrnillä.

Lue myös nämä

2 kommenttia

 1. Hei ja hyvää alkanutta vuotta! Sulla on kiva blogi, tulee luettua vaikken niin ehtisikään. Pakko lisätä/kommentoida ruisviskiin liittyen, että kirjoitit hienosti käynnistäsi siellä. Paikka on mahtava ja koko idea kaikkineen. Tärkeä asia vain unohtui- heiltä voi myös ostaa "oman tynnyrin." Joko porukalla tai yksin, kokoja on kahta. Ja sitten kun maku on kohdallaan, saat oman tynnyrisi juomat pullotettuina ostaa itsellesi. Lisätietoja saa tietysti tislaamolta. En kerro yksityiskohtia enempää. Ja kotimaisuus on tässä jutussa ihan parasta! Mielelläni sitä tukee kaikkea kotimaista ja lähellä tuotettua. Ja kun on hyvääkin vielä. Terveisin nimimerkki tynnyriosuuden omistaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkanutta vuotta myös sinne! Kiva, kun pidit tislaamokierrospostauksestani. Me käytiinkin tutkailemassa kellarissa tilaustynnyreitä, ehkä sitäkin, josta sulla on osuus :) Postauksen ulkopuolelle jäi paljon asiaa, oman tynnyrin tilaus yksi niistä. Tähän syynä paljolti se, että tislaamolla oli käsittääkseni varastotilat tällä hetkellä piukassa. Sain ainakin käsityksen, että tällä hetkellä ja jopa sitten vuonna 2017 Kyrö Distilleryn viskistä voi vain haaveilla, kun kyseltiin, koska sitä viskiä olisi mahdollista saada ja ehkä omaakin tynnyriä tilata. Kysyntä kun on viime aikoina ollut kovaa :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe