Juhli kuin metsäneläin

3.1.16

Esikoiseni on tänään nelivuotias. Ihmeellinen, ainutlaatuinen ja rakas tyttäreni, joka syntymällään opetti minulle enemmän kuin mikään tai kukaan muu aikaisemmin. Juhlimme synttärisankaria tänään pienellä porukalla voikkaribileiden merkeissä. Kaverisynttärit ovat sitten ensi viikolla.

Valmisteluja ei ole aloitettu sitten millään tavalla, mutta suunniteltu on. Sankaritar itse on alkanut miettiä juhliaan abauttiarallaa viime tammikuussa. Syntymäpäiväjuhlat toden totta ovat tärkeä juttu. Juhlateemaksi hän on kuluneen vuoden aikana pohtinut ainakin muumeja, apinoita, Frozenia, banaaneja (!?) ja pitkän aikaa teematoiveena oli pinkit ponisynttärit. Reilu kuukausi sitten esikoinen näki pitkästä aikaa Heikki Kuulan Koirakaverit-biisin musiikkivideon, ja se oli siinä. Suunnitelmat muuttuivat, ja hän haluaa samanlaiset kemut kuin siinä videolla.

Eläinsynttärit siis ovat tulossa. Sen verran sain laittaa tarkennusta kaikenkarvaisten otusten ja serpentiinin sekaan, että juhlapaikan koristelussa voin miettiä eläinten bailaavan metsässä. Saan siis käyttää koristelussa käpyjä, havuja, risuja ja sen sellaisia metsän (ja kukkakaupan) tarjoamia koristekaunokaisia. Väreinä siis vihreää, valkoista ja vähän persikkaakin.

Keräilin Pinterestiin kollaasin metsäneläinjuhlista inspiraatioksi (josta voi tsekata myös postauksen kuvien kuvalähteet), vaikkakaan mitään noin spektaakkelimaista ei todellakaan ole tulossa. Mutta ajatusta koristeluun ja ruokiin voi hakea niistä, fiilis otetaan sitten Koirakavereilta. Tarjolla tulee olemaan tietenkin ainakin sitä syntisen hyvää porkkanapiirakkaa jossain muodossa. Kakuksi ehkä talvisena versiona britatorttu anopin ohjein. Suolaiseksi ehkä karjalanpiirakoita, ei tosin itse tehtynä ja ohjelmanumerona kuten esikoisen yksivuotissynttäribrunssilla, vaan todennäköisesti pakasteena. Saas nähdä.

Ohjelmanumeroksi tietenkin diskoilua esikuvamusavideon tapaan. Ehkä aasinhäntääkin jossain muodossa. Luultavasti herkuttelu ja iloinen sekoilu kavereiden kanssa on kuitenkin se pääjuttu, metsäneläimilläkin.

Lue myös nämä

10 kommenttia

 1. Ikeassa on metsäneläinaiheisia juhlakoristeita! Viirejä, päähineitä, pöytäkoristeita, kertiksiä jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos vinkistä! Tein tänään lasten kanssa päiväretken Ikeaan. Sen lisäksi, että meillä oli mun yllätykseksi ihan hurjan kivaa ja leppoisaa, löytyi myös juhlakoristeita. Tällä kertaa ei meillä ei ole apuan ketaan tiskailemassa jne, joten kerttiksetkin tulevat tarpeeseen, nekin ostin Ikeasta.

   Poista
 2. Käpykakku ;) Eläiten jälkien painamista paperiin tai pieni leikkimuotoinen jälkientunnistusvisa jossa jokainen saa palkinnon. Oma mielikuvitus lähti lentoon. Ihana teema :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin mietin tuota jälkientunnistusvisaa - se ehkä toteutetaan. Mäkin tykkään teemasta, jotenkin ihanan lämminhenkinen :)

   Poista
 3. Samaa tulin kommentoimaan kuin ensimmäinen anonyymi. Huomasin, että Ikeassa on vaikka mitä metsä-teemaista: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/collections/34295/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tehtiinkin tänään päiväretki Ikeaan :)

   Poista
 4. Ihana idea ja ihanan näköiset suunnitelmat! Askartelin ennen joulua kävyistä lapsen kanssa ja parasta taisi olla niiden kerääminen metsästä :)
  Ja vinkkaanpas leipomamme halkokakun ohjeen vielä( näyttää kuvan kaikilta ja oli nopsa tehdä) http://www.lily.fi/blogit/asikaine/asikaisen-jouluhalko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos ohjeesta. Pitäisköhän halkohommiin ruveta, melkein!

   Poista
 5. Hei wow!! Myyn tämän teemaidean helmikuussa 4-vuotta täyttävälle pojalleni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole ihana teema! Onneksi on esikoinen, jolla on selvät sävelet juhlistaan :) Tosin kyllä mä vielä joskus jollekin aion järjestää Hiawatha-teemaiset juhlat, vaikka tähän mennessä en olekaan tätä idistä saanut myytyä :D

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe