Unelmista totta – minusta tulee kirjailija!

24.1.16

Olipahan aikamoinen perjantai tällä viikolla. Sellainen, että mieli ei ole ihan vielä tajunnut, mitä on tapahtunut. Onhan siinä pureksittavaakin, kun yksi suuri unelma on sinetöity ja valmiina toteutettavaksi. Kirjoitin nimeni kustannussopimukseen, johon oman nimensä piirteli myös arvostamani ja ihailemani ystävä. Me kirjoitamme kirjan – minusta tulee kirjailija!

Syksyllä sain sähköpostia Islannista. Satulla oli idea kirjasta, johon hän pyysi minua kirjoittajakumppanikseen. Hän oli lukenut postaukseni Onnellinen tarina yrittäjyydestä ja tajunnut, että meidän pitäisi kirjoittaa kirja yhdessä. Sydän veti vieteripomput onnesta ja innostuksesta. No todellakin! Olin miettinyt kirjan aihepiiriä itsekin, niiden viidentoista muun kirjaidean lisäksi. Mäts meid!
Olen onnellinen, että saan työkumppanikseni juuri Satun. Hän on yhteisten blogikollegavuosien aikana muodostunut hyväksi ystäväksi. En voinut uskoa, kun tuossa laskeskeltiin, että ei olla kasvotusten taidettu tavata kuin kolme kertaa. Satu on myös ihminen ja ammattilainen, jota fanitan. Hän tekee menestyksekkäästi asioita, joita rakastaa ja hän kulkee polkuja, joita toiset eivät olisi tajunneet edes olevaksi. Silti hän ei tallo ketään alleen, mikä ei todellakaan ole kaikkien menestyjien laita. Hän ei ole kateellinen, vaan verkostoituu ihmisten kanssa, joilta haluaa oppia. Hänestä huokuu lämpöä ja inspiraatiota. Hän auttaa, neuvoo, kuuntelee ja jakaa osaamistaan muille.

Eikä tietenkään ole tällaiselle kaltaiselleni esikoiskirjailijalle yhtään pöllömpi juttu, että Satu on kirjoittanut niteen jos toisenkin, ja tietää, miten nämä kirjahommat toimivat. Tuskinpa ihan itsekseni olisin niin näppärästi ollut siinä pisteessä, että viime perjantaina istuttiin myöhäisellä päivällisellä Satun ja WSOY:n kustannuspäällikkö Joni Strandbergin kanssa. Syötiin, juotiin, päivitettiin kuulumiset, otettiin selfieitä – ja kirjoitettiin se kustannussopimus.
Ensi vuonna ilmestyvä kirjamme on kertomusmuotoinen opas unelmatyöhön. Se näyttää, miten työkentästään voi tehdä itsensä näköisen ja harrastuksesta taloudellisesti menestyksekkään ammatin. Kirja avaa uusien työnteonmuotojen todellisuutta, antaa vertaistukea työelämän kipuiluihin, inspiroi ja myös viihdyttää.

Unelmatyöntäyteinen vuosi siis tulossa! Onni on duuni, joka yllättää mahtavuudellaan tekijänsäkin aina vähän väliä.

Lue myös nämä

44 kommenttia

 1. Molempien blogeja luen ja unelmatyötä etsin. Mä niin ostan sen kirjan. Saakohan e-kirjana? Odotan jo suurella innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että odotat :) Ja tosiaan, tulee myös e-kirjana.

   Poista
 2. No vau, nyt on kova tiimi kasassa. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timanttisen työparin olen tosiaan saanut :) Kiitos!

   Poista
 3. Uuh! Tästä tulee niin hieno juttu, marimekkomimmit :D En kestä!
  Onnea on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onnea on, tosiaan! Huipputiimi, mätsäävät marikuteet ja kaikki :D

   Poista
 4. Onneksolkoon! Hieno saavutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen tästä työstä ihan valtavan onnellinen :)

   Poista
 5. Vau, paljon onnea! Huikea juttu :)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavaa!
  Onnea :)
  Oispa jo ensi vuosi - mä tarttisin nyt tuota kirjaa...
  Hanna Äm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole mahtavaa! Et ole ainoa, joka tätä tarvitsee. Siksi se pitää kirjoittaa nyt! :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Sitä se on, haastava ja hauska – unelmahomma kertakaikkiaan!

   Poista
 8. Tästä tulee ihan mahtavaa. Onnea!

  VastaaPoista
 9. Ihana uutinen, et joku saa toteuttaa unelmia myös työrintamalla. Suuresti onnea!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onnekasta on se! Kiito onnitteluista :)

   Poista
 10. Mahtavaa! Te olette kyllä just oikeat tyypit kirjoittamaan aiheesta! Mutta ettekö olisi voineet kirjoittaa sitä ennen kuin perustin Leluteekin, olisin varmasti voinut oikaista muutaman mutkan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen kainosti sitä mieltä, että ollaan huipputiimi kirjoittamaan juuri tämä kirja. Ja haha, harmi, kun ei ehditty ennen Leluteekkiä :)

   Poista
 11. WSOY:n kanssa kannattaa olla tarkkana jos heidän puolelta tulee kansitaide. Ollut ainakin yksi tapaus jossa kannen kuva on luvattomasti netistä kopioitu ja selvisivät siitä naurettavan helpolla.

  Onnea kirjaprojektiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tosi nipottaja mitä tulee tekijänoikeusasioihin (koska siltä tontilta se omakin leipä tulee), eli niissä asioissa ei tehdä mitään kompromisseja. Kyllä kansi pitää aina suunnitella käsislähtöisesti, niin tälläkin kerralla :) Viimeksi kun tein wsoy:n kanssa yhdessä kirjan, me suunniteltiin kansi yhteistyössä ad:n kanssa ja siitä tuli tosi upea.

   Poista
  2. Tekijänoikeuksien kanssa oon myöskin tarkkapirkko, muutenhan siinä antaisi hiirien nakertaa omaa leipää. Satun viimeisimmän yhdessä WSOY:n kanssa tehdyn kirjan kansi on kyllä timantti. Tajusin sen nyt vielä paremmin, kun on jostain syystä alkanut kiinnittää enemmän huomiota kirjojen kansiin :)

   Poista
 12. Aivan loistava uutinen! Just täydelliset naiset ootte tähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan on, loistava uutinen! Itse olen ihan ymmyrkäisenä onnesta. Mahtava päästä kirjoittamaan Satun kanssa :)

   Poista
 13. Juuri nyt sellaiselle kirjalle olisi tarve :) Onnea :) Toivottavasti joskus sanon, että kirjan luettuani sain pontta edetä ja nyt olen unelmaduunissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivon, että joskus pääset niin sanomaan :)

   Poista
 14. Onnea! Todella hieno juttu. Ihanaa, että unelmat toteutuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä unelman toteutuminen – vaikka ihan alkutekijöissä tässä toki kirjan kanssa vielä ollaan – tuntuu vieläkin niin epätodelliselta, että aivot eivät ole vielä ehtineet ymmärtää, että ihan tosissani saan käyttää työaikaani kirjan kirjoittamiseen näin mielenkiintoisesta aiheesta.

   Poista
 15. Ihan huippua, niin odotan tuon kirjan ilmestymistä! Ootte mun kaks lempibloggajaa! ��

  -Elisa

  VastaaPoista
 16. Huh! Miten ajankohtainen aihe! Istuin viime perjantaina Mondon kirjoittajakoulutuksessa, jossa Satu oli luennoimassa. Sieltä lähtiessäni superinspiroituneena, päätin viimein rohkaistua ja perustaa oman blogin "featheronthemove.wordpress.com" ja katsoa mihin se kortti elämässä vie. Nyt jään innokkaana odottelemaan teidän aikaansaannoksia. You guys rock! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu kertoikin, että luento oli ollut erinomainen, harmi kun en itse sinne tajunnut hakeutua. Onnea, tsemppiä ja mielekästä puurtamista blogin kanssa!

   Poista
 17. Paljon onnea mun kahdelle lempiblogistille! Olisinpa lukenut tämän tänään aiemmin niin olisin päässyt onnittelemaan livenä, kun eka kertaa talsit lasten kanssa vastaan täällä meidän lähiössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ehtiihän sitä livenä myöhemminkin, jos ja kun taas samoille Hertsikan kaduille päädytään :)

   Poista
 18. "Yleissäännön mukaan nimet taipuvat samalla tavoin kuin yleissanat" -Kotus
  Eli Satu -> Sadun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kaino.kotus.fi/etunimientaivutus/index.php?s=tietue&id=361 Kummatkin oikein.

   Poista
  2. Nämä ovat tosiaan tapauskohtaisia. Mikäköhän on yleisin tapa. Itse omassa elinpiirissäni kun olen huomannut, että mieluiten jotain asiaa tarkoittavat nimet taivutetaan kuten nimet. Kuten Aarre – Aarren (ei Aarteen), Helmi – Helmin (ei Helmen) tai Ukko – Ukkon (ei Ukon).

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe