Keittiön sorjasäärinen siivooja

1.2.16

Kuinkahan monessa asiassa on kääntänyt takkiaan lapsiperheellistyttyään? No nyt saa taas yhdestä takista kiskoa vuorikankaan esiin. Sillä meillehän ei koskaan hankita keittiön nurkkaan tönöttämään harjaa ja rikkalapiota. Tämä päti siihen päivään asti, kun olin asiaa salaa muhistellut mielessäni neljän vuoden ajan, ja sitten Granitissa vastaani tuli tämä sorjasäärinen kaunokainen.

Vaikka takin kääntö ei ollut iso, korkeintaan sellaisen kevyen ulsterin kiskoin nurinpäin, vaikutus elämään on ollut iso. Imuria ei enää tarvitse penkoa esiin kolostaan joka päivä, kun harjalla voi lakaista keittiönlattiat ruokailujen jälkeen. Rikkalapioon kertyvästä sotkukokoelmasta voisi päätellä, että joka aterian jälkeen joku on jyystänyt biojätepussin sirkkelissä keskellä keittiötämme ja heittänyt sen jälkeen ilmaan konfettina pari paketillista nuijittuja näkkileipiä.

Sorjasäären vaikutukset ulottuvat myös eteisen puolelle, josta rikkalapion kyytiin on keittiön putsauksen ohessa helppo pyyhkäistä suurimmat hiekka- ja kurakeskittymät. Tarpeeni vaihtaa sukkia kesken päivän onkin pienentynyt noin 47 prosenttia, kun sukanpohjat eivät ole koko ajan epämääräisen taturan kuorruttamat.

Miksiköhän kaikki siivousvälineet eivät ole noin nättejä?  Harjan ja rikkalapion varret ovat kaunista raakapuuta, joka näyttää ja tuntuu mukavalta. Niihin on kiva tarttua. Tuollaisen eleettömän tyylikkään siivousvälineen antaa myös mielellään päivystää näkyvällä paikalla, josta se on helppo napata käyttöön. Rikkalapion varsinainen lapio-osa on peltiä, ihan kuten mummilani kiffelissä tapasi olla. Sen kolinasta ja harjan suhinasta lattiaa vasten tulee lämpimän kotoisa olo.

Lue myös nämä

15 kommenttia

 1. Laattalattialla ei toimi kunnolla, mutta tasaisella alustalla ja näin eläintaloudessa lasta on toimivampi. Siitä ei tarvitse nyppiä karvoja irti, se vetää tarkemmin kuin harja koskaan ja kun niitä on tuollaisia pieniä ja näppäriä harjan mallisia niin peukut sille.

  Nätti tuo harja on ja itsekin olen huomannut oman lastani kätevyyden vasta kun olen ollut päivät aina kotona. Meillä karvaimurit hoitavat kyllä ruuantähteet, mutta ne pahimmat villakoirat saa näppärästi kalastettua kyytiin ihan ohimennen ja ilman imurin murinoita. Varsinkin jos lapsi nukkuu viereisessä huoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasta on kuulemma tosiaan kätevä – ja etenkin karvaimuri, jos niitä vielä on useampi kappale :D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tarpeellisuutensa lisäksi, ainakin meidän 1v3kk pojan mielestä, mieluinen leikkiväline :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin! Ihan sama juttu, lempileluainesta etenkin tuon meidän nuorimmaisen mielestä :D

   Poista
 4. Kirjoitit sitten lattiaharjasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siivousmuija löytää toimivan ja kauniin siivosväineen, se todellakin kirjoittaa lattiaharjasta :D Arjen kauneutta <3

   Poista
 5. Nätti on, vaikka ainakin meillä samainen setti joutui korjauksille jo muutama kuukausi oston jälkeen. Rikkalapion pelti taipui harjan painosta. Minä ja mies oltaisiin asian kanssa vielä eletty, mutta poika, 1v 7kk, yritti toistuvasti saada pidikettä suoraksi sellaisella epätoivolla, että korjattiin kuitenkin. Toivottavasti teillä kestää paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpas mälsää, että setti vaati heti korjasta. Meillä on ollut tämä aktiivikäytössä nyt useamman kuukauden - postaus roikkunut ajattomana varalla blogikalenterissa – ja on ihan ässäkunnossa edelleen. Jopa tuo raakapintainen puu on kuin uusi edelleen, vaikka lapsetkin leikkivät sillä tahmatassuineen koko ajan. Olin varma, että tähän mennessä siihen päälle olisi jo pitänyt vetää maali :D

   Poista
 6. Nätti on, vaikka ainakin meillä samainen setti joutui korjauksille jo muutama kuukausi oston jälkeen. Rikkalapion pelti taipui harjan painosta. Minä ja mies oltaisiin asian kanssa vielä eletty, mutta poika, 1v 7kk, yritti toistuvasti saada pidikettä suoraksi sellaisella epätoivolla, että korjattiin kuitenkin. Toivottavasti teillä kestää paremmin!

  VastaaPoista
 7. Meille kihveli ja harja rantautui viikko kissan jälkeen, mut ei valitettavasti noin kaunis vaan marketin halvin muovirumilus. Toimiihan se kyllä, mutta raastaa esteetikon sydäntä nököttäessään milloin missäkin nurkassa näkösällä. Poiskaan ei voi heittää, kun ei mitään vikaa ole. Suuret ne on murheet taas.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suuret on murheet, mutta i feel you :D

   Poista
 8. Meillä samanlainen, ja on nätti! :)

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe