Istu lapsi donitsilla

22.3.16

Postaus sisältää saadun tuotteen

Meillä on ollut molemmilla lapsilla käytössä syöttötuolit, joista sitten myöhemmin on saanut osia irrottelemalla ja siirtelemällä juniorituolit. Esikoilla Brion ja kuopuksella Stokken. Puhun nyt imperfektissä, sillä keittiömme pienen pyöreän pöydän ympärillä on nykyään yksi junnutuoli vähemmän.

Muuntautuvat ja pitkäikäiset syöttötuolit ovat käteviä, mutta siltikin pienessä kodissa on seilannut monenlaista tuolia. Ruokailuryhmän ylimääräiset tuolit on ujutettu olkkariin ja makuuhuoneeseen, sillä niiden on oltava hollilla aikuisystäviä varten. Vaikka aikuinen istumassa syöttötuolilla aiheuttaa illanistujaisissa aina komiikkaa, on ollut kivempi tarjota kavereille pyllyn alle mittaluokkaan paremmin sopivaa istuinta.
Tätä pähkiessäni huomasin Susannan ratkaisseen asian donitsilla. Eli siis tanskalaisen bOblesin valmistamalla renkulalla, jossa yhdistyy sekä leikki että huonekalu. Ja meiltähän löytyi donitsi valmiiksi omasta takaa, kun olimme sellaisen muinoin saaneet bOblesia Suomessa edustavan Riikan järjestämästä tapahtumasta.

Esikoinen osti idean donitsilla istumisesta saman tien, vaikka aikaisemmin oli vastustanut ehdotuksiani istuksia aikuisten tuolilla ravintoloiden lisäksi myös kotona. Donitsin saa kiinnitettyä sen keskiosaa painamalla kiinni tuoliin, joten se pysyy paremmin mukana levottomassakin ruokailutapahtumassa. Kiitos donitsin, venkulointi tuolilla on itse asiassa vähentynyt. Kai pieni tasapainoilu renkulan päällä suitsii kirmaamaan syntyneen lapsen tarpeen liikkua. Ruokailuhetken jälkeen sitten juostaan taas.
Meidän donitsimme on esikoisen valitsema ja keittiömme lattiaan mätsäävä vaaleanpunainen, mutta noita on saatavilla kaikissa sateenkaaren väreissä. Myös hillityn mustana, kuten aina tyylikkään Susannan kotona. Halkaisijaltaan donitsimme on 35 senttinen. bOblesilla on valikoimissaan myös puolimetrinen donitsijötikkä.

Ruokailun jälkeen tuo tavallisen tuolin juniortuoliksi muuttava renkula seuraa mukana leikkeihin. Sen päällä pompitaan, sillä pallotellaan ja se napataan mukaan temppurataan. Muuntautuva, monipuolinen ja pitkäikäinen kaveri on siis kyseessä. Sellaiset ottaa mielellään asumaan kanssaan kaksioon.

Lue myös nämä

9 kommenttia

 1. Ei vitsi, vähänkö hauskannäköinen "huonekalu". (Tuollainen muuten ois ollut varmaan mulle itsellekin hyvä synnytyksen jälkeen, haha)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, yllättävän monelle tulee mieleen tuosta ajat juuri synnytyksen jälkeen :D

   Poista
 2. Loistava idea! Hermot ei meinaa kestää sitä tuolilla pyörimistä. Mutta kun kuulemma istualtaan ei ylety.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän köökissä pyörittiin, vaikka junnutuolilta ylettyikin. Nyt höyrintä vähän rauhoittunut :)

   Poista
 3. Minä pohdinkin mikä se ilmatäytteinen tyyny oli nimeltään millä eskarissa saatiin vilkkaiden lasten pylly pysymään piakoillaan :D Ei se kyllä ihan noin hieno ollut. Meillä nimittäin lyhyt 1v istuu jo aikuisten tuolilla kun rupesi kiipeilemään syöttiksestä pois. Mutta onhan se pöydänreuna aika korlealla kun tulee tyynystä huolimatta rinnan korkeudelle. Vakavasti harkitsen tätä vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten en. Huh mikä hinta.

   Poista
  2. Ai tämän tapaisia vempuloita on ollut käytössä eskarissa. Hauska tietää! bObleseilla on tosiaan hintaa jonnin verran, minkä takia onkin eri hyvä, että niitä voi käyttää niin monenlaisessa tarkoituksessa.

   Poista
 4. Tällainen olisikin meille nyt ajankohtainen, sillä varsinaisen "juniorituolin" osto ei nappaa yhtään, sillä se on kuitenkin loppupeleissä aika turha ja lyhytikäinen kapistus (ja kuka haluaa yhtään enempää huonekaluja nurkkiinsa). Itse en välttämättä koe tuon miniversion alle 50 euron hintaa kalliina, kun sillä on tosiaan muitakin käyttötarkoituksia (toisin kuin sillä juniorituolilla) ja tarvittaessa sen saa helposti pois silmistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juniortuoli on tosiaan melko lyhytikäinen. Siksi olen tykännyt noista syöttötuolin ja junnutuolin yhdistelmistä. Mutta jahka kuopus tuosta vähän kasvaa, lähtee kyllä viimeinenkin syöttötuolikapistus talosta, kun toinenkin saa istua töpöttää donitsilla :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe