Konttori-inspiraatiota

3.3.16

Maanantaina mä istun uuden työpöytäni ääressä. Olen samalla sekä järjettömän innoissani että pupu pöksyissä. Vihdoin saan keskittyä kunnolla töihini ja pystyn järjestämään elopalikat paremmin hallintaani. Ja sitten samalla jännittää, että onko musta ihan oikeasti tähän. Että ihan tosissaniko pystyn elättämään nelihenkisen perheemme miehen heittäytyessä sataprossaiseksi koti-isäksi? Kykenenkö hadlaamaan useamman duunin ja olemaan niissä kaikissa ihan ässä?

No hitto pystyn. Mitä enemmän mietin asiaa, sitä enemmän pupu pörhistää rintaansa. Olen ylpeä, että olen saanut pidettyä työminäni elossa ja hyvinvoivana kotiäitiaikoinakin. Näinä vuosina olen siirtynyt freelancerista yrittäjäksi, luonut itselleni uusia toimenkuvia ja myynyt osaamistani uusille markkinoille. Jos olen sen tehnyt vauvavuosien aalloissa, mä pystyn mihin vain.
Siksi nyt on aika laittaa työpöytäni kuntoon! En saanut haaveilemaani omaa kirjoittajakammiota, mutta löysin ratkaisun, joka on kätevä ja budjetin sisälle sujahtava. Palaan uuteen toimistooni myöhemmin, mutta tässä sitä ennen kuvallista inspiraatiota työpöytäni järjestämiseen (koko kuvakollaasi löytyy Pinterest-tililtäni, jossa ovat myös kuvalähteet). Tulen jakamaan työhuoneeni useamman henkilön kanssa, joten en voi rönsyillä laajalti. Mutta työpöydän tahdon olevan käytännöllinen ja samalla näyttävän minulta. Tai seesteisemmältä minulta, ainakin jos näitä poimimiani työhuoneinspiraatiokuvia katselee.

Koska työpöytäni on vasten toista työpöytää, en voi käyttää järjestelyyn seinäratkaisuja. Onneksi pöytätilaa on paljon, joten saan varmasti järjestettyä tilpehöörini sekä paperini kauniisti ja niin, että silti pöydälle jää paljon vapaata työskentelytilaa. Tärkein hankittava asia on jonkinlainen järjestelmä miljoonien erilaisten projektien papereille ja muistiinpanoille. Jo pelkästään bloginkin sisällä on samaan aikaan meneillään useamman kampanjan sekä postauksen suunnittelua, mutta tahdon pitää työpöydälläni levällään kerrallaan vain juuri sillä hetkellä työstämäni projektit. Tällä hetkellä mulla on kaikki prujut epäkäytännöllisen työpöydän takia pitkin ja poikin, ja huomaan sen syövän energiaa sekä luovuutta.
Paperiorganisaattorin lisäksi tarvitsen kirjanpitovälineistölle paikkansa. Jos vain mahdollista, tulen pitämään tuon työnkuvani epämieluisimman osan tästä lähtien kodin ulkopuolella. Myös tietenkin kynille, latureille ja muulle tarpeelliselle toimistosälälle pitää olla kaunis säilytyspaikkansa. Kaipaan ympärilleni myös viherkasveja ja leikkokukkia ihan vain siitä syystä, että olen tyyppiä, joka nauttii arjen kauneudesta. Ja arjestani tulen jatkossa viettämään paljon aikaa toimistolla.

Tahtoisin hankkia suurimman osan tarvitsemistani asioista käytettynä. En edes niinkään vain ekologisista syistä, vaan siksi, että vintagena esineissä on enemmän henkeä. Kotonakin täytyy vähän tutkailla sillä silmällä purnukoita ja vaaseja, josko niitä voisi siirtää toimistohommiin. Luulen kuitenkin, että joitakin asioita on pakko hankkia uutena. Ainakin tyylikkäitä muistiinpanovihkoja tahdon uuden alun edessä puhtaina. Ja kyniä! Olen viimeiset vuodet kirjoittanut paskoilla mainoskynillä kiroten niitä harva se päivä. Kökköjen kynien kanssa eläminen loppuu nyt.
Toivoisin myös löytäväni kivan ja insiroivan tavan tehdä päivän to do -listat, sillä listamuijana saan valtavia kiksejä kaikenlaisista listoista. Haaveilen myös vähän isommasta näytöstä, johon voisin yhdistää mukana kulkevan läppärini. Ainakin tarvitsee hankkia joku päheä puuloota, jonka päälle voi nostaa läppärin tehdäkseen välillä töitä seisten. Ja kunnon kuulokkeet tarvitsee hankkia, sillä jaetussa konttorissa tulen luultavammin kuuntelemaan aika paljon purojen kohinaa ja sademetsän suhinaa kuulokkeista. Myös hyvin päässä pysyvät puhelinkuulokeet on pitänyt hankkia jo vaikka kuinka kauan, sillä vietän työpäivistäni pitkiä aikoja puhelimessa. Toimistohiiri tarvitsee myös tossut ja lämpimän viltin.

Mistä te olette löytäneet mieleisiä konttoritarvikkeita? Antiikkiliikkeistä, Granitista, kirppareilta, roskiksesta, Ikeasta, omasta astiakaapista? Entä missä piileksivät tyylikkäimmät muistiinpanovihot, joissa on laadukas paperi? Mikä kynä, väline tai säilytysratkaisu mullisti konttorirottaelämäsi? Olisin todella kiitollinen vinkeistä, teihin on voinut ennenkin luottaa näissä joukkoistamishommissa!

Lue myös nämä

20 kommenttia

 1. Voi postaathan tuosta to do -listasta vielä myöhemmin lisää! Mulla menee puolet ajasta sen suunnittelemiseen mitä seuraavaksi tekisin :D

  Muistitaulun tein yks joulunaika pullonkorkeista ja se on edelleen koko ajan käytössä. Jo liian pitkään tauolla olleen bloggaamisen viimeisimmässä postauksessa inspiraatioseinä koneen yläpuolella ja siinä näkyy myös tuo muistitaulu: http://kuplablog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ehkä postaankin :D Ja hei, mulla on nyt syy juoda tooosi paljon punaviiniä :D

   Poista
  2. Voi olla tylsä ehdotus, mutta itse olen täydellisen koukuttunut digitaalisiin to-do-listoihin. Aktiivikäytössä nyt Trello ja Wunderlist, molemmat vähän eri tarpeisiin. Digitaalisuus tarkoittaa, et lista on aina mukana, se näyttää aina kivalta ja sen voi jakaa kollegan, puolison tai jopa lapsen kanssa jos tarvetta on. Sisustuselementti digilista ei toki ole :)

   Poista
  3. No hei, joo! Mä kyllä mielelläni pidän digitaalisena kaiken mahdollisen, joten kiitos vinkistä! Päivän to do -listat tykkään tehdä käsin aina aamulla tai edellisenä iltana – koska mikään ei voita käsin yliviivaamista – mutta pitkän tähtäimet tekemiset on kiva pitää diginä ja aina mukana.

   Poista
  4. Trelloa minäkin ajattelin suositella. Sinne voi tehdä myös eri aihepiirien listoja. Minulla on esim. arjenpyöritystaulu, työtaulu ja "sitten joskus"-taulu (johon kerään esim. ravintolat joissa haluan käydä ja lukemista odottavat kirjat). Isommille projekteille luon vielä tarpeen tullen omat (muutto, vauvajutut jne)

   Poista
  5. Kiitos suosituksesta! Mä olen nyt ladannut nuo molemmat ohjelmat ja totuttelen käyttöön. Wunderlist tuntuu tällä hetkellä enemmän omimmalta näistä kahdesta, mutta saas nähdä :)

   Poista
 2. Puuloota TAI iso hatturasia! Jälkimmäinen ikkunalaudalla on oma seisomatyöpisteeni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah hei joo, hyvä idea, kiitos! Vanhoja super hienoja hattulootia näkee välillä vanhan tavaran liikkeissä.

   Poista
 3. http://mariannevalola.com/nettikauppa/ Tuolta löytyy mageita muistikirjoja. Sympaattinen karttakuosi ja vähän pokkaa vaativa naistenpäivä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naistenpäivä vaatii tosiaan jo vähän munaa tai siis tota haha! Mustavalkoinen karttakuosi olisi kyllä hieno, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Kuinka paljon papereita on tarvetta printata ulos? Yllätyin, kun ajattelet yleensä niin ekologisesti. Tuntuu että tulosteille on tarvetta enää tosi harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä onneksi tarvitse tulostella juuri kuin kirjanpitojuttuja. Mutta muistiinpanot, haastattelut ja sen sellaiset teen yhä pääasiassa käsin. Ja sitten on tiedotteet ja esitteet (joista niistäkin onneksi suurin osa tulee nykyään virtuaalisena) sekä lehtileikkeet, kirjat ja sen sellaiset, joita nytkin tuossa työpöydällä on vinopino odottamassa vuoroaan. Nyt ne olisi kaikki mukava järjestää omiin lokeroihinsa kunkin projektin mukaan.

   Poista
 5. Mie suosittelen Marshallin monitor-kuulokkeita. Ne on semmoset isot, jotka peittää taustamölynki, niissä on myös mikki, että voi puhelutki hoitaa samalla. Mitkää uber-hienothan ne ei ole, mutta itsellä silmälasien kanssakaan ne ei paina ollenkaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jättimäinen kiitos! Noihin kuulostavat ihan täydelliseltä mulle. En edes tajunnut, että voisin selvitä yhdillä kuulokkeilla! Ja vielä tuo, että pelittävät rillirouskuillakin, jes!

   Poista
 6. Jos haksahdat ajoittaiseen seisaaltaan työskentelyyn, niin suosittelen lämpimästi kaveriksi tasapainotyynyä, minkä päällä voi sukkasillaan itseään keinutella samalla kun tekee hommia! Ollut huikean hyvä, kun tottuu. Huojunta saattaa tosin näyttää humoristiselta pöydän toiselta puolelta tiirailtuna :D Kiitos muuten mahtavista teksteistä, tän blogin löytäminen on ollut yksi parhaita juttuja tältä vuodelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, tuo kuulostaa hyvältä toimistorotan keskivartalotreeniltä. Voi tosiaan vähän häiritä työhuonekavereita, mutta katsotaan, josko voisin tuota miettiä. Ja onpas ihana kuulla, että olet tiesi tänne lähiöön löytänyt ja tykkäillyt :)

   Poista
 7. Ison näytön käyttö läppärin kanssa on kyllä tosi hyvä ergonomialle, ainakin itselleni ollut avain niskakipujen vähenemiseen. Kannattaa myös istua/seistä niin lähellä pöytää, että on helppo kirjoittaessa tukea kädet ranteista kyynärpäihin pöytään, jolloin hartioihin kohdistuu vähemmän painetta. Meillä kävi työpaikalla fysioterapeutti antamassa vinkkejä ergonomian parantamiseen, mielestäni ihan mahtava satsaus työnanatajalta! Ei varmaan maksanut maltaita, mutta vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin piitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä ergonomiaa mä tässä nyt koitan etsiä – muutaman vuoden kahvilapöytä työskentelyn jälkeen. On meinaan selkä ja etenkin niskat sekä hartiat välillä ihan romuna. Ja hei kiitos tuosta vinkistä, että kädet pitäisi koneella kirjoittaessa olla kyynerpäitä myöten pöydällä. Kotityöpöydälläni se ei olisi edes mahdollista (klaffipiirongin päällä ei ole tarpeeksi tilaa), mutta enpä ole tainnut koskaan pitää läppäriä tai näppäimistöä niin, vaikka olisi mahdollista ollutkin. Todella hyvä juttu työnantajaltasi tuo fyssarin vierailu työpaikalla. Siinä voittavat kaikki.

   Poista
 8. Ootko kokeillu Mujin geelikyniä? Ne mullisti ainakin mun opiskeluvuodet aikoinaan! Tykkään niistä erityisesti luonnoslehtiön sivuilla, koska niistä lähtee jotenkin ihanan rapee ääni :D En tiedä saako niitä Suomesta mistään, mutta ainakin netistä tai mä hommaan niitä aina Tukholman tuliaisina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, mutta Muji <3 Ja oih, rapea ääni luonnoslehtiön sivuilla kuulostaa siltä, että mäkin olisin ihan mullistuksissa! Kiitos vinkistä, pitääpä muistaa tämä seuraavalla Tukholman-reissulla.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe