Oletko vaatekaksoseni? Tule Zadaan tv-spotin kuvauksiin mun kanssa!

20.3.16


Yhteistyössä Zadaa ja Suomen Blogimedia

Oletkohan se juuri sinä? Tykätäänkö samanlaisista vaatteista ja ollaan tyyliltämme aika samanlaisia? Sellaisia hivenen boheemeja, väristä villintyviä, rennosti urbaaneja ja farkkua rakastavia naisia, jotka yhdistävät samaan asuun muitta mutkitta tyylikkäitä klassikoita ja päheimpiä second hand -löytöjään? Oletko vielä apauttiarallaa kokoiseni, jotta voitaisiin tuosta noin vain vaihtaa vaatekaappiemme sisältöä päittäin?

Jos olet, se on kulkaa mäts meid! Sinä olet vaatekaksoseni, ja minä tahtoisin viettää kanssasi hauskan päivän tv-spotin kuvauksissa.
Kävi nimittäin niin, että minua, kolmekymppistä ryppyisissä vaatteissa kulkevaa äiti-ihmistä, pyydettiin malliksi Zadaan televisiomainoskuvauksiin. Tietenkin suostuin, eihän noin hullunkurisen kivasta ideasta ja samalla päivästä oman arkielämän ulkopuolella voinut kieltäytyä. Päivä oman elämäni Kate Mossina! Ja nyt kaipaisin mainoskuvaukseen mukaan lukijaani, joka viihtyy samanlaisissa vaatteissa kuin minä.

Älypuhelimissa toimivan suomalaisen Zadaa-sovelluksen (täällä iPhonelle ja täällä Androidille) ideana kun on löytää käyttäjilleen istuvat ja sopivat vaatteet yhdistämällä samankokoiset ja -tyyliset käyttäjät. Heti sovelluksen lataamisen yhteydessä käydään lyhyesti läpi käyttäjän tyyliin liittyviä kysymyksiä. Mä esimerkiksi ruksin olevani kallellaan boheemiin, vintageen ja vähän grungeenkin päin. Ruksin myös arvostavani etenkin laadukkaita vaatemerkkejä. Zadaan avulla tällainen aikapulainen kirppisrakastaja pääsi syksyllä tauon jälkeen taas second handin makuun, kun sovellus poistaa turhan ja aikaa vievän säätämisen. Kaikki yhteydenpitokin on keskitetty sovellukseen, mitä arvostan isosti.
Sittemmin olen myös myynyt vaatekaappini sisältöä näppärästi Zadaassa. Vaatteen lisäksi raha vaihtaa omistajaa turvallisesti ja ilman häsläämistä sovelluksen kautta. Ei siis enää sähköpostilla lähetettyjä tilinumeroita ja puuttuvia vaihtorahakolikoita. Tykkään myös siitä, että sovellus oppii tuntemaan käyttäjien tyylin ja maun sitä paremmin, mitä enemmän Zadaan kautta vaatteita ostaa tai myy. Siten se osaa tarjota käyttäjilleen vain sellaisia vaatteita, joista arvelee käyttäjän olevan kiinnostunut.

Ja tätä kaikkea tahdotaan nyt viestiä myös televisiossa. Mukana tv-spotissa on kolme vaatekaksosparia, joista yksi on siis minä ja minun vaatekaksoslukijani. Kuvauspäivä on lauantaina 2. huhtikuuta Helsingissä. Zadaa maksaa tarvittaessa vaatekaksoseni matkakulut sekä majoituksen. Kuvauksia varten kannattaa varata koko päivä, sillä kuvausten jälkeen on luvassa vielä ravintolaillallinen koko kuvausporukalle. Tietty, onhan se mun synttäripäiväkin, joten pidetään hauskaa iltaan asti!
Kuvauksissa meidät esiintyjät maskeerataan, sillä telkkarissa meikkien pitää olla kunnon pakkelit. Kuvauksissa käytetään omia vaatteita, millä varmistetaan tunnelman autenttisuus. Tästä priiffataan tietty tarkemmin kaikkia esiintyjiä. Mitään repliikkejä ei tarvitse opetella, mutta kameran edessä pöljäilyn pitäisi tietty tuntua mukavalta. Valmis spotti tulee pyörimään Avalla ja Subilla huhtikuussa.

Ootko se siis sinä? Tyylimme mätsäävät ja olet pituudeltasi +/- 5 senttiä minun 179 senttisestä varrestani? Oispa hauskaa voida viettää sun kanssa päivämme supermalleina! Lähetäthän siis avoimen hakemuksen osoitteeseen hannenkaksonen(at)gmail.com ja kerro, miksi olisit just hyvä mun vaatekaksoseksi. Kerro myös oma pituutesi, ja kuva olisi tietty kiva. Viimeinen hetki naputella hakemus ja painaa lähetä-nappia on keskiviikkona 23. maaliskuuta kello 23.59. Zadaa ottaa yhteyttä valittuun vaatekaksoseeni sähköpostitse torstaina 24. maaliskuuta. 

Lue myös nämä

26 kommenttia

 1. Täytyykö tuonne oikeasti kirjautua facebook-tunnuksilla? Vai enkö vain osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tarvitse luoda mitään uusia tunnuksia, kun Zadaa hakee nimen, profiilikuvan ja sähköpostin Facebookista. Turvallista ja nopeaa Facebookin käyttäjille, mutta tietty harmillista niille, joilla ei Facebook-profiilia ole.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta ja lisäselvennyksistä tuossa alempana. :) Itse olen kuitenkin niin vainoharhainen ;), että mieluiten en yhdistele eri sovellusten keräämiä tietoja mitenkään. Jätän siis Zadaan käytön rohkeamille kavereille vaikka se mielenkiintoiselta vaikuttakin!

   Poista
  3. Joo, ei kannata tietenkään tehdä mitään, minkä kokee epämieluisaksi. Ja ehtiihän sitä myöhemmin, jos vaikka mieli muuttuu. Tämä on myös hyvää palautetta Zadaalle, joten kiitos ajatuksesi jakamisesta :)

   Poista
 2. "Facebook haistelee tietojani myös muista palveluista, joihin olen kirjautunut FB-tunnuksillani. Facebook-kirjautuminen on kätevää ja helpottaa salasana-dementikon arkea. Vastalahjaksi vaivattomuudesta tulen kertoneeksi muun muassa sen, että keräilen Pinterest-tauluuni leivontareseptejä. Tämäkin tieto kiinnostaa mainostajia." http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/22/facebook-vie-yksityisyyden-ala-tee-sita-liian-helpoksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin vähän ahdistaa se että aletaan jo vaatia että kaikilla olisi FB- tai muut vastaavat tunnukset että voi käyttää joitakin palveluja. Verkkopankin vielä jotenkin ymmärtää, mutta jos haluaa yhtään säilyttää yksityisyytensä niin paras on jos ei hanki tällaisia tunnuksia, mutta ainakaan ei pitäisi käyttää niitä samoja tunnuksia missään muualla.

   Poista
  2. Ymmärrän, että ei pidä ajatuksesta, että Facebook, kauppojen etukortit jne. mahdollisesti keräävät tietoja. Silloin sellaisiin ei tietenkään kannata liittyä. Kuten ehkä voikin aavistaa, itseäni ei moinen haittaa lainkaan. Jos joku tahtoo tehdä analyysia siitä, että keräilen Pinterestiin kuvia huonon hiuspäivän varalta, tykkään Instassa neulontakuvista ja ostan kaupassa kiinteitä perunoita multaisena, siitä vain :)

   Kun aikaisemmin olen kirjoittanut Zadaasta, on tullut kyselyä siitä, mitä Zadaa saa Facebookilta ja mitä Zafaa Facebookilta. Tässä vanha vastaus kopioituna:

   "Facebook ei saa Zadaasta mitään tietoja. Facebook login toimii sosiaalisena tunnisteena eli Zadaa hakee Facebookista henkilön kaverilistan (siitä selitys alla), nimen ja profiilikuvan. Tämä siksi, että haluamme rakentaa Zadaasta turvallisen ja luotettavan ympäristön tehdä second hand kauppoja.

   Kaverilista tarkoittaa sitä, että Zadaassa näkee toisen henkilön profiilista kuinka monta yhteistä Facebook ystävää sinulla ja hänellä on, jotka käyttävät Zadaata. Tällä halutaan rakentaa luottamusta, jos on aikeissa ostaa esimerkiksi entuudestaan tuntemattomalta henkilöltä.

   Profiilissa lukee "no mutual friends using Zadaa" tai, jos yhteisiä ystäviä löytyy niin siellä lukee vaihtoehtoisesti "2 mutual friends using Zadaa". Sitä painamalla taas näkee, ketkä ne yhteiset ystävät ovat.

   Lisäksi Twins tabistä näkee "Facebook friends" listan alta omat kaverit, jotka käyttävät Zadaata. Sieltä voi myös kutsua omia ystäviä Facebook messengerillä käyttämään palvelua.

   Zadaa ei saa omaan käyttöönsä kirjautuneiden henkilöiden kaverilistoja. Tiedot haetaan Facebookin tietokannasta koodilla meidän palveluun ja näkyvät käyttäjille yksilöllisesti."

   Poista
 3. Hitsi, kun ei satu omat senttimetrit millään sun kanssa. Niin ja ehkä en näillä raskauden jälkeisillä mitoilla muutenkaan haluaisi telkkariin, vaikka olisi siisti kokemus :)

  Kiitos, kun silloin aikanaan vinkkasit Zadaasta! Olen jo pari täsmälöytöä tehnyt sieltä. Systeemi on tosiaan oivallinen ja propsit Zadaalle, että sinne käy maksuvälineenä myös Visa Electron, kaikilla kun ei ole luottokorttia (tai se on aina tapissa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, itselläkään ei ole ehkä telkkarein olo vauvavuosikiloineen päivineen, mutta kerrankos sitä :D Ja kaksosen haussa tosiaan tärkeintä on hyvä meno, tyylien mätsäys jossain määrin ja että ei ole paljoa alle 173 senttiä, kun itse olen tällainen hongan kolistelija :)

   Niin kiva kuulla, että säkin olet tehnyt Zadaasta täsmä löytöjä! Niin mäkin. Vielä kun löytyisi enemmän vintageaarteita ja ekologisia sekä eettisiä brändejä, niin voi että! Mä tykkään, että sovelluksen käytettävyys on parantunut koko ajan entisestään. Nyt huomasin, että pystyy hakemaan vaatebrändien perusteella, mikä on kiva.

   Poista
 4. Olen värikäs ja retroiluun taipuvainen vaatehulluttelija. Mutta 155senttinen. Ei vissiin nyt oikein onnaa? :'D t. Innokas minikokoinen lukijasi! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii! Hei sinä ihana minikokoinen lukija! Voi kun meidän välissä ei olisi 20 senttiä, muuten oltaisiin ihan toistemme vaatekaapeille tarkoitetut! :D

   Poista
 5. Tämäkö toimi vaan puhelimella, ei tietokoneella? Minulla kun ei ole kännykässä nettiä eikä tule jos voin itse päättää. Olen ihan tarpeeksi nettiaddiktoitunut ilman taskunettiäkin, mutta ajatus helposta kirppisshoppailusta kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on puhelimen sovellus eli appsi. Vaikka sitä käytettäessä ei siis olla nettiselaimessa, käyttöön tarvitsee sen netin.

   Poista
  2. Ehkäpä heille voi esittää toiveen että josko tämän saisi myös tietokoneella toimimaan? Vai oliko siinä jotain erityisiä juttuja jotka vaatii sen puhelimen?
   Hyvä idea kuitenkin ja kovasti kutkuttaisi päästä kokeilemaan :)

   Poista
  3. Terkut menevät tätä kautta varmasti perille :) Käyttöliittymä on suunniteltu juurikin älypuhelimessa toimivaksi. Pointtina siinä mun nähdäkseni muun muassa se, että tuotteet saa naputettua nopeasti ja kätevästi myyntiin, kun kaiken voi tehdä puhelimen sovelluksessa tuotteen kuvaamisesta aina ostajan kanssa tehtävään yhteydenpitoon asti.

   Poista
 6. Olisin ollut oikeen kiinnostunut, mutta haittaisko se vaikka olis vaatekaksonen mitoiltaan 150 cm. :) lol, että voi olla erimittaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltaiskin hauska parivaljakko :DD

   Poista
  2. Toiselle pitkä mekko olisi toiselle mini, toisen pitkä paita toiselle napamalli ja toisen pitkät farkut toiselle kaprit :D Mutta miksipä ei jos ympärysmitat suunnilleen täsmäisi.

   t:Eri anonyymi

   Poista
  3. Hahaa, olisihan se hauskaa sekin. Siitä idistä seuraavaan tv-spottiin :D

   Poista
 7. Miten tuolta zadaasta saa oman tilin pois??? Karseeta kun latasin tän postauksen innoittamana ja poistaminen ei onnistu :( Ei voi kyllä suositella kenellekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet jo hoksannut että appin voi poistaa.... ?

   Poista
 8. Moikka! Sen saa pois painamalla profiilissa sitä mutterin näköistä kohtaa oikeassa yläkulmassa. Siellä on kohta "Report a problem", joka avaa sähköpostiluonnoksen. Siitä naputtelen zadaalaisille tiedoksi, että tahdot poistaa tilisi. Tosi harmi, että et tykkää sovelluksesta. Anna ihmeessä palautetta, mikä siinä mättäsi. Palvelua kehitetään koko ajan, joten parannusehdotukset otetaan tarkasti huomioon.

  VastaaPoista
 9. Hassua, että satuinkin kaivamaan tämän postituksen Googlesta juuri tänään, kun olette kuvaamassa spottia!

  Tämä on kyllä kiva sovellus, ainoa harmi on, etten pääse muuttamaan alussa ruksimiani tyylimieltymyksiä. Laitoin "varmuudeksi" epäsopiviakin ja nyt mulla tarjotaan melkein pelkkää ketjuliikekuraa, joka ei edes sovi tyyliini. Ja sitten vielä en löydä tästä mistään hakutoimintoa.

  Toivottavasti tämä sovellus menestyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no osuipa googlaus hyvin! Hei ihan totta, voisi olla kiva päästä muuttamaan omia tyylimieltymyksiä myöhemmin. Mä olen huomannut saman, että mulle tulee nykyään tosi paljon ketjulafkavaatteita, jotka tahtoisin siivilöidä pois. Mä laitan meidän molempien puolesta palautetta zadaalaisille, että olisipas kiva, jos saisi jostain ruksittua, että mitä brändejä EI tahdo tarjottavan. Nythän uusimmassa iPhone-sovelluksessa pystyy hakemaan tuotteita brändin perusteella.

   Poista
  2. Hei tiiäkkö, zadaalaiset osasivat kertoa, että iPhonelle tarkoitetussa sovelluksessahan ON valikko, josta saa blokattua epämieluisat brändit, ihan superjuttu! Androidin versiossa sitä ei vielä valitettavasti ole.

   Poista
 10. Voi kökön kökön kökkö. Latasin sovelluksen, mutta en pääse käyttämään sitä, koska en ole facebookissa?? Pistäthän zadaalle palautetta, että EI NÄIN. Noh, pakko poistaa koko sovellus, ehdin jo innostua. :(

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe