Suomessa tehtyjä lastenvaatteita – Melli EcoDesign

28.3.16

Postaus sisältää saatuja tuotteita

Enpä olisi nähnyt tätä päivää tulevaksi. Mutta niinpä vain kävi, että ihastuin ikihyväksi lastenvaatemallistoon, jonka tuotteet ovat pääasiassa vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä. Kaikkee sitä! Tykkään värikkäästä pukeutumisesta ja sävyjen räiskeestä, mutta näiden sävyjen äärellä olen aikaisemmin kurtistellut kulmiani.

Melli EcoDesignin kevään ja kesän 2016 mallistossa vauvavaaleansininenkin näyttää kuitenkin yhtäkkiä freesiltä. Sari Pelhon suunnittelemat rennon graafiset ja tyylikkään lapsekkaat kuosit saavat siniseen säpinää. Vai onkohan se sittenkin esikoisen Frozen-rakkaus, joka lepytti minutkin jäisen värin edessä? Tai ehkä kaipuuni kaikkeen pehmeän pastelliseen, minkä takia vauvahöpöisen sinisen lisäksi tuo lempeän vaaleanpunainen on syötävän ihana?
Puuteristen sävyjen lisäksi Mellin vaatteissa on mainiota niiden kotimaisuus ja herkälle lapsen iholle sopivat materiaalit. Mellin kankaat kudotaan Suomessa ja samaten kuosien painaminen on täysin suomalaista työtä. Vaatteiden ompelu tehdään sekin kotimaassa, ja viime vuonna Melli EcoDesign perusti oman ompelimotehtaan Jyväskylään. Arvostan isosti tätä panosta suomalaisen työn ja lyhyiden kuljetusmatkojen eteen. Jopa Mellin vaatteiden ompelussa käytetyt langat sekä napit ja vetoketjut ovat mahdollisuuksien mukaan suomalaista tekoa!

Mellin vaatteiden trikoo on valmistettu kreikkalaisesta GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta, joka on poimittu käsin. Kuten sertifikaatista voi päätellä, luonnonmukaisen viljelyn lisäksi puuvillan valmistuksessa otetaan huomioon ihmisten hyvinvointi ja terveys, eikä missään tuotantovaiheessa käytetä lapsityövoimaa. Mitä kauemmin olen ollut äiti, sitä pahemmalta on alkanut tuntua ajatus lasten tekemistä vaatteista perheeni yllä. Mellin vaatteiden kuosit on värjätty ympäristöystävällisellä aineilla, joilla on Ökö-Tex 100 -merkki. Tuotteet sopivatkin myös herkälle iholle.
Melli-vaatemerkin tarina syntyi samalla hetkellä kuin pieni keskosvauva Melli vuonna 2010. Mellillä oli kiire maailmaan, sillä hän syntyi neljä kuukautta etuajassa, painaen vain 580 grammaa. Tytön pää oli pienen omenan kokoinen ja vauva olisi mahtunut nukkumaan voirasiaan. Mellin äiti Marica olisi tahtonut pukea pikkuisen värikkäisiin ja pehmoisiin keskosvaatteisiin, mutta sellaisia ei tahtonut löytyä.

Nykyään Melli on viisivuotias sisupakkaus, jonka äidillä on esikoistyttärensä nimeä kantava lastenvaatemerkki Melli EcoDesign. Keskosvaatteiden lisäksi Mellin valikoimaan kuuluu vaatteita sekä asusteita vauvojen ja lapsien koossa. Aikuisillekin on omat vaatteensa, kuten tämä ihanasti ysäri taskumekko. Mallistossa on myös vauvakokoisia pussilakanoita sekä harsoja.
Kuopuksen Melliltä saamat vaatteet ovat kokoa 86/92 ja esikoisen legginsit kokoa 110/116 ja mekot kokoa 122/128. Mekot menevätkin useamman vuoden ajan, sillä niitä voi hyvin käyttää tunikamittaisina sitten kun helmaa ei enää riitä hulmuamaan mekkona. Melli EcoDesignilla on kattava jälleenmyyntiverkosto ja tietenkin verkkokauppa. Ja jos joku uskaltautuu tämän vuoden lastenvaunuralliriehaan eli Lapsimessuille, Mellillä on myös siellä oma osastonsa.

Meillä Mellin vaatteet ovat olleet nyt ahkerassa käytössä parin viikon ajan. Lempparivaatteet tunnistaa siitä, että ne harvoin ehtivät pyykkäyksen jälkeen kaappiin, kun ne vedetään heti kuivausrummusta uudestaan päälle. Vaatteet ovat kestäneet hellävaraista kuivuriamme mainiosti, vaikka pesulapussa sen käyttö kielletäänkin. Onneksi vaatteet saa ihan pesulapun luvan kanssa pestä kuudessakymmenessä asteessa. Puuvillaisten lastenvaatteiden kohdalla muunlaiset pesulämpötilaohjeistukset suorastaan huutavat porkkanatahroja, tomaattiroiskeita ja mustikkaräjähdyksiä.
Mellin vaatteet on tehty käytettäväksi, ja kuten kuvistakin varmasti aistii, vaatteet ovat mukavat ja pehmoiset käytössä. Nämä vaatteet päällä alkaa vallan tanssituttaa!

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. "..syntyi samalla hetkellä kuin pieni keskusvauva Melli.." keskosvauva? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kirjoitusvirhe! Kiitos kun huomasit, kävin muokkaamassa tekstiä :)

   Poista
 2. Varmaan tarkoitit keskosvauvaa, etkä keskusvauvaa :) Nämä vaatteet kuulostavat todella ihanilta, pitäisi ehkä itselle tilata jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaatemerkin innoittaja oli pieni keskosvauva, ei keskusvauva. Kiitos kun korjasit, kävin muokkaamassa tekstiä :) Nämä vaatteet tosiaan ovat ihania. Mellin aikaisemmista mallistoista en ole niin lämmennyt, mutta suomalaisuuden takia olen joskus meinannut tilata potkupukuja yökkäreiksi. Aikaisemmin nettikauppa toimi kuitenkin niin kökösti, että en jaksanut jäädä sen kanssa säätämään. Nyt onneksi nettikauppakin on uudistettu, ja se näyttäisi toimivalta :)

   Poista
 3. Ah, ollappa vielä alekoodi, niin joulu tulis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, josko saan joskus järjestettyä joulun :)

   Poista
 4. Kieltämättä teki niin mieli tilata mutta kaapit pursuaa yli ja oon vannonut olla ostamatta. Seuraavassa koossa sitten.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän :) Lasten PR:n Riikka – jonka edustuksessa Melli on – kysyi multa jo aikoja sitten, josko tahtoisin Melliltä vaatteita lapsille. Silloin ei kuitenkaan ollut tarvetta, mutta nyt molemmat lapset ovat hujuahtaneet pituutta, joten vaatekaapeissa oli puutteita. Ja kävipä tsäkä, että just tämä uusin mallisto on niin ihana että!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe