Vuosaaren Marskin Muksut – kirppispäivä Itä-Helsingissä

7.3.16

Vietimme hiljan lasten kanssa kirppisluuhailupäivää. Edellisestä kerrasta onkin ikuisuus, sillä puoleentoista vuoteen en ole voinut napata keskeltä päivää rauhallista kirppissiestaa, jota lasten (yhtäaikaiseksi) rataspäiväuniajaksikin kutsutaan. Välillä on toki koitettu poiketa kirppareille, mutta rekkien ja hyllyjen tutkimiseen sijaan touhu päätyy yleisesti sekoiluksi. Nyt sekoiluriski kannatti ottaa, sillä ihan kaaosta reissu ei ollut. Kyllä tämä tästä!

Ihan ensimmäiseksi matkasimme toisen itäisimmän metrohaaran päätepysäkille, Vuosaareen. Me käydään Vuosaaressa aika harvakseltaan, ja yleensä ollaan matkalla retkelle Uutelan-ulkoilualueelle tai kuumana kesäpäivänä Aurinkolahden rannalle, joka köyhän naisen Rivieranakin tunnetaan. Tällä kertaa harrastettiin ihan rehellistä ostarihengailua, kun painelimme sisään metroaseman vieressä olevaan Columbukseen. Kahvittelimme, juoksimme käytäviä edestakaisin, viihdytimme mummuja ja kävimme tsekkaamassa kauppakeskuksen tiloissa toimivan Marskin Muksut -kirpparimyymälän.
Vuosaaren Marskin Muksut on toinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin pyörittämistä kirpputoreista. Toinen heidän lastenvaatteita ja -tarvikkeita second handina myyvistä kaupoista on Töölössä. Myymälöiden tuotto käytetään MML:n Uudenmaan piirin toimintaan, eli esimerkiksi siihen että lapsiperheille voidaan kouluttaa ja järjestää vapaaehtoisia perhekummeja, maahanmuuttajaäideille ystäviä ja perheille lastenhoitoapua. Eli kun ostaa oman muksunsa käyttöön vaikka kurikset, auttaa samalla muita lapsiperheitä.

Vuosaaren myymälä on tilava ja siisti, ja sinne on helppo kurvata sisään rattaidenkin kanssa. Mulle tonkimisrauhan varmisti hetkeksi leikki- ja piirustusnurkkaus, jossa lapset viihtyivät tovin. Sen jälkeen alkoi odotettavasti sekoiluvaihe, mutta onneksi muu asiakaskunta oli ymmärtäväistä sorttia lapsiperhemetelille.
Marskin Muksuissa tuotteet on aseteltu kokojen ja kategorioiden mukaan, mikä helpottaa täsmähakua. Hinnat ovat varsin kohtuulliset, mutta toisaalta tuotevalikoimasta on aistittavissa se, että ne ehkä lahjoitettu MML:lle sen jälkeen, kun parhaat on myyty päältä jonnekin muualle. Toki toisena päivänä tarjonta voi olla ihan toinen, sehän kirppareiden ihanuus onkin. Ja nytkin etenkin vauvoille olisi ollut tarjolla vaikka mitä kivaa, kun eiväthän ne pötkylät kuluta vaatteita samaan malliin kuin nämä meilläkin asuvat möyrijät.

Mutta löytöjäkin tein! Kuopukselle ostin parilla eurolla jonkun itse tekemän sinisen villaneulepaidan, joka lämmittää tulevina kesäiltoina, kun päivän lämpö alkaa haihtua. Melkein ostin myös kuopuksen koossa olevat punaiset kumipohjaiset huopikkaat, mutta niiden käyttöaika olisi jäänyt niin lyhyeksi, että suloisuudet jäivät jonkun muun löydettäväksi.
Esikoinen sai valita kirppikseltä itselleen yhden mieluisen asian. Ja voi minkä aarteen muovikrääsäkammoisen äidin nelivuotias tytär löysikään! Hän sai eurolla pussin, jossa oli kaikkea pientä, sievää, vaaleanpunaista ja saletisti muovista. Loppupäivä kulutettiin ihastelemalla prinsessapussin sisältöä. Miten onnelliseksi voikaan toinen tulla muun muassa Disney-prinsessojen kuvin koristellusta viuhkasta ja hörselöisestä taikasauvasta!  Mua pyydettiin ottamaan löydöistä kuva Instagarmmiin,  ja aarteita esiteltiin kaikille vastaantulijoille ylpeänä ja onnissaan. Paras euron sijoitus hetkeen.

Lue myös nämä

6 kommenttia

 1. Vaikuttaapa tutustumisen arvoiselta paikalta! Kiitos hyvästä vinkistä! Vähän jäi mietityttämään, mitä tarkoitat, kun kirjoitat, että "parhaat on myyty päältä". Ovatko vaatteet siis huonossa kunnossa, nukkaantuneita, haalistuneita tai kuluneita? Vai ovatko vaatteet vain muuta kuin trendikkäintä merkkiä ja kuosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Aina kiva, kun on lastentuotteisiin erikoistunut kirppari. Se parantaa mahdollisuuksia oikeasti löytää tarvitsemansa :) Tarkoitin tuolla huomautuksellani sitä, että yleisilme valikoimassa oli se, että ne ovat kiertäneet käytössä tovin, mikä näkyy sekä vaatteiden kunnossa että ajanmukaisuudessa. Mutta aivan käyttötavaraa silti. Katselin Instagrammista Marskin Muksujen kuvia, ja siellä oli vaikka mitä aarteita etenkin leluissa. Kuten postauksessa sanonkin, voikin siis olla, että osuin paikalle päivänä, jolloin tarjonta ei ollut niin laadukasta kuin se yleensä on.

   Poista
 2. Mä olen käynyt Marskin Muksuissa useamman kerran ja valitettavasti siellä on kyllä aina ollut enimmäkseen aika kulunutta ja jo parhaat päivänsä nähnyttä tavaraa. Toki varmaan välillä sielläkin on jotain helmiä, jotka päätyvät Instaan. Itä-Helsinkiin jäi iso lastenkirppisaukko,kun mahtava Piilokirppis lopetti Vuosaaressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas harmillista kuulla, jos se on yleensäkin valikoiman laatu. Sama fiilis, kun tuli itsellekin näin yhden kerran käymisellä. Mutta aion silti käydä tsekkaamassa paikan aina, kun satun Vuosaaressa pyöriä. Jospa osuisin paikalle silloin, kun helmiä on hyllyssä :)

   Poista
 3. Lelut on olleet Marksissa parhaita. Ja kirjat! Me ollaan ostettu käyttövaatteita edullisesti kuriksia, saappaita, luistimet, päiväkoti vaatteita ja joskus takkeja. Tavraa on siellä aika paljon enkä koskaan jaksa kaikkee käydä läpi mutta käyn melkein joka viikko ohi kulkiessa että mitään sieltä tänään löytyy. Helmet lähtee heti ja tuurilla osuu paikalle kun just laittavat uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että te olette tehneet paljon löytöjä. Kirppareissahan on just tuo ihanuus ja jännyys, että paikalle pitää osua oikeaan aikaan. Aamulla voi tehdä ihan superhyviä löytöjä ja iltapäivällä lähteä tyhjin käsin.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe