Edullista luonnonkosmetiikkaa lasten hiustenhoitoon

22.4.16

Sisältää saatuja tuotteita

Mä ymmärrän kyllä pientä Ronja Ryövärintytärtäni. Mä olin pienenä ihan samanlainen. Hiusten harjaaminen oli kamalaa puuhaa, jota pyrin välttämään parhaani mukaan. Itse en koskenut harjaan vapaaehtoisesti. Kiipeilin pitkine hiuksineni puissa ja ryömin pensaissa. Ei ihme, että lauantaisaunan jälkeen isillä oli aina tekemistä, kun hän selvitti pihkaiset hiukseni ja sen jälkeen letitti ne. Etenkin kun yritin juosta karkuun koko ajan.

Mun hiukset sentään sai letittää, mutta toisen polven Ronja Ryövärintytär antaa mun laittaa hiuksiinsa ponihännänkin vain monisyisen maanittelun jälkeen. Ja yleensä ei silloinkaan. Mä olen yrittänyt ehdottaa, että hiukset leikattaisiin kätevän lyhyeksi, mutta sekään ei käy. Pitkät ja takkuiset ne olla pitää, jos nelivuotiaalta kysytään. Pampuloita, pinnejä ja lettejä en väkisin laita, mutta kyllä ne hiukset sentään harjattava on. Ja siitähän tulee toiselle yleensä itku ja toiselle vähintään hammasten kiristystä.
Saatiin testiin Urtekramin uutta lasten hiuksiin jätettävää calendula -hoitosuihketta. Tämän kanssa ollaan yritetty tehdä nelivuotiaan hiusten jokapäiväisestä selvittämisestä vähän vähemmän tuskaisaa kaikille osapuolille. Todellisuudessa lapsi vihaa suihkettakin, mutta ainakin tällä saa hetkeksi hämättyä lapsen miettimään jotain muuta kuin harjaa kädessäni. Sen sijaan kuopus tykkää hiuksiensa harjaamisesta, ja mulla on tapana suihkauttaa myös hänelle tätä. Sillä saa aikaan ihanan taaperokikatuksen, mutta myös silottuneen takaraivopörrön, joka tuollaiselle pienelle aina möyhiintyy yön aikana. Sitä ei pelkällä vedellä ole saanut oikenemaan.

Toinen testiä varten saamamme Urtekramin tuote lasten hiustenhoitoon on samaisen calendula-sarjan sampoo. Tämä on sampoona varsin tavanomainen ja kelpo puteli. Sampoo vaahtoutuu hyvin ja tuntuu hellävaraiselta. Sampoo ei näytä kirvelevän lasten silmiä, sillä siitä syystä pesulla ei itkua tule – muita syitä itkeä ja karkailla suihkusta kyllä riittää. Suihku on kyllä yksi erinomainen paikka harjoittaa mielenhallintaa ja toistaa meditaatiomantraa ”tämä on vain vaihe tämä on vain vaihe tämä on vain vaihe”.
Mutta se siis piti sanomani, että onpas kiva, että marketeistakin löytyvällä Urtekram-merkillä on myös lapsille suunniteltuja tuotteita. Hoitosuihke ja sampoo ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa sekä vegaanista kamaa. Valmistusmaa näyttäisi olevan molemmissa Tanska, ja kumpaisenkin hinnat pyörivät noin 7 euron kieppeillä.

Jännä muuten, miten nykyään on maailman ihaninta, jos joku harjaa hiuksia ja hipelöi päänahkaa. Ehkä toisen polven Ronja Ryövärintytärkin tuosta pian kesyyntyy.

Lue myös nämä

7 kommenttia

 1. Kai teillä on TangleTeezer käytössä? Mun tuttavani kolmevuotias INHOSI tukan harjaamista, mutta sanoi, että kun vaihtoivat harjaa (ja ottivat hoitosuihkeen käyttöön) niin harjaus alkoi onnistua edes jotenkuten mukavasti :D Itsekin sitä pari vuotta käyttäneenä tavallinen hiusharja tuntuu repivän hiuksia kamalasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, nyt vasta huomasin että kuvissahan se näkyy :D Tyhmä minä :D Osoitus vissiin sitä, että kiinnitän enemmän huomiota itse tekstiin kuin kuviin...

   Poista
  2. Hihi, no ei sitä kaikkea voi huomata :) TangleTeezer on tosiaan koko perheellä käytössä – muihin harjoihin kukaan meistä tuskin enää suostuisi lähtemään.

   Poista
 2. Minkä ikäsenä olette alkanu pestä lasten tukkaa ihan shampoolla? Meillä kohta 2v ja vielä ei ole vaikuttanut että olisi ollut tarpeen ja pohdin tässä kauhulla sitä hetkeä kun shampoota ei voi enää välttää :P Tähän asti ollaan selvitty ihan vaan vesipesulla. Yritän pärjätä mahdollisimman pitkälle ilman mitään mömmöjä kun olin jossain vaiheessa niin shampookoukussa että piti olla ihan koko ajan pesemässä. Nyt riittää shampoopesu kerra-kaksi viikossa ja vesipesu siihen päälle kerran-kaksi viikossa. Mutta siihen että pää tottui uuteen tilanteeseen vaadittiin pitkä vanhempainvapaa ja monta rasvalrttipäivää. On muuten paljon vahvemmat ja terveemmän oloiset hiukset nyt kuin silloin. Yritän välttää sitä ettei lapsi ainakaan minun toimesta joudu samanlaiseen kierteeseen. Tehkööt sitten vähän isompana miten itse tykkää.

  On siitä omat hyvät puolensa että hiukset ovat luonnostaan piikkisuorat ja liukkaat kuin lasi. Minulla ei koskaan pysyneet mitkään pampulat ja ponnarit kuin hetken vaikka olisin suunnilleen istunut piirtämässä ja omalla lapsella tuntuu olevan saman laatuiset hiukset. Tuo unitakku kyllä on tuttu juttu, mutta muuten hiuksia ei pahemmin tarvitse selvitellä takuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän te voitte jatkaa sampoottomuutta just niin pitkään kuin hyvältä tuntuu :) Eiväthän kaikki aikuisetkaan käytä sampoota, vaan vesipesu riittää, kun pää siihen on tottunut. Mä en tarkkaan muista, koska alettiin esikoisella käyttää sampoota. Mutta kyllä se taisi olla alle parivuotiaana. Jossain vaiheessa vain tuntui, että hikisien hiuksen paha haju ei lähtenyt pelkällä vedellä pois. Nyt hiukset pestään vedellä joka ilta suihkun yhteydessä, mutta sampoolla sitten tarpeen vaatiessa.

   Mun ja esikoisen hiukset ovat just tuollaiset kuvailemasi, liukkaat kuin lasi, eli ihan mahdottomia pinneille tai minkäänlaiselle kampausviritelmälle, ellei sitten käytä kiloa hiustököttejä. Että onneksi niitä takkuja ei edes ole hurjasti, mutta silti harjaamisesta on tullut jokapäiväinen taistelu.

   Poista
 3. Jes, kiitos! Meidän neljävuotiaalla oli joku lahjaksi saatu (myrkky) hiuksiin jätettävä hoitoaine ja kun se on loppunut, en ole suostunut ostamaan uutta ennen kuin löydän jonkun ekomerkin vastaavan. Ja tossahan se on nenän edessä, pitää lähteä etsimään kaupasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihana kuulla, että vinkki tuli tarpeeseen :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe