Piknik Uunisaaressa keskellä työpäivää + arvonta

25.5.16


Yhteistyössä Picnic ja Suomen Blogimedia

Reissun jälkeisenä arkipäivänä matkustus sekä aikaero painavat jäseniä väsynä ja mieli vaeltaa vielä jossain Atlanttia tyrskyissä. Onneksi olen menneistä reissuista oppineena tajunnut järjestää liukuvan paluun arkeen ja pitää ensimmäisen työpäivän pakollisista menoista vapaana. Päätettiinkin perheen kanssa karata eilen kesken työpäiväni Picnicin kautta piknikille Uunisaareen.

Ihan Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan Uunisaareen matkaa yhteysaluksella muutamassa minuutissa. Liekö sitten puisen aluksen nariseva lattia, horisontissa leijuvien lokkien kirkuna vai kesäisellä nuotilla liplattava meri, mutta siinä muutamassa minuutissa tuntuu matkaavan saaristoon. Hartioiden kiristys hellittää ja työpöydällä odottavat to do -listat jäävät mantereelle.
Uunisaari on paikka, jossa minä lähes vuosikymmen sitten silloisena turkulaisena viimeistään tajusin, että Helsinki on monipuolisuudessaan maagisen ihana. Oli keskitalvi, ja olin Helsingissä asuvan siskoni kanssa taivaltanut läpi pakkaslumessa loistavan kaupungin ja ylittänyt talvikäytössä olevan sillan Uunisaareen. Ja yhtäkkiä olimme kuin kaukaisella autiolla saarella.

Jatkoimme Uunisaarista siltaa pitkin Liuskasaareen. Selän takana muutaman sadan metrin päässä oli pääkaupungin vilinä, mutta silmien edessä vain oikealta vasemmalle kaartuva meri. Oli niin hiljaista, että pystyi kuulla, miten jää rasahteli etsien parempaa asentoa. Tuuli pyöritti puuterilunta tyrskyjen hiomilla kallioilla, mutta löysimme kallionkolosen, johon löysi tiensä vain aurinko. Minä levitin villavilttiä sillä aikaa kun sisko kaatoi termarista kaakota. Harvoin osaa nimetä tarkasti sen hetken, kun rakastuu. Mutta siinä se oli, minun orastava ihastukseni Helsinkiä kohtaan roihahti rakkaudeksi.
Liuskasaaren kallioille minä nyt vuosia myöhemminkin levitin vilttimme. Talvisen maiseman sijaan kotikaupunkirakkauteni alkulähteillä oli kesä. Islannin-matkan aikana kesä on ainakin täällä Helsingissä puhjennut täyteen kukoistukseen, eikä enää totta vie tarvitse arpoa, toivotteleeko sähköpostien perässä kevättä vai kesää. Polttavan kuumasta kalliosta, nupuillaan olevista violeteista syreenikukista ja ilmassa leijuvasta aurinkovoiteen tuoksusta ei voi erehtyä.

Kesän näki myös eväskattauksessamme, sillä Picnicin valikoimiin ovat ilmestyneet kesätuotteet kuten brie-mansikka -patonki ja mustikkainen kesäsalaatti, jossa on edamamepapuja. Kun huomasin pavut Picnicin salaattitiskillä, purskahdin sellaiseen hervottomaan ilokikatukseen, että jouduin kahvilahenkilökunnallekin vähän selittää taustoja.
Kun alkukeväästä olimme asiakkaan kanssa suunnittelemassa tämänkin postauksen takana olevaa Picnicin ja Suomen Blogimedian yhteistä kampanjaa, ehdotin minä muiden bloggajakollegoideni kanssa, että edamamepavut olisivat hyvä, maukas ja protskupitoinen vegetäyte salaatteihin. Ja siinä tiskissä ne pavut nyt olivat, ja vieläpä nostettuna kampanjatuotteeseen! Niin mahtavaa! Muun muassa tästä huomaa, että Picnic on suomalainen perheomisteinen lounaskahvilaketju. Toiveita kuunnellaan ja ne saadaan nopeasti toteutukseen.

Eväiden lisäksi meillä oli piknikillä mukana perintökalleuksia. Saatiin viime Pohjanmaan-reissulla kahdet isini vanhat kiikarit, jotka ovat lojuneet käyttämättöminä kaluston uusimisen myötä. Toiset noista kiikareista lintubongausta harrastava isini on ostanut ensimmäisillä kesätyörahoillaan 70-luvulla. Nyt ne pääsivät kiikaroimaan lintuja Helsinkiin, mutta ensi kerralla on kyllä otettava lintukirja mukaan. Ihan hävettää, miten kaikki isin lintuopit ovat unohtuneet. En edes enää varmasti muistanut, mikä lokki on mikäkin. Onneksi Uunisaaresta näkyi paljon muutakin bongailtavaa – matkustaja-aluksia, rahtilaivoja, purjeveneitä ja yksi armeijan helikopterikin.
Jälkkärikahvit (ainut kotoa mukaan otettu eväs tällä matalan kynnyksen piknikillä) ja Picnistä nykyään löytyvät Goodion suklaat siirryimme nauttimaan Uunisaaren uimarannalle. Esikoinen yllätti pulahtamalla uimaan – ei siellä nyt noin kesä kuitenkaan vielä ole! Rannan läheisyydessä kukki jättimäinen tuomipuu, jonka tuoksu heitti muistoissa suoraan ala-asteen kevätjuhlaan. Silloin kyläkoulun takapihalla tuoksui tuomi, mekon helmapitsit kutittivat sääriä, suussa maistui jätskipuikon vanilja ja edessä oli kesä.

Ei kai noissa tunnelmissa ihmekään, että unohduin lopulta haahuilemaan piknikille useaksi tunniksi, vaikka piti vain vähän käväistä. Mutta kun ei koskaan tiedä, josko se on kesän viimeinen lämmin päivä. Sellaisena päivänä pitää olla hiekkaa varpaiden välissä ja ottaa rannan natisevassa keinussa vielä yhdet kovat vauhdit niiden kaikista tärkeimpien tyyppien kanssa.
Jotta teilläkin olisi paremmin aikaa nauttia kesästä niin paljon kuin mahdollista, sain arvottavaksi Picnicin sadan euron (100 e) lahjakortin, joka käy missä tahansa Picnicin toimipisteessä. Sillä yksi teistä saa skipattua keittiövuoron ja järjestettyä reilun tarjoilun piknikin oman perheen lisäksi myös vaikka laumalliselle kavereita. Osallistu arvontaan kertomalla tämän postauksen kommenttiosiossa, mikä on sinun kesäsi lempipaikka. Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi! Arvontaan on aikaa osallistua tiistaihin 31. päivä toukokuuta asti. Arvonnan tarkemmat säännöt täällä. Voittajaan olen yhteydessä henkilökohtaisesti. 

Lisäys 1.6.2016: Arvonta on nyt suoritettu, ja onnetar suosi nimimerkkiä Dodemma. Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

Lue myös nämä

161 kommenttia

 1. Oma ihana parveke! lheinon(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Mökki <3
  Tai ehkä kuitenkin oma terassi :)

  VastaaPoista
 3. Helsingin saaret on rakkaita <3 Eilen 2-vuotta täyttäneen kanssa tullaan käymään varmasti mooooonta kertaa Mustasaaressa, sopivan rauhallinen paikka, kiva ranta ja lampaita yms.

  lindstedtjenni@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kesä on ainut aika ku kaipaan kotikaupunkiani savonlinnaa ♡
  niina.jaas@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Vanhankaupunginkoski ja sitä ympäröivät luonnonsuojelualueet (Pornaistenniemi, viikin arboretum) sannikangas14@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti sukulaisten siirtolapuutarha mökki Helsingin marjaniemessä ja toinen on sitten anopin piha maalaismaisemissa :)

  VastaaPoista
 7. Mää menisin Picnicille Ainolan puistoon Ouluun! t. elina.m(at)luukku.com

  VastaaPoista
 8. Tampereella Hatanpään arboretum 😊

  VastaaPoista
 9. Kyllä se taitaa olla niin kesät kuin talvetkin Eiran ranta ja sen läheisyys. Siitä aukeaa meri, joka joka kerta vapauttaa mielen ja saa hymyn kasvoille. Se on mun voimapaikka ��
  -Elina,
  eapponen@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Porvoon Emäsalosta löytyvät levottoman ihanat kalliot meren äärellä!
  aurora_markkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Kylläpä teidän piknikkinne herautti veden kielelle ja mielen kuumille kallioille. Yhtä kesän lempipaikkaa on vaikea nimetä, rantakallioilla istuskelu, siirtolapuutarhan syreenin tuoksu ja Nuuksiossa polulta metsälampeen pulahtaminen ovat kaikki lähellä sydäntä. Mutta ehkä varmimmin kesän tekee Uimastadion, jossa alan aina heti toukokuussa käydä viikottain. Siellä on ihan oma tunnelmansa ja kesäinen fiilis on taattu, vaikka säiden puolesta pitäisi heinäkuuhun asti kulkea villapaidassa.

  terveisiaelamasta@gmail.com toimii, jos osuisi arpaonni :)

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kaikki meren äärellä olevat tuuliset rantakalliot ovat kesän parhaita paikkoja!
  Lindabjork.bjrk(at)gmail.com

  VastaaPoista
 14. Helsingin saaret <3
  ... ja vähän Espoonkin. Rantakalliolle pitääkin päästä ensi viikonloppuna köllimään, jos säät vaan sallii ja puolitoista vuotias kestää hetken paikoillaan. :D

  VastaaPoista
 15. Mökin ranta :) masehoo_@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. En yleensä koskaan osallistu blogiarvontoihin mutta hemmetti että haluisin satasen lahjakortin Picnikkiin!!! Lempparipaikka on Malminkartanon jätemäen huippu!

  VastaaPoista
 17. Mökin ranta :) masehoo_@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Suosikkipaikka kesäisin on ehdottomasti Heinola ♥
  haaveilenkaikesta@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Mökillä Ivalossa Pasasjärven rannalla, siellä on kesän paras paikka olla <3
  anna.ypya@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Kesämökki :)
  saari.sini@outlook.com

  VastaaPoista
 21. kyllä se on ehdottomasti oman kesämökin piha ja ranta <3
  siellä olen aina ihan onnellisuuspöhinöissä :)
  -Taru

  taru_eveliina@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Kotipihastamme kävelymatkan päässä olevalle uimarannalle teemme useimmiten picnic-retkemme. emilia_kos@suomi24.fi

  VastaaPoista
 23. Kotiranta Pihtiputaalla :)
  mimilkkis@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Kotiranta Pihtiputaalla :)
  mimilkkis@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Pihlajasaari. Meri ja lapsuuden kesäpäivät kaverien kanssa meressä uiden ja odottaen laivojen synnyttämiä aaltoja, joita päin rynnättiin kiljuen :)

  MiiaK
  miia.katriina@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Melkein voisin sanoa että mikä tahansa luonnonveden ranta, läheisten mökkirantoihin liittyy kuitenkin parhaat muistot <3

  tirpustiira@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Leppävaaran uusi maauimala. Sielä on ihan viettää uiskennellessa lasten kanssa lämmin kesäpäivä ja syödä eväitä :) t.daisy daaazy(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Lapsuudenkaupungin rantakalliot meren äärellä. <3
  maiju.susanna@hotmail.fi

  VastaaPoista
 29. Vietin lapsuuteni kesät meren rannalla sukuni mökillä. Joka kerta haistaessani ihanien suolaisten aaltojen tuoksun, palaa mieleeni muistot lapsuuden kesistä.

  sofia.palola at gmail.com

  VastaaPoista
 30. Kesäni lempipaikka on ehdottomasti Tampereella Rauhaniemen uimaranta. Pieni, söpö ja iloinen paikka! Ja kahvila löytyy :)

  VastaaPoista
 31. Taidan olla vähän hassu, mutta lempipaikkani on oma koti, oli sitten kesä tai talvi. Kunnon kotihiiri ilmoittautuu :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Lempipaikka liittyy lapsuuteen ja sen ihaniin muistoihin. Tänä kesänä voidaan jo luoda taaperolle (muistaako kaksivuotias vielä, heh) omia lapsuusmuistoja ja löytää uusia lempipaikkoja Helsingistä. Sulla on ollut jo monia hyviä vinkkejä, kuten tämä picnic.

  VastaaPoista
 33. Turussa Kupittaan puisto ja sen ihanat leikki- sekä piknikmahdolliauudet! :) (jennimarianne@hotmail.com)

  VastaaPoista
 34. Kesän lempipaikka on jossain veden äärellä ihanalla rannalla puiden katveessa. Mitään tiettyä paikkaa en osaa nimetä.
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 35. Kesän lempipaikka on Helsinki. Omat kotikulmat, keskuspuisto, meren rannat, keskustan vilinä, stadika, lintsi, siis kaikkea löytyy, Helsinki <3

  VastaaPoista
 36. Mökillä luonnon helmassa, mäntyjen keskellä.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Oma takapiha; nurmikko kutittelemassa jalkapohjia, taapero keinumassa pihapuun oksalla <3 Olen kesänlapsi! hantsukissa@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Ykkösenä vanhempieni mökkiranta mustikanvarpujen keskellä, kakkosena Suomenlinnan kalliot.
  ida.m.lahtinen@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Tampereen koskenranta :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Ehdottomasti Mustasaari jonka löysin tämän blogin kautta.
  minnajlehtimaki@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Vuosaari


  er.isometsa@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Sukulaisten mökki :) Toki sillon kun sinne ei pääse, niin omalla parvekkeellakin onneksi voi nautiskella kesästä :)
  huittinen.laura1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 43. Porin kirjurinluoto :) santavirta.saija@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Airiina
  Kyllä se Turusta löytyy meidän piknikin lempipaikka yleensäkin, Ruissalosta.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 45. Oulun hupisaaret❤ sapuksi(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 46. Mökin terassi on suosikkini kesäpäivinä.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 47. Perämeri ja sen hiekkasaaret, puhdas vesi, kiehuvan kuumat matalikot, mun mummun ja papan vanha mökkipaikka, isän vene :) Siinä mun ja lasten kesän kohokohta!

  VastaaPoista
 48. Oma piha eväänä jäätelöä tai mansikoita!
  tiina.alarautalahti@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Mummon mökillä savusaunan terassi. Ihana näkymä järvelle.
  heidi.ruuskanen (a) hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Yyteri ❤ mikkola.iina(a)gmail.com

  VastaaPoista
 51. Jokakesäinen ehdoton retkikohde on Isokarin majakka Uudenkaupungin edustalla. Ilman sitä ei tule kesää �� maiju.m.pesonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 52. Ei mikään yksittäinen paikka, kunhan pääsee ulos luontoon. :) idalotta.kallioranta@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Lapsuudenkotini piha <3
  unsku(at)hotmail.fi

  VastaaPoista
 54. Saaret - yksi uusi saari pitää kokea joka vuosi! :)
  Uunisaareen en ole eksynyt vielä, ehkä se on tämän vuoden uutuus ;). minna.viikari@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Lempipaikka on fiilisasia: joskus se voi olla oman kodin terassilla, toisinaan puistossa, isovanhempien nurmikolla, saunan lauteilla, laiturilla kuuntelemassa veden ja lintujen ääniä, merenrantakallioilla silloin, kun ne ovat varanneet auringon lämmön ja niiden veden sileäksi nuolema pinta puskee energiansa kämmenistä käsivarsiin ja sydämeen.
  karenina.unska(at)gmail.com

  VastaaPoista
 56. Supisuomalainen metsä, siellä sielu lepää.
  noora.patomaki@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Meidän pikkuruinen moottorivene jolla seilaillaan ympäri Helsinkiä <3
  suvi.s.turunen@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Meidän pikkuruinen moottorivene jolla seilaillaan ympäri Helsinkiä <3
  suvi.s.turunen@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Appivanhempien mökki. Vieressä luonnonsuojelualue ja rauhallista. Kuuluu vain luonnon äänet. maija.rekola@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Korkeasaari ja/tai Suomenlinna, päivästä ja seurasta riippuen!

  VastaaPoista
 61. Omien vanhempien mökki.
  riikka.viskari@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Oma piha ja siinä lasten kanssa piknik.
  uraaitikotona2@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Uimaranta. paulakiukas@yahoo.com

  VastaaPoista
 64. Mökki ehottomasti kesän paras paikka :)

  jtjones at gmail.com

  VastaaPoista
 65. Mökki ehottomasti kesän paras paikka :)

  jtjones at gmail.com

  VastaaPoista
 66. Ehdottomasti uimaranta ja mökin terassi :)

  salla.bottas@gmail.com

  VastaaPoista
 67. Kesän lempipaikka on oman veneen kannella kylmän valkkarin ja perheen kanssa.

  VastaaPoista
 68. Turkulaisena on vaikea vastata tähän muuta kuin jokiranta!
  jippurajr(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 69. Paras paikka kesällä on omalla pihalla viltin päällä lasten kanssa eväitä syöden :)
  heidi.ojalehto@nappineula.fi

  VastaaPoista
 70. Kyllä se on mummolan ihanan vehreä puutarha, jossa voi halutessaan ottaa aurinkoa jai vetäytyä isojen omenapuiden viilentävään varjoon. Olisipa itselläkin oma piha, jossa voisi sitten vaikka herkutella niilla Picnic-eväillä. ☺ mirjami86 at hotmail.com

  VastaaPoista
 71. Kyllä se on mummolan ihanan vehreä puutarha, jossa voi halutessaan ottaa aurinkoa jai vetäytyä isojen omenapuiden viilentävään varjoon. Olisipa itselläkin oma piha, jossa voisi sitten vaikka herkutella niilla Picnic-eväillä. ☺ mirjami86 at hotmail.com

  VastaaPoista
 72. Kyllä se taitaa olla porukoiden takapiha Nurmossa, vaikka Helsingistäkin löytyy paljon kivoja paikkoja :)

  VastaaPoista
 73. Porukoiden erämökki Lieksan perukoilla! Siellä sielu lepää <3

  VastaaPoista
 74. Paras paikka kesällä on ihan oma takapiha tai kesämökin laituri.

  VastaaPoista
 75. Muutan kesäksi turusta(!) Helsinkiin (!) töiden perässä ja paras paikka viettää kesää on tietty Aurajoen ranta, mutta olen valmis antamaan hesaaalle mahollisuuden :D

  VastaaPoista
 76. Pääasiassa ulkomailla asuvana on pakko sanoa yksinkertaisesti SUOMI. Hautova, harmaa, vedetön ja metsäpalojen käryssä hautuva teollisuuskaupunki kaukana idässä ei vain pärjää vehreälle vihreälle koti-Suomelle jossa on puhtaita järviä uitavaksi, raitista ilmaa hengitettäväksi ja tuoretta ruokaa suoraan luonnosta syötäväksi <3

  VastaaPoista
 77. Tampere ��.
  noora.hurme@gmail.com

  VastaaPoista
 78. Metsäisen järven ranta tai kalliolla meren sylissä.

  VastaaPoista
 79. Metsäisen järven ranta tai kalliolla meren sylissä.

  VastaaPoista
 80. Kesämökki rannalla
  hippu@outlook.com

  VastaaPoista
 81. Meidän rantasaunalla <3
  mari.alapaavola@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Mökkilaituri!! Ei huolet paina, elämä hymyilee aina!
  neeakoskinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 83. Mökkilaituri!! Ei huolet paina, elämä hymyilee aina!
  neeakoskinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 84. Jo pelkästään Helsingissä on niin monta ihanaa lemppari kesäpaikkaa esimerkiksi Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Suomenlinna, Uutela.
  khp(at)luukku.com

  VastaaPoista
 85. Pohjois-Suomen järven ranta, jossa matalaa ja kirkasta vettä riittää lapsille varsinkin!!
  niinatuomivaara@suomi24.fi

  VastaaPoista
 86. Suomen kesää ei voita mikään, mutta harvinaista herkkua on Michigan järven hiekkadyynit ja viitsi miehen kotikonnuilla. Sinne päästään tänä kesänä, viimeksi v. 2012. Saman järven rannalla kohtasimme ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten.
  tiinapancy@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Järvimaisema Kolilla, jossa mökki Pielisen rannalla. Miten kaunis kesäisin kun aurinko laskee järvenselkään tai karun kaunis talvella. Silloin aika pysähtyy yhdessä maiseman kanssa. Paakkinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 88. Lapissa, mikä vaan retkipaikka veden äärellä tai tunturikoivikossa. Makkarat mukaan ja kahvit termariin. Tuliaisina saattaa tulla hillat, mustikat ja puolukat ajankohdasta riippuen. petelius_99@hotmail.com

  VastaaPoista
 89. Oman isin rakentama mökki ja sen rantasauna. Isää ei enää ole, mutta kättenjälkensä jäivät siirtämään lapsuuden kesiä mun lapsille.

  VastaaPoista
 90. Kyllä kesän lempipaikaksi nousee nykyisin ehkä Tampereen arboretum, se kun on niin lähellä ettän siellä voi käydä joka päivä lasten kanssa leikkimässä ja tilanteen mukaan myös uimassa, piknikillä tai muuten vaan haahuilemassa.. Vaikka haaveilen kyllä omasta pienestä pihasta, jodda voisi rauhassa viettää koko päivän... Ehkä vielä joskus 😊

  VastaaPoista
 91. Nuuksion kansallispuisto, sinne kun astuu, mieli lepää heti. Ja kaikki se Suomen luonnon kauneus on joka kerta yhtä pysähdyttävää.

  jepulistahan at gmail piste com

  VastaaPoista
 92. Kesän paras paikka on oma piha aamuauringossa, päivän paahteessa ja illan viileässä.
  ennuliini@luukku
  com

  VastaaPoista
 93. Oma parveke. Täällä olemme syöneet monet iltapalat ja aamukahvit, kesällä ja talvella.

  Saara
  saaran@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Kesällä lempipaikkani on kesätapahtumien yleisössä.
  pokkaritaivas(a)gmail.com

  VastaaPoista
 95. Blogissasi ei tunnu enää oikein muuta sisältöä olevankaan kuin yhteistyöpostauksia. Vähän eikä niin vähänkään alkaa tökkimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle kuulle on tosiaan ollut kivoja yhteisöitä tarjolla, joten olen tarttunut niistä viiteen. Viiden yhteistyöpostauksen lisäksi tässä kuussa muita postauksia on tähän mennessä ollut kuusitoista. Islannin-matkapostaukset ovat sponsoroituja, mikä tietty voi lisätä yhteistyöpostausfiilistä, vaikka eivät varsinaisia yhteistöitä olekaan (en laskuta niistä). Nyt on kuitenkin Islannissa kausi meneillään, joten tahdon jakaa reissukokemuksemme tässä parin viikon aikana :)

   Poista
 96. Kaikki käy kunhan aurinkopaistaa ja kevyt tuulenvire vilvoittaa. Mansikat ja jäätelö kruunaisi päivän tai mansikkabrita ja pikkumustakin toimisi :)
  Aurinkoista kesää toivottelee Pumpuska

  VastaaPoista
 97. Oi mikä kisa! Kiitos muuten samalla blogistasi, tykkään vaikka olenkin turkulainen! Paras paikka on ilman muuta Turun saaristo, purjeveneen kyydillä liikkuen. Kauniita satamia ja kivoja retkikohteita, niissä pikku perheemme kesällä viihtyy.

  VastaaPoista
 98. Lempparipaikkani kesällä on Viitaniemen puistoalue Jyväskylässä.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 99. Aurajoen ranta täällä Turussa.
  lmattss@luukku.com

  VastaaPoista
 100. Oma terassi on kesän paras paikka. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 101. Kesän lempipaikka on ehdottomasti meidän perheen mökki itä-Suomessa. Sitä parempaa paikkaa ei olekaan ja kaikki lapsuuden parhaat kesämuistot vievät juurikin siihen paikkaan. Oman lapsen syntymän myötä kesämökille on tullut vielä uusia ulottuvuuksia, jotka pistävät kaipaamaan kesää ja mökkiä vielä entistäkin enemmän. Ihanan kesäisen piknikin viettäisin kuitenkin mieluiten itsekin jollain Helsingin edustan saarista. Sitä fiilistä ei vaan löydy mistään muualta <3
  emma.tamminen@gmail.com

  VastaaPoista
 102. Yyteri ja Kirjurinluoto Porissa : ) anniiina.t@gmail.com

  VastaaPoista
 103. Lempparipuisto kotikaupungissa! Onhän täällä muitakin kivoja puistoja, joissa fiilistellä kesää ja pitää piknikkiä! :> sm92755(at)student.uta.fi

  VastaaPoista
 104. Lyhyen venematkan päässä olevat lähisaaret Kallavedellä. Kuumat kalliot. Järven makean raikas tuoksu yhdistettynä kuivan, havunneulasilla kuorrutetun kangasmaan paahteiseen tuoksuun. Mukana pannukahvit ja eväät. ahtonen.jenni@gmail.com

  VastaaPoista
 105. Suomenlinna, sinne vaan harvemmin pääsee kun on pitkä matka. Ninavuolio@windowslive.com

  VastaaPoista
 106. Kivinokan ranta, ihan paras! Tulee omat ihanat lapsuusmuistot mieleen. Näkymä rannalta stadiin asti on jotain todella upeaa, kun kumminkin itse ranta on ihanasti luonnon ja suloisten puutarhamökkien ympäröimä.
  sarpanderos@hotmail.com

  VastaaPoista
 107. Aurajoen ranta.
  Memarika2@hotmail.com

  VastaaPoista
 108. Ollaan jo pari vuotta heitelty ilmaan ajatusta että joskus voisi kokeilla Helsingin suunnalla asumista. Kaksi viikkoa sitten mies kävi siellä suunnalla yökylässä sukulaisillaan meidän 3-vuotiaan kanssa, minä jäin kotiin meidän pienemmän kanssa ja tullessaan sanoi että ei olisi halunnut sieltä kotiin (Turkuun) tulla. Joten nyt kahdessa viikossa meillä on yht äkkiä asunto Porvoossa ja ensi viikolla tulee kaveri sopimaan meidän nykyisen asunnon vuokrajutuista. Joten tämän kesän lempipaikka on vielä aivan mysteeri. Katsotaan syttyykö rakkaus ja jäädään vai tullaanko jo vuoden päästä takaisin Turkuun.

  VastaaPoista
 109. Kesän paras paikka on riippukeinu omassa pihassa jos paistaa kuumasti,tuulee sopivasti,ei ole sääskiä, lapset on kavereilla tms, kädessä kuppi kahvia ja toisessa hyvä kirja. (Tämä ei ole toteutunut viimeiseen 4vuoteen eikä tule toteutumaan ainakaan vielä seuraavaan 2 vuoteen koska pieniä lapsia,MUTTA aina saa ja kannattaa unelmoida :) ) jenni.traskelin@hotmail.com

  VastaaPoista
 110. Lempi kesäpaikkani on Rovaniemellä Kemijoen rannalla erään niemen nokka. Iiiihana.
  -Emmi emmi.ahola(at)netti.fi

  VastaaPoista
 111. Helsinkirakkaus roihuaa täälläkin, Vuosaaressa ollaan. Meri on ollut kivenheiton päässä kodista reilun kymmenen vuotta, viimeiset seitsemän siitä on saanut nauttia myös lasten kanssa. Nyt on ihanaa työpäivän jälkeenkin kiepsauttaa koko porukalla rannan kautta kotiin, kastella varpaat ja antaa ajatusten kuhinan haihtua.. ja koettaa vakuuttaa ipanoille että vesi ON vielä ihan liian kylmää, eikä pyyhkeitäkään ole mukana, ja no olkoon, menkää sitten. :) - Tiunu

  VastaaPoista
 112. Kaverin mökki saaressa on ihana paikka!
  paula.stahl@gmail.com

  VastaaPoista
 113. Omalle takaterassille on paras mennä piknikoimaan! Notowler at hotmail piste com

  VastaaPoista
 114. Kesän paras paikka voisi olla missä vaan, missä tunnelma napsahtaa kohdalleen. Nyökyttelin täällä monien mainitsemille paikoille, nii-in ihania paikkoja on olemassa. Mä ehkä vielä etsin sellaista sopukkaa, jonka voisin lempipaikakseni nimetä. Rakas muisto vie kuitenkin mustikkamaan kallioille, jonne mies järjesti yllätyspiknikin, istuttiin myöhään ja haaveiltiin yhdessä.

  maijamuraja at gmail piste com

  VastaaPoista
 115. Korkeasaari on paras paikka :)

  hanna.sulkava@gmail.com

  VastaaPoista
 116. Mökki Lauttasaaressa ja siellä ihanat kesäillat♡. tiina.puttonen@Kolumbus.fi

  VastaaPoista
 117. Paras paikka olisi mummolan piha Alavudella! Sinne kun ei enää pääse, niin oma takapiha täällä Helsingissä.
  Sinne kattaisin eväät, uima-allas uimiseen, räsymatot omenapuun alle ja koko laiska päivä siinä vaan, perheen kesken...

  kaukonen.kirsi (at) gmail.com

  VastaaPoista
 118. Paras kesäpaikka on ranta - melkein mikä ranta hyvänsä käy!

  jennironkainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 119. Kesän lempipaikka on Koivulahdessa mökillä laiturinnokassa yksinäinen hetki, minä ja veden liplatus:) Näitä hetkiä on toki harvoin, sillä yleensä seurana on lapset ja muu perhe, mutta ei sekään huono vaihtoehto ole;)

  VastaaPoista
 120. Kesän paras paikka on mökin takapihalla auringossa!

  - Jassu

  VastaaPoista
 121. Kaikki puistot ja spontaanit reissut ovat kesässä parhautta <3 sowhatgirlx@hotmail.com

  VastaaPoista
 122. Puistot, takapihalla ja parveke.

  Mimosa.mammikoura@gmail.com

  VastaaPoista
 123. Oma mummoltani taitaa edelleen aikuisenakin olla vailla vertaansa varsinkin kesällä. :D
  emilia.va (at) luukku.com

  VastaaPoista
 124. Ihan parasta on itä-Suomessa erään pikkukylän mökki ja laituri järven rannalla jonne ei kuulu mikään liikenteen melu - ainoaa melua pitää kuikkapariskunta :) täällä etelämmässä esim luukin maastot ja pikkuiset lammet on kesäpiknikille oivia paikkoja. Kukinjenni@gmail.com

  VastaaPoista
 125. Kaikki kivat piknikkipaikat Helsingissä eli Pihlajasaari, Suomenlinna, Kaivopuisto, Espan puiston nurmikko...

  eeva_2000@hotmail.com

  VastaaPoista
 126. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 127. Vaasassa Hoviskan rannassa olevat laiturit on kiva paikka loikoilla ja nauttia kesästä :)
  tiina.lahtinen@outlook.com

  VastaaPoista
 128. Omien vanhempien mökki. Keskellä ei mitään, mutta ei liian kaukana tai liian askeettinen. emma.himanen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 129. Awww nyt syttyi taas kaipuu takaisin Helsinkiin! Kesäinen Helsinki on jotain, jota tulen aina kaipaamaan. Tällä hetkellä lempparipaikka on anoppilan pelto täällä pohjanmaalla, täällä sitä riittää tilaa piknikille ja rauhaa jota kaipaan :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 130. Kesän lempipaikka on Espoon saaristo, Iso Vasikkasaari esimerkiksi. Sinne veisin piknikseurueenkin, siitä tulisi hieno päivä! Ensin veneretki, sitten piknikiä rannalla, ehkä pieni pulahdus veteen jos tarkenee. Vatsat täynnä saaren kiertämistä ja lampaiden ihmettelyä, sitten veneellä takaisin kotiin. donemma at jippii piste fi

  VastaaPoista
 131. Kesän ehdoton ykkösmesta on veneily merellä. Tämä on nykyään harvinaista herkkua, sillä puoliso ei lämpene veneilylle, mutta kun vanhempien paatti lähtee kotisatamasta ja merituuli kuiskii korvaan on rentoutuminen taattu!

  VastaaPoista
 132. Keiteleellä saunomassa veneen saunassa.
  minnakn@hotmail.com

  VastaaPoista
 133. Keiteleellä saunomassa veneen saunassa.
  minnakn@hotmail.com

  VastaaPoista
 134. Kesän lempipaikka on ehdottomasti isovanhempieni mökki. Mökki on kaukana ja siksi sinne lähdetäänkin aina pidemmäksi aikaa ja matka taitetaan joko junalla tai autolla. Mökki on järven rannalla,mökkinaapureita ei ole. Mökillä ei ole sähköjä,savusauna on. Olen käynyt mökillä ihan vauvasta saakka,nyt käyn siellä oman lapsen kanssa. Välillä kaupungissa joku tuoksu tai ääni tuo mökin niin voimakkaasti mieleeni että kaipaus tuntuu fyysisesti. Toivon,että pääsen mökille joka kesä. Ainakin tänä kesänä toiveeni vielä toteutuu. nb0606@hotmail.fi

  VastaaPoista
 135. Kyllä se on mökki järven rannalla.
  mariah-79@suomi24.fi

  VastaaPoista
 136. Lempipaikkani on vanhempien mökki keskellä ei mitään, järven rannalla. Siellä se mieli vaan lepää! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 137. Kyllä lempipaikka on meidän oma piha & terassi <3

  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 138. Kyllä lempipaikka on meidän oma piha & terassi <3

  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 139. Oman pihan riippukeinu ja mummon ja papan mökki Lohjalla. Picnic-piknik olis aivan huippu! Järjestäisin sen isolle porukalle omalla pihalla :)

  pingale1983 (a) gmail.com

  VastaaPoista
 140. Ystävän vanhempien kesämökin laituri
  susannaranta03@gmail.com

  VastaaPoista
 141. Lempipaikkani kesällä on oma piha! Vietämme ekaa kesää, kun pääsemme oikeasti puuhailemaan pihallamme, ja siellähän meidän koko perhe leikkisi, keinuisi, kitkisi ja rakentelisi mielellään vaikka päivät läpeensä. :)

  minnam@hotmail.com

  VastaaPoista
 142. Hennajenniina
  Kyllä se mummolan takapiha johon leiriydytään aina piknikille.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 143. Seurasaari!

  t.Liisa F.

  emutin@hotmail.com

  VastaaPoista
 144. Lempparipaikka on vanhempieni mökki joen rannalla, mutta piknikin järkkäisin Oulun Ainolanpuistoon, huikee paikka��❤ jonnamoilan(at)gmail.com

  VastaaPoista
 145. Helsingin Kauppatori, aivan ihana tunnelma kesällä =)! Mukaan mahtavaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 146. Lempparispotti löytyy Hiidenvuoren huipulta Iitistä muutaman kilsan päässä kotipihasta (joka myös on kesämestojen aatelia!). Huipulle on rakennettu lava, koska Iitin musiikkijuhlien aikaan sinne viedään piano! En tosin ymmärrä miten... :)

  laura.a.jalonen@gmail.com

  VastaaPoista
 147. Rakastan piknikkejä! Lapsuuden eväsretket järjestettiin lempipaikassani koko maailmassa Muurikkalassa peltojen ja metsien maisemissa. Siskon ja veljen kanssa kannettiin eväät mukaan milloin mihinkin salapaikkaan, mihin sen kesän maja olikaan rakennettu.
  Mukana arvonnassa :3
  anni.karha@live.fi

  VastaaPoista
 148. Oma terassi <3
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 149. Jännää miten voi samaistua tuohon paikkaan rakastumisen tunteeseen, vaikka paikka onkin ihan eri. Minulle maailman ihanin kaupunki on Joensuu. Muutettiin tänne kymmenen vuotta sitten opiskelemaan sillä mentaliteetillä, että kotikylille palataan, mutta kappas vaan. Jotenkin vaivihkaa tänne on onnistunut juurtumaan eikä meitä saisi täältä pois enää kuin jalat edellä. Täällä on monta hienoa suosikkipaikkaa, mutta jos yksi pitää valita niin se on sitten Aavaranta Noljakan kaupunginosassa. Alue on metsän ja lähiön kainalossa ja siellä on pitkä kiemurteleva rantaviiva ja edessä Pyhäselän aava ulappa saarineen ja veneineen. Vallan mainio paikka hiekkaleikeille ja ulkona syömiselle.

  Sallamaari / maarikki ät gmail.com

  VastaaPoista
 150. Kesän ehdottomasti paras paikka on kesämökki Kymeenlaakson järvimaisemissa. Järvi ja metsä - sielu lepää. Hyvää kakkossijaa pitää Kirkkonummen Veikkolassa mustikkametsä, josta saa uskomattoman meheviä mustikoita! Siellä siedän jopa hyttysiä.

  Riikka

  riikka.evans (at) gmail.com

  VastaaPoista
 151. Peppinen
  Picnic paikka voi olla oma piha mutta järvenrannalla se on parasta.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe